Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς καποιον να είναι ανοιχτά τέτοιες μέρες? Στήν αττική πάντα μπας και προλάβω πριν τις διακοπές να το φτιάξω το δοντι (βλ. παραπάνω).

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξέρει κανείς καποιον να είναι ανοιχτά τέτοιες μέρες? Στήν αττική πάντα μπας και προλάβω πριν τις διακοπές να το φτιάξω το δοντι (βλ. παραπάνω).

Link.png Site: Εφημερίες

Δημοσ.

Είναι καθαρά εγκυκλοπαιδική η απορία για το αν γίνεται, όχι για το πόσο συμφέρουσα λύση είναι.

Αντε εγώ σου λέω πάει σε ασθενείς με αυτοάνοσο.

Λογικά θα γίνεται, αλλά δεν γίνεται γιατί αν δεν κοιμίσεις το ανοσοποιητικό ο οργανισμός σου θα απορρίψει το ξένο σώμα.

Ποιος θα πληρώσει για την εγχείριση, ποιος θα πληρώνει τα ισοβίως φάρμακα ιδίως τη στιγμή που υπάρχουν δέκα πάμφθηνες (συγκριτικά) και μη επιβαρυντικές για την υγεία επιλογές.

Δημοσ.

Λογικά θα γίνεται, αλλά δεν γίνεται γιατί αν δεν κοιμίσεις το ανοσοποιητικό ο οργανισμός σου θα απορρίψει το ξένο σώμα.

Ποιος θα πληρώσει για την εγχείριση, ποιος θα πληρώνει τα ισοβίως φάρμακα ιδίως τη στιγμή που υπάρχουν δέκα πάμφθηνες (συγκριτικά) και μη επιβαρυντικές για την υγεία επιλογές.

Εντελώς εγκυκλοπαιδικά αυτό θα γίνει εφόσον το μόσχευμα φέρει αντιγονικά χαρακτηριστικά. Αν έχουν αφαιρεθεί τα οργανικά στοιχεία και το μόσχευμα είναι ένα απλό ικρίωμα μέσα στο οποίο θα αναπτυχθούν κύτταρα του δεκτή τότε γίνεται άνετα. Παράδειγμα τα μοσχεύματα οστών που μπορεί να είναι και βόεια χωρίς λήψη ανοσοκατασταλτικών. Φυσικά το δόντι δεν αποτελεί τέτοια περίπτωση. Όπως εξήγησα είναι πλέον άσκοπο αφού υπάρχουν εμφυτεύματα.

• Like 1
Δημοσ.

Εντελώς εγκυκλοπαιδικά αυτό θα γίνει εφόσον το μόσχευμα φέρει αντιγονικά χαρακτηριστικά. Αν έχουν αφαιρεθεί τα οργανικά στοιχεία και το μόσχευμα είναι ένα απλό ικρίωμα μέσα στο οποίο θα αναπτυχθούν κύτταρα του δεκτή τότε γίνεται άνετα. Παράδειγμα τα μοσχεύματα οστών που μπορεί να είναι και βόεια χωρίς λήψη ανοσοκατασταλτικών. Φυσικά το δόντι δεν αποτελεί τέτοια περίπτωση. Όπως εξήγησα είναι πλέον άσκοπο αφού υπάρχουν εμφυτεύματα.

Αυτό που περιγράφεις εγώ θα το έβαζα μέσα στις 10 επιλογές.

Μεταμόσχευση θεώρησα το όλο.

Δημοσ.

Μόσχευμα είναι απλά δεν είναι οργανικό. Μάλιστα έχουμε φτάσει στο σημείο να επαγουμε με διάφορους τρόπους την οστική ανάπτυξη και να κάνουμε κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση.

Όλα αυτά πριν από 20-30 χρόνια ήταν επιστημονική φαντασία. Όπως είναι τώρα η χρήση βλαστοκυττάρων για την κάλυψη ενός κενού στα δόντια.

Δημοσ.

Εσύ το δόντι προφανώς το έβγαλες γιατί ήταν σάπιο, όχι επειδή απλά έλειπε τμήμα του, έτσι δεν είναι?

Tι εννοεις σαπιο? σφραγισμενο ηταν, σε κατασταση απονευρωσης επι 10ετια. Εσπασε ξαφνικα στα δυο.

Ναι μπορεί να στηριχθεί. Έχω απαντήσει και πιο πάνω.

Το οτι η γεφυρα θα στηριζεται σε τερηδονιασμενα/σφραγισμενα δοντια, δε θα μειωσει τη διαρκεια ζωης της?

Σου έγραψα επίσης για το μισό δόντι ότι θεωρητικά σε καλές συνθήκες γίνεται ανασύσταση. Οπότε μια χαρά απάντησα.

Είχα άλλωστε απαντήσει και στο θέμα που ειχες ανοίξει εσύ.

Οπως εχω γραψει στο αλλο θεμα αλλα και εδω, το μισο αυτο δοντι με την αναλογη μιση ριζα δεν ειχε τη δυνατοτητα να σφραγιστει, ενω η θηκη θα ειχε βραχυβια διαρκεια. Αρα οι λυσεις ειναι η γεφυρα και το εμφυτευμα. Υπηρχε και η λυση της "ανασυστασης"? Τι ειναι παλι αυτο?

Δημοσ.

Αυτό για το οποίο ανέβασα πιο πάνω τις φωτογραφίες.

Ωστόσο μπορεί να μην ήσουν κατάλληλος και η εξαγωγή να ήταν προτιμότερη.

Αν τα σφραγίσματα είναι καλά ή αφαιρεθούν και γίνουν εκ νέου σωστά τότε δεν βρίσκω λόγο μια καλοκατασκευασμένη γέφυρα να μην πάει εξαιρετικά.

Βέβαια θα πρέπει να προσέχεις την περιοδοντική κατάσταση και να καθαρίζεις καλά τη γέφυρα με βουρτσακια κλπ

Δημοσ.

Το κομματι που εσπασε μου το εβγαλε χωρις πολυ σκεψη. Κουνιοτανε εξαλλου.
Συμφωνα με το λινκ, που ειπες κι οτι ισχυει, υπηρχε περιπτωση να ξαναμπει κανονικα στη θεση του και να κολληθει με το αλλο εναπομεινον κομματι?...

Oι φωτο που εβαλες πιο πανω για γεφυρες δεν ειναι? η ανασυσταση τι ειναι, το ιδιο?

Περα απ το συνηθισμενο καθημερινο βουρτσισμα της οδοντοστοιχιας, η γεφυρα χρειαζεται και ειδικο βουρτσισμα με βουρτσακι?

Σκεφτομουν οτι, αποτρεπτικος παραγοντας συνηθως για να κανει καποιος γεφυρα ειναι οτι θα του τροχιστουν 2 δοντια, δηλ. οτι θα χαλασει κατα καποιον τροπο 2 δοντια για να φτιαξει ενα αλλο. Απ τη στιγμη που εμενα αυτα τα δοντια ειναι ηδη σφραγισμενα, σημαινει οτι δε χανω και πολλα ε?

Εν τω μεταξυ, το ενα απ τα δυο μου εχει ηδη 2 σφραγισματα και αλλη μια τερηδονα σε εξελιξη μετα κουφαλας. Αρα θα σκαφτει και για τριτο. Σε ενα τετοιο δοντι με 3 σφραγισματα ειναι σιγουρο οτι μπορει να στηριχτει βιωσιμη γεφυρα?

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για να ξεθάψω λίγο το θέμα...

Τι κόστος παίζει σήμερα στο περίπου για μια καλή γέφυρα 3 δοντιών, σε ολοκεραμική ή ζιρκονίου;

Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ σύντομα, αλλά θέλω να πάω προετοιμασμένος για τις τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, The_Judas είπε

Για να ξεθάψω λίγο το θέμα...

Τι κόστος παίζει σήμερα στο περίπου για μια καλή γέφυρα 3 δοντιών, σε ολοκεραμική ή ζιρκονίου;

Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ σύντομα, αλλά θέλω να πάω προετοιμασμένος για τις τιμές.

Το ζιρκονιο σιγουρα ειναι πιο ακριβο..

Επεξ/σία από gia_nnis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...