imaginas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Αποφάσισα να αγοράσω έναν φθηνό SSD για τον παλιό Η/Υ μου,και μόλις φτιάξω τον καινούριο,τον αντικαθιστώ.Έτσι παρήγγειλα SSD KINGSTON SV300S37A/120G V300 120GB SATA3 2.5'' RETAIL.Εντάξει δεν είναι και η κορυφαία επιλογή αλλά για να βάλω μόνο το λειτουργικό καλός θα είναι.Η ανησυχία μου,μετά από κάτι ερωτήσεις που διάβασα σε διάφορα φόρουμ,είναι αν θα λειτουργήσει απροβλημάτιστα,και δε θα χρειαστεί η μητρική update bios διότι δεν ξέρω να κάνω,και δε θέλω να ρισκάρω να μεινω κανά μήνα χωρίς Η/Υ...Η ταχύτητα δε θα είναι η ίδια,αλλά σίγουρα από τον SATA WD1TB που έχω θα είναι πιο γρήγορος.Η μητρική μου είναι μια Gigabyte MA785GTUD3 rev 1.0 με bios F3 Ο λόγος που αποφάσισα να αλλάξω το δίσκο είναι ότι μου κάνει κάτι "τρελά " ο παλιός.Ακόμα και όταν ακούω μουσική από το youtube κάνει διακοπές.Και δεν είναι η σύνδεση διότι στο ρούτερ σύνδεσα και τον φορητό και μια χαρά παίζει.Επίσης σε κάποιες στιγμές ο δίσκος κάνει ένα "κλατς" και αρχίζει να δουλεύει.Πώς κάνει το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο όταν το ανάβεις;Έτσι!
mad-proffessor Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δεν έχει και πολύ νόημα για μένα να κάνεις κάτι τέτοιο, αγόρασε ένα μηχανικό όσο πιο φτηνό γίνεται για το παλιό και βάζεις τον ssd στο καινούριο pc. Έτσι θα έχεις δύο λειτουργικά pc όπου το παλιό μπορει να χρησιμεύσει ως data storage π.χ
imaginas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Τον παλιό δε θα τον κρατήσω.Θα κρατήσω μόνο τους δίσκους του και το τροφοδοτικό του,και φυσικά την οθόνη. Το θέμα μου είναι αν θα λειτουργήσει...
kougi Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Η μητρικη σου εχει Sata II? Αν ναι αξιζει και με το παραπανω να βαλεις ssd, απλα δε θα πιανεις τις μεγιστες ταχυτητες.
imaginas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Ναι έχει: 6 x SATA 3Gb/s connectors supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices Ελπίζω να λειτουργήσει όμως,και να μη θέλει τίποτα bios update
kougi Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δε βρισκω λογο να μην λειτουργησει, κανονικος σκληρος ειναι και ο ssd, απλα διαφορετικης τεχνολογιας.
imaginas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μια πιο τεχνική ερώτηση.Να αφήσω ενεργοποιημένο το AHCI στον Η/Υ;Ανακάλυψα εχθές τη ρύθμιση αυτή και την έθεσα στο On.Το θέμα είναι ότι βλέπω τους δίσκους σαν εξωτερικές συσκευές όπως π.χ τα usb sticks...
SPANK Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Όσο αφορά τον δίσκο αξίζει και με το παραπάνω ο ssd και ας υποστήριζε και sata 1 η motherboard θα πηγαίνει πολύ καλύτερα απο τον μηχανικό , απο εκει και πέρα εννοείται οτι θα αφήσεις το ahci ενεργοποιημένο μιας και δίνει καλύτερη ταχύτητα σε όλους τους δίσκους οχι μονο στον ssd
imaginas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ! Κάποιες ερωτήσεις που "γεννήθηκαν" τώρα.Στον SSD θα βάλω το λειτουργικό και το photoshop.Θα υπάρξει πρόβλημα να βάλω και τον browser;Όχι από άποψη χώρου αλλά για τα temp files...Στο μηχανικό θα βάλω όλα τα υπόλοιπα προγράμματα που χρειάζομαι αλλά στον SSD σκέφτηκα να βάλω και τον browser για μεγαλύτερη ταχύτητα... Επίσης απ΄ότι έχω διαβάσει απαγορεύεται δια ροπάλου το defragmenting στον SSD.Το καθάρισμα λογικά δεν είναι πρόβλημα Κάποιο καλό πρόγραμμα για καθαρισμό από άχρηστα αρχεία σε SSD υπάρχει ή θα χρησιμοποιώ των windows;
SPANK Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Όχι βέβαια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εξάλλου τα windows εχουν απο μόνα τους browser , γενικά μην σε τρομάζει ο ssd ειναι ενας κανονικός δίσκος οπως ολοι οι αλλοι απλά ειναι άλλης τεχνολογίας
kougi Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ! Κάποιες ερωτήσεις που "γεννήθηκαν" τώρα.Στον SSD θα βάλω το λειτουργικό και το photoshop.Θα υπάρξει πρόβλημα να βάλω και τον browser;Όχι από άποψη χώρου αλλά για τα temp files...Στο μηχανικό θα βάλω όλα τα υπόλοιπα προγράμματα που χρειάζομαι αλλά στον SSD σκέφτηκα να βάλω και τον browser για μεγαλύτερη ταχύτητα... Επίσης απ΄ότι έχω διαβάσει απαγορεύεται δια ροπάλου το defragmenting στον SSD.Το καθάρισμα λογικά δεν είναι πρόβλημα Κάποιο καλό πρόγραμμα για καθαρισμό από άχρηστα αρχεία σε SSD υπάρχει ή θα χρησιμοποιώ των windows; Εγω θα σου προτεινα να βαλεις ολα τα προγραμματα σου στον ssd, αλλωστε γι αυτην την χρηση προοριζονται οι συγκεκριμενοι δισκοι. Μονο τα αρχεια σου βαζε στον μηχανικο δισκο. Για προγραμμα καθαρισμου κοιτα το CCleaner.
imaginas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Τελικά ακύρωσα τον Kingston παρήγγειλα αυτόν: OCZ TRN100-25SAT3-120G TRION 100
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα