draculias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Τη καλημέρα μου σε όλους. Έχω εδώ και χρόνια vdsl σύνδεση με οτε με άριστη ταχύτητα (έως 30 προσφέρει στην περιοχή μου) κουμπώνοντας το router άμεσα με το τηλεφωνικό καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή από έξω. 'Ολα ΟΚ μέχρι εδώ. Προσφάτως έβαλα όμως καταγραφικό για κάμερες, το οποίο δουλεύει μια χαρά και για το οποίο περίμενα (αναμενόμενα) έναν περιορισμό στην ταχύτητα για το internet. Η αλήθεια έιναι όμως ότι έχει λυγίσει... Δεν γνωρίζω πολλά από δίκτυα. Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει τρόπος να ελένξω το bandwith και να ορίσω κάποιους περιορισμούς? είτε από κάποιο software με απλό interface (για κάποιον σαν εμένα) ή από τις ρυθμίσεις στη σελίδα του router?? Τα φώτα σας παρακαλώ για όποιον μπορεί να προτείνει κάτι... Σας ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Το καταγραφικο γιατι να περιορίσει την ταχύτητα σου, μηπως ειναι συνδεόμενο online με καποιον σερβερ?
draculias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Αυτό που γνωρίζω να πω (θα μάθω λεπτομέρειες...) είναι ότι έχουμε από παλιά εγκατάσταση συναργεμού στο σπίτι. Μόλις προσθέσαμε (στου πατέρα μου) 4 εξωτερικές κάμερες και dvr καταγραφικό και μιλήσαμε τηλεφωνικώς με την εταιρεία microlink αν την λέω σωστά η οποία (αφού κάναμε πρώτα με οτε άνοιγμα port forward) έκανε ρυθμίσεις στο router με team viewer στο laptop μου, σέταρε το λογισμικό για να βλέπουμε τις κάμερες σε λαπτοπ και pc και είμαστε υποτίθεται ΟΚ. ¨οντως δουλεύουν μια χαρά, αλλά με χαρακτηριστικό αργό internet. να επισημάνω (εάν παίζει ρόλο) ότι έχουμε δυνατότητα να βλέπουμε κάμερες και από τα κινητά εξ' αποστάσεως σε άλλα δίκτυα πέρα του δικού μας... τώρα που το θυμάμαι, νομίζω πως το password για σετάρισμα για να βλέπουμε τις κάμερες σε pc, laptop και κινητά μας το πέρασε ηλεκτρονικά ο τεχνικός αυτός που επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά από την microlink. Τώρα που το σκέφτομαι, δε μου αρέσει σαν ιδέα αυτό...
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Ε αυτο ειναι το προβλημα, τωρα πως θα το λυσεις δεν ξερω μια και εχει ανακατευτεί η εταιρεια, ισως μονο μαζι τους ή θσ μάθεις να ζεις με αυτο το προβλημα
draculias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 ξεκίνησα απο εδώ τη κουβέντα με το σκεπτικό ότι τουλάχιστον από το router (λέω εγώ) θα έχω κάποια επιλογή να μπορώ να κάνω κάτι "τύπου set limit" σε bandwith . εάν δεν, τίποτε παρεμφερές από πλευράς μου. εκτός αν εξ΄ορισμού τα καταγραφικά Το επόμενο βήμα όπως σωστά λες είναι να απευθυνθώ σε αυτούς. Τhanks Νίκο
ice25 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Το πρόβλημα δεν είναι σίγουρα οτι βλέπετε τις κάμερες από το κινητό .Το καταγραφικό είναι στο σπίτι σου η σε κάποιο άλλο χωρο. αν είναι σε άλλο χώρο τότε έχετε ανοιχτό κάποιο pc λαπτοπ και τις βλέπετε συνεχεία??Όπως και να έχει το μενού του καταγραφικού έχει δυνατότητα να περιορίσει τo max bandwith που στέλνει..εκτός και αν είναι κάνα τελείως κινεζικό.Η αν σας έβαλαν ip κάμερες και nvr...εκεί την έκατσες οχι γιατι γονατιζει το internet σου αλλα γιατι οι καμερες για να επικοινωνισουνε με το nvr θα χρησιμοποιούν ολη την χωρητικότητα του δικτύου σου...(lan)Εδώ τα δουλεύουμε και με απλές συνδέσεις χωρίς ιδιαίτερα θέματα(τα dvr με αναλογικές κάμερες)
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 ...και ομως εκει ειναι το προβλημα και πιθανοτατα του εχουν ορισει καποιον αργοστροφο dns στον ρουτερ του
draculias Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Το πρόβλημα δεν είναι σίγουρα οτι βλέπετε τις κάμερες από το κινητό . Το καταγραφικό είναι στο σπίτι σου η σε κάποιο άλλο χωρο. αν είναι σε άλλο χώρο τότε έχετε ανοιχτό κάποιο pc λαπτοπ και τις βλέπετε συνεχεία?? Όπως και να έχει το μενού του καταγραφικού έχει δυνατότητα να περιορίσει τo max bandwith που στέλνει..εκτός και αν είναι κάνα τελείως κινεζικό. Η αν σας έβαλαν ip κάμερες και nvr...εκεί την έκατσες οχι γιατι γονατιζει το internet σου αλλα γιατι οι καμερες για να επικοινωνισουνε με το nvr θα χρησιμοποιούν ολη την χωρητικότητα του δικτύου σου...(lan) Εδώ τα δουλεύουμε και με απλές συνδέσεις χωρίς ιδιαίτερα θέματα(τα dvr με αναλογικές κάμερες) Το καταγραφικό βρίσκεται σπίτι μου (ειναι 2 οικίες) αλλά στο δικό μου δίκτυο εγκατεστημένο. Είναι το defendo h.264 digital video recorder. Κινεζιά ή όχι, θα σας γελάσω. Εντός έχει τοποθετηθεί σκληρός 500άρης για να live καταγραφή. Τώρα εφόσον θέλω να παρακολουθησω κάμερες και να κάνω record ένα χρονικό διάστημα που επιθυμώ, το κάνω από το h.264 software από το desktop μου μέσω δικτύου... Αυτό που περιγράφω είναι DVR ή NVR?? δεν καταλαβαίνω τη διαφορά... Την ώρα που συμβαίνει η κατάσταση που σας περιγράφω, έχουμε κλειστές εφαρμογές (για τις καμερες) σε κινητά, σβηστά λαπτοπ & pc με το εν λόγω h.264 software που χρησιμοποιούμε (για να βλέπυμε καμερες από υπολογιστή) Επίσης torrent κλειστό. Ανοιχτό μόνο ένα pc. Σε σερφάρισμα δεν είναι τραγικά τα πράγματα, απλά λίγο πεσμένο. Με παραπάνω από ενα pc σερφάρισμα είναι πολύ πιο αισθητό το λύγισμα που περιγράφω. Επίσης σε torrent κατέβασμα (με πολλούς seeders) εκεί που έπιανα (τέλος πάντων, αυτό που έδειχνε ο client) ταχύτητες τερματισμένες στα 3,3mb/sec τώρα "κοντερίζει" στα 2mb/sec Ενημερωτικά όλα τα παραπάνω, δεν ξέρω κατα πόσο βοηθούν. Να σημειώσω πως το μενού του καταγραφικού (όχι το software παρακολούθησης καμερών, σωστά??) χρησιμοποιήθηκε μια φορά μόνο κατα το σετάρισμα του σε άλλο δωμάτιο από τον εγκαταστάτη και αυτό διότι δεν υπάρχει εύκαιρη οθόνη κοντά στο καταγραφικό, όπου βρίσκεται μαζί με το router. ...και ομως εκει ειναι το προβλημα και πιθανοτατα του εχουν ορισει καποιον αργοστροφο dns στον ρουτερ του Λίγο info παραπάνω αν γίνεται εδώ...
jkoukos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Έχει ορίσει το καταγραφικό να παίρνει συνεχώς εικόνα από τις 4 κάμερες; Έχεις συνδέσει το καταγραφικό πάνω στο router που έχει ταχύτητες 100Mbps; Αν οι απαντήσεις είναι καταφατικές, μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ξεχωριστό switch, ώστε να μη επιβαρύνεται ο router και το υπόλοιπο δίκτυο με συνεχόμενη ροή δεδομένων και ανάλογα τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει για την ανάλυση που καταγράφεται από τις κάμερες.
draculias Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Ναι και στα δύο ερωτήματα. Στο επόμενο σχόλιο σου τώρα. Από το router του οτε φεύγει από την lan3 ethernet cable και ανεβαίνει (όροφο) καταλήγοντας σε 1000άρι netgear 8 θυρών. Από κει παίρνουν τα desktop ιντερνετ. Συνεπώς, δεν πρέπει να επιβαρύνεται έτσι όπως το λες φίλε jkoukos. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις , οι κάμερες είναι ανάλυσης 750 (δεν θυμάμαι τη μονάδα μέτρησης, νομίζω κάτι σαν TVL....) και εάν θυμάμαι καλά με checked box στο quality...
jkoukos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Το καταγραφικό και οι κάμερες συνδέονται στον router ή στο switch; Έγραψα ότι δεν πρέπει να συνδέονται στον router. Δεν μας ενδιαφέρει που είναι συνδεδεμένοι οι υπολογιστές. Οι κάμερες και το καταγραφικό είναι συνεχώς σε λειτουργία και διακινούν δεδομένα, που πιθανόν βάσει ρυθμίσεων να έχουν μεγάλο όγκο και δημιουργούν το πρόβλημα. Μπορείς να δεις και αναφέρεις (καλύτερα σε εικόνα) τις ρυθμίσεις ανάλυσης, ώστε να υπολογίσουμε το bandwidth που καταναλώνουν;
ice25 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Αν οι κάμερες δεν είναι δικτυακές και δεν είναι συνδεμένος κάποιος στο καταγραφικό εκτός σπιτιού δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα στο ίντερνετ...είναι απλό το θέμα, το καταγραφικό από πίσω πρέπει να έχει ένα καλώδιο lan και 4 ομοαξονικά για τις κάμερες..η utp με προσαρμογείς...πάνε βγάλε το καλώδιο δικτύου απο το dvr για να δεις αν επανέλθει η ταχύτητα... Αν οι κάμερες είναι δικτυακές (IP) τότε από κάθε κάμερα φεύγει ενα καλώδιο δικτύου και καταλήγει σε ένα swich ...και ομως εκει ειναι το προβλημα και πιθανοτατα του εχουν ορισει καποιον αργοστροφο dns στον ρουτερ του Δεν έχω δει κανένα να αλλάζει σε οικιακή εγκατάσταση dns και δεν νομίζω να αλλάζει τόσο πολύ η ταχύτητα...Λογικά στο ρουτερ απλά του εκαναν port forwarding μια 2 πόρτες αναλόγως με το καταγραφικό και μάλλον ρύθμισαν κάνα no-ip η ddns Έχει ορίσει το καταγραφικό να παίρνει συνεχώς εικόνα από τις 4 κάμερες; Έχεις συνδέσει το καταγραφικό πάνω στο router που έχει ταχύτητες 100Mbps; Αν οι απαντήσεις είναι καταφατικές, μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ξεχωριστό switch, ώστε να μη επιβαρύνεται ο router και το υπόλοιπο δίκτυο με συνεχόμενη ροή δεδομένων και ανάλογα τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει για την ανάλυση που καταγράφεται από τις κάμερες. Αυτό αν οι κάμερες είναι δικτυακές....και το καταγραφικό nvr (network video recorder)Αν ειναι dvr δεν έχει κανένα θέμα αν δεν το παρακολουθεί καποιος απομακρυσμένα..Οι κάμερες λογικά θα είναι 720-740 tvl
draculias Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα επανέλθω με φωτό από ρυθμίσεις καταγραφικου (πρέπει να φέρω οθόνη να το κουμπώσω πάνω του...) καθώς και από συνδεσμολογία... Οι κάμερες κουμπώνουν στο καταγραφικό, το οποίο είναι κουμπωμένο στο router Με τη παρακάτω σειρά δηλαδή θα μπορούσαν να είναι πιο λειτουργικά τα πράγματα? 1) Router (ισόγειο) με lan 1 ethernet για το switch στον πάνω όροφο για τα desktop και λοιπές wired συσκευές 2) Router (τι ίδιο στο ισόγειο) με το lan 2 ethernet ακριβώς δίπλα του σε άλλο switch, όπου κουμπώνει το καταγραφικό Σαν πολλοί κόμβοι μου φαίνονται, αλλά εάν λύνεται έτσι το θέμα δε λέω όχι...
ice25 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δεν υπάρχει κανένα θέμα να κουμπώσεις το καταγραφικό στο ρουτερ..(δεν διακινούνται δεδομένα στο lan όσο κάποιος δεν συνδεθεί με το καταγραφικό και ας γράφουν συνέχεια οι αναλογικές κάμερες...αυτές γράφουν και εκτός δικτύου να είναι το dvrΑν έχεις πρόσβαση στο menu του καταγραφικού απλά άλλαξε σε πρώτη φάση τους κωδικούς..Μήπως λέω μήπως έχει συνδεθεί κανένας(εγκαταστατης) για να το δοκιμάσει και το έχει ξεχάσει ανοιχτό σε κάνα cms (central managment system)Αν ήταν ip οι κάμερες ,εκεί θα το βλέπαμε αλλιώς με ξεχωριστό switch για τις κάμερεςΥ.Γ. μπορεί να έχει και log το καταγραφικό και να σου λέει ποιος user είναι online και από ποια ip(πάντως πρώτη φορά το ακούω το καταγραφικό σου)
draculias Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις συμβουλές! αύριο πρωί επανέρχομαι με φωτογραφικό υλικό να ξεκαθαρίσει η κατάσταση! Δεν υπάρχει κανένα θέμα να κουμπώσεις το καταγραφικό στο ρουτερ..(δεν διακινούνται δεδομένα στο lan όσο κάποιος δεν συνδεθεί με το καταγραφικό και ας γράφουν συνέχεια οι αναλογικές κάμερες...αυτές γράφουν και εκτός δικτύου να είναι το dvrΑν έχεις πρόσβαση στο menu του καταγραφικού απλά άλλαξε σε πρώτη φάση τους κωδικούς..Μήπως λέω μήπως έχει συνδεθεί κανένας(εγκαταστατης) για να το δοκιμάσει και το έχει ξεχάσει ανοιχτό σε κάνα cms (central managment system)μεγάλη κουβέντα είπες εδώ...Αν ήταν ip οι κάμερες ,εκεί θα το βλέπαμε αλλιώς με ξεχωριστό switch για τις κάμερεςΥ.Γ. μπορεί να έχει και log το καταγραφικό και να σου λέει ποιος user είναι online και από ποια ip(πάντως πρώτη φορά το ακούω το καταγραφικό σου) θα τα ελένξω και θα ποστάρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα