Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα έχεις θέμα θερμοκρασίας αν έχεις καλό airflow μην τρελαθούμε. Επίσης, ο 6300 είναι αρκετά πιο κρύος και λιγότερο ενεργοβόρος από τον 8350. Και με την υδρόψυξη έλεος πια, όλοι υδρόψυξη και υδρόψυξη και μιλάνε για aio τύπου seidon 120v, corsair h60 κλπ που είναι πολύ μέτριες για επεξεργαστές όπως fx 8320/8350/i5 4690k. Οι υδροψύξεις που αξίζουν είναι οι custom και οι ακριβές aio που παίζουν πάνω από τα 100 ευρώ, οι φθηνές υδροψύξεις δεν λένε κάτι μιας και αποδίδουν χειρότερα και από coolermaster 212 evo που είναι σαφώς φθηνότερη. Να ξέρεις πως η ζέστη στα amd μηχανήματα βγαίνει από τα vrm, τα τρανζιστοράκια αριστερά του cpu socket, τα οποία είναι υπεύθυνα για την τροφοδοσία του cpu με ρεύμα (μετατρέπουν το ρεύμα από τις γραμμές του τροφοδοτικού σε χαμηλότερες τάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για να λειτουργεί ο επεξεργαστής). Αυτά φιλικά πάντα και από εμπειρία :).

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

off topic 

@babisflou
Πήγες και έβαλες μία ξεχασμένη μητρική η οποία δεν έχει καν heatsink sta vrm,έβαλες ένα τροφοδοτικό πεταμένα λεφτά τελείως(http://www.hardocp.com/article/2015/02/03/lepa_mx_f1_600w_power_supply_review/9) και τον χρεώνεις με μία κάρτα την οποία δέν χρειάζεται.Θές και άλλα?μην παίρνεις τον κόσμο στον λαιμό σου

Φίλε μου η ενεργειακή κατανάλωση σε ένα σύστημα δεν εξαρτάται μόνο απο τον επεξεργαστή,αλλά και απο την κάρτα γραφικών και απο την απόδοση του τροφοδοτικού κλπ κλπ,έχεις πάρει πολύ στα σοβαρά αυτό το TDP καλύτερα κάνε ενα research.Δεν συνιστώ 122 ευρώ για fm2+ μητρική δέν θεωρώ οτι στο fm2+ προσφέρουν κάτι παραπάνω εντυπωσιακά χρήσιμο σε σχέση με μία των 80 ευρώ

Δημοσ.

Φιλοι καλησπερα, μπηκα σ αυτο το θεμα γιατι κατι αναλογο ψαχνω κι εγω. Για να μην κανω hijack στο θεμα του φιλου partblah 1990, εαν μπορειτε στην απαντηση σας για μια fm2+ mobo,να δωσετε και μια που να μπορει να κανει oc εναν a8 7650k/a8 7670k πηγαινοντας το cpu στα 3.8/3.9 και την igpu στα 800mhz χωρις προβληματα. Κοιταζω την asus xm-e.

Η plus ειναι πολυ ακριβη για μενα. Η xm-e κανει για την παραπανω χρηση? Ας τις δει κ ο partblah1990.

Ευχαριστω κ συγγνωμη απο τον ts.

Δημοσ.

Mulricorecpu, Δυστυχως δεσμευομαι να το παρω απο το eshop που θα κανουν τη συναρμολογηση, δεν την εχει...Ας την κοιταξει ομως ο ts...

Η xm-e ( και οχι η plus ουτε η xm -a) αντεχει για oc cpu στα 3.8 και oc igpu στα 800mhz? Μηπως εχεις αποψη, εμπειρια?

Δημοσ.

deismus δεν είναι τίποτα τα 3.8 για αυτούς. Τον 7670Κ τον βρήκες; Καλή είναι η Xm-e για την οποία ρωτάς.

Και αυτή αν και με 2 dimm την έχω δοκιμάσει με 7850Κ σε φίλο και είναι μια χαρά  http://www.skroutz.gr/s/3945386/Gigabyte-F2A88XM-DS2.html

Μετά αυτή είναι καλή δοκιμασμένη http://www.skroutz.gr/s/4046484/Asus-A88XM-Plus.html

• Like 1
Δημοσ.

Millenium, ευχαριστω.

Διαβασα στο newegg στο feedback οτι ο xm-e δε μπορει να κανει oc την gpu. Μπορεις σε παρακαλω να επιβεβαιωσεις οτι ο xm-e μπορει να κανει oc την igpu?

Για την αλλη σου προταση για την giga, δυστυχως ειμαι περιορισμενος σε τιμες κ ποικιλιες eshop μιας κ το build θα γινει εκει...

Οσο για τον a8 7670k τον ειδα χτες πρωι στο you.gr και σε ενα αλλο που δεβθυμαμαι , μεσω σκρουτζ. Ραν θυμαμαι καλα ηταν 5 ευρω ακριβοτερος απο α10 7700k..

Εαν μπορεις μονο να δωσεις οκ για oc σε gpu απο την asus xm-e?

( λογικα θα βγουν και benchmarks σε λιγες μερες)

Edit. Ο a8 7670k ειναι οντως στο σκρουτζ, λινκ δε μπορω με το χαζοκινητο μου!

Δημοσ.

Γιατί δεν μπορεί να κάνει σε xm-e; Δεν έχω ακούσει για τέτοια περίπτωση.. Γιατί κοιτάς μόνο e-shop με τις τιμές που έχει; Που παρεμπιπτόντως έχει την XM-Plus.Αν είναι να ασχοληθείς με περισσότερο oc καλύτερα godavari.

• Like 1
Δημοσ.

Ok Multi, προφανως καποιος γιωτα ευτυχια του newegg εγραψε οτι " u cant tweak the gpu"

Ευχαριστω

Δημοσ.

Multi, εσυ με 8gb εισαι ενταξει? Εχεις βαλει vram στα 2gb? Σε καθε περιπτωση μπορω απο τη mobo ν αυξησω τη vram και να μη γονατιζει?

Δημοσ.

Σε οποιαδήποτε mobo fm2+ socket πειράζεις την vram και δεν γονατίζει κανείς και τίποτα. Έχω 6gb dual channel, έχω μνήμη 768mb στα γραφικά και ελεύθερη μνήμη συστήματος 5.2 gb. Όσο αυξάνεις την μνήμη των γραφικών τόση χάνεις από την συνολική μνήμη συστήματος. Μπορείς να δώσεις μέχρι 2gb στα γραφικά, αν έχεις 8gb και δώσεις 2gb θα έχεις 5.9 ελεύθερα μνήμη συστήματος. Με 1gb θα είσαι καλυμμένος, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε οποιον φιλο γνωριζει

Αυτη η μητρικη

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-fm2a78m-dg3-retail-p-PER.528725

Σε συνδυασμο μ αυτη την ψυκτρα επεξεργαστη

http://www.e-shop.gr/be-quiet-shadow-rock-lp-p-PER.642754

Και με 2400mhz ddr3 2x4gb...

Ειναι ενταξει για σταθερο κ ασφαλες οc του a8 7670k στα 3.9/4.0 ghz της cpu ( δηλαδη 300+ mhz απο στοκ ρολοι) και στα 800mhz την igpu ( δηλαδη περιπου +45 mhz απο στοκ ρολοι)?

Ρωταω γιατι προσπαθω να συμπιεσω budget, αλλα ησυχια και ψυξη με πανε στην be quiet στα 49 ευρω.

Οποτε ειπα να δω αυτη την asrock μητρικη. Και δυστυχως μονο απο eshop...

Thanks

Επεξ/σία από deismus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...