Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα πρόσφατα μετακόμισα στην Κερατέα και με ενημέρωσαν από τον ΟΤΕ ότι δεν υπάρχει δυνατότητα καλωδίου στο κοντινό μέλλον οπότε μετά από έρευνα κατέληξα πως το δορυφορικό ίντερνετ είναι μονόδρομος καθώς δεν γνωρίζω εάν μπορώ να κινηθώ νομικά για να επισπεύσω την διαδικασία για ADSL.

Σημαντικό είναι να αναφέρω πως έλαβα υπόψιν να μοιράζομαι ιντερνετ με κάποιο γείτονα ή να χρησιμοποιώ 3G/4G αλλά λόγω του περιορισμού των δεδομένων δεν με συμφέρει.

~Είμαι διχασμένος ανάμεσα σε ΟΤΕ, Forthnet και Toolway. Το πρόβλημα είναι πως ο ΟΤΕ δεν παρέχει ούτε σταθερά ούτε κινητά καθώς και ο εξοπλισμός δεν είναι πλέον δωρεάν. Σε αντίθεση η Forthnet προσφέρει όλα τα παραπάνω και 2 ώρες επιπλέον απεριόριστης νυχτερινής λήψης με διαφορά 10 ευρώ και 5GB το μήνα, ώστοσο δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αξιόπιστη. Τέλος "ανακάλυψα" το Toolway για το οποίο δεν έχω πληροφορίες χωρίς να επικοινωνήσω με κάποιον υπέυθυνο.

Σας παρακαλώ εάν γνωρίζετε τι είναι "καλύτερο" θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας. Είναι επείγον!!

Δημοσ.

η forthnet tooway δινει .ο οτε εδινε Hellas sat αλλα νομιζω και τωρα ειναι tooway και αυτος.

οχι δεν μπορεις να πιεσεις οτι δεν εχεις adsl εκει.αν εισασταν 100 ατομα θα ελεγα ναι αλλα για ενα ατομο το ξεχνας.

Ο ΟΤΕ θα ξεκινήσει σύντομα την διάθεση, κυρίως για οικιακούς πελάτες, υπηρεσίας πρόσβασης στο Internet μέσω δορυφόρου (σύστημα TOOWAY του Eutelsat). Το ανωτέρω σύστημα θα είναι σε θέση, μέσω ειδικού εξοπλισμού και δεύτερου καλωδίου καθόδου, να πραγματοποιεί και λήψη του σήματος OTE TV. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, προς το παρόν αφού επικοινώνησα και με ΟΤΕ και με Forthnet και κατέληξα στην τελευταία κυρίως λόγω των επιπρόσθετων υπηρεσιών σε λογικές τιμές εφόσον και οι δύο συνεργάζονται με Tooway.

Όσον αφορά υο ADSL μου είχαν αναφέρει ότι την εγκατάσταση των καλωδίων και των κολόνων θα τη χρεωθώ εγώ λόγω απόστασης μεγαλύτερης από τα 200 μέτρα από το κοντινότερο "κέντρο" και ενώ το κατανοώ αυτό, λένε πως είναι απαραίτητο να διεξαχθεί σχέδιο φαντάζομαι για την τοποθέτηση των κολόνων το οποίο μπορεί να πάρει μέχρι και χρόνια.

Εκεί είναι το σημείο που κωλύομαι, εφόσον θα επιβαρυνθώ εγώ με το χρηματικό ποσό και την εγκατάσταση την αναλαμβάνει συνεργείο και όχι ο ΟΤΕ ο ίδιος γιατί να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση έως και σημαντικό να αναφέρω την πιθανότητα να μην γίνει ποτέ;

Δημοσ.

με 2 απλες απαντησεις.

α.200 μετρα απο το κοντινοτερo box Λογικα οχι κεντρο.

β.ναι θελει τρελο σχεδιο για 5 κολωνες.αν ηταν για καναν υπουργο θα ειχε φτιαχτει next day.

γ.για το ποτέ γιατι απλα ειμαστε στην ελλαδα.δεν θα κατσει ο οτε ουτε να χρεωθει ουτε να σκασει για εναν πελατη.με Forthnet θα παρεις και καλο εξοπλισμο.technicolor 788.ωραιο ρουτερακι.

Δημοσ.

Κατάλαβα, δεν γνώριζα το πόσο μεγάλο θέμα είναι η εγκατάσταση 5-6 στύλων και ναί 200 μέτρα από το κοντινότερο box εννοούσα.

Το μόνο θέμα πια με το δορυφορικό αποτελεί το εξωφρενικό ping και μιας και παίζω online games μάλλον αυτό είναι παρελθόν αλλά και το τραγικό limit των 20gb-25gb το μήνα για τέτοιες τιμές, είναι δύσκολη η μετάβαση από 50άρα VDSL σε κάτι τέτοιο.

Εαν γνωρίζεις-γνωρίζετε κάποιο τρόπο ώστε να διαχειριστώ το Ping ή τα Gb που δίνονται (πέρα από το να κάνω schedule το κατέβασμα για τις ώρες απεριόριστης χρήσης) θα το εκτιμούσα.

Δημοσ.

δεν μπορεις να κανεις τιποτα ουτε για το Ping ουτε για το κατεβασμα περα απο το να κανεις χρηση τις ωρες που ειναι απεριοριστο.καποιοι κοβουν κατι εικονες ναμην κατεβαινουν κτλ αλλα δεν εχει νοημα.απο vdsl 50 ναι ειναι Failed η ολη ιστορια.

Δημοσ.

τιποτα,να σε καλα.οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.απλα οσο και να κατεβαζες το Ping το 400 ποσο να γινει?εδω μιλας στο τηλεφωνο και καταλαβαινεις ενα μικρο delay.

Δημοσ.

Χαχαχα αυτό να μου πεις. Με 400-600 ping δεν κάνεις δουλειά σωστά(τηλεφωνία/Skype) πόσο μάλλον να παίξεις και κανένα παιχνίδι...

Δημοσ.

παιχνιδι πιο γρηγορο θα ειναι με 3g παρα με δορυφορικο.και δεν υπαρχει τροπος να μειωθει εκ κατασκευης της υπηρεσιας.στο τηλεφωνο πχ που εχω μιλησει στην αρχη με μπερδευε λιγο γιατι ειχα συνηθισει να εχω αμεση απαντηση και εκει εχεις κατι σαν μισο second διαφορα το οποιο ναι μεν συνηθιζεται αλλα ναι ειναι κατι διαφορετικο/παραξενο.αλλα Online game οχι δεν παιζει .θα ειναι slow motion.Να ειναι απλα κανα Online που δεν σε πιεζει ο χρονος ναι αλλα αμα πας για Lol ή wow και τετοια απλα το ξεχνας.

Δημοσ.

Και εγώ για 3G το κόβω έχει 100ms έχω δει και πόσο "τρώνε" τα παιχνίδια αλλά όσο να νε θέλω 70mb για κάθε ώρα gaming που αν το δεις σε πλαίσιο μήνα είναι πολύ. Μόνο ένα πακέτο του τύπου 10gb+ με σώζει και είναι πανάκριβα

Δημοσ.

Και εγώ για 3G το κόβω έχει 100ms έχω δει και πόσο "τρώνε" τα παιχνίδια αλλά όσο να νε θέλω 70mb για κάθε ώρα gaming που αν το δεις σε πλαίσιο μήνα είναι πολύ. Μόνο ένα πακέτο του τύπου 10gb+ με σώζει και είναι πανάκριβα

ναι με 3g αν εχεις καλο σημα θα εχεις καλυτερο Ping αλλα ναι θες αρκετα μεγαλο πακετο ειδικα αν παιζεις παιχνιδια.και μετα ειναι το browsing ειναι και το Utube που θελουμε ολοι.συν οτι αμα το μοιραζεις και σε αλλα ατομα στο σπιτι ειναι ευκολο να περασεις τα ορια.και το κακο ειναι οτι βγαινει πιο ακριβα απο οτι το δορυφορικο.και το μεγαλο + με το δορυφορικο ειναι οτι καποιες ωρες της ημερας ή μαλλον της νυχτας να το πω καλυτερα δεν υπαρχει Limit οποτε κατεβαζεις οσο θες χωρις να προσμετρατε στο οριο των gb που εχεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σήμερα μου συνέδεσαν το Satellite αν και απογοητευμένος από την ταχύτητα (D: 8,4 mbps/U: 4,4 mpbs/Latency: 680ms)

θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα για να παρακολουθώ το bandwidth που καταναλώνω αναλυτικα..

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

γιατι ξερω οτι το tooway φτανει μεχρι max 20?η θυμαμαι λαθος?

το Net limiter δεν ξερω αν σου κανει.το θυμαμαι απο παλια .στην πιο καλη εκδοση σε αφηνε να βαλεις και ορια κιολας ανα application και σου δειχνε και συνολικα το bandwidth.

http://www.netlimiter.com/

δες αν σου κανει

κατα τα αλλα ναι μην περιμενεις μικροτερα ping απο κατι 450.καμια σχεση με adsl ή με καλο 3g αλλο τοσο με vdsl.απλα εχεις καλο up με σχεση μια adsl και ισως καλυτερο down αλλα αυτο το Ping....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...