johnpapoulias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Η entry level mirrorless της Nikon στα 199€ στον Παπαδάκη με δώρο θήκη σε άσπρο, κίτρινο και μαύρο (είναι λάθος η φώτο) . Στο skroutz από 329€. Η φθηνότερη mirrorless αυτή τη στιγμή με καλή ποιότητα εικόνας αλλά και κάποιες ελλείψεις με κυριότερη αυτή του image stabilization. Επίσημη σελίδα προϊόντος Review από το Photographyblog Review από το Digital Trends Review από το Dpreview 4
Στεφανος123 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Για απλη και καθημερινη χρηση πιστευετε αξιζει?
dimoskoutr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Στα 199 σίγουρα αξίζει και θα αφήσει ικανοποιημένο τον οποιοδήποτε για καθημερινή χρήση αρκεί να μην έχει απαιτήσεις για πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας σε πολύ χαμηλό φωτισμό. Κατά τα άλλα μια χαρά εξαιρετική προσφορά.
mindtrapper Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μόλις προχτές αγόρασα την Lumix ΤΖ-40 για 208€. Θα έλεγα ότι στα 199€ η Nikon είναι κλάσεις ανώτερη αλλά έχω ήδη ανοίξει την συσκευασία και δεν νομίζω να μπορώ να κάνω επιστροφή χρημάτων... Μόνο το ζουμ αξίζει πιο πολύ στην κόμπακτ... Κρίμα.
DownUNDERground Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μόλις προχτές αγόρασα την Lumix ΤΖ-40 για 208€. Θα έλεγα ότι στα 199€ η Nikon είναι κλάσεις ανώτερη αλλά έχω ήδη ανοίξει την συσκευασία και δεν νομίζω να μπορώ να κάνω επιστροφή χρημάτων... Μόνο το ζουμ αξίζει πιο πολύ στην κόμπακτ... Κρίμα. Αν την έχεις πάρει μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείς: Προθεσμία 14 ημερών για να αλλάξετε γνώμη σχετικά με μια αγορά Η προθεσμία εντός της οποίας ένας καταναλωτής μπορεί να υπαναχωρήσει από σύμβαση πώλησης παρατείνεται σε 14 ημερολογιακές ημέρες Αυτό σημαίνει ότι ένας καταναλωτής μπορεί να επιστρέψει το προϊόν, εάν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξει γνώμη. Υπογραμμίζεται: Ø Η αυξημένη προστασία σε περίπτωση ελλιπούς πληροφόρησης: αν ο πωλητής δεν έχει ενημερώσει με σαφήνεια τον πελάτη σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε η προθεσμία επιστροφής αυξάνεται σε ένα έτος. Ø Ότι το δικαίωμα υπαναχώρησης επεκτείνεται και στις διαδικτυακές δημοπρασίες, όπως το eBay –, αν και τα προϊόντα που αγοράζονται σ' αυτές θα μπορούν να επιστρέφονται μόνον αν έχουν αγοραστεί από επαγγελματία πωλητή. Ø Ότι η περίοδος υπαναχώρησης αρχίζει από τη στιγμή που ο καταναλωτής παραλαμβάνει το προϊόν. Οι κανόνες αυτοί ισχύουν για τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, τις τηλεφωνικές και ταχυδρομικές παραγγελίες και τις πωλήσεις που γίνονται εκτός καταστήματος, π.χ. στο σπίτι του καταναλωτή, στον δρόμο, σε επιδείξεις τύπου Tupperware ή κατά τη διάρκεια εκδρομής που έχει οργανώσει ο έμπορος. Αν την έχεις πάρει από φυσικό κατάστημα μπορείς στη χειρότερη να την επιστρέψεις και να πάρεις πιστωτικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Η έλλειψη stabilizer στο φακό για εμένα ειναι μεγάλο μείον. Κατα τα άλλα ειναι μια χαρά μηχανή για τα 200
cyberrobot Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη στα ίδια ή περίπου ίδια λεφτά (+- 50 ευρώ), να είναι αξιόλογη compact για ταξίδια κτλπ; Σε σχέση με την TZ40 της Panasonic ποια προτείνετε;
nickmanak Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 http://www.skroutz.gr/s/4480271/Nikon-Coolpix-P530.html
Razor333 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη στα ίδια ή περίπου ίδια λεφτά (+- 50 ευρώ), να είναι αξιόλογη compact για ταξίδια κτλπ; Σε σχέση με την TZ40 της Panasonic ποια προτείνετε; Καταρχας δεν ειναι compact η nikon 1 s2, ειναι mirrorless, εχει πολυ μεγαλυτερο αισθητηρα απο τις κοινες compact, αναλογο με αυτη που εχουν μονο οι πιο ακριβες (sony rx100), δεχεται διαφορους φακους, εχει πληρη manual λειτουργια, raw αρχειο για επεξεργασια στο pc κτλ. Ας πουμε αυτος ο φακος δεν εχει stabilitation, αλλοι εχουν, αυτος δεν φωτεινος, υπαρχουν και αλλοι πιο φωτεινοι, εχεις ενα συστημα και εχεις επιλογες, δεν δεσμευσε απο εναν fix φακο. Απο την αλλη οι superzoom ειναι απλες compact με μικροσκοπικο αισθητηρα και τεραστιο zoom και λειτουργιες απλης compact, οι περισσοτερες χωρις καν raw αρχειο ή εκτεταμενες manual λειτουργιες, οχι οτι θα εχει και καμια σοβαρη χρησιμοτητα και αν δινουν. Επισης ενας φακος που παει απο τα 18 στα 800mm (44x zoom) πρακτικα εχει χαλια εικονα ετσι και αλλιως, βαλε και τον μικρο αισθητηρα και εισαι κλαφτα χαραλαμπε σε σχεση με τις mirrorless, ακομα και απο τις πιο απλες με φθηνους φακους και αισθητηρα 1''. 1
anonik Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Καταρχήν ο Razor πριν περιγράφει πολύ σωστά τα πλεονεκτήματα μιας mirrorless σε σχέση με μία compact πόσο μάλλον ζουμ compact όπου ο όγκος με τη σειρά 1 mirorrless της nikon είναι συγκρίσιμος. Το ζήτημα με τη συγκεκριμένη μηχανή είναι ότι είναι ακριβή για μηχανή 2ετίας και μοντέλο από τη φθηνότερη σειρά της Nikon 1 με χαμηλών σχετικά δυνατοτήτων φακό. Πριν λίγο καιρό κυκλοφορούσε ακόμα η Nikon 1 J3 με καλό φακό και vr και τιμή περίπου 170-180€ (ενδεικτικά τιμή εδώ) Αν κάποιος ψάξει τοπικά καταστήματα φωτογραφίας ίσως την πετύχει ακόμα, με τιμή λογικά γύρω στα 200€. Αξίζει πολύ παραπάνω από την s2 κατά τη γνώμη μου
cyberrobot Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Όκ να το θέσω αλλιώς το ερώτημα, ψάχνω μία φωτογραφική γενικού σκοπού. Δεν έχω σαν χόμπι την φωτογραφία, απλά θέλω μια βολική φωτογραφική να την κουβαλάω στα ταξίδια/ διακοπές. Με νοιάζει να βγάζει μια ποιότητα κάπου στο 95% δεν επιδιώκω το μέγιστο. Η Nikon 1 J3 τι λέει; Edit: Οκ τώρα είδα ότι θέλει ψάξιμο η δουλειά, άμα έχετε κάποια πρόταση δεκτή. 1
Zandim Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Με νοιάζει να βγάζει μια ποιότητα κάπου στο 95% δεν επιδιώκω το μέγιστο. δεν βγαζει νοημα αυτη η προταση. 95% ως προς μια full frame? ως προς μια καλη mirrorless? ως προς μια καλη compact? ως προς μια webcam? ο καθενας ειναι ικανοποιημενος με διαφορετικα πραγματα, και η "ποιοτητα" που θεωρει καποιος μπορει να ειναι "μετριο" για καποιον αλλο. Οπως λες κι εσυ θελει πολυ ψαξιμο, πρωτα δες τι ακριβως θελεις και μετα αγορασε.
Razor333 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 99% η πρωτη μηχανη που θα αγορασει κανεις θα ειναι λαθος και εγω παλιοτερα μια χαρα την πατησα με bridge, μετα πηρα dslr και στο τελος κατεληξα με compact, οποτε οτι βολευει τον καθενα, αλλα σαν γενικες αρχες ειναι να υπαρχει full manual, αρχειο raw, οσο το δυνατον μεγαλυτερος αισθητηρας και οσο το δυνατον καλυτερος φακος που πρακτικα σημαινει οτι δεν θα ειναι καν zoom (prime) αν θελουμε το καλυτερο αποτελεσμα.
nutrialex Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Η έλλειψη stabilizer στο φακό για εμένα ειναι μεγάλο μείον. Κατα τα άλλα ειναι μια χαρά μηχανή για τα 200 Για καθημερινή χρήση η έλλειψη stabilizer είναι αρνητικά καθοριστική πράγματι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα