Neg Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Επειδή δεν μπορώ να δημοσιεύσω στην κατηγορία Reviews, το θέμα θα βρίσκεται στο Apple Hardware. Πριν δύο μήνες περίπου αγόρασα ένα Apple Watch Sport 42mm με Άσπρο λουράκι στα 449€, αφού μπήκα και εγώ στην ζώνη του Apple λυκόφωτος με τις αναμονές, όπως και οι περισσότεροι Early Adopters. Για την ακρίβεια παράγγειλα το ρολόι τέλος Απριλίου και το παρέλαβα 2 Ιουνίου. Να μην τα πολυλογώ μετά από πολύ αναμονή και Hype, μου χτύπησε το κουδούνι ο κούριερ και το παρέλαβα, το άνοιξα το ρύθμισα και παρακάτω θα βρείτε τις πρώτες φωτογραφίες. (Πατήστε πάνω στα Link γιατί το φόρουμ περιστρέφει τις φωτογραφίες) http://geekitnow.com/publicimg/appl1.JPG http://geekitnow.com/publicimg/appl2.JPG http://geekitnow.com/publicimg/appl3.JPG Το ρολόι είναι πολύ ελαφρύ, η ποιότητα οθόνης απίστευτη και ένα από τα χαρακτηριστικά που με ενθουσίασε είναι η Taptic Engine ή αλλιώς τεχνολογία Haptic. Για αυτούς που δεν γνωρίζουν για αυτή την τεχνολογία, η Taptic Engine παρέχει αντί για δόνηση ένα απαλό άγγιγμα στον καρπό, σαν να σε αγγίζει ένα δάχτυλο για να σου αποσπάσει την προσοχή, το ωραίο σε αυτή την τεχνολογία είναι ότι ο μόνος που αντιλαμβάνεται ότι ήρθε κάποια ειδοποίηση είναι μόνο ο χρήστης, γιατί είναι αθόρυβη σε σύγκριση με την κλασσική δόνηση. Τα λουράκια, το ρολόι έρχεται με δύο λουράκια ένα Medium/Small και ένα Medium/Large για μεγαλύτερους καρπούς. Τα λουράκια μπορείς να τα αλλάξεις ανάλογα με την περίσταση και τα ρούχα, αφού το ρολόι σου παρέχει μαγνήτες κουμπωτούς ώστε να μπαίνουν και να βγαίνουν τα λουράκια πανεύκολα με ένα σύρσιμο, ένα αρνητικό στοιχείο που με ενόχλησε είναι ότι τα αυθεντικά λουράκια κοστίζουν όσο το ρολόι αφού ένα ανοξείδωτο μπρασελέ κοστολογείτε στα 500€. Φυσικά η Apple παρέχει σε διάφορες εταιρίες οδηγίες για να φτιάξουν τα δικά τους Third Party μπρασελέ, όπως αυτό που αγόρασα από το Amazon για 25€ (Δείτε την παρακάτω εικόνα). http://geekitnow.com/publicimg/appl4.JPG Ανάλογα λουράκια μπορεί να βρει κάποιος άνετα σε Online καταστήματα όπως το Amazon, Ebay κλπ. ένα από τα ωραία χαρακτηριστικά του ρολογιού είναι το μικρό μέγεθος του και οι πολλές εναλλακτικές επιλογές μπρασελέ. Η οθόνη, έχει απίστευτο βαθύ μαύρο που κάνει το γυαλί στις άκρες να φαίνεται ενιαίο αφού οι εφαρμογές είναι γραμμένες έτσι ώστε να σου δίνουν την αίσθηση της οθόνης δίχως περιθώρια, το υλικό στο Sport μοντέλο είναι Hardened Ion-X Glass και το σώμα από σκληρό αλουμίνιο, δίνοντας το Sport ρολόι ανθεκτικότητα. Για την ακρίβεια τον μήνα της λειτουργίας του το χτύπησα άθελα μου πολλές φορές σε μεταλλικές πόρτες, ξύλινες επιφάνειες και γενικώς βρέθηκε σε διάφορες συνθήκες και δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά. Στο θέμα νερό, το ρολόι δεν είναι αδιάβροχο εντελώς αλλά άμα πέσει νερό πάνω του ή πλύνεις τα χέρια σου δεν θα πάθει κάτι. Υπάρχουν φυσικά αυτοί που δοκίμασαν την ανθεκτικότητα του σε πισίνες και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αλλά δεν θα το ρίσκαρα. Επίσης για κίνδυνο καταστροφής του ρολογιού είτε από χτύπημα, νερό ή οτιδήποτε άλλο το ασφάλισα με 42€ για έναν ολόκληρο χρόνο. Οι λειτουργίες του, το ρολόι παρέχει προεγκατεστημένες εφαρμογές, όπως τα μηνύματα, την μουσική σου, λειτουργία για την κάμερα του κινητού σου, μια τρομερή εφαρμογή για αθλητισμό, τηλέφωνο κλπ. Μία από τις εντυπωσιακές λειτουργίες του είναι ο σένσορας παλμού της καρδιάς, αφού είναι τρομερά ακριβές, σου μετράει τον σφυγμό σου από μόνος του σε διαστήματα και σου κρατάει αρχείο στο κινητό σου, μέσα στην εφαρμογή Health. Επίσης για αυτούς που δεν είναι αθλητικοί τύποι, το ρολόι παρέχει καθημερινά την λειτουργία μέτρησης αποστάσεως που περπάτησες, τις θερμίδες που έκαψες, τα λεπτά που ήσουν σε ενεργή κίνηση και φυσικά σε ειδοποιεί κάθε μία ώρα σε περίπτωση που κάθεσαι για να σηκωθείς για 1 λεπτό, ώστε να έχεις μια υγιή κατάσταση. Κάθε φορά που φτάνεις τον στόχο σου, το ρολόι σου παρέχει διάφορα μετάλλια/βραβεία έτσι ώστε να σε πείσει να συνεχίσεις να είσαι σε κίνηση κάθε μέρα. Το ρολόι επίσης παρέχει την Siri με την οποία μπορείς να διευκολύνεις την χρήση του λέγοντας απλά την φράση "Hey Siri" και παρέχοντας εντολές. Το ρολόι σου παρέχει την δυνατότητα να τηλεφωνήσεις, να απαντήσεις στα μηνύματα σου ή να γράψεις καινούργιο μήνυμα, είτε φωνητικό, είτε γραπτό χρησιμοποιώντας την υπαγόρευση. Το ρολόι υποστηρίζει επίσης πολλές εφαρμογές που υπάρχουν στο App Store όπως Online Banking, Δρομολόγια Τρένων, Twitter, Telegram, Instagram κλπ. Ταχύτητα και επιδόσεις, το ρολόι με την πρώτη έκδοση του λειτουργικού του συστήματος WatchOS παρέχει την δυνατότητα "Συμφιλίωσης" με το κινητό σου, αφού το ρολόι παίρνει όλα τα δεδομένα από το κινητό σου και μετά τα παρέχει στην οθόνη του. Κάνοντας μερικές λειτουργίες του αργές, τον Ιούνιο η Apple ανακοίνωσε το WatchOS 2 που θα δώσει από τον Σεπτέμβριο την δυνατότητα να εγκαταστούμε Native εφαρμογές στο ρολόι ώστε η ταχύτητα του να εξισορροπηθεί με αυτή του iPhone. Συνδεσιμότητα, το ρολόι συνδέεται μέσω Bluetooth στο κινητό και παίρνει επίσης δεδομένα ίντερνετ από το κινητό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αφήσεις το κινητό στο σπίτι να πάρεις τα Bluetooth ακουστικά σου και να πας για τρέξιμο μονάχα με το ρολόι, αφού σου παρέχει 8gb μνήμη και συμβατότητα με Bluetooth ακουστικά. Το Ρολόι είναι συμβατό με iPhone 5, 5c, 5s, 6 και 6 Plus. Για αυτούς που θα παραπονεθούν με τα Android κινητά τους, να υπενθυμίσω ότι τα android SmatWatches είναι συμβατά μόνο με Android τα οποία τρέχουν συγκεκριμένες εκδόσεις λειτουργικού που τα υποστηρίζει και μερικά από αυτά είναι Exclusive μόνο για συγκεκριμένους κατασκευαστές, όπως η Samsung με τα SmartWatches της. Χρήση, το ρολόι το χρησιμοποιώ κάθε μέρα και έχει γίνει μέρος της ζωής μου, αφού με διευκολύνει σε πολλές καταστάσεις και μου παρέχει τις λειτουργίες αθλητισμού. Μπαταρία, η μπαταρία συνήθως αντέχει 2 Μέρες και μετά θέλει μιάμιση ώρα φόρτιση, απλά αφήνοντας το στο μαγνητικό κύκλο φόρτισης. Σε περίπτωση που είμαι έξω την δεύτερη μέρα και για την ακρίβεια το βράδυ και η μπαταρία φτάσει στο 10% τότε το ρολόι ενεργοποιεί την λειτουργία ρεζέρβας και αντέχει για 72 ώρες, παρέχοντας σου απλά την ψηφιακή ώρα, μέχρι να το φορτίσεις. Κόστος, το βασικό μοντέλο 38mm που συνήθως είναι για γυναικείους καρπούς κοστίζει 399€ και το 42mm 449€ μετά πάμε στο μοντέλο Stainless steel που ανέρχεται στα 649€ και 699€ και τέλος πάμε στα ρολόγια 18 καρατίων που ξεκινούν οι τιμές από 11.000€. Φυσικά οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το μπρασελέ και να σημειώσω ότι το Stainless Steel μοντέλο παρέχει γυαλί από ζαφείρι. Η Γνώμη μου, το ρολόι είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που συνοδεύει ευχάριστα το κινητό μου, για κάποιον που έχει να δώσει τα λεφτά το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα προϊόν πολυτελείας που δεν το χρειάζεται κάποιος πραγματικά. 5
Makis38 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Ωραίο review φίλε για μια αδιάφορη κατ' εμέ συσκευή. 3
ramarg Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Πολύ καλό review φίλε.Μπράβο και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
papajohn1987 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 <p>Πολύ καλό review αν και διαφωνήσω μαζί σου για την μπαταρία .μου έκαναν δώρο το 38mm (stainless Steel) και η μπαταρία δεν κρατάει πάνω από 16-17ωρες</p>
Neg Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 <p>Πολύ καλό review αν και διαφωνήσω μαζί σου για την μπαταρία .μου έκαναν δώρο το 38mm (stainless Steel) και η μπαταρία δεν κρατάει πάνω από 16-17ωρες</p> Έχω διαβάσει ότι τα 42mm έχουν μεγαλύτερη μπαταρία ίσως γιαυτό.
ice25 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Άχρηστο πανάκριβο gadget (κατά την άποψη μου πάντα)...όπως και αυτά του android, αλλά τα λανσαρανε και μας δημιούργησαν την ανάγκη.Κατά τα άλλα ωραία τα έγραψες ούτε στην apple να δούλευες χαχαΥ.Γ. εγώ ούτε ρολοί δεν φοράω με ενοχλεί.
Neg Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Άχρηστο πανάκριβο gadget (κατά την άποψη μου πάντα)...όπως και αυτά του android, αλλά τα λανσαρανε και μας δημιούργησαν την ανάγκη. Κατά τα άλλα ωραία τα έγραψες ούτε στην apple να δούλευες χαχα Υ.Γ. εγώ ούτε ρολοί δεν φοράω με ενοχλεί. Βασικά δεν το βλέπω σαν gadget αφού λειτουργεί άψογα σαν ρολόι. Άχρηστο Gadget δεν θα το έλεγα, έχει αρκετές δυνατότητες και μάλιστα στον τομέα της υγείας. Πολλές ιατρικές ασφάλειες παρέχουν μάλιστα επιδοτήσεις στους πελάτες τους για να το αγοράσουν.
Fulgore Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Το μονο που με προβληματιζει ειναι κυριως η μπαταρια. Αν πχ η διαρκεια της ειναι 1-2μερες τωρα,μετα απο λιγα χρονια καθημερινης χρησης ποσο θα ειναι μερικες ωρες??
Neg Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Το μονο που με προβληματιζει ειναι κυριως η μπαταρια. Αν πχ η διαρκεια της ειναι 1-2μερες τωρα,μετα απο λιγα χρονια καθημερινης χρησης ποσο θα ειναι μερικες ωρες?? Η Μπαταρία βασικά βελτιώθηκε με την χρήση, αλλά με το Apple Watch πληρώνεις και Apple Care οπότε είσαι καλημένος αν πάθει κάτι η μπαταρία ή το ρολόι
haHa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Εξαιρετικο review, τα ειπες ολα για την χρηση του και την χρησιμοτητα του gadget σε 2 γραμμες: Χρήση, το ρολόι το χρησιμοποιώ κάθε μέρα και έχει γίνει μέρος της ζωής μου, αφού με διευκολύνει σε πολλές καταστάσεις και μου παρέχει τις λειτουργίες αθλητισμού. Λογικα ειναι το θεμα λουρακια να απαιτει περισσοτερες γραμμες: Τα λουράκια, το ρολόι έρχεται με δύο λουράκια ένα Medium/Small και ένα Medium/Large για μεγαλύτερους καρπούς. Τα λουράκια μπορείς να τα αλλάξεις ανάλογα με την περίσταση και τα ρούχα, αφού το ρολόι σου παρέχει μαγνήτες κουμπωτούς ώστε να μπαίνουν και να βγαίνουν τα λουράκια πανεύκολα με ένα σύρσιμο, ένα αρνητικό στοιχείο που με ενόχλησε είναι ότι τα αυθεντικά λουράκια κοστίζουν όσο το ρολόι αφού ένα ανοξείδωτο μπρασελέ κοστολογείτε στα 500€. Φυσικά η Apple παρέχει σε διάφορες εταιρίες οδηγίες για να φτιάξουν τα δικά τους Third Party μπρασελέ, όπως αυτό που αγόρασα από το Amazon για 25€ (Δείτε την παρακάτω εικόνα). http://geekitnow.com/publicimg/appl4.JPG Ανάλογα λουράκια μπορεί να βρει κάποιος άνετα σε Online καταστήματα όπως το Amazon, Ebay κλπ. ένα από τα ωραία χαρακτηριστικά του ρολογιού είναι το μικρό μέγεθος του και οι πολλές εναλλακτικές επιλογές μπρασελέ. Just kidding, καλοριζικο!
gagarin Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 <p>Τέλειο κ πλήρες το review σου φιλαράκο!!!<br /> Οτι πρέπει για κάποιον μελλοντικό αγοραστή!!!<br /> Προσωπικά τωρα να πω οτι δεν με εχει κερδίσει η ιδέα του ⌚️....κυρίως λόγω της μπαταρίας του κ σε δεύτερη φάση λόγω των λειτουργιών...<br /> Μπράβο ακόμα μια φορά για το αναλυτικό σου review!!!</p>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα