Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..

Έψαξα όσο μπορούσα τα διάφορα νήματα για το νέο λειτουργικό, αλλά δεν βρήκα κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.

Λοιπόν, έκανα πριν από πέντε μέρες τήν αναβάθμιση από 7 σε 10, όλα δείχνουν ότι λειτουργούν σωστά, έτσι κι αλλιώς σημαντικές και εμφανείς διαφορές δεν μπορώ ακόμη να διακρίνω. Το μοναδικό πρόβλημα πού παρουσιάστηκε είναι το εξής:

Αποκλειστικά και μόνο στα αρχεία τού φακέλου "Τα έγγραφά μου" δεν με αναγνωρίζει ως διαχειριστή, τήν ίδια ώρα πού με αναγνωρίζει με αυτήν τήν ιδιότητα όταν πάω στις ρυθμίσεις λογαριασμού. Σε κάθε προσπάθεια, για παράδειγμα, να σώσω ένα αρχείο, με ειδοποιεί ότι δεν έχω τα δικαιώματα και το αστείο είναι ότι  κάποια από τα αρχεία δεν επιτρέπει να τα σώσω στον ίδιο φάκελο (τα έγγραφά μου) ούτε καν με διαφορετικό όνομα. Αναφέρομαι σε αρχεία τού office.

Στις ιδιότητες τών αρχείων δεν είναι τσεκαρισμένο το "μόνο για ανάγνωση" και στήν καρτέλα ασφάλεια συμπεριλαμβάνομαι σε όσους έχουν δικαιώματα καθολικής διαχείρισης.

Το πρόβλημα είναι περίεργο, βέβαια ίσως μπορώ να μεταφέρω όλα τα αρχεία με το ίδιο ή άλλο όνομα σε άλλον φάκελο, αλλά πριν ξεκινήσω τέτοιες πατέντες, είπα να ρωτήσω μήπως αντιμετώπισε κανείς κάτι παρόμοιο, έστω και μετά από αναβάθμιση σε άλλη έκδοση..

Δημοσ.

Αν πατήσεις δεξί κλικ στον φάκελο - properties - security - advanced τι σου γράφει στο Owner πάνω πάνω; εκεί μπορείς να πατήσεις change και να γράψεις το όνομα του χρήστη windows π.χ "sirtari". Λογικά με το upgrade κάτι άλλαξε στα permissions.

Δημοσ.

Αν πατήσεις δεξί κλικ στον φάκελο - properties - security - advanced τι σου γράφει στο Owner πάνω πάνω; εκεί μπορείς να πατήσεις change και να γράψεις το όνομα του χρήστη windows π.χ "sirtari". Λογικά με το upgrade κάτι άλλαξε στα permissions.

Σίγουρα κάτι άλλαξε, γιατί στα περισσότερα αρχεία τού φακέλου "έγγραφα" η κατάσταση είναι χαώδης. Είδα αυτό πού αναφέρεις, πράγματι σε κάποια αρχεία δεν υπήρχαν πλήρη δικαιώματα, αλλά στην προσπάθεια να τα αλλάξω μού βγάζει πολλά και διαφορετικά μηνύματα - όπως "παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά την εφαρμογή πληροφοριών ασφάλειας" και άλλα παρόμοια. Δυστυχώς είναι από τίς περιπτώσεις πού κάθε ενέργεια πού κάνεις μπερδεύει χειρότερα τα πράγματα. Πραγματικά εκτός από τα windows 7 δεν θυμάμαι μετάβαση σε επόμενη έκδοση λειτουργικού πού να μην είχε παρόμοια προβλήματα και μιλώ από τήν εποχή τών αειμνήστων (και σταθερότατων) 3.1..

Τέλος πάντων βλέπω να κάνω αλχημείες με τον συγκεκριμένο φάκελο. Προσθήκη τελευταίας στιγμής: Τώρα διαπιστώνω ότι σε κάθε άνοιγμα τού υπολογιστή δεν ανάβει αυτόματα το NumLock και πρέπει να το πατώ εκ τών υστέρων, αλλά αυτό είναι ασήμαντο πρόβλημα..

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τήν απάντηση :-D

Δημοσ.

Σίγουρα κάτι άλλαξε, γιατί στα περισσότερα αρχεία τού φακέλου "έγγραφα" η κατάσταση είναι χαώδης. 

Λογικά εκεί που αλλάζεις τα permissions θα σου βγάλει ένα μήνυμα για να αλλάξουν και σε όλους τους υποφακέλους/αρχεία του my documents οπότε εκεί θα πατήσεις "ναι".

Δημοσ.

Λογικά εκεί που αλλάζεις τα permissions θα σου βγάλει ένα μήνυμα για να αλλάξουν και σε όλους τους υποφακέλους/αρχεία του my documents οπότε εκεί θα πατήσεις "ναι".

Λοιπόν η λύση ήταν μάλλον απλή και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το πρόβλημα προήλθε από την ασχετοσύνη μου.. χρόνια τώρα ανοίγω τα "έγγραφα" από μία συντόμευση στήν επιφάνεια εργασίας, το ίδιο συνέχισα να κάνω και μετά τήν αναβάθμιση. Δεν έχω ιδέα γιατί η συντόμευση έχει διαφορετική συμπεριφορά από τον φάκελο προέλευσής της, αλλά πάντως μόλις διέγραψα τήν συντόμευση, όλα τα αρχεία επανήλθαν στήν κανονικότητα.. όχι πώς έχει σημασία (το αποτέλεσμα μετράει..), αλλά αν κάποιος γνωρίζει την εξήγηση είμαι πράγματι πολύ περίεργος..

@lllefteris Α, ώστε η αναβάθμιση άλλαξε ρύθμιση στο bios; γιατί πριν λειτουργούσε κανονικά.. θα το τσεκάρω σε λίγο, σ ευχαριστώ..

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικα δεν πρεπει να σου αλλαξει τιποτα απο το bios εκτος αν στα προηγουμενα Windows ειχες κανει εγκατασταση καποιο Utility της μητρικης που να αλλαζεις ρυθμισεις στο bios μεσω Windows και καπως να εκανε reset bios αν και παλι η default ρυθμιση ειναι NumLock=on

Δημοσ.

Κανονικα δεν πρεπει να σου αλλαξει τιποτα απο το bios εκτος αν στα προηγουμενα Windows ειχες κανει εγκατασταση καποιο Utility της μητρικης που να αλλαζεις ρυθμισεις στο bios μεσω Windows και καπως να εκανε reset bios αν και παλι η default ρυθμιση ειναι NumLock=on

Λύθηκε κι αυτό πριν προλάβω να δώ το bios.. μπήκα στην διαχείριση εργασιών και στήν καρτέλα εκκίνηση είδα ότι ένα πρόγραμμα διαχείρισης πληκτρολογίου και ποντικιού τής logitech (Logitech setpoint event manager) ήταν απενεργοποιημένο, το ενεργοποίησα και voila! Όσο ζώ μαθαίνω..

Δημοσ.

Οποτε ηταν ενεργοποιημενο το NumLock απλα δεν ειχες την ενδειξη στην οθονη του υπολογιστη σου.

Ναι, δεν άναβε το λαμπάκι στο πληκτρολόγιο.. στο bios από ότι είδα τώρα δεν υπήρξε καμία αλλαγή, παρέμενε στο enable. Με αυτά τα προγραμματάκια παρακολούθησης διάφορων συσκευών όπως η logitech δημιουργούνται διάφορα προβλήματα κατά καιρούς, παλιότερα ο υπολογιστής μου δεν έκλεινε γιατί δεν έβρισκε ένα ποντίκι τής logitech πού είχα εγκαταστήσει πριν επτά χρόνια.. τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά..

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αποκλειστικά και μόνο στα αρχεία τού φακέλου "Τα έγγραφά μου" δεν με αναγνωρίζει ως διαχειριστή, τήν ίδια ώρα πού με αναγνωρίζει με αυτήν τήν ιδιότητα όταν πάω στις ρυθμίσεις λογαριασμού. Σε κάθε προσπάθεια, για παράδειγμα, να σώσω ένα αρχείο, με ειδοποιεί ότι δεν έχω τα δικαιώματα και το αστείο είναι ότι  κάποια από τα αρχεία δεν επιτρέπει να τα σώσω στον ίδιο φάκελο (τα έγγραφά μου) ούτε καν με διαφορετικό όνομα. Αναφέρομαι σε αρχεία τού office.

Στις ιδιότητες τών αρχείων δεν είναι τσεκαρισμένο το "μόνο για ανάγνωση" και στήν καρτέλα ασφάλεια συμπεριλαμβάνομαι σε όσους έχουν δικαιώματα καθολικής διαχείρισης.

Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να το λύσω με τον ίδιο τρόπο που το έλυσε ο φίλος.

Καμιά άλλη λύση πριν πάω σε φορμάτ...;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...