Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι φοραει το πισι σου ?

Τα 750 watt σημαινει οτι μπορει να σου καλυψει μεχρι 750watt .Δηλαδη αν εχεις κανα κτηνος πισι με χιλια πραγματα μεσα .Κυριως τα μεγαλα τροφοδοτικα ειναι για για δυνατα γραφικα.Αν π.χ εχεις καμια τρελη καρτα και θελει πολυ ρευμα.Ειμαι δουλεια θα στο στειλω αυριο αν προλαβω

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι φοραει το πισι σου ?

Τα 750 watt σημαινει οτι μπορει να σου καλυψει μεχρι 750watt .Δηλαδη αν εχεις κανα κτηνος πισι με χιλια πραγματα μεσα .Κυριως τα μεγαλα τροφοδοτικα ειναι για για δυνατα γραφικα.Αν π.χ εχεις καμια τρελη καρτα και θελει πολυ ρευμα.Ειμαι δουλεια θα στο στειλω αυριο αν προλαβω

GPU Nvidia gtx 760 

CPU I7 4770K

Ram 16GBx2

PSU corsair 750w

Mobo Gigabyte Z97X 

Fans  120mmx4 80mmx2

HDD 500gbx2

SSD 250gb

Δημοσ.

εγω εχω μεγαλυτερη καταναλωση απο σενα λογω περισσοτερων δισκων.Αν και δε δουλευουν ολοι συνεχεια...Επεξεργαστη εχω εναν Ι5 2ης γενιας.Μολις τρεξω κανα bacnhmark θα ανεβασω print screen να εχεις εναν μπουσουλα

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη που μπαίνω κι εγώ στο θέμα, αλλά επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα στο χωριό και δεν ήξερα τι να πάρω, είπα να ρωτήσω.

Για μια τηλεόραση 40" και έναν αποκωδικοποιητή, τι UPS χρειάζομαι (600, 1000VA);

Κάτι τέτοιο θα μου κάνει;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Συμφωνα με αυτο το site http://powersupplycalculator.net/το συστημα μου εχει καταναλωση 330W + οθονη αλλα 35w + ηχεια αλλα 15W = 380w. Ειναι σωστη η λογικη μου οτι θελω το ups να μην ειναι σε πλήρη φορτο αλλα γυρω στα 75% ωστε να εχω περιθώριο στον χρονο? Καλα κανω και κοιταω για 1000VA και πανω, ή ειναι overkill?

to 1000va βγαζει κοντα στα 660 οποτε αν εισαι 380 εισαι μια χαρα με το 1000 και εχεις και περιθωριο.δεν ξερω αν το 330 ειναι Max load ή οχι.αν πας σε 800 αρι ναι παλι θα σου κανει.αν πας ομως σε 600va σχεδον δεν θα σου φταασει.απλα για μενα θα πηγαινα σε apc αλλα το 900 αρι τσιμπαει λιγο σε τιμη.

Αν δεν σου ειναι κοπος, κανε το benchmark να καταλαβω λιγο πως δουλευει το ολο. PLus εχω τροφοδοτικο 750W. παιζει ρολο?

Αν καταλαβα καλα, λες οτι με ενα 600-800VA UPS θα ειμαι καλα?

το τροφοδοτικο βγαζει 750watt.αυτο δεν σημαινει οτι τρως τοσο.το Ups μπορει πχ να αντεξει 1000va=670 watt χωρις να σημαινει οτι πρεπει να το πας στο οριο.οσο λιγοτερο φορτο τοσο πιο πολυ ωρα θα σε βγαλει και ναι καλο ειναι να μην το εχεις στο τερμα συν οτι μελλοντικα αμα αλλαξεις κατι και ανεβει η καταναλωση να μπορει να ανταπεξελθει και να μην το αλλαζεις.απο εκει και περα οταν το Pc ειναι Idle θα υπαρχει μικροτερη καταναλωση.απλα σε νοιαζει και στο Full load να αντεχει το Ups.σε διαφορα sites βρισκεις calculators που βαζεις τι Hardware εχεις και σου λεει καταναλωση σε max load.

εγω εχω μεγαλυτερη καταναλωση απο σενα λογω περισσοτερων δισκων.Αν και δε δουλευουν ολοι συνεχεια...Επεξεργαστη εχω εναν Ι5 2ης γενιας.Μολις τρεξω κανα bacnhmark θα ανεβασω print screen να εχεις εναν μπουσουλα

Οι δισκοι γενικοτερα δεν εχουν σοβαρη καταναλωση.ουτε 5 watt ο ενας.το θεμα ειναι παντα η καρτα γραφικων κατα κυριο λογο και μετα η cpu

Συγνώμη που μπαίνω κι εγώ στο θέμα, αλλά επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα στο χωριό και δεν ήξερα τι να πάρω, είπα να ρωτήσω.

Για μια τηλεόραση 40" και έναν αποκωδικοποιητή, τι UPS χρειάζομαι (600, 1000VA);

Κάτι τέτοιο θα μου κάνει;

Ευχαριστώ.

το 600 Ups δινει κανα 350 watt>δεν νομιζω αυτα τα δυο μαζι να εχουν τοσa watt καταναλωση οποτε και το 600 κανει.αν τωρα θες να βαλεις και αλλα πραγματα μελλοντικα πανω εκει μπορεις να πας σε 1000.αν πηγαινα σε 600 θα διαλεγα καποιο apc 

http://www.skroutz.gr/s/293934/APC-Power-Saving-Back-UPS-Pro-550.html

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το APC που προτείνεις έχει τα διπλά λεφτά. Τα δικαιολογεί; Γιατί δε νομίζω ότι μπορώ εγώ να δικαιολογήσω το εξτρα κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό :)

Δημοσ.

Οριστε και μια stress_cpu_vga.Αν εισαι απαιτητικος gamer θες πιο δυνατο ups.Εγω ειμαι μηχανικος Η/Υ και δε παιζω ιδιαιτερα οποτε μου αρκει.Δεν υπαρχει περιπτωση να φτασω το μηχανημα σε τετοια επιπεδα.

ups_cpu_vga_stress_test.jpg

Δημοσ.

απλα οπως τονιστηκε το ups να ειναι παντα μεγαλυτερο και για να ανταπεξελθει σε full load αλλα και σε μελλοντικη αναβαθμιση αλλα και στην πιθανοτητα να θες να βαλεις κατι ακομα πανω.σε καποια ups υπαρχουν και surge υποδοχες οι οποιες δεν θα δωσουν απο την μπαταρια απλα ειναι για προστασια πχ ενος printer ή των ηχειων και οτι βαλεις εκει ΔΕΝ μετραει στο συνολικο φορτο του Ups.

Δημοσ.

Μου εκατσαν 3 παλιοτερα μοντελα APC στα 460VA. Με αλλαγη μπαταριας, υπαρχει τροπος να τα ενωσω ολα ωστε να εχω περιπου ενα 1400αρι? :P

(δεν τα αγορασα, μου τα εδωσαν)

Δημοσ.

οσο ξερω δεν ειναι μονο θεμα μπαταριας αλλα και θεμα του κυκλωματος του ups.ουτε σημαινει οτι θα χωρεσει η μπαταρια μεσα στο ups.δηλαδη μπορει να δεις ενα 500 αρι ups και ενα 600ups να εχουν την ιδια μπαταρια. αλλα να βγαζουν διαφορα va.κατα τα αλλα απλα μπορεις να σπασεις το φορτιο σε 2-3 Ups.το θεμα ειναι ομως οτι το 460 θα βγαζει κοντα στα 280 watt οποτε δεν ξερω αν θα φτασει για το tower σου.στα αλλα δυο ναι μπορει να μπει οθονη και περιφερειακα.πες μου οτι ειναι και τα smart αυτα που σου δωσαν.420 μαλλον εννοεις οχι 460.σωστα?θες βεβαια 3 μπαταριες για αυτα αν εχουν χαλασει.αν παρεις csb που ειναι καλη ειναι 18 ευρω με 20 η μια .αλλιως πας και παιρνεις ενα αλλο Ups και αυτα ειτε βαλτα σε καμια τηλεοραση ή ριξε καποιο για την οθονη και τα περιφερειακα ξεχωριστα.εσυ ξερεις

Δημοσ.

Τα 420 ειναι backup pro το 620 smart ups (390W) και μου φεραν σημερα και ενα αλλο 500αρακι. Κοιτα. Απο τιμη οπως μου τα λες οι μπαταριες θα στοιχίσουν οσο ενα καινουργιο 800αρακι, οποτε νομιζω αξιζει εφ οσων μπορω να τα ενώσω ολα μαζι και να κανω αυτο που εγραψα για πλακα παραπάνω. Το θεμα ειναι οτι οπως μου aπαντησες δεν καταλαβα αν αυτο γίνετε...  (και αν γινετε, απλα ενώνω το ενα με το αλλο? :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...