Simos805 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Τρέχω την τελευταία public beta του El Capitan σε MacBook Pro Retina. Προσπάθησα να κάνω format ένα φλασάκι USB σε MS-DOS (FAT) με το disk utility (το οποίο για κάποιο λόγο δεν έχει επιλογή για NTFS τώρα πιά....) και μου έβγαλε ότι απέτυχε. Το θέμα είναι ότι από τότε το Mac μου δεν βλέπει κανένα από τα φλασάκια μου. Ούτε στο disk utility. Σκληρούς δίσκους βλέπει αλλά φλασάκια όχι. Τι μπορώ να κάνω??
γροσερισοπ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 σε μπετα εισαι ρε φιλε λογικα να υπαρχουν θέματα. roll back κάνε σε σταθερο λειτουργικό. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δοκίμασες απο το μενού Go -> Go to Folder στον finder να πληκτρολογήσεις /Volumes και να δεις αν σου εμφανίζει το flashάκι? Μήπως έτρεχες κάποιο πρόγραμμα για να γράφεις σε ntfs partitions και πλεον δεν λειτουργεί σωστά στην beta? 1
atheatos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Τρέχω την τελευταία public beta του El Capitan σε MacBook Pro Retina. Προσπάθησα να κάνω format ένα φλασάκι USB σε MS-DOS (FAT) με το disk utility (το οποίο για κάποιο λόγο δεν έχει επιλογή για NTFS τώρα πιά....) και μου έβγαλε ότι απέτυχε. Το θέμα είναι ότι από τότε το Mac μου δεν βλέπει κανένα από τα φλασάκια μου. Ούτε στο disk utility. Σκληρούς δίσκους βλέπει αλλά φλασάκια όχι. Τι μπορώ να κάνω?? ποτε δεν είχε στο Mac to disk utility απο μόνο του, την επιλογή να κανει φορματ σε ntfs, χωρίς την χρήση κάποιου τρίτου προγράμματος. Την επιλογή την είχες προφανώς απο κάποιο πρόγραμμα που προφανώς δεν υποστηρίζει το EL capitan. Aυτή η ελειψη υποστήριξης ισως σου δημιουργεί και το σχετικό προβλημα με τα flashakia. To προβλημα έχει εντοπιστει και σε παλαιοτερες εκδόσεις Mac OS X που συνήθως οι χρήστες δεν κάνανε και update την εφαρμογή μαζί με το mac OS. H βγαζεις την εφαρμογή ή βαζεις το update της, αν υπάρχει. 1
iMarilina Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 ποτε δεν είχε στο Mac to disk utility απο μόνο του, την επιλογή να κανει φορματ σε ntfs, χωρίς την χρήση κάποιου τρίτου προγράμματος. Την επιλογή την είχες προφανώς απο κάποιο πρόγραμμα που προφανώς δεν υποστηρίζει το EL capitan. Aυτή η ελειψη υποστήριξης ισως σου δημιουργεί και το σχετικό προβλημα με τα flashakia. To προβλημα έχει εντοπιστει και σε παλαιοτερες εκδόσεις Mac OS X που συνήθως οι χρήστες δεν κάνανε και update την εφαρμογή μαζί με το mac OS. H βγαζεις την εφαρμογή ή βαζεις το update της, αν υπάρχει. Paragon NTFS ή κάτι παρεμφερές θες για NTFS.
Simos805 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δοκίμασες απο το μενού Go -> Go to Folder στον finder να πληκτρολογήσεις /Volumes και να δεις αν σου εμφανίζει το flashάκι? Μήπως έτρεχες κάποιο πρόγραμμα για να γράφεις σε ntfs partitions και πλεον δεν λειτουργεί σωστά στην beta? Έχω το paragon ntfs το οποίο όντως δεν δούλευε σωστά αλλά το εγκατέστησα από την αρχή και τώρα δουλεύει μια χαρά, δηλαδή τους σκληρούς σε ntfs τους βλέπει κανονικά και υποστιρίζει read/write. Τα φλασάκια τα έβλεπε κι αυτά μέχρι που τους έκανα format. Paragon NTFS ή κάτι παρεμφερές θες για NTFS. Ναι έχω το paragon ntfs, τα έβλεπε κανονικά τα φλασάκια μέχρι που έκανα format σε ένα από αυτά και τώρα πια δεν τα βλέπει.. Τους σκληρούς σε ntfs τους βλέπει κανονικά. ποτε δεν είχε στο Mac to disk utility απο μόνο του, την επιλογή να κανει φορματ σε ntfs, χωρίς την χρήση κάποιου τρίτου προγράμματος. Την επιλογή την είχες προφανώς απο κάποιο πρόγραμμα που προφανώς δεν υποστηρίζει το EL capitan. Aυτή η ελειψη υποστήριξης ισως σου δημιουργεί και το σχετικό προβλημα με τα flashakia. To προβλημα έχει εντοπιστει και σε παλαιοτερες εκδόσεις Mac OS X που συνήθως οι χρήστες δεν κάνανε και update την εφαρμογή μαζί με το mac OS. H βγαζεις την εφαρμογή ή βαζεις το update της, αν υπάρχει. Χμμ.. Το περίεργο είναι όπως είπα και πάνω ότι η εφαρμογή (paragon ntfs) και τα update τα έχω κάνει. δουλεύει κανονικά. Δηλαδή τους σκληρούς που είναι σε μορφή ntfs τους βλέπει κανονικά και υποστιρίζει read/write κανονικότατα. Επίσης τα φλασάκια παρατήρησα ότι αν τα κάνω format σε ntfs από windows μηχάνημα μετά τα βλέπει κανονικά. Άμα τα κάνω format από το disk utility στο mac σταματάει να τα βλέπει.
ramarg Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Καταρχάς.Τα στικάκια πόσο καινούρια/παλιά είναι ?Κατά δεύτερον,εμένα το μυαλό πάει επίσης στο ενδεχόμενο να μην ολοκληρώθηκε ορθά/ως έπρεπε η διαμόρφωση από το disk utility λόγω beta macosx. Έχεις κρατήσει σε κάποιο partition μήπως τα yosemite ή τα mavericks που είχε το macbook όταν το αγόρασες για να τα διαμορφώσεις από εκεί και να δούμε αν τα βλέπει μετά ?*Αλήθεια γιατί θες να τα διαμορφώσεις σε FAT ? Κάντα σε ntfs να τελειώνεις που τα αναγνωρίζει κιόλας. Σε mac-os extented journaled στα διαμορφώνει κανονικά ?___** Το ότι τα el capitan διαβάζουν κανονικά ntfs και όχι fat με ξεπερνά ! Τί να πεις.. Βeta..
atheatos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Έχω το paragon ntfs το οποίο όντως δεν δούλευε σωστά αλλά το εγκατέστησα από την αρχή και τώρα δουλεύει μια χαρά, δηλαδή τους σκληρούς σε ntfs τους βλέπει κανονικά και υποστιρίζει read/write. Τα φλασάκια τα έβλεπε κι αυτά μέχρι που τους έκανα format. Ναι έχω το paragon ntfs, τα έβλεπε κανονικά τα φλασάκια μέχρι που έκανα format σε ένα από αυτά και τώρα πια δεν τα βλέπει.. Τους σκληρούς σε ntfs τους βλέπει κανονικά. Χμμ.. Το περίεργο είναι όπως είπα και πάνω ότι η εφαρμογή (paragon ntfs) και τα update τα έχω κάνει. δουλεύει κανονικά. Δηλαδή τους σκληρούς που είναι σε μορφή ntfs τους βλέπει κανονικά και υποστιρίζει read/write κανονικότατα. Επίσης τα φλασάκια παρατήρησα ότι αν τα κάνω format σε ntfs από windows μηχάνημα μετά τα βλέπει κανονικά. Άμα τα κάνω format από το disk utility στο mac σταματάει να τα βλέπει. το update του paragon γράφει oτι υποστηρίζει το el capitan? Το disk utility κάνει format σε ntfs χάρη στο paragon. Αν απεγκαταστήσεις το paragon ntfs δεν θα υπάρχει η επιλογή να κάνεις format σε ntfs με το disk utility.
Simos805 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Καταρχάς.Τα στικάκια πόσο καινούρια/παλιά είναι ? Κατά δεύτερον,εμένα το μυαλό πάει επίσης στο ενδεχόμενο να μην ολοκληρώθηκε ορθά/ως έπρεπε η διαμόρφωση από το disk utility λόγω beta macosx. Έχεις κρατήσει σε κάποιο partition μήπως τα yosemite ή τα mavericks που είχε το macbook όταν το αγόρασες για να τα διαμορφώσεις από εκεί και να δούμε αν τα βλέπει μετά ? *Αλήθεια γιατί θες να τα διαμορφώσεις σε FAT ? Κάντα σε ntfs να τελειώνεις που τα αναγνωρίζει κιόλας. Σε mac-os extented journaled στα διαμορφώνει κανονικά ? ___ ** Το ότι τα el capitan διαβάζουν κανονικά ntfs και όχι fat με ξεπερνά ! Τί να πεις.. Βeta.. Τα στικάκια είναι καινούρια. Το ένα ειναι ένα USB 2.0 8GB της ADATA και το άλλο ένα USB 3.0 16GB της Kingston. Άλλη έκδοση του os x δεν έχω κρατήσει, όμως έχω windows στο bootcamp και δοκίμασα να κάνω εκεί διαμόρφωση σε NTFS και τώρα τα βλέπει κανονικά! (μάλλον αυτό που είπες έφτεγε, ότι δηλαδή δεν είναι γίνει σωστά η διαμόρφωση λόγο beta os x). Φίλε σε NTFS ήθελα να τα διοαμορφόσω, αλλά για κάποιο λόγο στο disk utility δεν έχει τη μορφή ntfs (!) και έτσι επέλεξα το FAT. Σε mac-os extended journaled ναι τα διαμόρφωνε κανονικά, όμως ήθελα και υποστίρηξη cross-platform (να τα διαβάζουν τα windows και κάτι ξεφτήλες αποκοδηκοποιητές mpeg-4...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα