psof Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Έχω αυτή την στιγμή Site: CorsairXMS3 DHX 4GB DDR3-1333MHz. Eίναι kit 2x2gb σε dual channel. H motherboard μου είναι η Site: Gigabyte-ga-ma790xt-ud4p Η CPU μου είναι ένας Athlon II X4 620 Quad-Core 2.6GHz. Όταν το είχα συνθέσει αυτό το σύστημα πριν απο 5 χρόνια μου έκανε στην αρχή πολλά τυχαία freezes τα οποία σταμάτησαν μόνο με ένα underclock της ram απο 1333MHz σε 1066MHz. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν μπορεί να τρέξει στη τιμή των specs της... Τώρα μετά απο χρόνια λέω να κάνω μια μικρή αναβάθμιση σε κάρτα γραφικών(ati radeon 5770) και μνήμη. Το όριο του μπάτζετ μου είναι αυστηρά τα 200ευρώ και η κάρτα που έβαλα στο μάτι είναι η GTX 750ti. H φθηνότερη GTX 750ti κυμαίνεται γύρω στα 165ε κάτι που σημαίνει πως μου μένουν μόνο 35ε για την επέκταση μνήμης. Τι μου προτείνετε να κάνω; Μπορώ να βάλω 2 τέτοιες φθηνές Site: Corsair2gb 1333MHz σε dual channel(κι αυτές) και underclocked στα 1066MHz όπως οι παλιές μου χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα;
nick0lis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μπορείς μέχρι 16gb μνήμη να τοποθετήσεις κατά τα λεγόμενα της μητρικής σου, αλλά μπορείς και λίγο παραπάνω. Κοιτά μήπως θέλεις ενημέρωση στο βίος, κοιτά και το ρεύμα στις υπάρχουσες μνήμες αν ειναι το σωστό στην τροφοδοσία τους.
John-lamia Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 μιας και το μηχάνημα το έχεις 5 χρόνια πες μας και το τροφοδοτικό σου. Πρέπει να δούμε βάση της μάρκας και τις εκδωσης του πόσο ποιοτικό είναι. Και όλα αυτά γιατί αυτά που θέλεις να βάλεις επάνω είναι μια πολύ καλή σκέψη. Αλλά μην μείνεις με την χαρά στο χέρι!!! Και κάτι ακόμα, άμα κανείς και oc Τον επεξεργαστή σου μέχρι τα 3Ghz θα πάρεις και άλλες επιδόσεις σε Γενικό σύνολο.
psof Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Κάνω παράθεση το ποστ που έκανα στο "Βοήθεια για αναβάθμιση κάρτας γραφικών" στο οποίο έχω όλες τις πληροφορίες για το σύστημά μου και την μέλλουσα αναβάθμιση που θα κάνω. * Case (Κουτί): Coolermaster middle tower * PSU (Τροφοδοτικό & Watt): Κάηκε ένα Site: Fatality550w που είχα και πήρα χθες αυτό( Site: COOLERMASTER RS600w ) γιατί βιαζόμουν * Motherboard (Μητρική):GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0) AM3 * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): AMD Athlon II X4 620 Propus Quad-Core 2.6GHz * RAM (Μνήμη συστήματος): 4gb Corsair 2x2g στα 1066 mhz xms3 (Θα πάρω άλλα 4gb αλλά στην ίδια ταχύτητα) * GPU (Κάρτα γραφικών): Ati Radeon 5770 1gb ram * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση): Samsung 1080p * ΟS (Λειτουργικό σύστημα): Win 7 64bt Μπάτζετ αυστηρά 150-180ε. Δεν ξέρω αν το τροφοδοτικό που πήρα αντέχει τις μοντέρνες κάρτες γραφικών ή είναι της πλάκας. Επίσης ο μέτριος επεξεργαστής σε συνδυασμό με τα 4gb ram( που θα γίνουν 8gb λίαν συντόμως αλλά στον ίδιο αργό χρόνο 1066 mhz) μάλλον θα με κρατήσουν πίσω σε περίπτωση αναβάθμισης της κάρτας. Το μικρό μπάτζετ μου όμως σίγουρα δεν είναι αρκετό για κάποια υπερβολή στο υπάρχον σύστημά μου... Εσείς τι λέτε αξίζει να αλλάξω την 5770 με κάποια 260x ή 750ti ή οποιαδήποτε άλλη μου προτείνετε εσείς παρά το παλιό υπόλοιπο σύστημά μου; Δεν σκοπεύω να πάρω άλλη μητρική/cpu/και γρηγορότερες ραμ στο προσεχές μέλλον. Ίσως ψαχτώ να κάνω κάποιο overclock στον επεξεργαστή μου. Οι μνήμες μου παρά τα σπέκς τους 1333mhz τρέχουν σταθερά μόνο στα 1066 mhz. Αν τις ανεβάσω στα 1333mhz έχω συχνά freeze. Παίζω σχεδόν τα πάντα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάλυση.. Ευχαριστώ! Αυτό που μου κάηκε προχθές όταν το πήρα πριν απο 5 χρόνια ήμουν σίγουρος πως ήταν καλή περίπτωση και όντως δεν μου προκάλεσε κάποιο πρόβλημα. Αλλά όταν μου κάηκε προχθές απο δικό μου λάθος(βραχυκύκλωμα απο ατύχημα σε μπρίζα εν ώρα λειτουργίας) βιαζόμουν και διάλεξα αυτό το coolermaster το οποία ήταν σε προσφορά crazy sunday 50ευρώ απο τα 65 που κάνει σήμερα. Ένας φίλος απο κάτω έγραψε πως είναι τελείως μάπα ενώ κάποιος άλλος είπε πως δεν είναι και τόσο τραγικό. Απο πλευράς ποιότητας με το μάτι φαίνεται καλό ενώ το πρώτο 24ωρο που το δούλεψα πέρασε χωρίς κάποιο πρόβλημα με την 5770 που χρειάζεται 108w minimum σε full load... Γενικά στη μέτρηση κατανάλωσης μου βγάζει Load Wattage:264 WRecommended PSU Wattage:314 W και χωρίς την 5770 Load Wattage:185 W Recommended PSU Wattage:235 W Δηλαδή πόσο θα ζοριστεί το psu με μια μοντέρνα gpu και 4gb ram extra όσο της πλάκας και να ναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα