Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε:1200-1500 max

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : gaming

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:Photoshop και καποια προγραμματα κωδικα

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?οχι

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?οχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) αν γινεται απο eshop,αλλα και απο διαφορετικα μαγαζια αν η διαφορα στις τιμες ειναι μεγαλες

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?θα το συναρμολογησω ο ιδιος

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?οχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> ισως να υπαρξουν 2 καρτες γραφικων και μελλοντικα θα προστεθει ενας SSD

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> θα γινει σε μεσαιο βαθμο

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> οχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:Εναν σκληρο δισκο WD Caviar Black 2TB

Σκεφτομουν τα εξης κομματια να συμπεριληφθουν στο build:

Επεξεργαστης

Υδροψυξη

Μνημες Ram

Τροφοδοτικο

Κουτι

Δεν εχω κατασταλλαξει ακομα σε mobo και gpu και θα ηθελα την γνωμη σας για αυτα τα κομματια αλλα και προτασεις για mobo & gpu.

ΥΓ:Αρχικα ηθελα για κουτι το Corsair Obsidian 350D αλλα ηταν μικρο.

ΥΓ2:Ισως να ειναι υπερβολικα τα κομματια που εχω σκεφτει αλλα θελω οσο γινεται η αναβαθμιση μου αυτη να ειναι ''μια και εξω'' δηλαδη να ξαναχρειαστω να κανω αναβαθμιση σε καμμια 6αρια χρονια.....

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφτιαξα μία σύνθεση που σύνολο ανέρχεται στα 1371.79€. Σε κάθε περίπτωση, προτού την πάρεις περίμενε να την ελέγξουν και τα άλλα μέλη να διορθώσουν εάν υπάρχουν κάποια λάθη.

RAM

Υδρόψυξη (που θέλεις)

Μητρική

Επεξεργαστής

Τροφοδοτικό

Κάρτα Γραφικών

Κουτί

Μήπως να αλλάζαμε την GTX 980 με την R9 390X; Δεν νομίζω, ε;

Επεξ/σία από mathsrule
Δημοσ.

εφοσον σε ενδιαφερει το gaming η intel συνθεση ειναι καλυτερη!

συμφωνω στα πιο πολλα κομματια με την συνθεση του mathsrule εκτος του κουτιου που θα ελεγα αυτο https://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.htmlπου ειναι θηριο και γλιτωνεις και ενα 80αρι!

επισης σκεφτομαι οτι αφου θα κανεις μεσαιου βαθμου OC την υδροψυξη τι την θες?με εναν καλο αερα κανεις δουλεια και οικονομια!

και σκεψου σοβαρα να χωσεις τα λεφτα που εξοικονομουνται στην μητρικη γτ με την asrock δουλεια δεν θα κανεις,δεν εχω μεγαλη εμπειρια βεβαια περιμενε να σου που ατομα που ασχολουνται με OC!

• Like 3
Δημοσ.

εφοσον σε ενδιαφερει το gaming η intel συνθεση ειναι καλυτερη!

συμφωνω στα πιο πολλα κομματια με την συνθεση του mathsrule εκτος του κουτιου που θα ελεγα αυτο https://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.htmlπου ειναι θηριο και γλιτωνεις και ενα 80αρι!

επισης σκεφτομαι οτι αφου θα κανεις μεσαιου βαθμου OC την υδροψυξη τι την θες?με εναν καλο αερα κανεις δουλεια και οικονομια!

και σκεψου σοβαρα να χωσεις τα λεφτα που εξοικονομουνται στην μητρικη γτ με την asrock δουλεια δεν θα κανεις,δεν εχω μεγαλη εμπειρια βεβαια περιμενε να σου που ατομα που ασχολουνται με OC!

Θα ξεκινησω με μεσαιου βαθμου OC και μετα το παω και σε μεγαλο βαθμο.Υδροψυξη βαζω γιατι η σειρα FX της AMD ψηνει αυγα,ειδικοτερα και αν κανεις και OC.Τωρα για την καρτα γραφικων μου φαινονται υπερβολικα τα 500+€ αφου δεν θα κανω και τρελλο gaming (Battlefield 3,4,COD MW3,Minecraft,LoL,Hearthstone,HOTS,)προτιμω να τα εξοικονομησω για μελλοντικη αγορα SSD.Τωρα για το κουτι,το corsair σαν λυση δεν ηταν καλη ή ηταν ακριβη??Ευχαριστω για τις απαντησεις.....

Ποιά οθόνη έχεις; Και αν δεν έχεις, τι σκέφτεσαι να πάρεις;

Λιγο δυσκολο να σου απαντησω γιατι ειμαι στο ''κωριο'' τωρα και δεν θυμαμαι μοντελο.Παντως δεν σκεφτομαι να παρω οθονη..

Δημοσ.

ααα συγγνωμη δεν ηξερα τι ειδη παιχνιδιου παιζεις,τοτε μια 960 αντε βαρια μια 970 και εισαι αρχοντας!

εφοσον το λες και μονος οτι το amd περα του οτι ψηνει ζεστο ψωμακι του κωριου μπορει να τροφοδοτησει και με ρευμα ολο το κωριο σου γτ δεν πας στην πολυ καλυτερη λυση του 4690k?

το κουτι μια χαρα ειναι αλλα με 80 ευρο λιγοτερα παιρνεις το καλυτερο της κατηγοριας για μενα!

• Like 3
Δημοσ.

ααα συγγνωμη δεν ηξερα τι ειδη παιχνιδιου παιζεις,τοτε μια 960 αντε βαρια μια 970 και εισαι αρχοντας!

εφοσον το λες και μονος οτι το amd περα του οτι ψηνει ζεστο ψωμακι του κωριου μπορει να τροφοδοτησει και με ρευμα ολο το κωριο σου γτ δεν πας στην πολυ καλυτερη λυση του 4690k?

το κουτι μια χαρα ειναι αλλα με 80 ευρο λιγοτερα παιρνεις το καλυτερο της κατηγοριας για μενα!

Οσο αφορα το κουτι,δεν ξερω απλα μου εκατσε στο ματι (και αντε να μου το βγαλεις μετα :-D ),αρχικα ηθελα το 350D αλλα παιρνει micro ATX.Τωρα,για τον επεξεργαστη,δεν εχω καμμια ιδιαιτερη συμπαθεια στην intel και επειδη με τον αλλον intel που σκεφτομουν

http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i7-5820k-330ghz-lga2011-3-box-p-PER.558486ηταν μιση τιμη ο AMD....θα το σκεφτω παντως...

Δημοσ.

ωπα ρε φιλε μας τρελανες!

τι 5820 μου δειχνεις?

για 4690k μιλαω τοση ωρα που ειναι ιδια λεφτα!

τι να τον κανεις τον 5820?

Χαχα,οχι απλα ηθελα να πω οτι σκεφτομουν και intel.Παντως ''επιμενω''στο να φτιαξω ενα amd συστημα.Επισης αν τελικως φτιαξω intel συστημα,μου εχετε πει για i5,οποτε να μην σκεφτω i7 λογω χρηματων ή υπαρχουν και αλλοι λογοι?

Ισως κατι σαν αυτον τον ολοκαινουργιο:http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i7-6700k-400ghz-lga1151-box-p-PER.558495

Οποτε αν καταληξω σε intel,να μην χρειαζομαι και τοσο καλη υδροψυξη.....

Δημοσ.

Οι i7 όσον αφορά το gaming δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα παραπάνω από τον i5 4670K. Εν ολίγοις, διαφορές δεν θα δεις, μόνο στα χρήματα που θα έχεις δώσει. Εάν μας έλεγες ότι ήθελες και επεξεργασία video κτλ., τότε θα είχε κάποια βάση η συζήτηση για i7. Παρ' όλα αυτά, τον AMD που σκεφτόσουν προτείνω να τον ξεχάσεις. Ουσιαστικά είναι μία overclocked έκδοση του FX-8320, όπου είναι γνωστό πως στον gaming τομέα υστερεί πολύ από τους αντίστοιχους Intel i5.

Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, λες ότι θέλεις το σύστημα να σε κρατήσει καμιά 6ετία. Συνεπώς, αφού χωράει στο μπάτζετ (και περισσεύει κιόλας), γιατί να μην πας σε μία GTX 980; Με την GTX 960, πέραν του ότι δεν έχεις πολλές πιθανότητες να δεις 60fps, πόσο μάλλον σε 6 χρόνια, θα χρειαστείς αρκετά σύντομα αλλαγή κάρτας γραφικών. Κατ' εμέ, ζήτημα να αντέξει άλλα 1-2 χρόνια με συγκρατημένη χρήση και με ρέγουλα τα φίλτρα στα παιχνίδια. Στην τελική, ποτέ δεν ξέρεις εάν σε κανέναν χρόνο θελήσεις να παίξεις κάποιο απαιτητικό νέο παιχνίδι. Εάν, πάντως, δεν θέλεις την GTX 980, τότε θα σου έλεγα να πας στην R9 390, και να αφήσεις την GTX 960. Άποψή μου πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Λιγο δυσκολο να σου απαντησω γιατι ειμαι στο ''κωριο'' τωρα και δεν θυμαμαι μοντελο.Παντως δεν σκεφτομαι να παρω οθονη..

Αν και μας τα λες κάπως περίεργα..για δες την όποτε μπορέσεις και πες γιατί διαφορετικά δε γίνεται δουλειά.

Δημοσ.

Θα ξεκινησω με μεσαιου βαθμου OC και μετα το παω και σε μεγαλο βαθμο.Υδροψυξη βαζω γιατι η σειρα FX της AMD ψηνει αυγα,ειδικοτερα και αν κανεις και OC.Τωρα για την καρτα γραφικων μου φαινονται υπερβολικα τα 500+€ αφου δεν θα κανω και τρελλο gaming (Battlefield 3,4,COD MW3,Minecraft,LoL,Hearthstone,HOTS,)προτιμω να τα εξοικονομησω για μελλοντικη αγορα SSD.Τωρα για το κουτι,το corsair σαν λυση δεν ηταν καλη ή ηταν ακριβη??Ευχαριστω για τις απαντησεις.....

Αν σου φαινονται υπερβολικα τα 500 ευρω για gaming συστημα 1300€ τοτε κατι δεν εχεις καταλαβει καλα. Απο την αλλη, αφου δεν εχεις απαιτησεις στο gaming τοτε ριξε το μπατζετ στα 800€ και θα κανεις την ιδια δουλεια απροβληματιστα. Και προσωπικη μου αποψη ειναι πως οταν καποιος σκεφτεται αναβαθμιση για gaming η να χτισει ενα νεο συστημα για gaming, θα πρεπει να συμπεριλαβει μεσα στο μπατζετ και την αγορα καινουργιας οθονης αν αυτη που εχει ειναι μια συμβατικη 1080p 60 Hz

• Like 6
Δημοσ.

Οι i7 όσον αφορά το gaming δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα παραπάνω από τον i5 4670K. Εν ολίγοις, διαφορές δεν θα δεις, μόνο στα χρήματα που θα έχεις δώσει. Εάν μας έλεγες ότι ήθελες και επεξεργασία video κτλ., τότε θα είχε κάποια βάση η συζήτηση για i7. Παρ' όλα αυτά, τον AMD που σκεφτόσουν προτείνω να τον ξεχάσεις. Ουσιαστικά είναι μία overclocked έκδοση του FX-8320, όπου είναι γνωστό πως στον gaming τομέα υστερεί πολύ από τους αντίστοιχους Intel i5.

Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, λες ότι θέλεις το σύστημα να σε κρατήσει καμιά 6ετία. Συνεπώς, αφού χωράει στο μπάτζετ (και περισσεύει κιόλας), γιατί να μην πας σε μία GTX 980; Με την GTX 960, πέραν του ότι δεν έχεις πολλές πιθανότητες να δεις 60fps, πόσο μάλλον σε 6 χρόνια, θα χρειαστείς αρκετά σύντομα αλλαγή κάρτας γραφικών. Κατ' εμέ, ζήτημα να αντέξει άλλα 1-2 χρόνια με συγκρατημένη χρήση και με ρέγουλα τα φίλτρα στα παιχνίδια. Στην τελική, ποτέ δεν ξέρεις εάν σε κανέναν χρόνο θελήσεις να παίξεις κάποιο απαιτητικό νέο παιχνίδι. Εάν, πάντως, δεν θέλεις την GTX 980, τότε θα σου έλεγα να πας στην R9 390, και να αφήσεις την GTX 960. Άποψή μου πάντα.

Οκ,αρα παω για Intel i5.Για καρτα γραφικων,ειναι καλη η Gigabyte Geforce GTX970 σαν εναλλακτικη για αυτην που μου προτειναται?Γενικα για καρτες γραφικων δεν εχω ψαχτει πολυ (ξερω,ειναι το βασικοτερο για gaming pc),αλλα δεν καταλαβαινω τις διαφορες τους (π.χ την σειρα GTX την εχουν βγαλει 3 εταιρειες....).

Αν σου φαινονται υπερβολικα τα 500 ευρω για gaming συστημα 1300€ τοτε κατι δεν εχεις καταλαβει καλα. Απο την αλλη, αφου δεν εχεις απαιτησεις στο gaming τοτε ριξε το μπατζετ στα 800€ και θα κανεις την ιδια δουλεια απροβληματιστα. Και προσωπικη μου αποψη ειναι πως οταν καποιος σκεφτεται αναβαθμιση για gaming η να χτισει ενα νεο συστημα για gaming, θα πρεπει να συμπεριλαβει μεσα στο μπατζετ και την αγορα καινουργιας οθονης αν αυτη που εχει ειναι μια συμβατικη 1080p 60 Hz

Το προβλημα μου με την οθονη ειναι οτι δυστυχως εχω βολευτει με οθονες 25' και πανω,οποτε αν θελω μια καλη οθονη για gaming θα πρεπει να δωσω πολλα χρηματα(θα εξηγηθω πιο κατω).Επισης επειδη θα σπουδασω πληροφορικη οποτε αναγκαστικα θα περναω πολλες ωρες μπροστα στην οθονη,θα πρεπει να ειναι και ξεκουραστη οσο γινεται.Περα απο αυτα,σκοπος μου ηταν να κανω την αναβαθμιση οποτε σε πρωτο σταδιο να παιζω τα παιχνιδια που προανεφερα σε 60fps οχι ολα σε max settings,γιατι τωρα ζητημα ειναι αν τα παιζω με 40fps σε medium settings,και μετα να αλλαζα οθονη ωστε να δω διαφορα πιο αισθητη και στα γραφικα.Τωρα θα μου πεις αφου αυτα τα παιχνιδια δεν ειναι τοσο απαιτιτικα και ουτως η αλλως δεν τα παιζεις σε max,τι τον θες τοσο καλο υπολογιστη?Θελω να αισθανομαι σιγουρος οτι αν μελλοντικα ξεκινησω ενα απαιτητικο παιχνιδι (οχι σε max settings παλι),οτι το πισι αυτο θα με βγαλει ασπροπροσωπο.Γενικα οσα χρονια με θυμαμαι,παλευα να τα βγαλω περα (ακομα και σε απλα πραγματα)με παμπαλαια πισι,οποτε νομιζω ηρθε η ωρα να το αλλαξω αυτο,φυσικα με την πολυτιμη βοηθεια σας!!!! :-D :-D :D :rolleyes:

Δημοσ.

Σιγα την μεγαλη διαφορα που θα δει αναμεσα σε i5 o.c και fx o.c.

Δημοσ.

Οκ,αρα παω για Intel i5.Για καρτα γραφικων,ειναι καλη η Gigabyte Geforce GTX970 σαν εναλλακτικη για αυτην που μου προτειναται?Γενικα για καρτες γραφικων δεν εχω ψαχτει πολυ (ξερω,ειναι το βασικοτερο για gaming pc),αλλα δεν καταλαβαινω τις διαφορες τους (π.χ την σειρα GTX την εχουν βγαλει 3 εταιρειες....).

Κοίτα, σαν εναλλακτική η GTX 970 είναι μια χαρά για τα παιχνίδια που θέλεις. Παρ' όλα αυτά, στα ίδια χρήματα περίπου βρίσκεται και η R9 390 η οποία κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα επιδόσεων με την GTX 970, με τη διαφορά ότι έχει διπλάσια + μνήμη που σημαίνει ότι θα σε κρατήσει για πολύ περισσότερο καιρό απ' ό,τι η GTX 970. Εν ολίγοις, ανάμεσα σε αυτές τις δύο, η R9 390 θεωρώ πως είναι μονόδρομος. Οφείλω, όμως, να επαναλάβω πως στο μπάτζετ χωράει άνετα η GTX 980 που είναι πολύ πιο πιθανό να σε βγάλει για μια 6ετία που λες από ό,τι οι παραπάνω κάρτες.

Οι διαφορετικές εταιρίες που βλέπεις, ουσιαστικά σου δίνουν την ίδια κάρτα, απλά με διαφορετικό σύστημα ψύξης, και ίσως λίγο διαφορετικούς χρονισμούς (π.χ. έχουν κάνει ήδη ένα μικρό overclock). Μην σε απασχολεί ιδιαίτερα αυτό, απλά κοίτα να έχει ένα αξιοπρεπές σύστημα ψύξης.

Σιγα την μεγαλη διαφορα που θα δει αναμεσα σε i5 o.c και fx o.c.

Αρκετά μεγάλη, αν και εξαρτάται και από το παιχνίδι. Εκτός κι εάν πάει τον fx στα 5+++ GHz, όπου και πάλι, με αντίστοιχο oc στον i5 τον έχει ξεπεράσει. Κακά τα ψέματα, πλέον τα PC games είναι ports στα οποία δεν έχει γίνει και η καλύτερη δουλειά, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούν όλους τους πυρήνες, οπότε οι λίγοι που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι αρκετά δυνατοί. Και στο single core performance ο i5 ρίχνει αρκετά στον fx. Εάν το μπάτζετ ήταν χαμηλό, fx θα προτείναμε θεωρώ, αλλά εφόσον χωράει κάτι πολύ καλύτερο, γιατί όχι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...