Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχεις δει ενα βιντεο με εναν παππου που προσπαθει να βαλει μπρος την ηλεκτρικη σκουπα τραβοντας το καλωδιο λες ειναι ψαροτρατα;

επειδη καποια πραματα ειναι δεδομενα για καποιους για αλλους δεν ειναι. 

To παράδειγμα του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου επίσης δεν ήταν appropriate. Ξέρεις πόσες γυναίκες είχε στην εφαρμοσμένη πληροφορική στο ΠΑΜΑΚ όταν σπούδαζα? 55-65% της σχολής, αφού η πληροφορική είναι το μέλλον κτλ, τρέχαν όλες εκεί. Ένα ποσοστό από αυτές σίγουρα έμαθε κάτι που είχε σχέση με τον κλάδο και δουλεύει εκεί (στον κλάδο). 

Μάντεψε τώρα πόσες γυναίκες είχα δει σε μια δεκαετία στα:

• Internet kafe
  • Συναντήσεις τεχνολογικών φόρουμ (όχι σαν το insomnia, τα πιο hard core)
  • Στο ασύρματο τεχνολογικό δίκτυο Θεσσαλονίκης 
  • Στα ηλεκτρονικά / ουφάδικα
  • Στα περιοδικά για υπολογιστές, κονσόλες, gaming 
  • Στις εκθέσεις με θέμα τους Η/Υ
  • Στις BBS πριν αρχίσει το internet μέσω browser
  • Στο mirc κτλ
  • Στις συζητήσεις για pc από το σχολείο εποχή 8088 - 486 

κτλ κτλ. 

Και ο σκουπιδιάρης μαζεύει σκουπίδια για να ζήσει αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το hobby του. Το ενδιαφέρον των γυναικών για την τεχνολογία είναι περιορισμένο. Δεν σημαίνει ότι είναι χαζές, ή ότι είναι χειρότερες, η ότι οι άντρες είναι εξυπνότεροι (κάθε άλλο). Απλά δεν νοιάζονται όσο οι άντρες. Δεν σκαλίζουν, δεν χαλάνε για να ξαναφτιάξουν κτλ. So what?

• Like 3
Δημοσ.

Οι γυναίκες πλέον είναι μόνο για -ξέρετε-.

Παλιά ήταν τουλάχιστον και για να μαγειρεύουν, να βάζουν πλυντήριο κλπ... σήμερα ούτε αυτό κάνουν... οπότε είναι μόνο να τις ----

Το οτι έχεις γνωρίσει μία κατηγορία γυναικών δεν σημαίνει οτι είναι όλες έτσι.

• Like 3
Δημοσ.

1) Είπα εγώ ποτέ ότι όλοι οι άντρες είναι εξπέρ στην τεχνολογία; Οι περισσότεροι είναι εξπέρ στο κλαρινογαμπριλίκι και στο ποδόσφαιρο... οπότε όχι, δεν θα βάλεις έναν άσχετο να σου φτιάξει το laptop. Ας πλήρωνε τεχνικό η φίλη σου, αλλά ήθελε να την βγάλει τσάμπα και έχωσε τον δικό της. Ας πρόσεχε.

2) Δεν διαφωνώ.

3) Σαφώς να οδηγάνε και οι γυναίκες, αν και μεταξύ μας στο μέλλον η ανθρώπινη οδήγηση θα εκλείψει, μιας και θα οδηγούν αυτόματα τα αυτοκίνητα (η Google έχει φτιάξει prototype car στυλ ΚΙΤΤ). Οπότε τσάμπα τσακώνεστε για την οδήγηση. Και φυσικά εννοείται ότι έτσι θα έχουμε λιγότερα ατυχήματα.

Μπορεί ο άνδρας να έχει εξελικτικό αβαντάζ (κυνηγός-τροφοσυλλέκτης) στον προσανατολισμό, αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος και να νιώθει κούραση, εκνευρισμό κλπ. Οι μηχανές δεν κουράζονται και δεν έχουν συναισθήματα. :)

4) Δεν νομίζω να διαφωνείς ότι οι περισσότερες μαμάδες αυτοκινητάκια και όπλα θα πάρουν στους γιους, όχι κούκλες και τσαγιέρες.

1) μακαρι να ηθελε να την βγαλει αυτη τσαμπα απλα. αυτος με το ζορι εβαλε το χερακι του. τουλαχιστον ο δικος μου αντρας ειναι τεχνικος οποτε ειμαι πιο ησυχη.

3) συμφωνω οτι θα εκλειψει η ανθρωπινη οδηγηση. το σχολιο πηγαινε στον king που ελεγε γι αυτοκινητακια

4) δεν διαφωνω, δεν παυουν ομως και αυτες να ειναι θυματα των στερεοτυπων, δεν τους δινω δικιο. αλλα αν το αγορακι ζητησει κουκλα γιατι να μην του την αγορασεις; 

Δημοσ.

^Όλα τα προγράμματα του πλυντηρίου τα ξέρεις;; :P

Ξερω τα παντα, μπορω να λυσω και να φτιαξω απο pc κινητα τηλεορασεις μεχρι αυτοκινητα αεροπλανα καραβια

Δυο πραγματα δεν μπρω με τιποτα να μαθω

Το πλυντηριο και την κουζινα

• Like 1
Δημοσ.

δεν διαφωνω, δεν παυουν ομως και αυτες να ειναι θυματα των στερεοτυπων, δεν τους δινω δικιο. αλλα αν το αγορακι ζητησει κουκλα γιατι να μην του την αγορασεις; 

Το ξέρεις κι εσύ πολύ καλά ότι είναι απίθανο να ζητήσει κούκλα. Συμβαίνει, αλλά πολύ σπάνια.

Τα παιδιά ζητάνε ως δώρα ό,τι βλέπουν να παίζουν και τα άλλα παιδιά... αν παίζουν με αυτοκινητάκια, ε αυτό θα ζητήσουν. Πες το και μιμητισμό.

Στην ζούγκλα του Αμαζονίου που δεν έχουν καταναλωτικά αγαθά, δεν θα ζητήσει αυτοκινητάκι, αλλά μπορεί να ζητήσει π.χ. ένα ακόντιο.

Δημοσ.

To παράδειγμα του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου επίσης δεν ήταν appropriate. Ξέρεις πόσες γυναίκες είχε στην εφαρμοσμένη πληροφορική στο ΠΑΜΑΚ όταν σπούδαζα? 55-65% της σχολής, αφού η πληροφορική είναι το μέλλον κτλ, τρέχαν όλοι εκεί. Ένα ποσοστό από αυτές σίγουρα έμαθε κάτι που είχε σχέση με τον κλάδο και δουλεύει εκεί. 

Μάντεψε τώρα πόσες γυναίκες είχα δει σε μια δεκαετία στα:

• Internet kafe
  • Συναντήσεις τεχνολογικών φόρουμ (όχι σαν το insomnia, τα πιο hard core)
  • Στο ασύρματο τεχνολογικό δίκτυο Θεσσαλονίκης 
  • Στα ηλεκτρονικά / ουφάδικα
  • Στα περιοδικά για υπολογιστές, κονσόλες, gaming 
  • Στις εκθέσεις με θέμα τους Η/Υ
  • Στις BBS πριν αρχίσει το internet μέσω browser
  • Στο mirc κτλ
  • Στις συζητήσεις για pc από το σχολείο εποχή 8088 - 486 

κτλ κτλ. 

Και ο σκουπιδιάρης μαζεύει σκουπίδια για να ζήσει αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το hobby του. Το ενδιαφέρον των γυναικών για την τεχνολογία είναι περιορισμένο. Δεν σημαίνει ότι είναι χαζές, ή ότι είναι χειρότερες, η ότι οι άντρες είναι εξυπνότεροι (κάθε άλλο). Απλά δεν νοιάζονται όσο οι άντρες. Δεν σκαλίζουν, δεν χαλάνε για να ξαναφτιάξουν κτλ. So what?

η τεχνολογια απλα εχει τεραστιο ευρως δεν γινεται να λεμε για τεχνολογια και να μιλαμε μονο για υπολογιστες και δει μαλιστα μονο για τα ευκολακια. στο κομματι του προγραμματισμου εδω στο ινσομνια πχ βαρανε μυγες σε γενικες γραμμες. 

εχεις σκεφτει οτι αυτο το περιορισμενο ενδιαφερον που λες  ειναι ενας φαυλος κυκλος των στερεοτυπων με τα οποια γαλουχουνται πολλες γυναικες;  εδω εχω ακουσει απο γυναικα να μου λεει καταμουτρα οτι δεν ειμαι νορμαλ γυναικα γιατι τα ενδιαφεροντα μου αποκλεινουν απο τα κλασσικα ενδιαφεροντα της μεσης γυναικας (ελληνικης νοοτροπιας παντα).  

για να μην αναφερω τις ατακες που ακουν οι γυναικες ως ενηλικες του στυλ «δεν πρεπει να βγαζεις περισσοτερα χρηματα απο τον αντρα σου γιατι θα νιωσει οτι απειλειται», «πρεπει να δειχνεις ανηξερη και αδυναμη», «αν εισαι δυναμικη θα φοβουνται να σε πλησιασουν», «αν ξερεις να τα κανεις ολα  μονη σου, τοτε γιατι να εχεις αντρα» και αλλα τετοια ωραια. 

• Like 1
Δημοσ.

[..]

Όπως δεν θα μπω σε διάλογο με χριστιανούς που απορρίπτουν τον Δαρβίνο, έτσι δεν θα μπω σε διάλογο μαζί σου.

Είσαι ελεύθερος να απορρίπτεις την επιστήμη και αυτή εσένα. :)

- Ξεφτέρι και επίδοξε επιστημολόγε, τι δουλειά έχει ο Κάρολος Δαρβίνος με τον Κοινωνικό Δαρβινισμό;

- Για να μπεις σε διάλογο με κάποιον, πρέπει πρώτα να κατέχεις την τέχνη του διαλόγου

αλλά και τις απαραίτητες επιστημονικές ή μη γνώσεις, και όχι απλώς να τις επικαλείσαι.

- Άσε την επιστήμη ήσυχη, είναι το θηλυκό που δεν γνώρισες ακόμα! :-) :-) :-)

• Like 2
Δημοσ.

Το ξέρεις κι εσύ πολύ καλά ότι είναι απίθανο να ζητήσει κούκλα. Συμβαίνει, αλλά πολύ σπάνια.

Τα παιδιά ζητάνε ως δώρα ό,τι βλέπουν να παίζουν και τα άλλα παιδιά... αν παίζουν με αυτοκινητάκια, ε αυτό θα ζητήσουν. Πες το και μιμητισμό.

Στην ζούγκλα του Αμαζονίου που δεν έχουν καταναλωτικά αγαθά, δεν θα ζητήσει αυτοκινητάκι, αλλά μπορεί να ζητήσει π.χ. ένα ακόντιο.

τα νηπιαγωγεια δεν εχουν κοριτσια; ενα αγορι βλεπει μονο τα αλλα αγορια; εχουν επιλεκτικη οραση; 

ή το αναποδο που ειναι ακομα πιο πιθανο να συμβει, το κοριτσακι δεν μπορει να ζητησει ενα αγοριστικο παιχνιδι;

Δημοσ.

«δεν πρεπει να βγαζεις περισσοτερα χρηματα απο τον αντρα σου γιατι θα νιωσει οτι απειλειται»,

Εγω δεν θα είχα θέμα.

Αν καθόμουν και σπίτι να μεγαλώσω τα παιδιά ακόμα καλύτερα! :D

• Like 1
Δημοσ.

4) δεν διαφωνω, δεν παυουν ομως και αυτες να ειναι θυματα των στερεοτυπων, δεν τους δινω δικιο. αλλα αν το αγορακι ζητησει κουκλα γιατι να μην του την αγορασεις;

Ανάλογα τί εννοείς κούκλα. Αν θέλει κάνα transformers οκ, αν θέλει μπάρμπι...ξύλο.

• Like 1
Δημοσ.

η τεχνολογια απλα εχει τεραστιο ευρως δεν γινεται να λεμε για τεχνολογια και να μιλαμε μονο για υπολογιστες και δει μαλιστα μονο για τα ευκολακια. στο κομματι του προγραμματισμου εδω στο ινσομνια πχ βαρανε μυγες σε γενικες γραμμες. 

εχεις σκεφτει οτι αυτο το περιορισμενο ενδιαφερον που λες  ειναι ενας φαυλος κυκλος των στερεοτυπων με τα οποια γαλουχουνται πολλες γυναικες;  εδω εχω ακουσει απο γυναικα να μου λεει καταμουτρα οτι δεν ειμαι νορμαλ γυναικα γιατι τα ενδιαφεροντα μου αποκλεινουν απο τα κλασσικα ενδιαφεροντα της μεσης γυναικας (ελληνικης νοοτροπιας παντα).  

για να μην αναφερω τις ατακες που ακουν οι γυναικες ως ενηλικες του στυλ «δεν πρεπει να βγαζεις περισσοτερα χρηματα απο τον αντρα σου γιατι θα νιωσει οτι απειλειται», «πρεπει να δειχνεις ανηξερη και αδυναμη», «αν εισαι δυναμικη θα φοβουνται να σε πλησιασουν», «αν ξερεις να τα κανεις ολα  μονη σου, τοτε γιατι να εχεις αντρα» και αλλα τετοια ωραια. 

Αυτή την στιγμή που μιλάμε μπροστά μου σε εταιρία 100+ ατόμων (45 programmers), πίσω από το γραφείο μου ξέρεις πόσες γυναίκες προγραμματιστές βλέπω? Στερεότυπο, είμαστε μάλλον σοβινιστικά γουρούνια, λες και θα μας χαλούσε να μην βρωμάει ποδαρίλα ο χώρος...

Το στερεοτυπικό κομμάτι της γαλούχησης κτλ είναι ένα επιχείρημα που εξηγεί ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού, αλλά δεν δικαιολογεί με τίποτα τις γιγάντιες διαφορές στα νούμερα. Ξέρεις εσύ κανέναν άνδρα που να γαλουχήθηκε gay? Όταν βλέπεις κάνα σκυλί (μίνι πάνω από τον κώλο, βυζιά έξω, full make up, νύχια των 70 ευρώ) πιστεύεις οτι είναι γιατί γαλουχήθηκε έτσι? Να όμως που ο άνθρωπος ξεπερνάει την "γαλούχηση" όταν γουστάρει πραγματικά κάτι.  

για την τρίτη παράγραφο είναι άσχετη με το θέμα. Φυσικά υπάρχει και υπήρχε στερεοτυπική μεταχείριση προς τις γυναίκες και συχνά πυκνά τρώνε μια άκυρη καταπίεση αλλά όχι και όσον αφορά τα PC και την τεχνολογία, είπαμε.. λες και θα χαλούσε κανέναν αν ο "χώρος" ήταν γεμάτος γυναίκες.

Δημοσ.

- Ξεφτέρι και επίδοξε επιστημολόγε, τι δουλειά έχει ο Κάρολος Δαρβίνος με τον Κοινωνικό Δαρβινισμό;

- Για να μπεις σε διάλογο με κάποιον, πρέπει πρώτα να κατέχεις την τέχνη του διαλόγου

αλλά και τις απαραίτητες επιστημονικές ή μη γνώσεις, και όχι απλώς να τις επικαλείσαι.

- Άσε την επιστήμη ήσυχη, είναι το θηλυκό που δεν γνώρισες ακόμα! :-) :-) :-)

Κλασικό ad hominem όταν δεν έχεις επιχειρήματα. Πήγαινε να δεις αν έρχομαι, SJW.

Δημοσ.

Αυτη την στιγμή που μιλάμε μπροστά μου σε εταιρία 100+ ατόμων (45 programmers), πίσω από το γραφείο μου ξέρεις πόσες γυναίκες προγραμματιστές βλέπω? Στερεότυπο, είμαστε μάλλον σοβινιστικά γουρούνια, λες και θα μας χαλούσε να μην βρωμάει ποδαρίλα ο χόρος...

Το στερεοτυπικό κομμάτι της γαλούχισης κτλ είναι ένα επιχείρημα που εξηγεί ένα πολύ μικρό μέρος του πλυθησμού, αλλά δεν δικαιολογεί με τίποτα τις γιγάντιες διαφορές στα νούμερα. Ξέρεις εσύ κανέναν άνδρα που να γαλουχήθηκε gay? Όταν βλέπεις κάνα σκυλί (μίνι πάνω από τον κώλο, βυζιά έξω, full make up, νύχια των 70 ευρώ) πιστεύεις οτι είναι γιατί γαλουχήθηκε έτσι? Να όμως που ο άνθρωπος ξεπερνάει την "γαλούχηση" όταν γουστάρει πραγματικά κάτι.  

για την τρίτη παράγραφο είναι άσχετη με το θέμα. Φυσικά υπάρχει και υπήρχε στερεοτυπική μεταχείρηση προς τις γυναίκες και συχνά πυκνά τρώνε μια άκυρη καταπίεση αλλά όχι και όσον αφορά τα PC και την τεχνολογία, είπαμε.. λες και θα χαλούσε κανέναν αν ο "χώρος" ήταν γεμάτος γυναίκες.

δεν ειπα πουθενα οτι οι αντρες ειναι σοβονιστικα γουρουνια.

λες για μικρο μερος του πληθυσμου αλλα το πιστευεις πραγματικα; 9 στους 10 τυχαιους ανθρωπους να πιασω στο δρομο με τους περισσοτερους θα νομιζω οτι ζουν στο 1950 με τα μυαλα που κουβαλαν. btw μην ανακατευεις τους gay στην ζητηση γιατι αυτο δεν ειναι θεμα περιβαλοντος. αλλα για το σκυλι που λες με τα νυχια των 70 ευρω ναι το πιστευω οτι ειναι θεμα γαλουχησης οταν η μαμακα της της ελεγε απο τα 10 να βρει γκομενο.

στερεοτυπικη μεταχειριση τρωνε σε πολλους τομεις οπως τρωνε επισης και οι αντρες, απλα η «τεχνολογια» καμια φορα ειναι το τελευταιο προπυργειο καποιων αντρων για να νιωθουν αντρες. και προφανως ειναι οι ιδιοι που λενε οτι οι γυναικες δεν τα καταφερνουν με τετοια θεματα και το παιρνουν ως δεδομενο. 

βαζω στοιχημα οτι σε 30-40 χρονια ολα αυτα θα ειναι τελειως τετριμενα και θα βγαινουν καποιοι αντρες να λενε για οτι γυναικες δεν τα καταφερνουν ή δεν ενδιαφερονται σε αλλον τομεα, δλδ δεν θα τελειωσει ποτε αυτη η ιστορια.

Δημοσ.

Θα το στειλω πισω για αλλαγη το αγορακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...