Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Βοηθηστε με να καταλαβω τι παιζει.

Οταν χρησιμοποιεις HTML5 historyAPI , το pushState οριζει αυτοματα prefix οπως το / η το ? η οτιδηποτε αλλο? Δηλαδη το url γινετε αυτοματα

localhost/test/testing.html?clock

ή

localhost/test/testing.html/clock

? Η πρεπει εγω να ορισω Prefix?

Αν prefix ειναι το / και παω και βαλω το localhost/test/testing.html/clock σε μια αδεια σελιδα, ο Apache βγαζει 404 error επειδη μαλλον θεωρει οτι αυτο ειναι διαδρομη σε αρχειο και οχι ενα url με καποια data κολλημενα στο τελος. Αυτη η μορφη url ομως θα ηταν ιδανικη για να κολλησεις και αλλα key/value data πιο μετα και να γινει σαν localhost/test/testing.html/clock?e=f&p=v.

Ο node.js δε πεταει λαθος επειδη λογικα εχω ορισει routes και επειδη το url ειναι βασικο και απο localhost:4800 γινετε localhost:4800/clock.

Και μια και λεμε για / prefix αυτο Link.png Site: εδω πως λειτουργει χωρις κανενα προβλημα?

Αν prefix ειναι το ? και παω και βαλω το localhost/test/testing.html?clock σε μια αδεια σελιδα δεν εχω καθολου λαθη, αλλα με αυτη τη μορφη δε θα μπορω αργοτερα να προσθεσω επιπλεον key/value data γιατι θα καταληξει localhost/test/testing.html?data?e=f&p=v (πολλα ? μαζευτηκανε). Στο node γινετε http://localhost:4800/?apple

Καμια απο τις 2 μεθοδους, ειτε σε apache ειτε σε node δεν εχουν προβλημα αν κλικαρω το Μπροστα η Πισω του browser. Τα προβληματα εμφανιζονται αν παω και κανω paste ενα url σε αδειο browser. Κάνοντας paste σε αδειο browser δεν πιανω δεδομενα απο το window.history.state, θα μπορουσα να τα πιανω ομως με ? prefix και location.search. Αλλα με / prefix, πως?

Εσεις τι λετε? Υπαρχει μια μονο σωστη μεθοδος? Να βαζω "?" prefix μονο? Αναλογα τη περισταση η να αλλαζω server settings?

Θελω να εκμεταλευτω οσο καλυτερα το historyAPI ωστε να παραγω περιγραφικα url που οταν φορτωνουν σε αδειο browser να παρεχουν πληροφοριες για το τι ειχε πατηθει, τι να εμφανιστει κτλ

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Νομίζω τα έχεις μπερδέψει λίγο και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Το / είναι path separator ενώ το ? σηματοδοτεί την έναρξη του query string. Σημειολογικά μιλώντας, δεν αντικαθιστά το ένα το άλλο με κανέναν τρόπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...