gon1332 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Να ενημερώσω οτι η αντικατάσταση του εσωτερικού σκλήρού δίσκου στο Xbox One ακυρώνει την εγγύηση, εξ'ου και η επιλογή της MS να βγάλει εξωτερικούς. Με αυτή την κίνηση εξασφαλίζονται άλλα δυο πλεονεκτήματα: πρώτον αφ'ενός η φορητότητα των παιχνιδιών, αφ'ετέρου ταχύτεροι χρόνοι φορτώματος παιχνιδιών. Ο εσωτερικός σκληρός της κονσόλας είναι sata με ο,τι συνεπάγεται αυτό για την ταχύτητα, ενώ απο τους εξωτερικούς υποστηρίζονται μόνο usb 3.0. Δηλαδή λες πως οι εξωτερικοί με USB 3.0 θα είναι πιο γρήγοροι από τους εσωτερικούς με SATA II; Γνωρίζεις όμως με ποιο interface θα σου έρθει εξωτερικός σου; Κι αν είναι SATA II; Τότε θα έχει και το όποιο latency θα επιφέρει η χρήση USB 3.0. Επίσης αν πας να διαβάσεις τα specs του Seagate game drive, δε θα δεις και κάτι. Οπότε υποψιάζομαι πως...
DarthGRE Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δηλαδή λες πως οι εξωτερικοί με USB 3.0 θα είναι πιο γρήγοροι από τους εσωτερικούς με SATA II; Γνωρίζεις όμως με ποιο interface θα σου έρθει εξωτερικός σου; Κι αν είναι SATA II; Τότε θα έχει και το όποιο latency θα επιφέρει η χρήση USB 3.0. Επίσης αν πας να διαβάσεις τα specs του Seagate game drive, δε θα δεις και κάτι. Οπότε υποψιάζομαι πως... Εγώ έχω ήδη πάρει έναν WD blue 1Tb και με μια θήκη usb 3.0 τον έχω ήδη συνδέσει επάνω και κάνω την δουλειά μου. Είμαι καταναλωτής αλλα όχι θύμα ώστε να αγοράσω branded προϊόντα και να μου βγεί ο κούκος αηδόνι. Να πω επίσης κάτι που ξέχασα : δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει κάποιος δίσκο στις 7200rpm, ούτε ssd ούτε hybrid, ήδη έχουν γίνει τέστς οπου δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσά σε αυτούς και έναν απλό 2.5" στις 5400rpm. Εγώ η μοναδική διαφορά που έχω αντιληφθεί 3 μέρες τώρα που τον έχω εγκαταστήσει είναι οτι ανοίγουν πολύ πιο γρήγορα οι snapped εφαρμογές και ανταποκρίνεται το σύστημα σαν να "ανακουφίστηκε".
gon1332 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Να πω επίσης κάτι που ξέχασα : δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει κάποιος δίσκο στις 7200rpm, ούτε ssd ούτε hybrid, ήδη έχουν γίνει τέστς οπου δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσά σε αυτούς και έναν απλό 2.5" στις 5400rpm. Εγώ η μοναδική διαφορά που έχω αντιληφθεί 3 μέρες τώρα που τον έχω εγκαταστήσει είναι οτι ανοίγουν πολύ πιο γρήγορα οι snapped εφαρμογές και ανταποκρίνεται το σύστημα σαν να "ανακουφίστηκε". Αυτό ισχύει. Έβλεπα κι εγώ μετρήσεις, αλλά το speed-up είναι τίποτα. Πήρα κι εγώ το XBOX ONE πριν κανα-δυο μήνες και όλα μου φαίνονται ΟΚ όσον αφορά το θέμα loading times. Μάλλον δεν έτυχα και σε βαριά παιχνίδια, αλλά γενικά από powered off state σε game ready state δεν περιμένω και πολύ με το δίσκο που είχε. Κάποια στιγμή όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις σε χώρο θα του κολλήσω έναν εξωτερικό. Εγκαθιστάς όλα τα παιχνίδια στον εξωτερικό; Μήπως ελευθέρωσες χώρο από τον εσωτερικό αφότου πήρες εξωτερικό και έτσι είδες βελτίωση;
georgepppo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δηλαδή λες πως οι εξωτερικοί με USB 3.0 θα είναι πιο γρήγοροι από τους εσωτερικούς με SATA II; Γνωρίζεις όμως με ποιο interface θα σου έρθει εξωτερικός σου; Κι αν είναι SATA II; Τότε θα έχει και το όποιο latency θα επιφέρει η χρήση USB 3.0. Επίσης αν πας να διαβάσεις τα specs του Seagate game drive, δε θα δεις και κάτι. Οπότε υποψιάζομαι πως... μούφες τούμπανες με ότι και να συνδεθεί ,το sata ΙΙ έχει 300mb/sec και το usb 3 κάπου 500mb/sec και τα δύο είναι πολύ πάνω απο τα 100 mb/sec των σκληρών δίσκων.....διαφορά μόνο σε solid state.
gon1332 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 μούφες τούμπανες με ότι και να συνδεθεί ,το sata ΙΙ έχει 300mb/sec και το usb 3 κάπου 500mb/sec και τα δύο είναι πολύ πάνω απο τα 100 mb/sec των σκληρών δίσκων.....διαφορά μόνο σε solid state. Δεν κατάλαβα τί εννοείς. Με ό,τι κι αν συνδεθεί ποιο; Τα 100 mb/sec των δίσκων δεν το έπιασα. Ο δίσκος δεν έχει interface Serial ATA (και πιο παλιά IDE/ATA); Δεν έχει USB. Απλά στους εξωτερικούς υπάρχει μετατροπέας εσωτερικά SATA2USB. Επίσης τι εννοείς με το mb/sec; Εγγραφή; Ανάγνωση;
DarthGRE Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Αυτό ισχύει. Έβλεπα κι εγώ μετρήσεις, αλλά το speed-up είναι τίποτα. Πήρα κι εγώ το XBOX ONE πριν κανα-δυο μήνες και όλα μου φαίνονται ΟΚ όσον αφορά το θέμα loading times. Μάλλον δεν έτυχα και σε βαριά παιχνίδια, αλλά γενικά από powered off state σε game ready state δεν περιμένω και πολύ με το δίσκο που είχε. Κάποια στιγμή όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις σε χώρο θα του κολλήσω έναν εξωτερικό. Εγκαθιστάς όλα τα παιχνίδια στον εξωτερικό; Μήπως ελευθέρωσες χώρο από τον εσωτερικό αφότου πήρες εξωτερικό και έτσι είδες βελτίωση; Ναι φίλε μου, μόλις τον εγκατέστησα το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μεταφέρω όλα μου τα παιχνίδια στον εξωτερικό δίσκο και να τον θέσω σαν κύριο δίσκο εγκατάστασης των παιχνιδιών.
21century Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Αρκετά βολικό αρκεί να δικαιολογεί την ταχύτητά του
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 μούφες τούμπανες με ότι και να συνδεθεί ,το sata ΙΙ έχει 300mb/sec και το usb 3 κάπου 500mb/sec και τα δύο είναι πολύ πάνω απο τα 100 mb/sec των σκληρών δίσκων.....διαφορά μόνο σε solid state. σίγουρα το όριο του SATA2 υπερκαλύπτει τους HDDs, αλλά υπάρχουν κάποιοι (ελάχιστοι) που έχουν πιάσει/ξεπεράσει το SATA1 αν δεν κάνω λάθος, πόσο μάλλον τα 100MB/sec Δεν κατάλαβα τί εννοείς. Με ό,τι κι αν συνδεθεί ποιο; Τα 100 mb/sec των δίσκων δεν το έπιασα. Ο δίσκος δεν έχει interface Serial ATA (και πιο παλιά IDE/ATA); Δεν έχει USB. Απλά στους εξωτερικούς υπάρχει μετατροπέας εσωτερικά SATA2USB. Επίσης τι εννοείς με το mb/sec; Εγγραφή; Ανάγνωση; εννοεί ότι είτε με SATA2/SATA3 είτε με USB3.0/Thunderbolt, οι HDDs είναι πιο αργοί από το connection οπότε δεν υπάρχει κάποια βελτίωση επειδή άλλαξες την σύνδεση... 2
georgepppo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 σίγουρα το όριο του SATA2 υπερκαλύπτει τους HDDs, αλλά υπάρχουν κάποιοι (ελάχιστοι) που έχουν πιάσει/ξεπεράσει το SATA1 αν δεν κάνω λάθος, πόσο μάλλον τα 100MB/sec το sata 1 είναι στα 150mb/sec ,ακριβώς το μισό του sata 2 ,αυτό που λές που έχουν ξεπεράσει το sata 1 είναι κάτι 10k rpm για desktop όχι αυτοί οι 5400rpm τεχνολογίας laptop Δεν κατάλαβα τί εννοείς. Με ό,τι κι αν συνδεθεί ποιο; Τα 100 mb/sec των δίσκων δεν το έπιασα. Ο δίσκος δεν έχει interface Serial ATA (και πιο παλιά IDE/ATA); Δεν έχει USB. Απλά στους εξωτερικούς υπάρχει μετατροπέας εσωτερικά SATA2USB. Επίσης τι εννοείς με το mb/sec; Εγγραφή; Ανάγνωση; εννοώ ότι οι σκληροί δίσκοι έχουν περίπου 100mb/sec εγγραφή και ανάγνωση και πως με ότι και να τους συνδέσεις είτε είναι sata1 ,sata 2,sata3,usb3 κλπ το ίδιο είναι,το μόνο που τους δίνει bottle neck είναι το usb 2 που είναι στα 60mb/sec read/write.
gon1332 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 @ThReSh, georgeppo OK, σύμφωνοι. Πήγε εντελώς αλλού το μυαλό μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 το sata 1 είναι στα 150mb/sec ,ακριβώς το μισό του sata 2 ,αυτό που λές που έχουν ξεπεράσει το sata 1 είναι κάτι 10k rpm για desktop όχι αυτοί οι 5400rpm τεχνολογίας laptop προφανώς μίλαγα γενικά, αλλιώς θα έγραφα συγκεκριμένα για τους 5400rpm επίσης υπάρχουν και 7200rpm με μεγάλα platters που πιάνουν τέτοιες ταχύτητες, δεν χρειάζεται 10/15k rpm...
petritis31 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 ολοι οι δισκοι usb3 κανουν για xboxone? σε τι προγραμμα(φατ32 πχ?) πρεπει να ναι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα