logo15 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Λοιπόν, παρατηρώ εδώ και μερικές μέρες διακοπες ρεύματος "αστραπή" δηλαδή μερικων δευτερολεπτων και ανησυχώ μήπως και κάψω τα ηλεκτρονικά μου που είναι μεγάλης αξιας. Λογικά για αυτό πρέπει να παω σε ups. Τι πρέπει να κοιτάω κατα την έρευνα αγοράς τους και έχετε να προτείνετε μερικά σε χαμηλές τιμές που θα σηκώνουν σταθερό, οθόνη και ηχεία για μερικά λεπτά μέχρι να έρθει το ρεύμα? Ευχαριστώ 1
White_Cat Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Καλημέρα ! Έχω την εντύπωση ότι για τη χρήση που θέλεις να κάνεις στο UPS, δε θα χρειαστεί κάτι εξειδικευμένο. Αρκεί ένας line interactive σταθεροποιητής τάσεως. Προσωπικά προτείνω κάτι σαν το NRG AVR 1200 VA που βρίσκεται στο www.skroutz.gr και κοστίζει περίπου 32 ευρώ. Φιλικά, Ο Άσπρος Γάτος
logo15 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 δηλαδη με εναν τετοιο ξεμπερδευω? Δεν χρειαζετε δηλαδη μπαταρια κτλπ για να μην σβησει το pc και τα περιφεριακα? Plus αν η διακοπη κρατησει 1-2 λεπτα με καλυπτει αυτο ωστε να προλαβω να κλεισω το pc ή θα εχω το ιδιο προβλημα στα ηλεκτρονικα μου? Επισης με σερβις και μπαταριες τι παιζει στο συγκεκριμενο?
White_Cat Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Προσωπικά έχω ένα line interactive UPS της ίδιας κατηγορίας τιμής (από άλλη εταιρεία όμως) και με καλύπτει απόλυτα. Θεωρώ ότι με ένα τέτοιο ξεμπερδεύεις γιατί τη μόνη φορά που εγώ αγόρασα UPS, συμπεριλαμβανόταν και η μπαταρία. Το ευτύχημα είναι ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν έχω χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας ή άλλου είδους service. Επίσης το λογισμικό των περισσότερων UPS παρέχει τη δυνατότητα για αυτόματο shutdown ή εκτέλεση ενός συγκεκριμένου script, όταν "νιώσει" κάποια διατάραξη της ομαλής τροφοδοσίας. Να είσαι καλά, O Άσπρος Γάτος
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Προσωπικη αποψη.πηγαινσε σε ups οχι απλα σε σταθεροποιητη.β.οταν ειναι για Ups παρε κατι σοβαρο και οχι των 100 ευρω. 1
logo15 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δεν εχω να διαθεσω πανω απο 50-60ε και να καταλαβεις ο ανεμιστήρας που εχω ανοιχτος δεν κλεινει καν γιατι το ρευμα ερχεται αμεσως! Κανενα καλο UPS σε αυτη την κατηγωρια που θα με καλύψει υπαρχει? Αυτο που προτεινε ο γατος θα κανει την δουλεια του? πχ αυτο μηπως θα ηταν καλυτερη λυση απο του γατου? NRG SAFE 1000VA
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δεν εχω να διαθεσω πανω απο 50-60ε και να καταλαβεις ο ανεμιστήρας που εχω ανοιχτος δεν κλεινει καν γιατι το ρευμα ερχεται αμεσως! Κανενα καλο UPS σε αυτη την κατηγωρια που θα με καλύψει υπαρχει? Αυτο που προτεινε ο γατος θα κανει την δουλεια του? πχ αυτο μηπως θα ηταν καλυτερη λυση απο του γατου? NRG SAFE 1000VA http://www.skroutz.gr/s/2542971/Inform-Guard-S-Compact-800VA-A.html Θα πηγαινα σε αυτο.ειχα guard ηταν καλο σκυλακι. δηλαδη με εναν τετοιο ξεμπερδευω? Δεν χρειαζετε δηλαδη μπαταρια κτλπ για να μην σβησει το pc και τα περιφεριακα? Plus αν η διακοπη κρατησει 1-2 λεπτα με καλυπτει αυτο ωστε να προλαβω να κλεισω το pc ή θα εχω το ιδιο προβλημα στα ηλεκτρονικα μου? Επισης με σερβις και μπαταριες τι παιζει στο συγκεκριμενο? ενα Ups συνηθως στα 3 χρονια μεσο ορο θελει αλλες μπαταριες.ενα 800 va Μπορει να φοραει μια ή δυο μπαταριες με κοστος απο 20 ευρω μεχρι 40 και οι δυο μαζι και να ειναι και καλη ποιοτητα.και ναι για αυτο σου ειπα να παρεις Ups και οχι σταθεροποιητη.για να προλαβεις να κλεισεις το Pc σου κανονικα πιο πολυ για τον σκληρο δισκο παρα για το υπολοιπο μηχανημα.
aaret Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 να παρεις κατι καλο.Πανω σε αυτο το ups θα εχεις, οπως ειπες, ακριβα πραγματα.Υπάρχουν αξιολογα Ups και δε μιλαω για της ταξεως των 30-40 ευρω.Γνωμη μου ειναι να κοιταξεις σε επωνυμα π.χ apc ,eaton,cyberpower και φυσικα υπαρχουν κι αλλα απλα αυτα μου ρθανε τωρα Ειναι κριμα να παρεις κινεζιες των 30-40 ευρώ και να εχεις πανω σε αυτα εξοπλισμο 500+
stelios18120 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Εχω cyberpower value 600 watt και ειναι φουλ αξιοπιστο.πολυ καλη μαρκα για ups Bεβαια πρωτη βαζω την apc και μετα την cyberpower.απλα η apc εχει λιγο τσιμπημενη τιμη
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 δηλαδη με εναν τετοιο ξεμπερδευω? Δεν χρειαζετε δηλαδη μπαταρια κτλπ για να μην σβησει το pc και τα περιφεριακα? οι σταθεροποιητες απλα κανουν σταθεροποιηση.οτι θα κοπει το ρευμα σημαινει οτι κλεινει το pc.ακομα και μικρη διακοπη να κανει ο σταθεροποιητης δεν μπορει να κρατησει ουτε μπορει να γλυτωσει πχ καποια συσκευη απο τα παρατραγουδα που μπορει να εχει λογω του μειωμενου ρευματος που μπορει να εχεις για χ ψ λογο.αντι για 220 volt να εχει πχ 180 volt.(ειδικα οι μηχανικοι δισκοι δεν τα πανε καλα με αυτα.) Ενω το ups με το avr τα διορθωνει αυτα. θα boostarei το ρευμα αμα ειναι λιγοτερα volt θα κοψει τα παραπανω volt οταν πχ παει 240 απο 220 και θα δωσει απο την μπαταρια οταν κοπει ή οταν περασει καποια ορια που θετει ο κατασκευαστής ή που θετεις εσυ σε μερικα Ups. να παρεις κατι καλο.Πανω σε αυτο το ups θα εχεις, οπως ειπες, ακριβα πραγματα.Υπάρχουν αξιολογα Ups και δε μιλαω για της ταξεως των 30-40 ευρω.Γνωμη μου ειναι να κοιταξεις σε επωνυμα π.χ apc ,eaton,cyberpower και φυσικα υπαρχουν κι αλλα απλα αυτα μου ρθανε τωρα Ειναι κριμα να παρεις κινεζιες των 30-40 ευρώ και να εχεις πανω σε αυτα εξοπλισμο 500+ καλυτερα πολυπριζο ασφαλειας apc Παρα κινεζικο Ups σαν ta tuvlox και αλλα τοσα που στον πρωτο χρονο off. ta eaton καποια δεν ειναι οτι καλυτερο.δηλαδη τα Mge nova μετα aka eaton nova ηταν χαλια.θορυβος απο ενα μικρο fan το πλαστικο απο πανω κιτρινιζε απο θερμοκρασια.αστα να πανε. Εχω cyberpower value 600 watt και ειναι φουλ αξιοπιστο.πολυ καλη μαρκα για ups Bεβαια πρωτη βαζω την apc και μετα την cyberpower.απλα η apc εχει λιγο τσιμπημενη τιμη αρκετα τσιμπημενη η apc ειδικα για sinewave αλλα ειναι τοπ και με καλο warranty.ακριβες μπαταριες αλλα μπορειςνα βρεις και χυμα μπαταριες (καλη μαρκα) και απλα να της κανεις adapt στο εκαστοτε tray με τους connectors απο τις παλιες μπαταριες.
logo15 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικα λογο οικονομικου προβληματος δεν εκανα αγορα τοτε και θα κανω τωρα. Κοιταω αυτο, καθαρα και μονο απο αποχη τιμης (δεν με περνουν οι μεγαλες...) Cyberpower Value 1000ELCD Line Interactive
greg2310 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικα λογο οικονομικου προβληματος δεν εκανα αγορα τοτε και θα κανω τωρα. Κοιταω αυτο, καθαρα και μονο απο αποχη τιμης (δεν με περνουν οι μεγαλες...) Cyberpower Value 1000ELCD Line Interactive το εχω κ ειμαι ευχαριστημενος...
logo15 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Συμφωνα με αυτο το site http://powersupplycalculator.net/το συστημα μου εχει καταναλωση 330W + οθονη αλλα 35w + ηχεια αλλα 15W = 380w. Ειναι σωστη η λογικη μου οτι θελω το ups να μην ειναι σε πλήρη φορτο αλλα γυρω στα 75% ωστε να εχω περιθώριο στον χρονο? Καλα κανω και κοιταω για 1000VA και πανω, ή ειναι overkill?
aaret Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ολα αυτα που λες ειναι σε πληρη φορτιο.εγω πανω σε 650αρι εχω τα εξης.πυργο με 5 δισκους και καρτα γραφικων με ξεχωριστη τροφοδοσια.αυτα πανω σε 500αρι τροφοδοτικο.ηχεια..οθονη και εκτυπωτη αααα και ενα νασακι με 2 δισκους.το ups (eaton) δουλευει 20-30%.αν θες μπορω να τρεξω benchmark για να σηκωσει ρευματα κ.λ.π. για να σου πω τη καταναλωση θα χω Τα σοβαρα ups μεσα απο το διαγνωστικο τους σου δειχνουν καταναλωση
logo15 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ολα αυτα που λες ειναι σε πληρη φορτιο.εγω πανω σε 650αρι εχω τα εξης.πυργο με 5 δισκους και καρτα γραφικων με ξεχωριστη τροφοδοσια.αυτα πανω σε 500αρι τροφοδοτικο.ηχεια..οθονη και εκτυπωτη αααα και ενα νασακι με 2 δισκους.το ups (eaton) δουλευει 20-30%.αν θες μπορω να τρεξω benchmark για να σηκωσει ρευματα κ.λ.π. για να σου πω τη καταναλωση θα χω Τα σοβαρα ups μεσα απο το διαγνωστικο τους σου δειχνουν καταναλωση Αν δεν σου ειναι κοπος, κανε το benchmark να καταλαβω λιγο πως δουλευει το ολο. PLus εχω τροφοδοτικο 750W. παιζει ρολο? Αν καταλαβα καλα, λες οτι με ενα 600-800VA UPS θα ειμαι καλα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα