Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο άντρας αξιώθηκε και έβαλε γέφυρα, όμως έχει φρικάρει λίγο ότι δεν πατάνε καλά τα δόντια (τα πραγματικά του). Η οδοντίατρος του ειπε οτι ειναι φυσιολογικό και μπλα μπλα, όμως δεν τον έπεισε και τώρα βράζει στο ζουμί του πως θα πρέπει να την βγάλει και να βάλει άλλη, γιατί του είπε η ντοκτορ ότι δεν παίρνει άλλο τρόχισμα η πορσελάνη.

Εχει βάλει κανείς άλλος να τον καθησυχάσει?

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θέλει λίγες ώρες να το συνηθίσεις, είναι φυσιολογικό το ότι ακόμα δεν τα αισθάνεται "δικά του" τα νέα δόντια,

μέσα σε λίγες ώρες όμως περνάει αυτό.

Σε 1-2 μέρες μάξιμουμ θα το έχει ξεχάσει εντελώς, δεν θα μπορεί καν να καταλάβει που είναι η γέφυρα.

Δημοσ.

Ναι όχι...

Να ζητήσει να έχουν φυσιολογική σύγκλειση. Αν δεν το καταφέρει να αλλάξει την γέφυρα.

Το να το συνηθίσει δεν είναι ή σωστή λύση και μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Αχ ωραία, ήρθε ο επαγγελματίας! Σαν τι πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργήσει?

Εγώ την συγκεκριμένη ντόκτορ δεν την πάω μια, θεωρω ότι είναι ο ορισμός του malpractice, αλλά δεν ήθελα να είμαι η σπαστική που επιβάλλει στον άλλο τη γνώμη της και τον άφησα να πάει αφού ήθελε. Φαντάσου την πρώτη γέφυρα την έριξε κάτω και την έσπασε όπως προσπαθούσε να την βάλει, άσε που τα δόντια τα τρόχισε όσο δεν παίρνει ενώ ήταν υγιή (και παραπάνω όταν δεν χώραγε η γέφυρα).

Βγαίνει εύκολα δηλαδή τώρα? Θα πρεπει να παρει αλλα μετρα, να φτιαχτει άλλη και να ειναι φαφουτης, πρησμένος, πονεμένος και με τροχισμένα ακάλυπτα δόντια για μέρες ε?

Δημοσ.

Αχ ωραία, ήρθε ο επαγγελματίας! Σαν τι πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργήσει?

Εγώ την συγκεκριμένη ντόκτορ δεν την πάω μια, θεωρω ότι είναι ο ορισμός του malpractice, αλλά δεν ήθελα να είμαι η σπαστική που επιβάλλει στον άλλο τη γνώμη της και τον άφησα να πάει αφού ήθελε. Φαντάσου την πρώτη γέφυρα την έριξε κάτω και την έσπασε όπως προσπαθούσε να την βάλει, άσε που τα δόντια τα τρόχισε όσο δεν παίρνει ενώ ήταν υγιή (και παραπάνω όταν δεν χώραγε η γέφυρα).

Βγαίνει εύκολα δηλαδή τώρα? Θα πρεπει να παρει αλλα μετρα, να φτιαχτει άλλη και να ειναι φαφουτης, πρησμένος, πονεμένος και με τροχισμένα ακάλυπτα δόντια για μέρες ε?

Δεν βγαίνει εύκολα αλλά βγαίνει.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι απλό ως σοβαρό αλλά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει. Είναι ευθύνη της που δεν τροχισε αρκετά το δόντι ώστε να υπάρχει χώρος για το υλικό και για να επιτευχθεί σύγκλειση. Το ξέρει δε θα της το πεις εσύ αλλά πρέπει να την πιέσεις.

Υποπτεύομαι από αυτά που λες ότι το κενό είχε μείνει καιρό και τροχισε τα δόντια πολύ για να αντισταθμίσει το κλείσιμο του κενού από υπερεκφυση των αντίθετων δοντιών (ανταγωνιστών). Ωστόσο πάλι δε της έφτασε ο χώρος. Συχνό λάθος και υπερεκτιμήση δυνατοτήτων. Πάρτε μια δεύτερη γνώμη από κάποιον που ασχολείται με προσθετική (με μεταπτυχιακό ή από τη σχολή) και γραπτά και πάτε ξανά στο ιατρείο της. Δεν μπορώ να επεκταθω άλλο για ευνόητους λόγους.

Δημοσ.

Δεν μπορεί να κοιμηθεί, λέει του προκαλει πονοκέφαλο. Θα πάμε αλλού γιατί η miss malpractice έφυγε σε διακοπές. Διπλά λεφτά θα πάει μάλλον αλλά εδω κουτσοαντέχει μερικές ώρες, όχι εβδομάδες που θα κάνει να γυρίσει η άλλη.

Εχει τρομοκρατηθεί κιόλας γιατί κάπου διάβασε πως θα πρεπει να απονευρωσει τα τροχισμενα τωρα, ισχύει αυτό?

Δημοσ.

Δεν μπορεί να κοιμηθεί, λέει του προκαλει πονοκέφαλο. Θα πάμε αλλού γιατί η miss malpractice έφυγε σε διακοπές. Διπλά λεφτά θα πάει μάλλον αλλά εδω κουτσοαντέχει μερικές ώρες, όχι εβδομάδες που θα κάνει να γυρίσει η άλλη.

Εχει τρομοκρατηθεί κιόλας γιατί κάπου διάβασε πως θα πρεπει να απονευρωσει τα τροχισμενα τωρα, ισχύει αυτό?

Ειλικρινά δεν μπορώ να εκφερω γνώμη. Είναι δύσκολο χωρίς στοιχεία. Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Μπορεί να χρειαστεί να τροχιστουν και τα αντίθετα δόντια, οι ανταγωνιστές ή και να γίνει ενδοδοντικη θεραπεία (απονεύρωση).

Καλό θα είναι να το διορθώσει άμεσα και να κρατήσετε στοιχεία δλδ εγγράφως την αιτία αντικατάστασης της γέφυρας από τον άλλο γιατρό για να τα προσκόμισετε σε αυτή και να της πείτε να πληρώσει τα σπασμένα.

Αν πει όχι πείτε της θα πάτε στον σύλλογο και θα κινηθείτε νομικά. Πλέον υπάρχει αστική ευθύνη σε περίπτωση malpractice.

Μίλησα για προσθετολόγο που συνήθως κρατάει εκτενές φωτογραφικό και ακτινογραφικο αρχείο που βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις όπου κινείσαι κατά άλλου οδοντιάτρου. Θέμα συντεχνίας δεν υπάρχει αν μιλάμε για σοβαρούς επιστήμονες.

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη, αλλά πριν λίγες ώρες δεν πέρασε την γέφυρα ο άνθρωπος; Ή έχει μέρες με το πρόβλημα να συνεχίζει και κατάλαβα λάθος εγώ;

Γιατί τέτοιος πανικός και μηνύσεις για malpractice και διάγνωση μέσω ίντερνετ ότι η γέφυρα πρέπει να βγει και να περαστεί άλλη καινούργια με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Είναι ένα ξένο σώμα μέσα στο στόμα σου, αν η επέμβαση έγινε πριν λίγες ώρες, απόλυτα λογικό να το αισθάνεται "ξένο" ακόμα

και κάπως περίεργα.

Όλα τα 'χουμε δει βέβαια, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν υπήρχε πραγματικά πρόβλημα και τα πάνω με τα κάτω δόντια δεν κλείνανε καλά, δεν θα τον έστελνε στην ευχή του θεού τον άνθρωπο, θα το διόρθωνε το πρόβλημα η γιατρός.

Με όλο τον σεβασμό, υποθέτω και ο fylatos οδοντίατρος είναι, αλλά προσωπικά τουλάχιστον θα εμπιστευόμουνα περισσότερο τον γιατρό που με εξέτασε στο ιατρείο του από μια γνώμη στο ίντερνετ κάποιου που δεν με έχει δει ποτέ από κοντά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν κάνουμε διαγνώσεις μέσω ίντερνετ, ώστε να μην πανικοβάλλουμε άδικα τον κόσμο.

Όλα αυτά, ξαναλέω, με την προυπόθεση ότι η επέμβαση έγινε πρόσφατα. Αν έχουν περάσει 10 μέρες και ο άνθρωπος ταλαιπωρείται ακόμα, έχει πονοκεφάλους, δεν κλείνει σωστά το στόμα κτλ., τότε προφανώς κάτι έχει πάει στραβά.

Δημοσ.

Παιδια προσοχη σε παλιο απονευρωμενο δοντι τι εμφρακτικο υλικο εχει μπει.. γιατι οταν θα μπει θηκη μπορει να δημιουργησει προβλημα..

Δημοσ.

Με όλο τον σεβασμό, υποθέτω και ο fylatos οδοντίατρος είναι, αλλά προσωπικά τουλάχιστον θα εμπιστευόμουνα περισσότερο τον γιατρό που με εξέτασε στο ιατρείο του από μια γνώμη στο ίντερνετ κάποιου που δεν με έχει δει ποτέ από κοντά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν κάνουμε διαγνώσεις μέσω ίντερνετ, ώστε να μην πανικοβάλλουμε άδικα τον κόσμο.

...ειλικρινά ρε ξάδερφε δηλαδή, αναρωτιέμαι που στον διάτανο την είδες την "διάγνωση"...

Μετά είναι ν' αναρωτιέται δηλαδή κανείς γιατί ο προαναφερθέντας άνθρωπος δήλωνε σχεδόν σε κάθε από τα αποπάνω ποστ "δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη"...;

Οπότε, από την στιγμή που βγήκε ο "σεβασμός", χάθηκε η μάνα απ' το παιδί και το παιδί απ' τη μάνα. Φάση συγγνώμης/φιλότιμου ένα πράμμα (...ωραία τακτική εν τω μεταξύ να πανικοβάλλει κανείς τον κόσμο που πάει να καθησυχάσει τον υπόλοιπο κόσμο που ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μόνο ένα ρημαδο-ίντερνετ έχει διαθέσιμο για να βρει απαντήσεις σε κάτι που ήδη τον πανικοβάλλει..)

Πόσο μάλλον από τότε που βγήκε η διαστρέβλωση και χάθηκε το Σύμπαν όλο.

Λοιπόν : ο άνθρωπος με "ΕΑΝ" και "ΙΣΩΣ" αποκρίθηκε. Φάση "ΑΝ έχει γίνει αυτό - τότε έχουμε τα εξής" - κτλ.

Κι όταν λύσεις τον γρίφο του πού είδες ότι ο περί ου ο λόγος ασθενής "έχει λίγες ώρες που φόρεσε την γέφυρα", ξαναέλα να πεις για επί του γονάτου διαγνώσεις και δηλώσεις.

Δημοσ.

Aν ειχε καιρο το κενο στα δοντια ειναι λογικο τις πρωτες μερες να νιωθει ενοχληση και πονο..μεχρι να πατησει ειναι!Σε 3 μερουλες δεν θα νιωθει τιποτα.Δωστε λιγο χρονο.

Δημοσ.

Ο άντρας αξιώθηκε και έβαλε γέφυρα, όμως έχει φρικάρει λίγο ότι δεν πατάνε καλά τα δόντια (τα πραγματικά του).

Κι εγω το σκεφτομαι για γεφυρα, ποσες επισκεψεις πηρε η δουλεια και ποσα πληρωσε?

Δημοσ.

...ειλικρινά ρε ξάδερφε δηλαδή, αναρωτιέμαι που στον διάτανο την είδες την "διάγνωση"...

Μετά είναι ν' αναρωτιέται δηλαδή κανείς γιατί ο προαναφερθέντας άνθρωπος δήλωνε σχεδόν σε κάθε από τα αποπάνω ποστ "δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη"...;

Οπότε, από την στιγμή που βγήκε ο "σεβασμός", χάθηκε η μάνα απ' το παιδί και το παιδί απ' τη μάνα. Φάση συγγνώμης/φιλότιμου ένα πράμμα (...ωραία τακτική εν τω μεταξύ να πανικοβάλλει κανείς τον κόσμο που πάει να καθησυχάσει τον υπόλοιπο κόσμο που ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μόνο ένα ρημαδο-ίντερνετ έχει διαθέσιμο για να βρει απαντήσεις σε κάτι που ήδη τον πανικοβάλλει..)

Πόσο μάλλον από τότε που βγήκε η διαστρέβλωση και χάθηκε το Σύμπαν όλο.

Λοιπόν : ο άνθρωπος με "ΕΑΝ" και "ΙΣΩΣ" αποκρίθηκε. Φάση "ΑΝ έχει γίνει αυτό - τότε έχουμε τα εξής" - κτλ.

Κι όταν λύσεις τον γρίφο του πού είδες ότι ο περί ου ο λόγος ασθενής "έχει λίγες ώρες που φόρεσε την γέφυρα", ξαναέλα να πεις για επί του γονάτου διαγνώσεις και δηλώσεις.

"Να ζητήσει να έχουν φυσιολογική σύγκλειση. Αν δεν το καταφέρει να αλλάξει την γέφυρα.

[...]

Είναι ευθύνη της που δεν τροχισε αρκετά το δόντι ώστε να υπάρχει χώρος για το υλικό και για να επιτευχθεί σύγκλειση. Το ξέρει δε θα της το πεις εσύ αλλά πρέπει να την πιέσεις.

Υποπτεύομαι από αυτά που λες ότι το κενό είχε μείνει καιρό και τροχισε τα δόντια πολύ για να αντισταθμίσει το κλείσιμο του κενού από υπερεκφυση των αντίθετων δοντιών (ανταγωνιστών). Ωστόσο πάλι δε της έφτασε ο χώρος. Συχνό λάθος και υπερεκτιμήση δυνατοτήτων. 

[...]

Καλό θα είναι να το διορθώσει άμεσα και να κρατήσετε στοιχεία δλδ εγγράφως την αιτία αντικατάστασης της γέφυρας από τον άλλο γιατρό για να τα προσκόμισετε σε αυτή και να της πείτε να πληρώσει τα σπασμένα.
Αν πει όχι πείτε της θα πάτε στον σύλλογο και θα κινηθείτε νομικά. Πλέον υπάρχει αστική ευθύνη σε περίπτωση malpractice."

Αυτό δεν σου φαίνεται για διάγνωση εσένα; Μπροστά να ήταν στην επέμβαση, τόσες λεπτομέρειες δεν θα ήξερε.
Λέει τι φταίει, εξηγεί την αιτία, μιλάει για το τι πιθανώς να χρειαστεί που πανικοβάλει τον άλλο και προτείνει μέχρι και να κινηθούν νομικά. Τί άλλο πρέπει να κάνει δηλαδή;

Αφού τα έχει κάνει όλα αυτά, πετάει και ένα "δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη". Όλα αυτά γνώμη δεν είναι;
Αν γράψει κάποιος "έχω πονοκέφαλο όλη μέρα σήμερα, τι να κάνω ρε παιδιά" και απαντήσω εγώ "κοίταξε, είμαι νευροχειρούργος και
δυστυχώς φιλαράκι αυτό για καρκίνο του εγκεφάλου μου κάνει, πιθανότατα θα χρειαστείς αυτό και το άλλο και εκείνο, αλλά δεν μπορώ να εκφέρω 100% γνώμη", εσύ πιστεύεις είναι σωστό;

Υπάρχουν 1002 σενάρια που μπορεί να ισχύουν στην συγκεκριμένη περίπτωση, με ένα πολύ πιθανό
να είναι περίεργος ο ασθενής. Πήραν και στραβά την γιατρό από την αρχή, δεν θέλει πολύ.
Ουσιαστικά κάποιον να επιβεβαιώσει τις υποψίες τους ψάχνουν και όχι να τους καθησυχάσει, δες πως αντιδράει απλά μόλις ακούει
για malpractice και αντικατάσταση και μηνύσεις, σε φάση "αχά, το ΗΞΕΡΑ!".

Μου κάνει εντύπωση που προσβάλεσαι με το "με κάθε σεβασμό, αλλά δεν πρέπει να κάνεις διάγνωση από το ίντερνετ" και δεν σε ενοχλεί το "έγινε αυτό και αυτό, σηκώνει μήνυση, θα πρέπει να αντικατασταθεί λογικά η γέφυρα και θα χρειαστεί αυτό και εκείνο, αλλά γνώμη με σιγουριά 100% δεν μπορώ να εκφέρω".
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε άνθρωπε μου. Έγραψα ότι δεν εχω στοιχεία και δεν μπορώ να κάνω διάγνωση. Πέρα από αυτό δεν υπάρχει κανένας καθηγητής και βιβλίο προσθετικής που γράφει αστο και θα το συνηθίσει.

Πριν κάνουμε μια προσθετική εργασία κάνουμε ανάλυση της σύγκλεισης και αποφασίζουμε αν θα την αλλάξουμε ή όχι. Αν ο ασθενής έχει κακή σύγκλειση λόγω απώλειας δοντιών ή κακής διάταξης (ορθοδοντικό πρόβλημα) την αλλάζουμε προς το καλό. Αν όχι και απλά του λείπει ένα δόντι τότε επιβάλεται να παραμείνει ακριβώς (και εννοω ακριβώς) η ίδια σύγκλειση.

Υπαρχουν πολλά στάδια τόσο στο γύψινο εκμαγείο του στόματος όσο και μετά που διασφαλίζουν ακριβώς αυτό. Να φύγει π ασθενής και να μασαει να μιλάει και να νιώθει ακριβώς το ίδιο.

Η αποτυχία μιας ακίνητης πρόσθεσης όπως μια γέφυρα είναι πολυπαραγοντική. Αποτυχία είναι να ξεκολλήσει ή να είναι λάθος χρώμα ή να προσβάλλει τα ούλα της περιοχής ή να δημιουργεί προβλήματα στη σύγκλειση.

Αν δεν νιώθει ότι κλείνει καλά ο ασθενής τότε είναι αποτυχία. Το να προσαρμοστεί όλο το στόμα στο ξένο σώμα δεν είναι λύση είναι προσαρμογή. Μπορεί να δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα από περιοδοντίτιδα ως πονοκεφάλους.

Ήρθε η κοπέλα και ρώτησε κάτι απλό. Έχει ο άντρας μου πρόβλημα, πονάει και τον ενοχλεί η γέφυρα. Πήγε στη γιατρό και της είπε δεν μπορεί να τροχιστει ΑΛΛΟ ή πορσελάνη και θα το συνηθίσει. Εγώ εδώ βλεπω δύο φάουλ: ένα δεν έπρεπε να τροχιστει παρά ελάχιστα η πορσελάνη και αυτό όχι σε αυτό το στάδιο. Δε τροχιζουμε την πορσελάνη οπότε μας βολεψει. Έπρεπε να έχει προβλέψει το να μην χρειαστεί να την τροχισει και δη στα όρια της. Δεύτερο του λέει ότι θα το συνηθίσει ενώ ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Θα επιβαρύνει την φυσιολογική σύγκλειση με δυνάμεις που δεν πρέπει. Το ξέρει και το αγνοεί.

Εγώ ειπα τι πιστεύω ότι έγινε δε της είπα πανε στην οδοντίατρο σου και κάνε μήνυση με βάσει αυτά που λεω. Είπα πάρε δεύτερη γνώμη εμπεριστατωμένη με ακτινογραφίες και φωτογραφίες από ειδικό. Και αν και εφόσον υπάρχει πράγματι σφάλμα κινήσου νομικά γιατί είναι δικαίωμα σου.

Τη διάγνωση που την είδες; Με είδες να γράφω ότι το δόντι θέλει απονεύρωση και αφαίρεση η γέφυρα που δεν εχω καν δεί; Με ρώτησε αν αφαιρείται και ειπα ναι. Με ρώτησε αν θα χρειαστεί απονεύρωση και της είπα πιθανώς. Δεν ξέρω γιατί δεν εχω δεί.

Ότι υπάρχει η πιθανότητα να βγει ή γέφυρα όμως υπάρχει και αυτό δεν είναι διάγνωση είναι λογική αντιμετώπιση ενός ερωτήματος.

Εσύ γιατί της ειπες ότι θα το συνηθίσει; Επειδή στο είπαν και σε εσένα κάποτε; Αυτό δεν ήταν αντιμετώπιση χωρίς δεδομένα; Ξέρεις ποσό επιβάρυνε την σύγκλειση ή συγκεκριμένη γέφυρα και το λες; Ή ξέρεις ότι δεν έπρεπε καν να το συζητάμε; Γιατί δεν έπρεπε, η γιατρός τους έπρεπε να το αντιμετωπίσει αντί να το αγνοήσει.

Για να το ξεκαθαρίσω δεν προτείνω θεραπεία και δν ξέρω με βεβαιότητα ποιο είναι το πρόβλημα. Λεω βάσει εμπειρίας τι έχω δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις και της εξηγω ότι αν τελικά ο νέος θεράπων κρίνει ότι χρειάζεται αντικατασταση (αν το κρίνει) να κρατήσει στοιχεία καθώς πλέον βάσει νομοθεσίας υπάρχει αστική ευθύνη που δεν υπήρχε πιο παλιά. Αν υπήρχε δε θα είχαν μάθει οι μισοί έλληνες το έλα μωρέ κάνε υπομονή και θα κάτσει η γέφυρα.

Και βασικά 9/10 φορές δεν είναι παράξενος ο ασθενής ή δε σε εμπιστεύεται. Για να στα έχει σκάσει και το κυριότερο να έχει κάτσει να του τροχισεος δόντια να του πάρεις αποτύπωμα να να να... Ε σε εμπιστεύεται. Το κυριότερο είναι ότι πολλές φορές όλοι μας (κι εγώ μαζί) κάνουμε λάθη. Άλλες φορές ειλικρινή και άλλες από απροσεξία. Το σημαντικό είναι να τα αντιμετωπίζουμε. Αν τους έλεγε ελάτε να το δούμε και όχι δε μπορώ να τροχισω άλλο (που σημαίνει ότι χρειάζεται απλά δε μπορώ γιατί θα σπάσει η πορσελάνη) και θα το συνηθίσεις τότε δε θα υπήρχε ρήξη.

Όλοι έχουμε κάνει λάθη στην ανάλυση μιας σύγκλεισης είναι δύσκολο άλλωστε. Αλλά είναι το συνειδητό να το διορθώσεις ή να διαβεβαιώσεις τον ασθενή με μια δεύτερη γνώμη. Γιατί αν έχεις δίκιο και με ειλικρίνεια πεις πάτε στον χ καθηγητή να σας δώσει μια δεύτερη γνώμη. Όχι θιγμένα αλλά με ηρεμία και προσπαθώντας να βοήθησεις, τότε και τον δύστροπο ασθενή θα του φορέσεις μασέλα κάποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης να τονίσω ότι δεν περίμενα διάγνωση μέσω φόρουμ, απλά έχουμε συμπληρώσει ένα 24ωρο αναζήτησης προσθετολόγου Αυγουστιάτικα και ειδικά το Σ/Κ (προσπαθήστε το, είναι σχεδόν αδύνατο και το 99.99% των οδοντοτεχνιτών είναι διακοπές επίσης). Η φαντασία του ασθενή καλπάζει προς το χείριστο σε τέτοιες συνθήκες  και ρώτησα για εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουμε κάποια πράγματα. Τουλάχιστον στον επόμενο να πάμε λίγο πιο ενημερωμένοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...