Προς το περιεχόμενο

lag και θερμοκρασία.

Dhmhtrhsg2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις τελευταίες μέρες βλέπω μια περίεργη συμπεριφορά στο  retina macbook pro 2014  μου..

Αρχικά στο insomnia  αργεί να ανοίξει μενού λαγκαρει λίγο και κάτι τέτοια χαζά... Αν Ανοίξω άλλη καρτέλα στο σαφάρι τις περισσότερες φορές δεν έχει θεμα και ρολάρει κανονικά ενώ στην αρχική καρτέλα έχει βγάλει εκείνο το κύκλο αναμονής με τα χρώματα .

Γενικά πάντως μονό με κάνα 2 - 3  tab  ανοιχτά στο σαφάρι έχω δει πως ώρες ώρες λακάρει πολύ και μετά βγάζει τον κύκλο αναμονής.. ταυτόχρονα ανεβαίνει και  η θερμοκρασία από 28-40 που λειτουργεί κανόνικα και πάει σίγουρα μέχρι 62 και μπορεί και παραπάνω.

Το μοναδικό πρόγραμμα που μπήκε στον υπολογιστή είναι το  appcleaner  που το έβαλε η γυναικά μου..

Τι τρέχει ? Υπάρχει κανένα προγραμματάκι να δω αν έχει μπει κάτι κακόβουλο στον υπολογιστή η κάτι που τέλος πάντων να ευθύνεται για αυτή τη συμπεριφορά ?  Είναι λίγο σπαστικό ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις τελευταίες μέρες βλέπω μια περίεργη συμπεριφορά στο  retina macbook pro 2014  μου..

Αρχικά στο insomnia  αργεί να ανοίξει μενού λαγκαρει λίγο και κάτι τέτοια χαζά... Αν Ανοίξω άλλη καρτέλα στο σαφάρι τις περισσότερες φορές δεν έχει θεμα και ρολάρει κανονικά ενώ στην αρχική καρτέλα έχει βγάλει εκείνο το κύκλο αναμονής με τα χρώματα .

Γενικά πάντως μονό με κάνα 2 - 3  tab  ανοιχτά στο σαφάρι έχω δει πως ώρες ώρες λακάρει πολύ και μετά βγάζει τον κύκλο αναμονής.. ταυτόχρονα ανεβαίνει και  η θερμοκρασία από 28-40 που λειτουργεί κανόνικα και πάει σίγουρα μέχρι 62 και μπορεί και παραπάνω.

Το μοναδικό πρόγραμμα που μπήκε στον υπολογιστή είναι το  appcleaner  που το έβαλε η γυναικά μου..

Τι τρέχει ? Υπάρχει κανένα προγραμματάκι να δω αν έχει μπει κάτι κακόβουλο στον υπολογιστή η κάτι που τέλος πάντων να ευθύνεται για αυτή τη συμπεριφορά ?  Είναι λίγο σπαστικό ..

Βγάλε το AppCleaner πρώτα, σε τί το χρειάζεσαι, η διαγραφή των εφαρμογών είναι πανεύκολη, πετάς απλά το πρόγραμμα στον κάδο και οτι απομείνει βρίσκεται στον φάκελο Library τα AppCleaner και παρόμοια προγράμματα αργούν τον υπολογιστή σου. Επίσης τι εφαρμογές έχεις ανοιχτές ταυτόχρονα με τον Safari. Έκανες επανεκκίνηση το MacBook;  

Έχω κανει επανεκκίνηση ναι αλλα τα ίδια κανει ... Θα το βγάλω και θα στρώσει λες?

Το πετάω στον κάδο και τα κατάλοιπα τα βρίσκω στο. Library

Μην το βγάλεις. Εάν δεν τρέχει συνέχεια (το ελέγχεις από το activity monitor) παρά μόνο όταν το ανοίξεις, τότε δεν υπάρχει λόγος να το βγάλεις. 

Πολύ πιθανό να έχει πιάσει σκόνες το μηχανάκι σου. Άνοιξέ το από κάτω και φύσα στα ανεμιστήρια.  

Το μηχάνημα το έχω σχεδόν 3 μήνες με πολύ προσοχή και γενικά τώρα που το κοιτάω καλύτερα έχω σταθερές θερμοκρασίες σε σερφάρισμα και μουσική παράλληλα με κατέβασμα ταινίας από τους 36 μέχρι τους 40 βαθμούς .  Αν σκεφτείς ότι έξω άλλα και μέσα βράζει ο τόπος πιστεύω ότι είναι κάλες θερμοκρασίες με τις στροφεσ στις 2300  rpm .  Έβαλα το προγραμματάκι έκανα και επανεκκινήσεις και μου το έκανε ξανά .. Τελικά κλείνω στο ενδεχόμενο πως γίνεται μονό στο insomnia  ..  Πριν 2 λεπτά με το που το έκανε πάλι άνοιξα άλλα 2 παράθυρα  και τα φόρτωσε όλα κομπλέ.. Στο ενάμνια ήταν ακόμα ο κύκλος αναμονής με τα χρώματα...

Το μηχάνημα το έχω σχεδόν 3 μήνες με πολύ προσοχή και γενικά τώρα που το κοιτάω καλύτερα έχω σταθερές θερμοκρασίες σε σερφάρισμα και μουσική παράλληλα με κατέβασμα ταινίας από τους 36 μέχρι τους 40 βαθμούς .  Αν σκεφτείς ότι έξω άλλα και μέσα βράζει ο τόπος πιστεύω ότι είναι κάλες θερμοκρασίες με τις στροφεσ στις 2300  rpm .  Έβαλα το προγραμματάκι έκανα και επανεκκινήσεις και μου το έκανε ξανά .. Τελικά κλείνω στο ενδεχόμενο πως γίνεται μονό στο insomnia  ..  Πριν 2 λεπτά με το που το έκανε πάλι άνοιξα άλλα 2 παράθυρα  και τα φόρτωσε όλα κομπλέ.. Στο ενάμνια ήταν ακόμα ο κύκλος αναμονής με τα χρώματα...

Με SSD δεν τρέχει;  Επίσης αν έχει υπερβολική ζέστη σπίτι, το MacBook έχει ένα κακό να ζεσταίνεται απίστευτα (μεταλλικό λαπτοπ) αλλά αν κάνει θόρυβο τότε έχει μαζέψει σκόνη αν και το αποκλείω, το δικό μου μετά απο ένα χρόνο και δεν έχει θέμα. Επίσης απεγκατέστησε το Flash Player μιας και το καθαρίζεις, έχει τρύπες ασφαλείας. Δεν θα έχεις θέμα με τα σάιτ εκτός αν παίζεις πόκερ στο Facebook.

Θα βγάλω και το φλας άμα ειναι μιας και δεν παίζω κάτι τετοιο ουτε έχω φάτσα μπουκ.

Pcie ssd εχει ναι.. Θόρυβο εν κανει καθόλου.. Στις στροφές που το έχω τωρα ουτε καν ακούγεται ... Άμα βάλεις το αυτί σου πάνω κάτι ίσως να ακούσεις.. Το θεμα ειναι ότι γενικά δεν ζεσταίνεται και ας εχει και ζέστη... Απλά στιγμιαία κάτι το πιάνει και ανεβάζει θερμοκρασία για κανενα λεπτό και βγαζει την αναμονή ειδικα σε αυτο το σάιτ

http://www.adwaremedic.com/index.php

Δοκίμασε αυτό. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο πλέον το Mac να έχει κολλήσει κάποιο Malware το οποίο κάνει κατάχρηση της μνήμης RAM και έτσι το μηχάνημα γονατίζει. 

Το έχω δει σε πολλά Mac το παραμύθι...

Ένας Η/Υ με LINUX/MAC OS "κολλάει" κάτι μόνο εάν ο χρήστης βάζει το password του στο σύστημα χωρίς να διαβάζει για ποιο λόγο θα το κάνει. 

Αλλιώς, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις κάτι που να τρέχει μόνο του και όποτε θέλει. 

Και όμως... Adwares είναι θέμα για τον safari πλέον.

Δεν μπορώ να κάτσω να εξηγήσω πως λειτουργεί το όλο θέμα αλλά είναι μια πραγματικότητα πλέον. Δε μπορείς να ξέρεις που μπαίνει ο κάθε χρήστης και τι πατάει...

Και όμως... Adwares είναι θέμα για τον safari πλέον.

Δεν μπορώ να κάτσω να εξηγήσω πως λειτουργεί το όλο θέμα αλλά είναι μια πραγματικότητα πλέον. Δε μπορείς να ξέρεις που μπαίνει ο κάθε χρήστης και τι πατάει...

Έχει δίκιο ο Chris δοκίμασε και το Malwarebytes καλού κακού και δες και τα Extensions του Safari

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχω κανει επανεκκίνηση ναι αλλα τα ίδια κανει ... Θα το βγάλω και θα στρώσει λες?

Το πετάω στον κάδο και τα κατάλοιπα τα βρίσκω στο. Library

To ΑppCleaner δε σε ενοχλεί σε απολύτως τίποτα, και καθαρίζει και τα κατάλοιπα άστο εκεί που κάθεται. Κατα τ'αλλα, το χρησιμοποιείς γενικά με βάση? Κάνει και πολλή ζέστη το καλοκαίρι και μπορεί εύκολα να ανεβάσει θερμοκρασία. Επίσης πέτα το Adobe Flash. 

Και ρίξε και μια ματιά στα processes που τρέχουν να δεις τί τρώει το καθένα. 

κάτι με το  insomnia παίζει.. βάση δεν το έχω άλλα στο σημείο που το έχω απάγει την θερμότητα εύκολα..

οι θερμοκρασίες του γενικά είναι άψογες. Ανεβαζει θερμοκρασία και λακάρει μονό εδώ στο insomnia  αρκετές φορές..

Το διπλά  tab  τρέχει κομπλέ το insomnia  φρίκη.

κάτι με το  insomnia παίζει.. βάση δεν το έχω άλλα στο σημείο που το έχω απάγει την θερμότητα εύκολα..

οι θερμοκρασίες του γενικά είναι άψογες. Ανεβαζει θερμοκρασία και λακάρει μονό εδώ στο insomnia  αρκετές φορές..

Το διπλά  tab  τρέχει κομπλέ το insomnia  φρίκη.

τώρα τί να πω, έχω το ινσόμνια και άλλα 5 tabs ανοιχτά αυτή τη στιγμή και δεν μου λαγκαρισε ποτέ το σάιτ. 

(5 tabs INSOMNIA όχι άλλα σάιτ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...