draculias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Το λοιπόν...καλησπέρα μας για αυτούς που δεν βγήκαν! No IP cameras... ομοαξονικό καλώδιο video (και τροφοδοσία απ΄ότι καταλαβαίνω) από κάθε κάμερα στο καταγραφικό με ethernet μετά στο router ote ZXDSL 931VII. περί resolution βρήκα αυτά τώρα, περί του θέματος των κωδικών πρόσβασης που μπορεί (μπορεί και όχι) να έχουμε... ανεπιθύμητο access από... περίεργα όντα. Εγώ περίμενα να δώ ένα (1) profile... λεπτομέρειες απο τα δικαιώματα καθενός κύριος admin και του κύριου default Σενάριο 1: ο κύριος admin να είναι όντως από τον... (τηλεφωνικό) συνεργάτη του (φυσικού) εγκαταστάτη και να μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να κάνει ότι... τραβάει η ψυχούλα του Σενάριο 2: οι κύριοι admin & default να είναι το ίδιο πρόσωπο (εγώ δηλαδή ). Αυτό μπορώ να το δικαιολογήσω ως 1) admin που μπαίνω από το h.264 software από desktop & laptop, το οποίο software δίνει όλες τις δυνατότητες για info, monitoring, recording, account, system settings και άλλα πολλά καλούδια 2) default, που μπαίνουμε από τα smartphones με application όπου απλά βλέπεις (σετάρεις μόνο είδος σύνδεσης, πόρτα και username password και κάνεις view τις κάμερες). τίποτε άλλο. τα παραπάνω τα λέω/ισχυρίζομαι στηριζόμενος λίγο-πολύ στα δικαιώματα που βλέπω στις τελευταίες φωτό που έκανα upload. το επόμενο βήμα θα είναι να αλλάξω κωδικούς όπως σωστά είπατε και εσείς, αλλά είπα να ποστάρω τα παραπάνω πρώτα πριν κάνω το βήμα αυτό... any ideas? ΥΓ. το θέμα αρχίζει και ξεφεύγει και ίσως θα πρεπε να μετονομασεί σε "ανεπιθύμητος επισκέπτης στο δίκτυο μου... ή όχι??" τη καλησπέρα μου και πάλι
ice25 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 βλέπω οτι ο admin έχει δικαίωμα clear log όποτε κάπου έχει logδες στο log τι γίνεται...το menu μου θυμίζει κάτι καταγραφικά gkb του κιλού απο Hungary μεριά (δεν βγάλαν πότε πρόβλημα)βγάλε το καλωδιο ethernet να δεις αν θα στρώσει η ταχύτητα...όσο δεν είναι κάποιος συνδεμένος αυτό το μηχάνημα δεν διακινεί δεδομένα
draculias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Log λοιπόν... Log_0809_1816.txt Εντυπώσεις δικές μου (ας πούμε οι καλοπροαίρετες ): όπου admin<Web> θεωρώ ότι ότι εγώ μπαίνω από το installed software στο desktop & laptop (εντός δικτύου). όπου admin<Mobile> εμείς από τα applications στα smartphones (εντός & εκτός δικτύου, με διαφορετικά settings, OK.) και ότι και στις 2 περιπτώσεις μου κάνει assign τυχαίες (dynamic) IPs, σωστά?? τώρα, όπου admin<GUI> πάλι (λέω εγώ) όταν μπαίνω απευθείας από το μηχάνημα του καταγραφικού μέσω vga. Αυτό μάλιστα το έκανα χθές όταν συνέδεσα (πρώτη φορά από τότε που έγινε προ μηνών η εγκατάσταση) και στο logout "ταιριάζουν/συμφωνούν" τα logs στις σειρές 0540 & 0541. Βέβαια, κατά τη γνώμη μου, θα πρεπε να εμφανίζεται ένα μόνο profile στην ενέργεια μου αυτή... Παρολα αυτά, βλέπω και admin<GUI> και default<GUI> εκεί... Τι παίζει εδώ?? Όπως προείπα, αν ισχύει η λογική μου για το τί σημαίνει το GUI, εγώ "μπήκα" απευθείας μόνο χθες 8/8. Παρόλα αυτά, βλέπω entry και στις 4/8 (βλέπε σειρά 0508) όπου εμφανίζεται μόνο profile defaut<GUI>. Σε αυτό σίγουρα δεν ήμουν εγώ... Αυτά μπορώ να ισχυριστώ ότι σημαίνουν όλα τα παραπάνω με την υπόθεση ότι δεν "μπαίνει" κάποιος άλλος εκτός εμού και βλέπω "φαντάσματα" ... Συμφωνούμε/διαφωνούμε???? ΥΓ. Από διαφορετικά δίκτυα ή από 3G, μέχρι πριν από 2-3 εβδομάδες, έμπαινα κανονικά και έβλεπα κάμερες. Παλαιότερα, είχαμε κάποιες διακοπές ρεύματος (αναμενόμενες, όχι κάτι περίεργο εδώ χαχαχα) και έτρωγε το καταγραφικό κάποιες φρίκες με 2-3 μέρες καθυστέρηση να μου δώσει access στα smartphones με 3G (από εντός δικτυου κανένα προβλημα) χωρίς κάποια αλλαγή από μερους μας. Τι "διαδικασία" ακολουθεί εκεί για μου δώσει access δεν το γνωρίζω. Το θέμα είναι ότι τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες δεν με αφήνει καθόλου από 3G ή από άλλα δίκτυα..... Το πόσταρα ξεχωριστά σε άλλη ενότητα... Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2015 από draculias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα