Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και λίγες μέρες που έχω κάνει τη μετάβαση σε Windows 10, προσπαθώ να καταλάβω με ποιον τρόπο μπορώ να δημιουργήσω shortcuts εφαρμογών στο desktop, ΧΩΡΙΣ την ανάπηρη μέθοδο του να ψάχνω το εκτελέσιμο με το File explorer...

Στο Start menu έχει επιλογές μόνο "Pin to Start" και "Pin to taskbar".

Επίσης, προσπαθώ να δημιουργήσω keyboard shortcuts, χωρίς links στο desktop, με κάποιον ανθρώπινο τρόπο, αλλά δεν, πάλι.

Δεν ξέρω αν φταίει που δεν άγγιξα τα 8, αλλά μου φαίνεται ότι τα 10 έχουν βασικές διαφορές χειρισμού, σε σχέση με τα 7...

Καμία ιδέα;

Δημοσ.

Αν δεν εχω καταλαβει κατι λαθος, τοτε ειναι συνταρακτικα απλο... Πατα το start menu, και συρε την εφαρμογη που θες στο desktop. Τελος!

Δημοσ.

Έχω ένα πρόγραμμα με εκτελέσιμο <οπουδήποτε>, με καταχώρηση στο Start menu και θέλω να φτιάξω shortcut στο desktop, ΧΩΡΙΣ να ψάχνω με το File explorer για εκτελέσιμα σε φακέλους και υποφακέλους.

Επίσης, θέλω φτιάξω keyboard shortcuts, ΧΩΡΙΣ να έχω φτιάξει desktop shortcut, για οποιαδήποτε εφαρμογή έχω κάνει setup.

Στα Windows 7 γίνονταν πολύ εύκολα και άμεσα όλα αυτά - στα Windows 10, το μόνο που έχω βρει να δουλεύει, είναι η ολόκληρη ιστορία μέσω File explorer, που ΔΕ μου κάνει...

Αν δεν εχω καταλαβει κατι λαθος, τοτε ειναι συνταρακτικα απλο... Πατα το start menu, και συρε την εφαρμογη που θες στο desktop. Τελος!

Μάλιστα...στα Windows 7 αυτό ήταν copy και όχι create shortcut...

Επίσης, θελω να φτιάξω και keyboard shortcuts ΧΩΡΙΣ desktop shortcuts - ΟΧΙ με file explorer.

Γίνεται;

Δημοσ.

Μάλιστα...στα Windows 7 αυτό ήταν copy και όχι create shortcut...

Επίσης, θελω να φτιάξω και keyboard shortcuts ΧΩΡΙΣ desktop shortcuts - ΟΧΙ με file explorer.

Γίνεται;

Mε παραξενευει το οτι ξερεις τι ζητας σε συναρτηση των windows 7 αλλα δεν ξερεις στα 10 ΟΤΑΝ δεν εχει αλλαξει τιποτε.

Πας στην συντομευση της εφαρμογης στην επιφανεια εργασιας.

Δεξι κλικ.

Ιδιοτητες.

Και στο πεδιο "Πληκτρο συντομευσης" πατας στο πληκτρολογιο των συνδυασμο που θελεις.

Εφαρμογη.

Οκ.

So simple... :-D

Δημοσ.

Mε παραξενευει το οτι ξερεις τι ζητας σε συναρτηση των windows 7 αλλα δεν ξερεις στα 10 ΟΤΑΝ δεν εχει αλλαξει τιποτε.

Πας στην συντομευση της εφαρμογης στην επιφανεια εργασιας.

Δεξι κλικ.

Ιδιοτητες.

Και στο πεδιο "Πληκτρο συντομευσης" πατας στο πληκτρολογιο των συνδυασμο που θελεις.

Εφαρμογη.

Οκ.

So simple... :-D

Και επαναλαμβάνω : Θέλω να φτιάξω keyboard shortcut για εφαρμογή που ΔΕΝ θέλω να την έχω shortcut στο Desktop.

Δημοσ.

Και επαναλαμβάνω : Θέλω να φτιάξω keyboard shortcut για εφαρμογή που ΔΕΝ θέλω να την έχω shortcut στο Desktop.

Μπορείς να φτιάξεις keyboard shortcuts για συντομεύσεις που βρίσκονται στο start menu.

Βρίσκεις την εφαρμογή που θες στο start menu, κάνεις δεξί κλικ και πατάς άνοιγμα θέσης αρχείου και σε μεταφέρει στον φάκελο "C:\Users\Όνομα Χρήστη\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\...", από εκεί μπορείς να επιλέξεις την συντόμευση του προγράμματος και να ορίσεις ένα keyboard shortcut. Επίσης στον ίδιο φάκελο μπορείς να βάλεις τις δικές σου συντομεύσεις.

Δημοσ.

Kαι θα στο ξαναπω...

Την ιδια διαδικασια χωρις να το κανεις σε shortcut AΛΛΑ απο το start menu.

Πηγαινεις "ολα τα προγραμματα".

Βρισκεις τον φακελο εγκαταστασης.

Και επανω στο εικονιδιο της εφαρμογης κανεις οτι σου ειπα.

Ετσι ΔΕΝ δημιουργεις καμια συντομευση και ουτε το κανεις επανω σε καμια συντομευση.

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις keyboard shortcuts για συντομεύσεις που βρίσκονται στο start menu.

Βρίσκεις την εφαρμογή που θες στο start menu, κάνεις δεξί κλικ και πατάς άνοιγμα θέσης αρχείου και σε μεταφέρει στον φάκελο "C:\Users\Όνομα Χρήστη\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\...", από εκεί μπορείς να επιλέξεις την συντόμευση του προγράμματος και να ορίσεις ένα keyboard shortcut. Επίσης στον ίδιο φάκελο μπορείς να βάλεις τις δικές σου συντομεύσεις.

Αυτό που λες κάνω, αλλά έχει μόνο δύο επιλογές : "Pin to Start" και "Pin to Taskbar". Ούτε για shortcut έχει επιλογή και ούτε open file location. Δε με ενδιαφέρει να το κάνω pin...

post-275810-0-11570900-1439218313_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό που λες κάνω, αλλά έχει μόνο δύο επιλογές : "Pin to Start" και "Pin to Taskbar". Ούτε για shortcut έχει επιλογή και ούτε open file location. Δε με ενδιαφέρει να το κάνω pin...

Εχεις το start menu της microsoft;

Δημοσ.

Πρέπει να κάνεις κλικ σε desktop εφαρμογή και όχι σε modern.

Δημοσ.

Έβαλα link για φωτο.

2 λυσεις εχεις.

1.Ξηλωνεις το start menu της ms που δεν προσφερει τιποτε ή...

2.Κανεις οτι σου ειπε ο Πανος.

"C:\Users\Όνομα Χρήστη\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\..."

Βαζεις εδω μεσα οτι εφαρμογη θελεις και συνδυασμο και δεν θα φαινεται.

Για να τρεξει μια συντομευση keyboard πρεπει να εχει ενα σημειο αναφορας.

Δημοσ.

Για modern δεν παίζει, έτσι;... :wacko:

Επίσημος τρόπος δεν υπάρχει αλλά μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Άνοιξε ένα παράθυρο του explorer, στην γραμμή διευθυνσεων κάνε paste το παρακάτω και πάτα enter

%windir%\explorer.exe shell:::{4234d49b-0245-4df3-b780-3893943456e1}

Θα σου ανοίξει ένα παράθυρο που έχει εικονίδια από διάφορες εφαρμογές, βρες την modern εφαρμογή που θέλεις, κάνε δεξί κλικ και πάτα δημιουργία συντόμευσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...