Kalipsw13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Καλησπερα σας, Εχω ενα λαπτοπ 2 μηνων με καρτα γραφικων Nvidia GeForce 840M και επεξεργαστη i7-5500U 2.4 gz. Υπαρχει ομως ενα προβλημα (ετσι νομιζω τουλαχιστον) οταν πηγαινω στο κουμπι των windows (10) με δεξι κλικ και πηγαινω στη διαχειρηση συσκευων στη κατηγορια οθονη οταν επιλεγω να δω ιδιοτητες λεει πως χρησιμοποιει μια Intel HD 5500 καρτα γραφικων. Γιατι χρησιμοποιει αυτη της Intel ενω εχω την Nvidia? Επισης την nvidia την εχω ενεργοποιησει και εχω επιλεξει αυτη να λειτουργει απο τον πινακα ελεγχου της nvidia. Γιατι ομως στην οθονη εχει την καρτα γραφικων της intel? Μηπως τελικα δεν ειναι ενεργοποιημενη η nvidia? Και επισης εχω ενα προγραμμα το ccleaner που οταν το ανοιγω λεει πανω πανω τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη συνοπτικα και αναφερει την intel HD 5500 και οχι την nvidia. Θα το εκτιμουσα πολυ αν καποιος μπορουσε να βοηθησει. Ευχαριστω για το χρονο σας.
soteras Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Η nvidia παίζει σαν υποστιριξη της intel ουσιαστικά αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει η Intel σε κάτι αναλαμβάνει η nvidia 2
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Η βασική κάρτα του συστήματος είναι η intel. Όταν τρέξεις κάτι βαρύ και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αλλάζει στην nvidia αυτόματα.
Kalipsw13 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Αν ομως ηταν βασικη η nvidia η οθονη μου δεν θα ειχε καλυτερη αναλυση? Γιατι επικοινωνησα με εναν τεχνικο της nvidia και μου ειπε πως η οθονη μου ειναι συνδεδεμενη με την καρτα γραφικων intel και πως για να το αλλαξω αυτο θα πρεπει να επικοινωνησω με τον κατασκευαστη μηπως γινεται να αλλαξει και να γινει η nvidia. Γιατι δεν βρισκω το λογο η οθονη μου να χρεισημοποιει την ιντελ του επεξεργαστη και να μην χρησιμοποιει την nvidia με πολυ καλυτερες επιδοσεις.
infin1tyGR Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δεν τρέχει συνέχεια με την nVidia γιατί έτσι θα είχε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας και παραγωγή θερμότητας. Όταν τρέχεις κάτι βαρύ (π.χ. games) αλλάζει στην nVidia. 1
WalkerSW Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ο λογος ειναι ενας και μοναδικος .. Εξοικονομιση ενεργειας . Για πιο λογο να καις παραπανω με την nvidia οταν δεν χρειαζεσαι την δυναμη της. Η αναλυση δεν θα ειναι καλυτερη ... Εξαρταται αποκλειστικα απο την οθονη και οχι απο την καρτα. Κοινως η nvidia σου ειναι χρησιμη μονο για παιχνιδια η συγκεκριμενα επαγγελματικα προγραμματα! 1
Xristaras12 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 όπως σου γράψανε και απο πάνω. σα λάπτοπ η κύρια κάρτα γραφικών είναι η ιντελ. Αν αλλάζει η προτεραιότητα θα το δεις στο bios (που πιθανότατα δεν θα γίνεται) απο την αλλη όταν δεν παίζεις παιχνίδια ποιος ο λόγος να τρέχει; και ΟΧΙ δεν θα έχεις καλύτερη απεικόνιση με την μια η την αλλη κάρτα,τα ιδια πράγματα κάνουν render τα ιδια πράγματα θα βλέπεις. Απλα η μια είναι τρομερά δυνατότερη της αλλης για να τρέξει 3D εφαρμογές. 1
Kalipsw13 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Καταλαβα. Νομιζα πως επειδη δεν ειναι βασικη η nvidia δεν χρησιμοποιειται και η μεγιστη αναλυση οθονης που θα μπορουσε να φτασει. Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια
loic Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Να διορθωσω απλα μια ανακριβεια που την εχω ξαναδει γραμμενη... Δεν υπαρχει διαδικασια "αν δεν μπορει να ανταπεξελθει η Intel, αναλαμβανει η nVidia". Η εφαρμογη ξεκινα ειτε με την μια καρτα ειτε με την αλλη, δεν γινεται αλλαγη "on the fly". Ειναι καθαρα θεμα ρυθμισεων. Αν εγω θελω να τρεχω τον Firefox με την nVidia, κανω την αντιστοιχη ρυθμιση στο Control Panel της nVidia... Αυτα. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Σωστός ο loic. Είχα βάλει το farcry 3 με την intel και έβγαζε artifacts, μετά το γύρισα στην amd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα