koliri Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Γεια σας παιδιά Ψάχνω λάπτοπ για τον αδελφό μου ο οποίος μου λέει ότι θέλει κάτι που να "κρατήσει" και να μην χρειάζεται αλλαγή σε 2 χρόνια. Καλόμαθε βλέπετε από έναν Acer που έχει και που του κράτησε 8 χρόνια. Κοιτάζοντας λοιπόν για λάπτοπ βρίσκω συσκευές στα 500-550 ευρώ με i7 επεξεργαστή, 8gb μνήμη και μία μικρή αυτόνομη κάρτα γραφικών όπως αυτό το λενόβο από τα crazy sundays. Στα ίδια χρήματα βρίσκω και Dell με Ι5-5200u και μικρή καρτούλα επίσης.Εγώ προσωπικά έχω ένα lenovo που πήρα στα 350Ε με Ι3-4000Μ και και ενσωματωμένη VGA. Τίμιο και αποδοτικό για βασικές εργασίες. Μετά από αυτό τον πρόλογο θέλω να μπω στο κυρίως θέμα. Κατα πόσο αυτά τα λάπτοπ είναι ποιοτικές κατασκευές από άποψη πλαισίου και υπόλοιπου hardware όπως μητρική και λοιπά κυκλώματα? Τα λενόβο G50-80 είναι τέρμα πλαστικά και αρκετά οικονομικά. Παρ'όλα αυτά έρχονται με καλό εξοπλισμό που σε δελεάζει. Το ίδιο ισχύει και για τα Dell σειρά 3ΧΧΧ και 5ΧΧΧ (σωστά?). Γιατί αυτά τα λάπτοπ είναι τόσο οικονομικά παρόλο που έχουν middle-class cpu και αρκετή μνήμη? Από που "κόβουν" οι κατασκευαστές και βγαίνουν προσιτά ως προς την τιμή? Από τμήματα που δε φαίνονται στον άπειρο χρήστη? Ποια στοιχεία δείχνουν προσεγμένη κατασκευή (από τα USB μέχρι τα βιδώματα) και πως μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε? Τέλος όποιος θέλει μπορεί να μου πει αν το παρακάτω Dell από το eshop θεωρείται αξιόπιστη επιλογήDell I5-5200U-R7 265
kougi Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Τα φθηνοτερα λαπτοπ συνηθως χανουν πολυ σε ποιοτητα κατασκευης οπως εχει γραφτει και εδω μεσα πολλες φορες. Ενω με 400 ευρω παιρνεις μηχανημα το οποιο εχει παραπανω απο ικανοποιητικα specs (επεξεργαστης σκληρος μνημη καρτα γραφικων), οταν το πιασεις στα χερια σου καταλαβαινεις αμεσως γιατι εκανε τοσο λιγα χρηματα. Φουλ πλαστικουρα (συνηθως), μια οθονη κατω του μετριου, πληκτρολογιο-ποντικι οχι και τα καλυτερα, και συστηματα ψυξης που μετα απο 1 χρονο θελουν συντηρηση. Τα φθηνα dell δεν τα συστηνει κανεις μονο και μονο για τα παραπανω, καθως δεν εχουν καλη ποιοτητα κατασκευης. Θα σου προτεινα να γραψεις στην αναλογη ενοτητα (βοηθεια για αγορα φορητου υπολογιστη) γιατι εκει ειναι καποια παιδια που συνηθως δινουν τις καλυτερες επιλογες για τα λεφτα που διαθετεις.
koliri Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Kατάλαβα. Η σειρά 5ΧΧΧ της Dell είχα την εντύπωση ότι είναι σχετικά "καλή" σε σχέση με άλλα λάπτοπ στα ίδια χρήματα.
kougi Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Απ οσα εχω διαβασει βαζουν κακης ποιοτητας πλαστικα, απο κει και περα σαν εταιρια εχω ακουσει τα καλυτερα.
basilis5 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 εγω εχω ενα dell inspiron σειρα 5, με i7 επανω. Ειναι πολυ δυνατο μηχανημα, αλλα απο ποιοτητα κατασκευης δεν λεει τπτ. Και εχει πολυ μετρια εως κακη οθονη. Απλα στο badget που διεθετα, δεν υπηρχε κατι αλλο εξισου αξιοπιστο. Γενικα ειμαι υπερ των μεταλλικων σασι, και αν δεν κανω λαθος η σειρα 7 ειναι ετσι. Γενικα το να "κρατησει" ειναι λαχειο, και επισης επειδη η παραγωγη των λαπτων πλεον ειναι τοσο μαζικη, μην περιμενεις την ποιοητητα που λες τοσο ευκολα. καλο ειναι, οτι παρει, να παρει και επεκταση εγγυησης μαζι. Αν παρει λενοβο, δυστυχως δινει επεκταση εγγυησης απο οσο γνωριζω μονο σε αυτα που πουλαει μεσα απο το site της http://www.e-lenovo.gr/shop/products. ελπιζω να εχει αλλαξει αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα