Bilpap12 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα, έχω ενα Lenovo g50-70 αγορασμένο Οκτώβρη 2014 στα 480 ευρώ με έκπτωση (550 αρχική). Το λάπτοπ έχει 4gb ram, i5 4210u στα 2.5 ghz, 1 TB HDD και γενικά επαρκή χαρακτηριστικά για την χρήση που το χρειάζομαι. Το θέμα λοιπόν είναι ότι το λάπτοπ εδώ και ένα μήνα για κάποιο ανεξήγητο λόγο αργεί παααααρα πολύ σε οποιαδήποτε διεργασία. Ακόμα και στο surfing. Το λάπτοπ είναι σχετικά άδειο (700 ελευθερα gb σκληρού), με λίγα προγγράματα, προσεγμένο, με antivirus και γενικά ''καθαρό'' από κακόβουλο υλικό, ενώ δε ζεσταίνεται καν, ούτε τώρα που έχει καυσωνα. Τι μπορεί να φταίει, γιατί έχω απελπιστεί ?
xristoforos89 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 control + alt + del και δες σε τι ποσοστό κυμαίνεται ο επεξεργαστής μέσα απο την διαχείριση εργασιών. επίσης κατεβάζεις το hd sentinel και τσεκάρεις την υγεία του δίσκου.
David20 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Καλησπερα... Πες μας : Ποιο antivirus εχεις. Ποια προγραμματα εχεις "τρεξει" και εισαι σιγουρος οτι ειναι καθαρο απο κακοβουλο λογισμικο. Ποιον browser εχεις και ποιες επεκτασεις εχεις πανω του, και αν κανει lag με αλλον browser. Πες μας επισης αν τσεκαρες τη λιστα προγραμματων σου ,μηπως και υπαρχει μεσα κατι περιεργο,πχ toolbar,"my pc back up" καθως κι αλλες αηδιες. Και ποια windows εχεις ,κι αν ειναι γνησια. Κανε κι αυτο που σε λεει ο Χριστοφορος απo πανω.Eιναι "must"...
Bilpap12 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 control + alt + del και δες σε τι ποσοστό κυμαίνεται ο επεξεργαστής μέσα απο την διαχείριση εργασιών. επίσης κατεβάζεις το hd sentinel και τσεκάρεις την υγεία του δίσκου. Καλησπερα... Πες μας : Ποιο antivirus εχεις. Ποια προγραμματα εχεις "τρεξει" και εισαι σιγουρος οτι ειναι καθαρο απο κακοβουλο λογισμικο. Ποιον browser εχεις και ποιες επεκτασεις εχεις πανω του, και αν κανει lag με αλλον browser. Πες μας επισης αν τσεκαρες τη λιστα προγραμματων σου ,μηπως και υπαρχει μεσα κατι περιεργο,πχ toolbar,"my pc back up" καθως κι αλλες αηδιες. Και ποια windows εχεις ,κι αν ειναι γνησια. Κανε κι αυτο που σε λεει ο Χριστοφορος απo πανω.Eιναι "must"... Καλησπέρα, ο επεξεργαστής κυμαίνεται απο 10-20 %. Έχω Avast, νομίζω είναι light και ασφαλές. Δουλέυω κυρίως με chrome, αλλά το lag γίνεται και με firefox, explorer ακόμα και με opera. Δεν τσέκαρα τα προγγράματα, ενώ έχω 8.1 που δεν είναι γνήσια! Το hd sentinel μου βγάζει 100% υγέια και 100% επίδοση. Α, και κατι ακόμη σημαντικό που μάλλον ξέχασα να πω. Κάτω δεξιά στην οθόνη, μου εμφανίζεται με αχνά άσπρα γράμματα ''ενεργοποίηση των windows, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του υπολογιστή για να ενεργοποιήσετε τα windows.'' Δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη ούτε με αυτό.
xristoforos89 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μπας και το λαπτοπ το εχεις σε εξοικονομηση ενεργειας; Τσεκαρε το. Αν ναι, βαλε το σε δυνατες επιδοσεις. Επίσης, κατεβασε το rw everything. http://superuser.com/questions/513904/how-to-extract-win-8-oem-key-embedded-in-the-bios Διαβασε πως βρισκεις το κλειδι μεσα απο το rw everything και μετα copy-paste εκει που σου ζηταει τον κωδικο.
David20 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα, ο επεξεργαστής κυμαίνεται απο 10-20 %. Έχω Avast, νομίζω είναι light και ασφαλές. Δουλέυω κυρίως με chrome, αλλά το lag γίνεται και με firefox, explorer ακόμα και με opera. Δεν τσέκαρα τα προγγράματα, ενώ έχω 8.1 που δεν είναι γνήσια! Το hd sentinel μου βγάζει 100% υγέια και 100% επίδοση. Α, και κατι ακόμη σημαντικό που μάλλον ξέχασα να πω. Κάτω δεξιά στην οθόνη, μου εμφανίζεται με αχνά άσπρα γράμματα ''ενεργοποίηση των windows, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του υπολογιστή για να ενεργοποιήσετε τα windows.'' Δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη ούτε με αυτό. Οσον αφορα το antivirus ουτε ελαφρυ ειναι ουτε ασφαλες.Δες εδω : http://www.pcsteps.gr/493-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-antivirus/ Τωρα,αφου το lag γινεται με ολους τους browsers τσεκαρε τους για τυχον υποπτες επεκτασεις και οπωσδηποτε δες τα προγραμματα σου ,οπως και να χει.επισης το μηνυμα στο βγαζει για να γινουν τα windows γνησια ,αφου δωσεις το κλειδι... Τελος κανε σαρωσεις με : Adw cleaner Emsisoft free emergency kit kaspersky virus removal Malware bytes antimalware super antispyware Και hitmanpro Και τοτε θα σαι βεβαιος οτι ετρεξες προγραμματα για αφαιρεση κακοβουλου λογισμικου. Επισης με το ccleaner κανε ελεγχο μητρωου-καθαρισμο και θα μιλησουμε. ΥΓ :Μηπως εσυ ή καποιος δικος σου εκανε καποιο downloading και κατεβηκε και κανα δευτερο -τριτο antivirus ; Ελεγξε το γιατι το χω δει κι αυτο και το εν λογω laptop ειχε βγαλει λευκη σημαια...
Bilpap12 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μπας και το λαπτοπ το εχεις σε εξοικονομηση ενεργειας; Τσεκαρε το. Αν ναι, βαλε το σε δυνατες επιδοσεις. Επίσης, κατεβασε το rw everything. http://superuser.com/questions/513904/how-to-extract-win-8-oem-key-embedded-in-the-bios Διαβασε πως βρισκεις το κλειδι μεσα απο το rw everything και μετα copy-paste εκει που σου ζηταει τον κωδικο. Οσον αφορα το antivirus ουτε ελαφρυ ειναι ουτε ασφαλες.Δες εδω : http://www.pcsteps.gr/493-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-antivirus/ Τωρα,αφου το lag γινεται με ολους τους browsers τσεκαρε τους για τυχον υποπτες επεκτασεις και οπωσδηποτε δες τα προγραμματα σου ,οπως και να χει.επισης το μηνυμα στο βγαζει για να γινουν τα windows γνησια ,αφου δωσεις το κλειδι... Τελος κανε σαρωσεις με : Adw cleaner Emsisoft free emergency kit kaspersky virus removal Malware bytes antimalware super antispyware Και hitmanpro Και τοτε θα σαι βεβαιος οτι ετρεξες προγραμματα για αφαιρεση κακοβουλου λογισμικου. Επισης με το ccleaner κανε ελεγχο μητρωου-καθαρισμο και θα μιλησουμε. ΥΓ :Μηπως εσυ ή καποιος δικος σου εκανε καποιο downloading και κατεβηκε και κανα δευτερο -τριτο antivirus ; Ελεγξε το γιατι το χω δει κι αυτο και το εν λογω laptop ειχε βγαλει λευκη σημαια... Καλησπέρα, καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το laptop είναι σε full power mode. Θα κάνω αυτό που είπατε για να βρω το product key. To ccleaner είναι κατεβασμένο αλλά κάθε φορά που πάω να το τρέξω μένει στο 0% για πάνω απο μία ωρα και δεν λειτουργεί. Θα κάνω όλες τις σαρώσεις και θα ενημερώσω σε λίγες μέρες, γιατί βρίσκομαι εκτός Ελλάδας τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα