rumbero Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Αυτό που του είπα του παιδιού είναι, να δοκιμάσει τον εγγραφέα του σε άλλον υπολογιστή, με board που κοστίζει 135-140 ευρώπουλα. Τίποτε παραπάνω. Κακό είναι;
madsc Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 rumbero, όλα τα σύγχρονα γραφτήρια πρέπει να γράφουν σε όλα τα σύγχρονα μηχανάκια, εφόσον χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο (scsi/eide), & στηθούν σωστά. Φαντάζεσαι να μην ήταν έτσι... sc
Panahs Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Φίλε rumbero, όπως είπα παραπάνω, πήγα σε ένα φίλο μου που έχει το Plextor 52x (και mobo με ίδιο chipset) όπου δοκιμάσαμε να γράψουμετα ίδια αρχεία και με τα δύο αντιγραφικά. Το 52x τα έγραψε τέλεια και αθόρυβα. Αφού όμως εγκαταστήσαμε το δικό μου, μόλις εισαγάγαμε το επανεγγράψιμο της Philips (το ίδιο με το οποίο γράψαμε τα αρχεία και στο άλλο) ξεκίνησε να κάνει το Plextor ένα θόρυβο (σαν διερχόμενη μοτοσυκλέτα ένα πράμα) που ο φίλος μου λύθηκε στα γέλια! Επίσης το data verification του Nero απέτυχε. Η δοκιμή που κάναμε δεν ξεκαθαρίζει ότι το Plextor μου έχει κάποιο πρόβλημα, καθώς και το ότι μπορείς να γράψεις με ασφάλεια CDs και σε "απλό" chipset της SIS? Δε νομίζω από την άλλη ότι η Plextor προβλέπει τα drives της να δουλεύουν μόνο σε motherboards των 50.000 δρχ. και άνω. Ρε παιδιά πείτε μου αν κάνω λάθως! Όχι πείτε μου! ΥΓ. Μόλις μου ήρθε επιβεβαίωση από την Plextor! Σε λίγο θα ακολουθήσω τις οδηγίες για την επιστροφή της συσκευής. Καλή τύχη.
StAkIS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Ένα θα πω! Άλλαξα τρεις φορές την ίδια συσκευή!! Και απλά αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάρω ποτέ PLEXTOR! :evil: Ένα πάντως από τα προβλήματα που αντιμετώπιζα ήταν ίδιο με το δικό σου!
Panahs Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Φίλε StAkIS, πότε έκανες τις συγκεκριμένες αλλαγές??? Αυτό που μου είπες μόλις τώρα δε μου άρεσε καθόλου! Τώρα τουλάχιστον δουλεύει το μηχάνημά σου? Ποιό από τα προβλήματα ήταν ίδιο με το δικό μου? Η αναφορά μου στην Plextor ήταν η εξής: Nero's data verification fails after writting. Too many writting errors.Eject button often needs to be pressed a second time for the CD tray to open.There is usually too much noise when a CD is inserted, even when it is not writting or reading..
Panahs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Λοιπόν, σήμερα Δευτέρα μου ήρθε ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, μία εβδομάδα μετά ακριβώς. Η εξυπηρέτηση πρέπει να ομολογήσω και εγώ ότι ήταν πολύ καλή και από τις δύο εταιρίες (DHL, Plextor). Μέχρι στιγμής του έκανα 2 χαρακτηριστικά test στα οποία το παλιό μου αποτύχαινε παταγωδώς (video, divx 700 mb) και πέτυχε και στα 2. Φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά. Ελπίζω να μου κρατήσει έτσι.
soko Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Ε ρε τι μου θυμίζεις... Υπάρχει πρόβλημα με το chipset της SiS και τα CD-RW. Έχω και εγώ μια μητρική με SiS645DX και παιδεύτηκα ένα χρόνο να κάνω το CD-R (TEAC x40) να δουλέψει σωστά. Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με data verification κλπ. Τελικά μετά από μήνες εκνευριστικού ψαξίματος έλυσα το πρόβλημα και κατέληξα στα παρακάτω, αν ξαναεμφανιστεί πρόβλημα: 1) Όπως είπαν και άλλοι βάλε το drive Secondary Master μόνο του 2) Έλεγξε το τροφοδοτικό σου, εμένα αποδείχτηκε ότι έφταιγε το 300αρι που είχα, έβαλα 350W, και επίσης 3) Φταίνε οι IDE drivers της SiS, ΒΓΑΛΤΟΥΣ αμέσως. Εμένα αυτοί που τελικά δούλεψαν στα ΧP είναι οι Standard Dual PCI IDE drivers των Win98SE που βρίσκονται στον κατάλογο C:\windows\inf των win98 !! 4) Αν έχεις κάνει overclocking επανέφερε το στην κανονική ταχύτητα Το πρόβλημα με SiS και Plextor και όχι μόνο είναι γνωστό υπάρχουν και κάποια threads σε άλλα forum που το συζήτησαν αλλά δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένη λύση, μόνη σίγουρη αλλά μη συμφέρουσα λύση η απενεργοποίηση του DMA και γράψιμο σε PIO mode σε αναγκαστικά μικρή ταχύτητα.. Σχετικά: http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=6621
DeathKnight Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 a re soko me eftiaxes me ton jimara mesimeriatika (sorry gia to asxeto tou post alla o an8rwpos einai 8eos)
Panahs Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Ε ρε τι μου θυμίζεις...Υπάρχει πρόβλημα με το chipset της SiS και τα CD-RW. Έχω και εγώ μια μητρική με SiS645DX και παιδεύτηκα ένα χρόνο να κάνω το CD-R (TEAC x40) να δουλέψει σωστά. Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με data verification κλπ. Τελικά μετά από μήνες εκνευριστικού ψαξίματος έλυσα το πρόβλημα και κατέληξα στα παρακάτω' date=' αν ξαναεμφανιστεί πρόβλημα: 1) Όπως είπαν και άλλοι βάλε το drive Secondary Master μόνο του 2) Έλεγξε το τροφοδοτικό σου, εμένα αποδείχτηκε ότι έφταιγε το 300αρι που είχα, έβαλα 350W, και επίσης 3) Φταίνε οι IDE drivers της SiS, ΒΓΑΛΤΟΥΣ αμέσως. Εμένα αυτοί που τελικά δούλεψαν στα ΧP είναι οι Standard Dual PCI IDE drivers των Win98SE που βρίσκονται στον κατάλογο C:\windows\inf των win98 !! 4) Αν έχεις κάνει overclocking επανέφερε το στην κανονική ταχύτητα Το πρόβλημα με SiS και Plextor και όχι μόνο είναι γνωστό υπάρχουν και κάποια threads σε άλλα forum που το συζήτησαν αλλά δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένη λύση, μόνη σίγουρη αλλά μη συμφέρουσα λύση η απενεργοποίηση του DMA και γράψιμο σε PIO mode σε αναγκαστικά μικρή ταχύτητα.. Σχετικά: http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=6621[/quote'] Φίλε Soko, το θέμα είναι ότι μου έφεραν άλλο αντιγραφικό (δεν ξέρω αν είναι καινούριο) και δουλεύει. Επίσης όπως ξανα είπα παραπάνω πήγα το Plextor μου σε ένα φίλο που έχει και αυτός το 52x, δοκιμάσαμε να γράψουμε τα ίδια αρχεία σε επανεγγράψιμα με ταχύτητα 10x, το 52x τα έγραψε μια χαρά και αθόρυβα και το δικό μου απέτυχε -data verification failed- (και έκανε και θόρυβο). Αυτό πως εξηγέιται ?
soko Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2003 Καλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως φάνηκε το πρόβλημα το είχε το ίδιο το CD-R, απλά γενικά είναι συχνά τα προβλήματα μεταξύ των SiS chipsets και των CD-Rs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.