koliri Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Γεια σας Προσπαθώντας να βελτιώσω το χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή μου ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα σε ένα site. Αυτές συμβούλευαν να μπώ στο Msconfig και από εκεί Boot>Advanced Settings. Στο Αdvanced Settings έχει 2 επιλογές, μία για την CPU και μία για τη μνήμη.Τικάρω αρχικά το Νumber of processors, και μετά επιλέγω τη χρήση 4 πυρήνων (default= ξετικαρισμένο). Yστερα τικάρω στη μνήμη και επιλέγω 4096 (όση έχω). Πατάω apply και κάνω reboot. Μου φάνησε ότι το πισί έκανε boot πιο γρήγορα (αν και έχω ssd οπότε είναι δύσκολο να δεις διαφορά). Το θέμα είναι ότι ενώ περνούσε η ώρα και ενώ είχα αρχίσει να κάνω λίγο editing με το Lightroom και έχοντας ανοιχτή την Opera, μου εμφανίστηκε μήνυμα υψηλής χρήσης μνήμης και μου ζητήθηκε να κλείσω ένα πρόγραμμα . Έκλεισα την Opera και συνέχισα. Λέω από μέσα μου περίεργο,τόσο καιρό κάνω multitasking και δεν είχα θέμα μνήμης. Μετά από ώρες χρήσης μέσα στη μέρα το μήνυμα υψηλής χρήσης μνήμης εμφανιζόταν όλο και πιο συχνά. Απόρισα και σκέφτηκα μήπως ήταν η αλλαγή που έκανα για την επιτάχυνση του boot που προκαλούσε το πρόβλημα. Τσέκαρα ότι με όλα τα προγράμματα κλειστα η χρήση μνήμης των windows ;όλη αυτή την ώρα ήταν στο 45% με 47% . Όταν μπήκα πάλι στο msconfig και ξετίκαρα την χρήση των 4096mb μνήμης η χρήση ram χωρίς να τρέχει τίποτα ήταν μόλις 20%-22%. Ομολογώ ότι μέχρι να μου κόψει ΄και να καταλάβω τι έτρεχε είχα ήδη ψάξει, και εφαρμόσει, τεχνικές μείωσης της μνήμης στα win8 για προβλήματα που είχαν άλλοι χρήστες. Ο λόγος που γράφω εδώ τώρα είναι ότι κανένα από τα προβλήματα που βρήκα στα φόρουμ δεν είχε σχέση με την επιλογή μέσω του msconfig και για το boot και θεώρησα σωστό να το αναφέρω ώστε να ενημερωθούν όσοι έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο και έχουν παρόμοια προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα