washcloud Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Μου κάνει εντύπωση που προσβάλεσαι με το "με κάθε σεβασμό, αλλά δεν πρέπει να κάνεις διάγνωση από το ίντερνετ" και δεν σε ενοχλεί το "έγινε αυτό και αυτό, σηκώνει μήνυση, θα πρέπει να αντικατασταθεί λογικά η γέφυρα και θα χρειαστεί αυτό και εκείνο, αλλά γνώμη με σιγουριά 100% δεν μπορώ να εκφέρω". ...ειλικρινά, να 'ναι καλά ο "άμεσα ενδιαφερόμενος" που -αντί να "τρομοκρατηθεί" (σε φάση "τί θέλω μωρέ και μπλέκομαι") και να πάψει ν' ασχολείται, και δη με το πρόβλημα που τέθηκε στο αρχικό ποστ- έκατσε και σου απάντησε εκτενώς και επαρκέστατα (....προσωπικά, το μόνο πρόβλημα που έχω μαζί του, είναι γραμματικής φύσεως και αφορά εκείνη την ρημάδα την σύγκλιση...:ρ). Και για την ακρίβεια, χωρίς να είμαι "υπερασπιστής" συγκεκριμένων προσώπων για ιδιοτελείς λόγους (ούτε που τον ξέρω), πρόκειται για άτομο που έχει τύχει να πάρει το μάτι μου (και να κόψει η γκλάβα μου) ότι δίνει κατά καιρούς σωστές "συμβουλές", όσον αφορά το επάγγελμά του (και γενικά ο τρόπος του είναι αξιόλογος). Με άλλα λόγια, τί κι αν είναι "μερικά μπάιτς στον διαδικτυακό λαβύρινθο", απρόσωπα και χωρίς καμμία "εγγύηση" - φαίνεται καθαρά ότι αξίζει τον κόπο να τον διαβάζει κανείς. Ε πάλι καλά που δεν τον απογοήτευσες (...; ) και μάλλον θα συνεχίσει (...; ) να το κάνει. Για να έχει μια κουβέντα ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ να διαβάζει κάποιος που θα τύχει να πέσει πάνω του. Κατά τ' άλλα, όβερ και άουτ από 'μένα, με την επισήμανση ότι μερικά πράγματα (η επιμονή ας πούμε), είναι ανίκητα... (...και μια ακόμη μάλλον επισήμανση : καλύτερο θα ήταν να μάθεις από καταστάσεις, όπως καλή η ώρα, αντί απλά να συνεχίζεις στον ίδιο νταλκά...Μετάφραση : καμμία "διάγνωση". Κι όσο δεν το καταλαβαίνεις, θα υπάρχει πρόβλημα.) 1
fylatos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το σύγκλειση το χρησιμοποιώ ορθά. Το σύγκλιση θα ήταν λάθος χρήση της λέξης όπως και το σύγκληση (της βουλής) και το σύγκλυση φυσικά που θα εννοούσε φυσικό φαινόμενο (πλημμύρα). Ωστόσο είναι πολύ συχνό να το διαβάσεις και έτσι κι αλλιώς σύγκλιση ή σύγκλειση δοντιών. Ως μετάφραση του occlusion νομίζω το σύγκλειση είναι ορθότερο. Να το θέσω αλλιώς θα γράψω σύγκλειση ενός τραύματος και σύγκλιση των οφθαλμών. Αν και για να πω την αλήθεια δεν τι έχω ψάξει ποτέ. Οπότε μπορεί να είναι λάθος. Το γραφω βάσει των αναγνωστικών μου εμπειριών και δεχόμενος ότι πολλές φορές η ιατρική ορολογία είναι παράξενη στη πρόθεση της να περιγράψει ξεχωριστά μα όμοια πράγματα.
washcloud Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 ...ντοτόρε, ήδη έχω πρόβλημα προσπαθώντας να χωνέψω τα "χειρουργός", "αθλητίατρος", "ορθοπαιδικός" . Μη μου προσθέτεις κι άλλους βραχνάδες κι εσύ... :ρ (...βασικά χαίρομαι που ασχολήθηκες και μου εξήγησες. Δεν έχω ιδέαν αν όντως υφίσταται με τη μορφή/ερμηνεία που λες - διόλου απίθανο βέβαια. Αν έχεις λόγο και το χρησιμοποιείς από επιλογή πάντως, όπως εξήγησες, καλά κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά βλέπω τον όρο, με Έψιλον-Γιώτα. Ετυμολογικά δεν έχω ιδέα αν στέκει κι επιφυλάσσομαι. Ούτε καν εννοιολογικά να πω την αλήθεια μου καλοφαίνεται, αλλά όπως είπα, εάν τον χρησιμοποιείς συνειδητά, τότε πάσο εγώ, μια και δεν είμαι βέβαιος πια. Πάνω απ' όλα χαίρομαι όμως που μπαίνεις στον κόπο και συνδιαλέγεσαι/επιχειρηματολογείς, πράγμα που δείχνει άνθρωπο με ποιότητα. Κι ας απλά κουβέντα κάνουμε - και δη ονλάιν στον "επιπόλαιο κόσμο του διαδικτύου"...) Κι ένα τελευταίο : δεν είναι "καλά λόγια" - είναι αληθινά ("heartfelt ones" για την ακρίβεια). Και δεν είναι παρά η αντανάκλαση των όσων έχω πετύχει που και που κατά καιρούς από εσένα, σχετικά με την επιστήμη/την δουλειά σου. Πάντα κρινόμενα στο μέτρο του δυνατού, με βάση τις δυνατότητες/χαρκτηριστικά που παρέχει αυτού του είδους η επικοινωνία. Αλλέως πως : απλά αναγνωρίζω αυτό που έχω πετύχει μπροστά μου κι έχω εκτιμήσει. Το λέω και ολίγον ως ντεσκλέιμερ, γιατί καλοθελητές για κουτσομπολοθάψιμο, πάντα υπάρχουν (...φάση "ποιός ξέρει πόσο κολλητοί είναι αυτοί οι δυο και αλληλογλύφονται έτσι". Όπως όμως δήλωσα -κι όποιος γουστάρει ας το εμπιστευτεί- ούτε σε ξέρω/ούτε με ξέρεις...). Συνεπώς, ευχαριστώ για τα ευχαριστώ, αλλά δεν χρειάζονται ευχαριστίες. Όσο κι αν καταλαβαίνω ότι λόγω ευγενούς χαρακτήρα σχολίασες σχετικά. Τεσπα, τέρμα η παρλαπίπα μου, εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να αναδειχθεί "το σωστό", και κυρίως να σταθώ αντιστάθμισμα προς όποια απογοήτευση μπορεί να ένιωσες με τα χθεσινά, ούτως ώστε να μην κουραστείς να γράφεις τα σωστά που γράφεις. Όσο κι αν κάποιοι ΘΑ καταλαβαίνουν κάτι άλλο από αυτό που λες, το θέμα είναι οι σωστοί παραλήπτες να είναι ικανοποιημένοι από τον λόγο σου. Μην (τυχόν και) πτοηθείς λοιπόν. Ινδιάνος χαιρετά. Ουγκ.
giorgosbretos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Αν κάποιος είναι οδοντίατρος απο τα παιδιά που απαντήσανε στο τοπικ θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτο το σφραγισμα σε μπροστινό δόντια. Τι εννοώ, το ενα απο τα 2 μπροστινά δόντια έχει σπάσει απο την μέσα πλευρά και απο απο έξω φαίνεται οτι τρώγεται σιγά σιγά. Τι θα μπορούσα να κάνω εκτός απο σφραγισμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
fylatos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Αν κάποιος είναι οδοντίατρος απο τα παιδιά που απαντήσανε στο τοπικ θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτο το σφραγισμα σε μπροστινό δόντια. Τι εννοώ, το ενα απο τα 2 μπροστινά δόντια έχει σπάσει απο την μέσα πλευρά και απο απο έξω φαίνεται οτι τρώγεται σιγά σιγά. Τι θα μπορούσα να κάνω εκτός απο σφραγισμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ναι γίνεται να διορθωθεί κάταγμα στα πρόσθια δόντια με λευκό σφράγισμα συνθέτης ρητίνης είναι πολύ συνηθισμένο. Εναλλακτικά θα γίνει ανασύσταση με άλλο υλικό και όψη (πορσελάνης ή ρητίνης).
giorgosbretos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ πολύ fulate γιατί με είχε πιάσει κρύος ιδρώτας και σκεφτόμουν να το έβγαζα και να έβαζα "ψεύτικο".
fylatos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ πολύ fulate γιατί με είχε πιάσει κρύος ιδρώτας και σκεφτόμουν να το έβγαζα και να έβαζα "ψεύτικο". Όχι ρε συ επουδενι εξαγωγή για τέτοιους λόγους. Εδώ πολλές φορές σπάνε τα δόντια και μένει μόνο η ρίζα και το φτιάχνουμε. Αν κανεις έμφραξη ρητίνης να ξέρεις ότι σε 4-5 χρόνια θα θέλει αλλαγή. Όψη πορσελάνης θα αλλάξεις μόνο αν αλλάξουν χρώμα τα δίπλα δόντια. Το σφράγισμα ρητίνης είναι φτηνό και εντελώς ανώδυνο. Μην το καθυστερείς γενικα πήγαινε να έχεις όμορφο και αισθητικό χαμόγελο.
giorgosbretos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Αυτό ακριβώς γιατί η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που δεν μπορώ να το αφήσω να φαίνεται! Και πάλι ευχαριστώ!!!!
iordanis77 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Εδώ πολλές φορές σπάνε τα δόντια και μένει μόνο η ρίζα και το φτιάχνουμε. Εννοεις σπασμενο δοντι με ριζα αθικτη?
fylatos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Ναι αν υπαρχουν οι κατάλληλες συνθήκες γίνεται μια χαρά. Ονομάζεται ανασύσταση με ενδορριζικό άξονα (post and core αν θες να το δεις στο youtube).
gia_nnis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Τι θα μπορούσα να κάνω εκτός απο σφραγισμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θηκη απο ζιρκόνιο. θα κρινει ομως ο οδοντίατρός σου αν χρειαζεσαι απο τωρα θηκη.. 1
iordanis77 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Ναι αν υπαρχουν οι κατάλληλες συνθήκες γίνεται μια χαρά. Ονομάζεται ανασύσταση με ενδορριζικό άξονα (post and core αν θες να το δεις στο youtube). Στη περιπτωση μου ομως μαζι με το μισο δοντι ειχε φυγει και η ριζα(κουνιοταν). Δε μου λες τωρα, τα δυο δοντια γυρω απ το κενο πρεπει να ειναι υγιη για να μπει η γεφυρα? Αν ειναι σφραγισμενα?
fylatos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Στη περιπτωση μου ομως μαζι με το μισο δοντι ειχε φυγει και η ριζα(κουνιοταν). Δε μου λες τωρα, τα δυο δοντια γυρω απ το κενο πρεπει να ειναι υγιη για να μπει η γεφυρα? Αν ειναι σφραγισμενα? Δεν ξέρω επακριβώς την περίπτωση σου. Δεν μπορώ να πω δλδ τι θα γίνει σε εσένα. Θεωρητικά αφαιρούνται τα σφραγίσματα, αφαιρείται και η οποία τερηδόνα μπορεί να υπάρχει από κάτω και γίνεται εκ νέου σφράγισμα με άλλο υλικό. Μετά τροχιζοντσι και μπαίνει γέφυρα. Το αν μπορεί να γίνει ακριβώς έτσι σε εσένα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες δλδ την περιοδοντική κατάσταση, την έκταση των σφραγισμάτων, τον τρόπο που κλείνεις και που μασάς κα.
iordanis77 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Α, αφαιρουνται τα σφραγισματα... Εν τω μεταξυ το ενα δοντι εχει ηδη 2 σφραγισματα και συντομα θα χρειαστει και τριτο(μαυριλα και κουφαλα), δηλαδη ειναι σε κακη κατασταση. Αν καθαριστουν αυτα τα 3, τροχιστει κιολας, τι θα μεινει μετα? Μηπως σε αυτες τις περιπτωσεις το βγαζουν και πανε σε γεφυρα με 2 δοντια?
fylatos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Ειλικρινά δε μπορώ να σου απαντήσω. Σε γενικές γραμμές μην φοβάσαι τόσο. Πλέον οι οδοντίατροι είναι συντηρητικοί. Η εξαγωγή είναι η τελευταία λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα