Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ας υπθεσουμε οτι οδηγος ΙΧ με δικια του ευθυνη χτυπαει μοτοσυκλετιστη που δεν φοραει ομως κρανος και αυτος παθαινει κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις που μπορουσαν να ειχαν αποφευχτει ή να ειναι πιο μικρες αν φοραγε το κρανος του . Εχει συνυπευθυνοτητα ο οδηγος της μοτοσυκλετας για τις σωματικες βλαβες που εχει υποστει ή οχι ; Παρομοια ερωτηση θα μπορυσε να τεθει για επιβατες ΙΧ που δεν φορανε ζωνη ασφαλειας . Εντελως υποθετικη αλλα πιθανη η περιπτωση .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Η σύντομη απάντηση: Ναι, ο μοτοσυκλετιστής είναι συνυπαίτιος για την ΕΚΤΑΣΗ της σωματικής βλάβης που υπέστη. 3
firewalker Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Η κατηγορία για κάποιον που σκοτώσει κάποιον από οδηγικό λάθος ποια είναι; Και αν μπορούσε ο θάνατο να αποφευχθεί με το κράνος, αλλάζει η κατηγορία;
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Η σύντομη απάντηση: Ναι, ο μοτοσυκλετιστής είναι συνυπαίτιος για την ΕΚΤΑΣΗ της σωματικής βλάβης που υπέστη. Αυτο ισχυει και για επιβατες ΙΧ χωρις ζωνη ; Αυτο για την μοτοσυκλετα τυχον ιατρικα εξοδα βαρυνουν και τον οδηγο της ; Η κατηγορία για κάποιον που σκοτώσει κάποιον από οδηγικό λάθος ποια είναι; Και αν μπορούσε ο θάνατο να αποφευχθεί με το κράνος, αλλάζει η κατηγορία; Η κατηγορια μπορει ειναι η ιδια αλλα η αστικη ευθυνη μπορει να ειναι διαφορετικη νομιζω
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Η κατηγορία για κάποιον που σκοτώσει κάποιον από οδηγικό λάθος ποια είναι; Και αν μπορούσε ο θάνατο να αποφευχθεί με το κράνος, αλλάζει η κατηγορία; Το αδίκημα είναι ανθρωποκτονία εξ αμέλειας (εάν βλέπεις αμερικάνικες σειρές ή ταινίες το αντίστοιχο είναι manslaughter - όχι murder). Όχι, δεν αλλάζει η κατηγορία. Αυτο ισχυει και για επιβατες ΙΧ χωρις ζωνη ; Αυτο για την μοτοσυκλετα τυχον ιατρικα εξοδα βαρυνουν και τον οδηγο της ; Η κατηγορια μπορει ειναι η ιδια αλλα η αστικη ευθυνη μπορει να ειναι διαφορετικη νομιζω Υπάρχει μια υπέροχη (από νομοτεχνικής άποψης) απόφαση του Εφετείου Αθηνών του 1993 νομίζω που εξηγεί την διπλή υπαιτιότητα: άλλη η υπαιτιότητα πρόκλησης του ατυχήματος και άλλη η υπαιτιότητα έκτασης της ζημιάς Στην δικαστική απόφαση τα δυο αυτά συνυπολογίζονται για να βγει το τελικό ποσό αποζημίωσης. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δεν μπορει να εχει κατα την γνωμη μου την ιδια ποινικη ή αστικη ευθυνη (αν τα λεω καλα) καποιος φουκαρας οδηγος που απο απροσεξια χτυπαει εστω ελαφρα ενα μοτοσυκλετιστη και αυτος πεφετει στο εδαφος χτυπαει το κεφαλι και μενει στον τοπο (καθολου δυσκολο να συμβει) ενω αν φορουσε το κρανος μπορει να μην ηθελε καν ιατρικη φροντιδα .
Highlander Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Επειδή είμαι και μοτοσυκλετιστής (κράνος ακόμη και στο περίπτερο) πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ έστω έναν σοβαρό λόγο να μη φοράει κάποιος κράνος. Σε πτώση από ατύχημα σύρθηκα 4-5 μέτρα με την πλάτη και το κράνος. Καλοκαίρι με 40c. Αν δεν φορούσα μπουφάν και κράνος, ίσως να μην έγραφα εδώ τώρα, ίσως να με τάιζαν με καλαμάκι, ίσως πολλά. Δεν υπάρχει οδηγική παιδεία, οπότε, Γιάννη είναι να μη σου τύχει. Έχει πέσει άνθρωπος που στεκόταν πάνω σε μηχανή σε σταντ, με το κεφάλι στο πεζοδρόμιο και άνοιξε το κεφάλι του. Μιλάμε, απλά στεκόταν πάνω στη μηχανή. 5
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Επειδή είμαι και μοτοσυκλετιστής (κράνος ακόμη και στο περίπτερο) πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ έστω έναν σοβαρό λόγο να μη φοράει κάποιος κράνος. Σε πτώση από ατύχημα σύρθηκα 4-5 μέτρα με την πλάτη και το κράνος. Καλοκαίρι με 40c. Αν δεν φορούσα μπουφάν και κράνος, ίσως να μην έγραφα εδώ τώρα, ίσως να με τάιζαν με καλαμάκι, ίσως πολλά. Δεν υπάρχει οδηγική παιδεία, οπότε, Γιάννη είναι να μη σου τύχει. Έχει πέσει άνθρωπος που στεκόταν πάνω σε μηχανή σε σταντ, με το κεφάλι στο πεζοδρόμιο και άνοιξε το κεφάλι του. Μιλάμε, απλά στεκόταν πάνω στη μηχανή. Ετσι ακριβως Σ. !!!! Και την βλακεια του αναβατη μπορει να την πληρωσει και καποος που δεν ευθυνεται για τον σοβαρο τραυματισμο του. Καποιοι βεβαια αναβατες με το κρανος προστατευουν τον ...αγκωνα τους.
tarantules Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Οδηγάω (νόμιμα) από το '93 και έχω κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα και σε επαχιακούς δρόμους αλλά και σε εθνική , σε όλες τις ώρες και με όλες τις καιρικές συνθήκες. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι το 90% ίσως και παραπάνω των ατυχημάτων , θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εαν ο ένας από τους 2 εμπλεκόμενους οδηγούσαν πιο επιφυλακτικά στα εν δυνάμει επικίνδυνα σημεία. Έχω γλυτώσει από άπειρες τράκες επειδή πήγα πιο συντηρητικά και φύλαγα τον άλλο, είτε είναι αμάξι , είτε (περισσότερο) όταν είναι μηχανή. Επίσης , έχω παρατηρήσει το εξής λυπηρό: Η πλειονότητα των οδηγών δεν ελέγχουν σχεδόν καθόλου τον κεντρικό καθρεύτη.Αμέτρητες οι φορές που βλέπω από μακρυά να έρχεται με φώτα και σειρήνες ένα επείγον περιστατικό και να είμαι ο μόνος που ξακρίζω όσο μπορώ για να διευκολύνω αλλά δυστυχώς όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν ξακρίζουν είναι σαν να κάνω μια τρύπα στο νερό αφού το νοσοκομειακό αναγκάζεται να βγαίνει επικίνδυνα στο αντίθετο ρεύμα. Απλά και μόνο να σκεφτείτε οτι μπορεί μια μέρα (που δεν το εύχομαι για κανένα) , να βρεθείτε εσείς μέσα σε ένα νοσοκομειακό και αυτά τα 20-30 δευτερόλεπτα που θα φτάσει πιο γρήγορα στον προορισμό του να σας σώσει τη ζωή. Δεν μου έχει συμβεί ευτυχώς κάτι αντίστοιχο, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να μου συμβεί για να αλλάξω νοοτροπία οδήγησης. Οι περισσότεροι έχουμε νεύρα και ως ένα βαθμό είναι κατανοητό , αλλά μια συμβουλή: Να φυλάτε τον άλλο σαν να ήταν ο αδερφός σας ή η μάνα σας. 2
agamoi-thytai Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Ο κεντρικός καθρέπτης δεν ειναι για να βάζεις κραγιόν και eyeliner ; Είμαστε νεκροί και δεν το έχουμε καταλάβει.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δεν μπορει να εχει κατα την γνωμη μου την ιδια ποινικη ή αστικη ευθυνη (αν τα λεω καλα) καποιος φουκαρας οδηγος που απο απροσεξια χτυπαει εστω ελαφρα ενα μοτοσυκλετιστη και αυτος πεφετει στο εδαφος χτυπαει το κεφαλι και μενει στον τοπο (καθολου δυσκολο να συμβει) ενω αν φορουσε το κρανος μπορει να μην ηθελε καν ιατρικη φροντιδα . Για αυτο,ειναι 300-500 ευρω προστιμο οταν δεν φορας κρανος,αλλο που στο ελλαντα δεν γραφουν,πηγαινε στην αγγλια και δες τους ολους με τα κρανακια τους,γιατι εκει δεν χαριζουν.Αν σκοτωσεις μοτοσυκλετιστη ή τραυματισεις,τι κρανος τι χωρις κρανος ,τα ιδια θα παθεις,δεν εχει διαφορα. Εγω να ειμαι καλα ,πριν καποιους μηνες σωθηκα απο το κρανος μου,με εκοψε μια γκομενα απο στοπ,και εσκασα πραγματικα με το κεφαλι.Δεν επαθα τιποτα περα απο κατι ραμματα γονατο χερια και καψιματα που εχουν περασει πλεον. ΑΛλα και παλι,τι κρανος τι οχι τα ιδια θα παθει Ετσι ακριβως Σ. !!!! Και την βλακεια του αναβατη μπορει να την πληρωσει και καποος που δεν ευθυνεται για τον σοβαρο τραυματισμο του. Καποιοι βεβαια αναβατες με το κρανος προστατευουν τον ...αγκωνα τους. Αυτο ειναι θεμα της αστυνομιας,ας βγει βουκινο οτι γραφουν για κρανος σε ολες τις περιοχες ,και θα σου πω αν φορανε κρανος ή οχι. Εδω βλεπεις 3καβαλα 2 γονεις και ενα παιδι στο κεντρο ,ολοι ακρανοβιτς. 1
Highlander Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Όποιον ενδιαφέρει έστω και λίγο η οδική ασφάλεια, ας δει λίγο τα video toy Ιαβέρη. Είναι λίγο εξτρεμιστικά, αλλά αν δεν πάμε στα άκρα δεν θα βάλουμε μυαλό. 1
kalogeros Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Αυτο ειναι θεμα της αστυνομιας,ας βγει βουκινο οτι γραφουν για κρανος σε ολες τις περιοχες ,και θα σου πω αν φορανε κρανος ή οχι. Εδω βλεπεις 3καβαλα 2 γονεις και ενα παιδι στο κεντρο ,ολοι ακρανοβιτς. Φίλε μου, το θέμα δεν είναι να φοράν όλοι κράνος γιατί φορβούνται μην τους γράψουν, αλλά γιατί έτσι προστατεύουν το ίδιο τους το κεφάλι. Η αστυνομία δεν είναι μπαμπούλας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι οδηγοί δικύκλων, ότι το κράνος το φοράμε για να προσταυτούμε και όχι για να μην μας γράψουν. Τα 3κάβαλα με δύο γονείς και ένα παιδί ή, ακόμα χειρότερα, με ένα γονιό και δύο παιδιά είναι ακόμα ένα παράδειγμα ότι ο Έλληνας την ασφάλεια την έχει γραμμένη στα παπάκια του. Είναι ακόμα ένα δείγμα του ελληνικού σταρχιδισμού. Είτε φοράν όλοι κράνος έιτε όχι, αυτό που κάνουν είναι επικίνδυνο και τα καημένα τα παιδάκια δεν φταίν σρ τίποτα αν γίνει μια στραβή και χτυπήσουν. Ειλικρινά, καμιά μέρα θα χτυπήσω κανένα τέτοιο γονιό πολύ άσχημα. 3
chrisxkar Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 εαν η ερώτηση αφορα το κομματι της αποζημειωσης τοτε...Ναι επειδη δεν φορουσε κρανος θα λαβει ελαφρος μειωμενη αποζημειωση επειδη ειναι υποχρεομενος να φοραει κρανος και το οποιο θα τον προστατευε καπως αλλα οπως γινεται παντα θα φερει 2-3 μαρτυρες λογικα φιλοι του οι οποιοι θα πουν ψεματα οτι ηταν περαστικοι και ειδαν οτι φορουσε κρανος
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 εαν η ερώτηση αφορα το κομματι της αποζημειωσης τοτε...Ναι επειδη δεν φορουσε κρανος θα λαβει ελαφρος μειωμενη αποζημειωση επειδη ειναι υποχρεομενος να φοραει κρανος και το οποιο θα τον προστατευε καπως αλλα οπως γινεται παντα θα φερει 2-3 μαρτυρες λογικα φιλοι του οι οποιοι θα πουν ψεματα οτι ηταν περαστικοι και ειδαν οτι φορουσε κρανος Αν υπαρχει τραυματισμος καλουμε το 100 και ερχεται και το Ανακριτικο της Τροχαιας οποτε δεν μπορει να κανει κατι τετοιο . Ελαφρως μειωμενη για κατι που θα μπορουσε να μην θελει καν νοσηλεια αλλα λογω μη κρανους να θελει και πολύ μακροχρονη και πολυεξοδη για την ασφαλιστικη του υπαιτιου. Αν αντι για μοτοσυκλετιστη εχουμε τραυματισμο επιβατη ΙΧ που δεν φορουσε ζωνη τι ισχυει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα