Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Εδώ και αρκετό καιρό , έχω προσθέσει στο xbox μου (το πρώτο xbox) , έναν ide δίσκο των 320 gb. Το θέμα είναι ότι το μηχάνημα μπορεί να δει μόνο τα 127 gb του δίσκου. Για να δει όλο τον δίσκο , πρέπει να γίνει αναβάθμιση του bios.

Να αναφέρω ότι το xbox είναι τσιπαρισμένο , μπορεί δηλαδή να διαβάσει αντίγραφα δισκάκια.

Μήπως ξέρει κάποιος να με βοηθήσει να κάνω την αναβάθμιση?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κατέβασε το SlaYers Auto-Installer v2.7, βάλτο στο Xbox και πήγαινε στο flashing section, επέλεξε την έκδοση της κονσόλας (1.0-1.5 ή 1.6) και το image που θα φλασάρεις. Αν έχεις τσιπάκι Aladdin πρέπει να διαλέξεις 256k bios image επειδή μόνο τέτοιες παίρνει.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω φτάσει στο σημείο που γίνεται το φλασάρισμα του bios αλλά δεν ξέρω τι να επιλέξω.Έχει ένα σωρό διαθέσιμες επιλογές.

Τα στοιχεία του xbox μου είναι :

- EvolutionX v3935

- Bios M8 Plus_16 fan 40.06

- Kernel Version 1.00.5838.01

Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό.

Τί επιλέγω?

Δημοσ.

To πρώτο είναι το dashboard που έχεις, το δεύτερο η έκδοση του bios (μάλλον Aladdin 2 chip έχεις απ'ότι κατάλαβα) και το τρίτο το Kernel του EvoX.

Αν θυμάμαι καλά το X2 5035 BIOS μεταξύ άλλων σου δίνει τη δυνατότητα να δεις μεγαλύτερο δίσκο, τσέκαρε μόνο να είναι 256k. Αν σου βγάλει μύνημα πως δεν φλασάρεται τότε κάτι άλλο παίζει, θα το δούμε τότε.

Δημοσ.

Τελικά , από τις επιλογές για φλασάρισμα , πάτησα την πρώτη που ανέφερε και το M8 μέσα. Από τις λίγες οδηγίες που εμφάνιζε , ανέφερε ότι ενεργοποιούσε το partition G του δίσκου. Το έκανα και δεν μου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα ως τώρα.Το partition G ενεργοποιήθηκε κανονικά και τώρα βλέπει όλο τον δίσκο μου. Η μοναδική αλλαγή που είδα στο xbox , είναι ότι το κουμπί eject , έγινε κόκκινο χρώμα (από πράσινο που ήταν). Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με την λάθος επιλογή που έκανα , πάντως δεν είδα κάτι άλλο.

Αν , λέω αν , θελήσω να ξανά-φλασάρω το bios με διαφορετική επιλογή , μπορώ να το κάνω ή θα έχω θέμα?

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μπορείς κανονικά, αρκεί να επιλέξεις σωστό μέγεθος BIOS image. Κανονικά αν είναι λάθος το image θα σου βγάλει μύνημα πως δεν μπορεί να φλασάρει.

Το κόκκινο φως στο power του Xbox είναι μάλλον ιδιατερότητα του συγκεριμένου image, όταν το ξεκινάς σου ανοίγει αυτόματα το tray;

Δημοσ.

Όχι , δεν ανοίγει μόνο του το tray όταν ανοίγω το xbox.

Σε περίπτωση που φλασάρω με άλλο bios , θα έχω κάποια άλλα οφέλη ή να το αφήσω έτσι?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος από τσιπακι Alladdin xt plus2. Υπάρχει κάποιος τρόπος να του αλλάξω το bios? Έχω και μία κονσόλα με τσιπακι x-ecuter 2 αλλά εκείνο έχει jumper για flash. Πρέπει να γεφυρωσω κάποια επαφή ?. Ευχαριστώ

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή Χρονιά. Είχα κι εγώ ένα με X-ecuter2 και του άλλαξα το bios με το slayers. Αν θυμάμαι καλά του γεφυρωνεις το flash ή το bios δεν θυμάμαι τι γράφει πάνω το τσιπάκι. Το γεφυρωνεις την ώρα που θα κάνει το update και μετά το βγάζεις. Αυτό χρειάζεται για να σου αναγνωρίσει σκληρό πάνω από 137 gb.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...