Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εύα για δουλειές μιλάω γενικότερα, ούτε η μαγειρική είναι τεχνολογία ούτε το ράψιμο

Άλλες δουλειές κεντρίζουν τους άντρες και άλλες τις γυναίκες και η τεχνολογία γενικότερα δεν είναι μέσα σε αυτές

• Like 1
  • Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεχθούμε ότι τεχνολογία είναι η εφαρμογή γνώσεων, που αποκτήθηκαν μέσω της επιστήμης,

σε κάποια πρακτικά προβλήματα και οι συνακόλουθες αλλαγές που αυτή επιφέρει στον υλικό πολιτισμό, τότε:

Το να γνωρίζεις τι είναι και πως λειτουργούν κάποια μαζικά καταναλωτικά προϊόντα,

δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι τεχνολογικά ενήμερος.

Το φύλο δεν προκαθορίζει την ικανότητα πρόσληψης των τεχνολογικών γνώσεων.

Η πρόσβαση σε αυτές όμως, περιορίζεται από τον τρόπο ζωής και τα στερεότυπα κάποιων συντηρητικών κοινωνιών.

Και βέβαια, άλλο η γνώση και η εφαρμογή των τεχνολογικών καινοτομιών,

άλλο η ευχέρεια στο χειρισμό μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας-δεν σε αναβαθμίζει τεχνολογικά κατ’ ανάγκην-

και άλλο η εξοικείωση με τα χειρωνακτικά εργαλεία, η ικανότητα κάποιου στις κατασκευές ή τις επιδιορθώσεις.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Η πλακα ειναι πως ενα απο τα μελη του φορουμ που εχουν υψηλη τεχνολογικα κατάρτιση ειναι γυναικα:lol:

Επισης Lucifer, duuude, no, ειναι ιεροσυλία αυτό που εκανες. :P

• Like 2
Δημοσ.

Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...Ο μπάρμπας σου δεν έχει στρώσει μόνος του τα πλακάκια και είναι όλα στραβά? Ο γείτονας δεν έβαψε μόνος του και έχει πιτσιλίσει όλο το πεζοδρόμιο μπογιά? Σχεδόν όλα τα "there, I fixed it" από άντρες είναι και τα βλέπεις κάθε μέρα γύρω σου. Αθάνατες Ελληνικές πατέντες.

Ισως ισχυει ως ενα βαθμο...

Αλλα σκεψου το αλλο. 

Φαντασου (εγω δεν τολμω ουτε να το φανταστω) να εκαναν κατι αντιστοιχο οι γυναικες.

Αυτο που θα εβγαινε θα ηταν ενα παντρεμα κωμωδιας και δραματος...

Αν και μαλλον δεν θα εβγαινε τιποτα γιατι απλα δεν θα ηξεραν απο που να αρχισουν και που να τελειωσουν.

Απο πλακακια .....μεχρι να βαλεις καρφι στον τοιχο ΑΣΤΟ!

Δημοσ.

Κι οι γονείς παίζουν μεγάλο ρόλο πάνω σε αυτό.. Δηλαδή σε μια οικογένεια ο πατέρας δεν θα προτιμήσει να τον βοηθήσει η κόρη σε μαραμέτια ή σε επισκευές. Θα φωνάξει τον γιο (αν υπάρχει). Δυστυχώς ή ευτυχώς είνα συχνό φαινόμενο να κατηγοριοποιούνται οι ασχολίες σε αντρικές και γυναικείες, από την νηπιακή ηλικία κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.

Η κατηγοριοποιηση γινεται λογω της διαφορετικοτητας των φυλων.

Το κοριτσακι θελει να παιξει με τις κουκλες, και τις τσαγιερες ενω το αγορακι με αυτοκινητα, μπουλντοζες και οπλα.

Αντιστοιχα το αγορακι του αρεσει πεερισσοτερο να παει να κοψει ξυλα με τον μπαμπα ενω το κοριτσακι να πλεξει με την μαμα.

Δεν ειναι μονο θεμα κατευθυνσης απο τους γονεις αλλα και επιλογης των παιδιων αναλογα με τι τους αρεσει...

• Like 2
Δημοσ.

Το κοριτσακι θελει να παιξει με τις κουκλες, και τις τσαγιερες ενω το αγορακι με αυτοκινητα, μπουλντοζες και οπλα.

Αντιστοιχα το αγορακι του αρεσει πεερισσοτερο να παει να κοψει ξυλα με τον μπαμπα ενω το κοριτσακι να πλεξει με την μαμα.

Δεν ειναι μονο θεμα κατευθυνσης απο τους γονεις αλλα και επιλογης των παιδιων αναλογα με τι τους αρεσει...

Σωστά, συμβάλλουν και αυτά τα 2.

Δημοσ.

εγω δεν καταλαβαινω γιατι τεχνολογια θεωρουνται μονο τα κινητα και οι υπολογιστες ενω πολλοι αντρες ειναι ανικανοι να βαλουν μπρος ενα ριμαδι πληντυριο (με το βιβλιαρακι με τις οδηγιες ακουμπισμενο διπλα).

εν ολιγης μονο οτι τους συμφερει ειναι τεχνολογια. 

Ακριβώς...

Το παρόν thread αναφέρεται στην τεχνολογία Η/Υ. Υπάρχουν όμως πολλών ειδών τεχνολογίες. Π.χ. τεχνολογία μαγειρέματος, φαγητού κτλ. 

Άρα, οι γυναίκες είναι μία χαρά με την τεχνολογία εν γένει. 

Αυτό που παρατηρείται στην τεχνολογία Η/Υ δεν είναι ικανό να δείξει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τουλάχιστον το 70% των αρσενικών που γράφουν σε αυτό το post δεν έχουν κάποια επαγγελματική σχέση με προγραμματισμό ή τεχνολογία Η/Υ (εκτός της ειδικότητας "τεχνικός Η/Υ"). Έτσι, δεν μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα...

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η προκατάληψη που υπάρχει ευνοεί το αρσενικό γένος. Εάν κάνει λάθος ένας άντρας, τότε λέει βλακείες και πρέπει να γίνει flame war μέχρι θανάτου στα forums για να επικρατήσει η "δική μου και σωστή άποψη". Εάν κάνει λάθος μία γυναίκα, τότε κάνει λάθος επειδή είναι γυναίκα και δεν ξέρει. 

Κανένα κοριτσάκι δεν θέλει να παίξει με κούκλες και κανένα αγοράκι με μπουλντόζες και όπλα. 

Αυτά είναι ΚΟΜΠΛΕΞ των γονιών που φορτώνουν με στερεότυπα τα παιδιά τους και αναπαράγουν όσοι δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο πέρα από τα κόμπλεξ που έχουν φορτωθεί και θα φορτώσουν (δυστυχώς) τα δικά τους παιδιά. Ούτε κούκλες, ούτε όπλα και μπουλντόζες. Τα έχει πει και η Μοντεσσόρι καλύτερα από εμένα... 

• Like 4
Δημοσ.

Κανονικά βάζεις μια ποσότητα όσο ένα μπιζέλι, όχι παραπάνω.

Αναλογα με την επιφανεια. Και το ενα μπιζελι που λες πολυ μπορει να ειναι.

Αυτο που βλεπω πολλοι να κανουν ειναι να βαζουν την παστα πανω, ολη στο κεντρο (σαν ενα μπιζελι :-D ) και μετα να πλακωνουν την ψυκτρα πανω.

Εγω προτιμω να το απλωνω απο πριν πανω στην επιφανεια

εγω δεν καταλαβαινω γιατι τεχνολογια θεωρουνται μονο τα κινητα και οι υπολογιστες ενω πολλοι αντρες ειναι ανικανοι να βαλουν μπρος ενα ριμαδι πληντυριο (με το βιβλιαρακι με τις οδηγιες ακουμπισμενο διπλα).

Ναι, με το βιβλιαρακι ακουμπισμενο διπλα, αλλα οχι ανοιγμενο και διαβασμενο, γιατι ως γνωστον δεν διαβαζουμε ποτε οδηγιες αν δεν εχουν αποτυχει ολα τα υπολοιπα πριν

Δημοσ.

Δεν θέλω να γίνω ο κακός,αλλά αυτό το νήμα δεν είναι ο ορισμός της έμμεσης,και απροκάλυπτης, διαφήμισης περιεχομένου; 

Επιτρέπεται ή όχι με βάση τους κανόνες του φόρουμ;

Εάν όχι να το κάνουμε report.

Το κάνουμε γαργάρα επειδή είναι ομορφούλα η TS. Αν ήταν μαντράχαλος όμως... είπαμε, ισότητα uber alles! :P

• Like 1
Δημοσ.

Αναλογα με την επιφανεια. Και το ενα μπιζελι που λες πολυ μπορει να ειναι.

Αυτο που βλεπω πολλοι να κανουν ειναι να βαζουν την παστα πανω, ολη στο κεντρο (σαν ενα μπιζελι :-D ) και μετα να πλακωνουν την ψυκτρα πανω.

Εγω προτιμω να το απλωνω απο πριν πανω στην επιφανεια

Ναι, με το βιβλιαρακι ακουμπισμενο διπλα, αλλα οχι ανοιγμενο και διαβασμενο, γιατι ως γνωστον δεν διαβαζουμε ποτε οδηγιες αν δεν εχουν αποτυχει ολα τα υπολοιπα πριν

εχω μια λιστα με 310 διαφορετικα προιοντα γι αυτη την δουλεια με τις διαφορες του καθενος και το compatibility. οι παστες δεν ειναι οτι το καλυτερο επισης ο τροπος και η ποσοτητα που την απλωνεις κανει τεραστια διαφορα

ισχυει οτι δεν διαβαζετε ποτε τις οδηγιες. πχ ο αντρας μου : «ποσο μαλακτικο να βαλω;» απαντηση «γραφει πανω στο κουτι απο εκει εμαθα κι εγω»

• Like 1
Δημοσ.

Κανένα κοριτσάκι δεν θέλει να παίξει με κούκλες και κανένα αγοράκι με μπουλντόζες και όπλα. 

Αυτά είναι ΚΟΜΠΛΕΞ των γονιών που φορτώνουν με στερεότυπα τα παιδιά τους και αναπαράγουν όσοι δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο πέρα από τα κόμπλεξ που έχουν φορτωθεί και θα φορτώσουν (δυστυχώς) τα δικά τους παιδιά. Ούτε κούκλες, ούτε όπλα και μπουλντόζες. Τα έχει πει και η Μοντεσσόρι καλύτερα από εμένα... 

Όπλα = τεστοστερόνη

Είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι στρατιωτικοί είναι άνδρες; Ή παίζει και εκεί κάποιου είδους συνωμοσία από το πατριαρχικό lobby;

Καλώς ή κακώς ο άνδρας είναι πιο πολεμοχαρής. Για μένα βλακεία είναι οι πόλεμοι γενικά και καλύτερα θα ήταν να μην υπήρχαν, αλλά αφού υπάρχουν που υπάρχουν, τουλάχιστον ας παραδεχτούμε κάποια πράγματα. Άλλο τεστοστερόνη, άλλο οιστρογόνα. Δεν εξισώνονται αυτά τα 2. Είναι βιοχημεία, πως να το κάνουμε.

Οι άνδρες νιώθουν ολοκληρωμένοι όταν ανταγωνίζονται και όταν θέτουν στόχους και τους φέρουν εις πέρας, ενώ οι γυναίκες νιώθουν ολοκληρωμένες όταν συνεργάζονται, όταν νιώθουν συναισθήματα κλπ.

Εξαιρέσεις σαφώς και υπάρχουν (δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια ορμονικά επίπεδα).

• Like 1
Δημοσ.

Το χειρότερο από όλα είναι η εξίσωση:

Όπλα = τεστοστερόνη

Αλλά δεν είναι της παρούσης ούτε, όπως φαίνεται, μέσα στα θέματα που θα μπορούσες να αντιληφθείς και να καταλάβεις σε αυτή την φάση και σύμφωνα με αυτά που γράφεις. 

Οπότε, το σταματάω εδώ. :)

Υ.Γ. Μπορείς να γράψεις ό,τι θελήσεις για την ισχυροποίηση της θέσης σου. Λογικό θα είναι και, επίσης, εγώ δεν απαντήσω οπότε θα είσαι gg. :) 

Δημοσ.

Το τι αντιλαμβάνομαι και τι όχι, άσε να το γνωρίζω εγώ. Όταν ρίξεις κι εσύ το διάβασμα που έχω κάνει εγώ, τότε θα κάνουμε συζήτηση σε σωστή βάση.

ΥΓ: Δεν με ενδιαφέρει το political correctness, ειδικά όταν η επιστήμη λέει 1 + 1 = 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...