Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θερμοκρασίες

giannisopc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά πρόσφατα έκανα αναβάθμιση του συστήματος μου απο ι5 σε ι7 συγκεκριμένα απο 3570κ σε 3770κ καθώς και σενα water loop (phobya 360lt pure performace) το σεταρα ολα καλα αρχίζω ληπον να clockarw ενω παράλληλα βλέπω θερμοκρασίες στα 4.6 με 1.28 ρεύμα βλέπω να χτυπάει κάτι 95αρια και λεω κατι δε παει καλά τα λεινω ολα βάζω θερμοπαστες κτλπ τρεχω παλι τα ίδια η ροη ηταν μηδαμινή μολισ εφευγε απο το μπλοκ οπότε ανοίγω το μπλοκ και εκπλικτος βρίσκομαι να καθαριζω σκουπιδακια π τ είχαν μπλοκαρι απο βρομικο νερό (δκια μου χαζομάρα)καθαριζω λοιπον ολα οκ βαζω πανω παλι τα ιδια αντι για 95-97 καπου 88-90 καθώς προσπαθούσα να δω τη φταίει βγαζω το ενα dim της μνήμης μου και βλέπω τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πολυ ποιο αργα και να σταματάει κάπου στους 73-75 βαθμούς που κάτι τέτοιο περίμενα εξαρχής.λεω δε μπορεί ίσως κατι αλλο να εγεινε ξαναβαζω το αλλo dim παλι τα ίδια 90αρια...βγάζω απο το δεύτερο pc μου τα δυο dim τα βαζω πάνω 90αρια βγαζω το ενα 73 κανω το ιδιο τεστ στο δευτερο pc απο dual σε singl ειχε 2,3 βαθμους διάφορα και οκ να το καταλάβω ζορίζεται λιγο παραπάνω το internal memory controller στο άλλο pc όμως πως γίνεται να εχει διάφορα 15-17 βαθμούς? Τα φώτα σας γιατί κοντεύω να τρελαθώ με τόσα βαλε βγάλε νερά στο loop εχω γινει μπλε και δεν ηταν και εκει το πρόβλημα τελικά:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΙναι λογικο να βλεπεις διαφορα οταν βαζεις 2ο dimm γιατι ο memory controller ειναι μεσα στο cpu.Μπορεις να δοκιμασεις και να τις παιξεις χαμηλοτερα με 1,5v και να δεις αν θα εχει διαφορα.Αυτα τα temps τα βλεπεις σε prime95?Αν ναι δοκιμασε και με κανα cinebench μερικες loopes.Γενικα με prime μην περιμενεις λογικες θερμοκρασιες και φιλου 4690k με custom loop και 360 ψυγειο βαραει ανετα 90αρια στο prime γενικα ομως σε games πανω απο 50 δεν παει.

ΑΝεξάρτητα από τις μνήμες, 95άρια στα 4.6 με 1.28 ρεύμα και τέτοια ψύξη σίγουρα δεν είναι φυσιολογικά για τον 3770Κ. Κάτι σε 70-75° max θα έπρεπε να δείς. Κάτι συμβαίνει με την ψύξη σου (ή κάτι δεν πατάει καλά, ή η αντλία ή δεν ξέρω και γώ τί). 

• Like 1

Λοιπόν αφού έφαγα ολόκληρη τη μέρα χθες σε δοκιμές αποκλείω την υδροψυξη μια και δοκίμασα με αέρα και τα αποτελεσματα ηταν κατα πολυ χειρότερα...οι μνημες μου ειναι στα 1866 οταν βάλω πανω το ενα διμ τρεχει στους 73-75 βαθμούς όταν βάζω και το δεύτερο παίζει 90+ αν κάνω οc στις ραμ οταν είναι dual channel στα 2000 παiζει 95+ αν τις ρίξω στα 1066 παιζει 73-75 οπως και στο single channel στα 2000 αν τις βαλω 1333 79 με 80 και στα 1600 85+ υπάρχει πιθανότητα να τα έχει παίξει η μητρική? Η κατι παίζει με κάποιο κρυφό ρεύμα?

Το ρευμα δεν εχει να κάνει το τεσταρα με 1.65 και με 1.5 δεν είχε διαφορα.. διαφορά υπάρχει μονο απο duall σε single και στξν ταχύτητα τον μνημων.. Ειναι αντιστρόφως ανάλογο βασικα αν εχω ενα dimm πανω παιζω σε οτι συχνότητα θέλω αν εχω και τα δυο πρεπει να φτασω στα 1066 για να εχω σωστή θερμοκρασία... Η μητρική μου ειναι asrock extreme 4 z77.... Τα ρευματα ειναι τα παρακατω

Απο bios

post-282349-0-68099000-1438772404_thumb.jpg

Tα ιδια αποτελεσματα τ pll το εχω disable απλα κατω φαίνεται να δίνει ρεύμα το πηγα και 1.5 δεν το καταλαβαίνω:( μόλις βγαλω μνήμη η ριξω ρολόγια σε μνήμη να πεφτει τοσο...

Απο hwmonitor

post-282349-0-72067100-1438776008_thumb.jpg

Ίσως σου φανεί περίεργο, αλλά είσαι σίγουρος ότι ο επεξεργαστής έχει πατήσει σωστά στο socket; Αυτό με τις μνήμες με βάζει σε υποψίες. Με τον 3750κ είχες θέματα ;

Οχι δεν ειχα κανένα θεμα με τις ριθμισεις που εδειξα ακριβος τα ιδια ρεύματα στα 4.5 εκείνος με μια 212 evo push pull ειχα max 80 με 85 βαθμους....τον cpu τον εχω βγάλει 3 4 φορες και τον εχω ξαναβάλει αν δεν είχε κατσει καλα δε ξερω δε θα ειχα και αλλα θεματα?

Ο επεξεργαστής είναι μεταχειρισμένος; Κάτι μου λέει ότι έπεσες σε κακό κομμάτι ή απλώς η μητρική δεν τροφοδοτεί σωστά τον επεξεργαστή επειδή στο site της μητρικής αναφέρει ότι έχει Digital power design 8 Phase ενώ πχ η δικιά μου έχει 12 για τον επεξεργαστή 

Αν είναι μεταχειρισμενος μήπως είχε γίνει κάνα delid κιόλας και είναι "ψημένο " το τσιπάκι... Πάντως, αν δεν φταίει η μητρική ούτε η ψύξη τότε το μόνο που μένει είναι η cpu.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...