Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μου ζητήθηκε από τον ξάδερφό μου να του προτείνω να αγοράσει κάτι ώστε να πιάνει wifi από το κοινοτικό wifi spot στο χωριό του.

Η απόσταση είναι γύρω στα 50-70 μέτρα και υπάρχει οπτική επαφή. Σκεφτόμουν για τον συνδυασμό αυτών των 2

1. http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-ant2409a-24ghz-9dbi-directional-outdoor-antenna-p-PER.612335

2. http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-t2uh-ac600-wireless-dual-band-usb-20-adapter-p-PER.612737

με ένα καλώδιο περίπου 10 μέτρων γιατί είναι desktop PC και ο χώρος που έχει οπτική επαφή είναι σχετικά μακρυά.

θα κάνω δουλειά ή τσάμπα τα 45€?

αν δεν κάνω δουλειά έχετε να προτείνετε κάτι άλλο αλλά να μην περάσουμε το 50άρικο αν γίνεται.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν!

Επεξ/σία από p_under
Δημοσ.

Με σειρά προτίμησης, Ubiquiti NanoStation Loco M2 και TP-LINK CPE210.

Επειδη με τα δικτυακά δεν το εχω ιδιαιτερα διορθωσε με αν κανω λαθος.

Το tp link ειναι αδιάβροχο και δινει την δυνατοτητα να συνδεθουν και αλλες ασυρματες συσκευες πανω του ε? Απλα απαιτει τουλάχιστον ενα ethernet για την τροφοδοσια ρευματος? Τα λεω σωστα?

Δημοσ.

Ναι. Είναι εξωτερικό ΑΡ που περιλαμβάνει και την κεραία.

Συνδέεται μόνο με ένα καλώδιο δικτύου, μέσω του οποίου γίνεται και η τροφοδότησή του.

Το καλό με αυτές τις συσκευές είναι ότι αντέχουν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς απώλειες έως το όριο των 100 μέτρων που έχει το Ethernet δίκτυο, σε αντίθεση με τα RF καλώδια που απαραίτητα πρέπει να έχουν την ελάχιστη απόσταση.

Τα ίδια ισχύουν και για το Nanostation.

Εσύ θέλεις να συνδεθείς σε άλλη ασύρματη εκπομπή, οπότε το ΑΡ θα δουλεύει ως δέκτης και δεν θα μπορούν να συνδεθούν πάνω του άλλες ασύρματες συσκευές. Μόνο αν δούλευε ως πομπός μοιράζοντας ασύρματα την σύνδεση.

Αν θέλεις να μοιράσεις την σύνδεση (που θα λαμβάνει) και σε άλλες ασύρματες (ή μη) συσκευές, τότε χρειάζεσαι ένα εσωτερικό ΑΡ, που κάλλιστα μπορεί να είναι κι ένα modem/router που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο.

Δημοσ.

Πολυ ωραια καταλαβα. Εχω ενα modem router, το κλασικο zte που εδιναν οι παροχοι αρα τοτε ισως τα καταφερω, να συνδεει κινητα και λαπτοπ.

Ευχαριστω για τις ιδεες, θα επανελθω συντομα.

Edit το AP θα παιρνει ρευμα απο το modem?

Δημοσ.

επανέρχομαι και αλλάζω λίγο τα δεδομένα.

τελικά στο σπίτι που θα μπει το access point υπάρχουν 2 σταθεροί υπολογιστές. 

το σπίτι είναι διώροφο και κάθε ένας τους είναι σε έναν όροφο. 

τι προτείνετε να κάνω ώστε να έχουν και οι 2 πρόσβαση στο διαδίκτυο? 

υπάρχει ΑP που να μου δώσει 2 ethernet ώστε να μοιραστεί η απόσταση κάπου στην μέση? 

edit 

ή απλώς να αγοράσω ένα routerάκι με ένα 20€ και να τραβήξω 2 καλώδια 10 μέτρων προς κάθε υπολογιστή? 

Δημοσ.

Δεν άλλαξε κάποιο δεδομένο. Το εξωτερικό ΑΡ θα λαμβάνει το δημοτικό hotspot και θα συνδέεται ενσύρματα στο ΖΤΕ, που θα δουλεύει ως απλό switch μοιράζοντας ενσύρματα και ασύρματα την σύνδεση.

Μέχρι 100 μέτρα, μπορούν να συνδεθούν ενσύρματα οποιεσδήποτε δικτυακές συσκευές χωρίς καμία απώλεια.

Δημοσ.

πολύ ωραία. θα το κάνω έτσι. θα πάω στο Ubiquiti μιας και όπως λες είναι καλύτερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...