Προς το περιεχόμενο

Υδρόψυξη PC

redarmada

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια σκεφτομαι το θεμα υδροψυξης αρκετα σοβαρα και ο λογος ειναι πως με βαση αυτα που εχω ακουσει/διαβασει υπαρχει μεγαλη διαφορα αεροψυξη vs υδροψυξη και θα ηθελα να μου πειτε αν ισχυει και αν θα δω διαφορα συγκριτικα με την Noctua NH-D14 που εχω τωρα στο συστημα μου.
το case μου ειναι το Coolermaster haf x

Αν αξιζει να κανω αυτη την αλλαγη απο αεροψυξη σε υδροψυξη τι εξαρτηματα χρειαζομαι;
επισης μπορω να βαλω υδροψυξη και στην καρτα γραφικων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδια σκεφτομαι το θεμα υδροψυξης αρκετα σοβαρα και ο λογος ειναι πως με βαση αυτα που εχω ακουσει/διαβασει υπαρχει μεγαλη διαφορα αεροψυξη vs υδροψυξη και θα ηθελα να μου πειτε αν ισχυει και αν θα δω διαφορα συγκριτικα με την Noctua NH-D14 που εχω τωρα στο συστημα μου.

Αν αξιζει να κανω αυτη την αλλαγη απο αεροψυξη σε υδροψυξη τι εξαρτηματα χρειαζομαι;

Οχι δεν ισχυει το παραπανω που γραφεις και οχι δεν αξιζει να αλλαξεις την ψυκτρα που εχεις.

Να στο πω αλλιως την αλλαζα ανετα την H110 μου με την δικια σου αεροψυξη any day :P

• Like 3

Μιλάμε για custom υδρόψυξη ή έτοιμες AIO τύπου Corsair H100;

Στην πρώτη περίπτωση (custom loop) οι διαφορά σε θερμοκρασίες είναι κάτι παραπάνω απο σημαντικές,ακόμα και έναντι των έτοιμων λύσεων.

Το κόστος είναι δυσανάλογο αν επιλέξεις τον δρόμο της custom υδρόψηξης και μπορεί εύκολα να ξεπεράσει αυτό ολόκληρου του rig σου (μαζί με την οθόνη).

Τα 400 ευρώ πιστεύω είναι η βάση,κάνοντας πολλές υποχωρήσεις...

• Like 1

• Moderators

τεραστια διαφορα μην περιμενεις αν εισαι στους 65 βαθμους πχ ισως στην καλυτερη περιπτωση δεις 56-58 βαθμους

Μπορεις να βαλεις και στην καρτα σου νερο εκει εχεις 2 επιλογες

1 Full cover waterblock το οποιο ψυχει οτι χρειαζετε η καρτα (πυρηνα μνημες vrm)

2 block μονο για τον πυρηνα το οποιο ειναι πιο φτηνο αλλα πρεπει να βαλεις ψυκτρακια σε μνημες και οτι αλλο εξαρτημα θελει ψυξη

Τωρα αν θελεις να κανεις ενα συστημα που οντως θα δεις διαφορες θερμοκρασιας απο μια καλη αεροψυξη οπως η δικια σου ετοιμασου να ξοδεψεις αρκετα λεφτα (καμια ~600 ευρω εφοσον μιλαμε για cpu+VGA)

Σε φιλο προσφατα στησαμε τα παρακατω

http://www.eworld.com.gr/products/page/253698153 +

http://www.e-shop.gr/watercool-heatkiller-gpu-xb%C2%B3-r9-290x-nickel-black-p-PER.812166 +

http://www.e-shop.gr/watercool-heatkiller-gpu-backplate-r9-290x-p-PER.812144

τελικο κοστος ~800 ευρω (2 290x ειχε το συστημα)

• Like 1

Καταλαβα τι μου λετε αρα εχει αρκετα μεγαλο τιμημα το full cover waterblock οπως ειπες φιλε Ιnuyasha ok παντως η noctua που εχω ειναι παρα πολυ καλη δεν βλεπω υψηλες θερμοκρασιες.

Ομως παρ'ολα αυτα μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη custom υδροψυξη;
ωπου να εχω διαφορα με την noctua.
μεχρι 600-700 μαξιμουμ μπορω να διαθεσω αρκει να αξιζει.

επισης τωρα εχω sli 770 εαν αργοτερα παρω μια 980 πχ θα χρειαστει να αλλαξω κατι στο συστημα της υδροψυξης;

• Moderators

Καταλαβα τι μου λετε αρα εχει αρκετα μεγαλο τιμημα το full cover waterblock οπως ειπες φιλε Ιnuyasha ok παντως η noctua που εχω ειναι παρα πολυ καλη δεν βλεπω υψηλες θερμοκρασιες.

Ομως παρ'ολα αυτα μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη custom υδροψυξη;

ωπου να εχω διαφορα με την noctua.

μεχρι 600-700 μαξιμουμ μπορω να διαθεσω αρκει να αξιζει.

επισης τωρα εχω sli 770 εαν αργοτερα παρω μια 980 πχ θα χρειαστει να αλλαξω κατι στο συστημα της υδροψυξης;

Ξεχασα να αναφερω οτι τα fullcover waterblock για της καρτες γραφικων ειναι για συγκεκριμενα μοντελα δεν μπαινουν σε ολες της καρτες δηλαδη αν παρεις για την 770 δεν μπορεις να το βαλεις σε αλλη καρτα (780 η 970 πχ) μετα στα fullcover waterblock πρεπει να προσεξεις να μπανει στην καρτα σου το 95% τον full cover waterblock ειναι για reference καρτες καποιες ετεριες βγαζουν και για custom pcb καρτες (MSI Lighting /Sapphire vapor-x και κανα 2 ακομα )

η διαφορες στην καλυτερη θα ειναι της ταξης που σου ειπα , αν τωρα βλεπεις πχ 65 ΙΣΩΣ στην καλυτερη καταφερεις να το πας στα 56-58 ξανα λεω ΙΣΩΣ

Να ξερεις οτι θα εχεις παραπανω θορυβο (αρκετα παραπανω ανεμηστηρες στο συστημα ειδικα στα ψυγεια με πολυ πυκνα fin το φενομαινο ειναι πιο δυνατο )

Τωρα αν επιμενεις να δωσεις λεφτα δωσε παραπανω πληροφοριες για το συστημα σου να σου μαζεψω υλικα για το συστημα σου για να παρεις μια ιδεα

@Ιnuyasha Αδερφε με καλυψες απολυτα αστο τοτε δεν θελω να σε κουραζω και να ψαχνεις εφοσον οι διαφορες ειναι μικρες ακομα και στα 800 ευρω που εδωσε και ο φιλος τοτε μια χαρα ειμαι με την noctua.Aπλα νομιζα οτι θα ηταν πολυ καλυτερα η υδροψυξη να ψυχει ξεχωριστα cpu,μνημες,καρτα γραφικων απο το να ψυχοντε με σκετο αερα.

• Moderators

Αδερφε με καλυψες απολυτα αστο τοτε δεν θελω να σε κουραζω και να ψαχνεις εφοσον οι διαφορες ειναι μικρες ακομα και στα 800 ευρω που εδωσε και ο φιλος τοτε μια χαρα ειμαι με την noctua.Aπλα νομιζα οτι θα ηταν πολυ καλυτερα η υδροψυξη να ψυχει ξεχωριστα cpu,μνημες,καρτα γραφικων απο το να ψυχοντε με σκετο αερα.

Πολυ καλυτερα δεν θεωρω οτι ειναι ,αλλα ουτε θα σου δωσει πολυ καλυτερο OC αν με μια καλη αεροψυξη φτανεις (για 24/7) στα 4800 αντε με την υδροψυξη να το κρατησεις στα 5 σταθερο με ιδιες θερμοκρασιες

Kυριως την υδροψυκη την βαζεις σε επεξεργαστη και καρτα γραφικων (αν και πιστευω οτι αν καποιος δωσει κατι παραπανω στην καρτα γραφικων για να παρει καλη υλοποιηση δεν αξιζει η υδροψυξη , γιατι αν εχει να δωσει +/- 120-150 ευρω για waterblock ας παρει το επομενο μοντελο με καλυτερη ψυξη απο την μαμα μεγαλυτερο κερδος θα εχει )

• Like 1

Και μόνο το γεγονός οτι θα πετυχαίνει καλύτερες θερμοκρασίες με τους ανεμιστήρες @sub 1000 rpm,αρκεί.

Ο αριθμός σε ανεμιστήρες δέν λέει κάτι,αφού ο παραγόμενος θόρυβος δέν λειτουργεί αθροιστικά.Επίσης τα περισσότερα ψυγεία έχουν χαμηλό FPI (πχ το UT60 είναι 11αρι νομίζω),οπότε ούτε σε πολλές στροφές πρέπει να παίζει ο ανεμιστήρας,ούτε μεγάλη στατική πίεση χρειάζεται για να δουλέψει το ψυγείο...

Πολυ καλυτερα δεν θεωρω οτι ειναι ,αλλα ουτε θα σου δωσει πολυ καλυτερο OC αν με μια καλη αεροψυξη φτανεις (για 24/7) στα 4800 αντε με την υδροψυξη να το κρατησεις στα 5 σταθερο με ιδιες θερμοκρασιες

Ξεχαστηκα ηθελα να ρωτουσα αυτο ακριβως που μου απαντησες τωρα για OC δηλαδη εαν με υδροψυξη θα ειχα καλυτερα αποτελεσματα σε ψυξη. Εχω 4770k και σκεφτομουν αφου θα κανω OC η υδροψυξη θα ειναι οτι πρεπει.

Και μόνο το γεγονός οτι θα πετυχαίνει καλύτερες θερμοκρασίες με τους ανεμιστήρες @sub 1000 rpm,αρκεί.

Ο αριθμός σε ανεμιστήρες δέν λέει κάτι,αφού ο παραγόμενος θόρυβος δέν λειτουργεί αθροιστικά.Επίσης τα περισσότερα ψυγεία έχουν χαμηλό FPI (πχ το UT60 είναι 11αρι νομίζω),οπότε ούτε σε πολλές στροφές πρέπει να παίζει ο ανεμιστήρας,ούτε μεγάλη στατική πίεση χρειάζεται για να δουλέψει το ψυγείο...

με εχετε μπερδεψει καπως εαν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα στην θερμοκρασια και αξιζει τοτε ας κανω το μεγαλο βημα (χρηματων) να αντικαταστησω την nh d14 με custom υδροψυξη αλλα αν ειναι να δωσω 700-800 ευρω και η διαφορα να ειναι μικρη τοτε δεν το συζητω καν!  ο θορυβος πραγματικα δεν με ενοχλει βεβαια σε λογικα πλαισια.

• Moderators

Oι καλυτερες θερμοκρασιες ειναι ομως δυσανναλογες με το κοστος , τα ψυγεια ειδικα τα παχια >45μμ θελουν μεγαλη στατικη πιεση για να απομακρυνετε γρηγορα ο ζεστος αερας αλλιως  ισως εχεις χειροτερα αποτελεσματα απο ενα 30αρι ψυγειο (για αυτο στα παχια ψυγεια η διαφορα με Pull-push ειναι μεγαλυτερη), ο θορυβος δεν παει αθροιστικα αλλα πχ 9 ανεμηστηρες δεν θα ακουγοντε το ιδιο με 1

Τα ψυγεια θελουν μεγαλη στατικη πιεση ειδικα αυτα 45+μμ

Oι καλυτερες θερμοκρασιες ειναι ομως δυσανναλογες με το κοστος , τα ψυγεια ειδικα τα παχια >45μμ θελουν μεγαλη στατικη πιεση για να απομακρυνετε γρηγορα ο ζεστος αερας αλλιως  ισως εχεις χειροτερα αποτελεσματα απο ενα 30αρι ψυγειο (για αυτο στα παχια ψυγεια η διαφορα με Pull-push ειναι μεγαλυτερη), ο θορυβος δεν παει αθροιστικα αλλα πχ 9 ανεμηστηρες δεν θα ακουγοντε το ιδιο με 1

Τα ψυγεια θελουν μεγαλη στατικη πιεση ειδικα αυτα 45+μμ

Το ανέφερα ευθύς εξαρχής οτι το κόστος είναι δυσανάλογο με το αποτέλεσμα.

Το watercooling είναι ένα ακριβό χόμπυ (για μένα),αφού βάζεις προσωπική δουλειά και ώρες σχεδιασμού για να πετύχεις ένα αποτέλεσμα (καλό,μέτριο,κακό λίγη σημασία έχει).

Κακά τα ψέματα,να κουμπώνουμε μια vga ή να βιδώνουμε 4 βίδες λίγο πολύ όλοι μπορούμε.

Το μεγαλύτερο κέρδος παρατηρείται στην κάρτα γραφικών (αναλόγως και με την υλοποίηση) παρά στον επεξεργαστή. Πχ στην R9 290 είδα 40βαθμούς μείωση,κάποιοι άκομα περισσότερο.

Τα low fpi ψυγεία τύπου UT60 ή Monsta μπορούν να δουλέψουν μια χαρά και με χαμηλόστροφους* ανεμιστήρες.Δέν έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα την μέγιστη απόδοση.Το push-pull γίνεται ακριβώς γι αυτό τον λόγο*.Θα μπορούσες να βάλεις έναν Vardar @ 2200 rpm σε push και τέλος.

Το σύστημά σου θα είναι τόσο θορυβώδες όσο το πιο φασαριόζικο κομμάτι h/w.Oι ίδιοι ανεμιστήρες που δουλεύουν σε συγκεκριμένο εύρος στροφών,παράγουν τον ίδιο θόρυβο.Αν αναφέρεσαι στον θόρυβο που προκύπτει απο το airflow,σαφώς και έχεις δίκιο.

πΣυγγνώμη γτ 800 ευρώ για υδροψυξη...υπάρχουν έτοιμα σετ με μπλοκ,αντλία,ρεζερβουάρ,ρεκόρ ,σωλήνες και ψυκτικό δες παρακατω:

http://www.e-shop.gr/xspc-raystorm-750-ax240-watercooling-kit-p-PER.811482

Eχει πόσο το aquatuning θα σ στειλω αύριο link

• Like 1

ο dinosfan εχει δικιο περνεις πρωτα ενα τετοιο σετακι και αν δεν σε ικανοποιουν οι θερμοκρασιες μπορεις να προσθεσεις ενα ακομα ψυγειο η να αλαξεις το υπαρχων

Απο το να δώσεις 700ευρώ σε υδρόψυξη νομίζωντας οτι αυτό θα σε βοηθήσει περισσότερο απο την noctua που έχεις να κάνεις oc τον 4770κ που έχεις,πουλάς και τις 770 και αγοράζεις μια ωραιότατη 980 τι της gigabyte και ένα 1440p monitor kai πίανουν τα λεφτά σου τόπο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...