MikeJ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 - Κύριε δικαστά τόσο ζελέ και λακ βάζουμε για να στέκεται κάγκελο το μαλλί να αρέσει στα γκομενάκια στη παραλιακή, να πάει χαμένο ; - Αθώος... Ε δεν μπορείς να πεις και κάτι, απλά ότι είχες πεταχτεί μέχρι το περίπτερο πχ που είναι πολύ κοντά και δε το πήρες τώρα που έχει και 42 βαθμούς καύσωνα αφού ήταν τόσο μικρή η διαδρομή. (όχι ότι είναι δικαιολογία απλά έτσι...) Με την εφορία και τον δεκαπλασιασμό ισχύει νομίζω στα πρόστιμα από ΟΑΣΑ αν δεν έχεις κόψει εισιτήριο και νόμιζα ότι ισχύει και για τις κλήσεις. Θα ρωτήσω κάποιον που ήταν τροχαία. Πάντως σχεδόν όλοι χωρίς κράνος κυκλοφορούν και δεν τους λένε ποτέ τίποτα(κακώς βέβαια, όπως και για τις ζώνες) πως σου έκατσε και σε έγραψαν.. Έπεσες στη περίπτωση μάλλον.
paylidis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Διπλωμα εχω αλλα δεν το ειχα μαζι, μου κοψανε και για αυτο αλλα μου ειπε αν παω να το δειξω θα μου την σβησουν. Το θεμα ειναι αν αυτοι τωρα αν ληξει η προθεσμια θα μπορουν να βρουν το αφμ μου και να μ την περασουν στην εφορια? φυσικα, απο την πινακιδα, την ταυτότητα σου, ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΟΥ (που θα το πας) και απο οπουδήποτε αλλού μπορεις να φανταστείς! Δε γλυτωνεις απο την εφορία...
deesnider Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Να χρειάζεται ο φόβος τού προστίμου, για να χρησιμοποιείς κάτι που πιθανότατα θα σώσει τη ζωή σου... ...και πάμε να πείσουμε λαό αυτής τής νοοτροπίας να κόβει/ζητάει αποδείξεις, να μην παρκάρει σε θέσεις Α.Μ.Ε.Α. και τα σχετικά... ...ξυπνήστε με όταν ξημερώσει! 5
solton57010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Διπλωμα εχω αλλα δεν το ειχα μαζι, μου κοψανε και για αυτο αλλα μου ειπε αν παω να το δειξω θα μου την σβησουν. Το θεμα ειναι αν αυτοι τωρα αν ληξει η προθεσμια θα μπορουν να βρουν το αφμ μου και να μ την περασουν στην εφορια? Δες πως παει η δουλεια πας δειχνεις το διπλωμα αρα εχουν το αφμ σου οποτε καποια στιγμη θα δεις την κληση που χρωστας στις οφειλες της εφοριας.Το παιζεις μαγκας και δεν πας το διπλωμα θα σου ερθει χαρτι για δικαστηριο οποτε οταν θα πας θα μαθουν το αφμ εαν δεν το ξερουν ηδη.Το να γλιτωσεις το προστιμο του κρανους δεν υπαρχει ουτε μια πιθανοτητα στο 1,000,000. Αποψη μου βρες και πληρωσε το μισο προστιμο μεσα σε 10μερες ή πανε κανε μια ενσταση στην υπηρεσια που σε εγραψε και γραψε την αληθεια οτι δεν εχεις να πληρωσεις κτλπ και εαν πετυχεις τον διοικητη σε παρα πολυ καλη μερα ισως να στην σβησει(Αυτη η διαδικασια συνηθως ειναι για κλησεις παρκαρισματος ας πουμε ησουν σε γιατρο και διπλοπαρκαρες κτλπ και σου ζηταν να το αποδειξεις και σου σβηνουν την κληση,τωρα με το κρανος οτι δικαιολογια και να γραψεις ειναι δυσκολα τα πραγματα). Ασχετο αλλα τωρα που το ειδα εαν σε γραψουν για κρανος σου παιρνουν και το διπλωμα για 10 ημερες Α και εαν δεν πας το διπλωμα Σε κάθε περίπτωση επιβολής του κατά τις πιο πάνω παραγράφους διοικητικού μέτρου ο οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης υποχρεούται, ειδοποιούμενος εγγράφως από την οικεία Αστυνομική Αρχή, να παραδώσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και την άδεια ικανότητας οδηγού αυτοκινήτου εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την ειδοποίηση. Αυτός που δεν συμμορφώνεται με τη διάταξη αυτή τιμωρείται με φυλάκιση ενός (1) έως τριών (3) μηνών. Η εκτέλεση του διοικητικού μέτρου δεν επηρεάζεται από την έκβαση της ποινικής δίκης.
Aias Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Να σου σβησει κληση ο διοικητης πολυ δυσκολο εκτος και αν εχεις γνωστο στην τροχαια.Πριν 2 χρονια που με ειχαν γραψει για παρκαρισμα που σταματησα μπροστα σε καδο απορρυματων (ενω σε ολα τα διπλοπαρκαρισμα δεν εκοψε μια) για 5 λεπτα μεχρι να πεταχτω στο φαρμακειο να παρω γαζες και ιωδιο για ατυχημα,οταν πηγα στην τροχαια δεν με δεχθηκε ο καρεκλοκενταυρος διοικητης αλλα μου ειπαν να κανω αιτηση και θα με ενημερωσουν αυτοι αν την δεχθουν.Εγραψα το γεγονος μαζι με αποδειξη φαρμακειου και μαζι με το χαρτι του γιατρου στα επειγοντα που πηγα μετα το φαρμακειο ,αλλα απορρυφθηκε. Βεβαια αν ειχα γνωστο θα καθαριζα με μια τηλεφωνικη κληση. Πηγαινε και πληρωσε, με αυτους που εχουμε μπλεξει οποιος δεν εχει μια δεν γλυτωνει. Απλα αλλη φορα , αν δεν σε σταματησει κανενας 18χρονος μπατσοκ@β.. που νομιζει οτι οταν σταματαει μηχανακι οτι εχει πιασει την Αλ Καιντα ,πηγαινε με το καλο ,κλαψου λιγο και ζητα να σου κοψει κατι αλλο με μικροτερο προστημο να μπορεις να το πληρωσεις.Μερικοι ειναι ενταξη και το κανουν. Και κατι τελευταιο,αν πας στην τροχαια με το μηχανακι σου ΦΟΡΑ ΚΡΑΝΟΣ,σταματανε απ'εξω και μπορει να στην καρφωσουν και 2η φορα. 1
3DJIN Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Να χρειάζεται ο φόβος τού προστίμου, για να χρησιμοποιείς κάτι που πιθανότατα θα σώσει τη ζωή σου... ...και πάμε να πείσουμε λαό αυτής τής νοοτροπίας να κόβει/ζητάει αποδείξεις, να μην παρκάρει σε θέσεις Α.Μ.Ε.Α. και τα σχετικά... ...ξυπνήστε με όταν ξημερώσει! τα ζωα ειναι ζωα μεχρι το θανατο... 1
NT1G Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους...τι θα μπορούσε να πεί ένας οδηγός δικύκλου (ή ένας οδηγός αυτοκινήτου) στον δικαστή,για να δικαιολογήσει το γεγονός οτι δέν έκανε χρήση κράνους/ζώνης; Χαλάει το ζελέ στα μαλλιά; Εγώ δεν θέλω μεροκάματο, θέλω 1000αρα μηχανή και θάνατο; 3
deesnider Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Εγώ δεν θέλω μεροκάματο, θέλω 1000αρα μηχανή και θάνατο; ...και παράθεση στοίχων κλασσικών ποιητών; Πώς ξεχωρίζει ο διαβασμένος άνθρωπος! 3
dionisis1925 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 `Αρθρο 104Επιβολή προστίμων από αστυνομικά όργανα "1. Στον καταλαμβανόμενο επ` αυτοφώρω να διαπράττει παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα, βεβαιώνεται από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για καθεμία από αυτές. Σε περιπτώσεις συγκρότησης μικτών συνεργείων για τη διαπίστωση συγκεκριμένων παραβάσεων, την ποινή του προστίμου επιβάλλει το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο."2. Ο παραβάτης έχει δικαίωμα να εμφανισθεί εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών, που αρχίζει από την επίδοση της βεβαίωσης στην Αρχή, στην οποία ανήκει το ανωτέρω όργανο, όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του. Η απόφαση με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία.Αν δεν προβληθούν αντιρρήσεις ή αν απορριφθούν, επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο από τον Προϊστάμενο της Αρχής και καταβάλλεται κατά το ήμισυ μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη βεβαίωση της παράβασης, εκτός:α) ----β) ----3. Εφόσον παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία των δέκα (10) ημερών, το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Ο.Τ.Α., χωρίς έκπτωση, εντός προθεσμίας δύο (2) μηνώναπό την βεβαίωση του.4. ----5. Τα πρόστιμα από τις διοικητικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., που δεν καταβλήθηκαν εντός της αναφερόμενης προθεσμίας των δύο (2) μηνών, βεβαιώνονται υποχρεωτικά, εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) μηνών, από τον οικείο Ο.Τ.Α., στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη. Η βεβαίωση των προστίμων αυτών γίνεται με τη σύνταξη και αποστολή χρηματικών καταλόγων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 58 του π.δ. 16/1989 όπως ισχύει, εισάγονται σε Ειδικό Κωδικό Αριθμό Εσόδου του Κρατικού Προϋπολογισμού, τα δε εισπραττόμενα ποσά, μετά την αφαίρεση των δαπανών είσπραξης, αποδίδονται κατά τετράμηνο στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το οποίο τα διανέμει στους Ο.Τ.Α. με βάση συντελεστές κατανομής, που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται τα αρμόδια όργανα και η διαδικασία βεβαιώσεως και επιβολής των διοικητικών προστίμων, η διαδικασία και οι δαπάνες της είσπραξης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
someone- Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 δεν υπαρχει περιπτωση να γλιτωσεις. καποτε θα κανεις φορολογικη δηλωση, θα χρειαστει να παρεις φορολογικη ενημερωτητα κτλ και θα σου πολλαπλασιασμενο. οποτε κοιτα να πληρωσεις μεσα σε 10 μερες το μισο.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Ακόμα και να μην έχεις βγάλει ΑΦΜ. Δεν το γλιτώνεις. Έχει συμβεί με φίλους μου να φάνε πρόστιμα σε λεωφορείο από ελεγκτές ως ανήλικοι πριν αρκετά χρόνια, και όταν έβγαλαν ΑΦΜ είτε τους έστειλε κάποια στιγμή η εφορία σημείωμα στο σπίτι για οφειλές είτε μπήκαν στο taxisnet μετά από πολλά χρόνια και είδαν ένα ωραίο 700ρακι στην προσωποποιημένη πληροφόρηση με τα ληξιπρόθεσμα. Τους είχαν χώσει το πρόστιμο πολλαπλασιασμένο και με προσαυξήσεις. Όταν δεν έχεις ΑΦΜ τα πρόστιμα στέλνονται σε κάποια υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ και περιμένουν με βάση τα στοιχεία σου πότε θα εγγραφείς στο σύστημα. Εκτός αν έγραψαν λάθος ονοματεπώνυμο ή ΑΔΤ, τότε μάλλον το γλιτώνεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Τα περι εφορείας ειναι παραμύθια Αν δε εχεις μην πληρώσεις, αλλά φρόντισε να πας στο δικαστήριο που θα γίνει να Κλαφτείς στον πρόεδρο, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να απαλαγεις Κανεις λαθος!!! Για κλιση απο Δημοτικη αστυνομια στην Ν.Ιωνια για παρκαρισμα που ποτε δεν πληρωσα φαινεται στο taxis ενω ανηκω σε αλλη εφορια οτι χρωσταω εκει το ποσο κατα 50% περιπου πιο πανω απο οτι ηταν καποτε !!! Κανουν και 3 δοσεις απο καπου 17 ευρω η μια . Και μιλαμε για πολλα χρονια πριν αυτη η κλιση και μετα απο 2-3 ειδοποιησεις απο την Δημοτικη αστυνομια. 1
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Τα περι εφορείας ειναι παραμύθια Αν δε εχεις μην πληρώσεις, αλλά φρόντισε να πας στο δικαστήριο που θα γίνει να Κλαφτείς στον πρόεδρο, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να απαλαγεις καθολου.απλο παραδειγμα οτι δεν την γλυτωνει καποιος ευκολα.φιλος με εταιρικο αμαξι εφαγε κληση.το αμαξι με Leasing.την κληση την πεταξε στα νευρα του πανω.για παρανομο παρκαρισμα.η κληση μετα απο καποιους μηνες εφτασε κανονικα εκει που δουλευε στο πολλαπλασιο.δεν πηγε εφορια γιατι ειναι με leasing το αμαξι.απλα απο πινακιδα βρηκαν την εταιρεια του leasing η εταιρεια του leasing τους ειπε ποιανουν ειναι το αμαξι και εφτασε στην εταιρεια. 1
MT60RS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Έχασα το κράνος είμαι άνεργος και δεν μπόρεσα να αγοράσω άλλο "το ειχα μεσα στην βαλιτσα, και την διαρρηξανε και πηρανε μαζι και το κρανος της γυναικας μου κυριε Προεδρε" το κρανος δεν ειναι ατομικη ευθυνη,ειναι και για την ασφαλεια των αλλων.Σκεψου να καρφωθει στο κεφαλι σου ενα πουλι και να σε τραυματισει με αποτελεσμα να χασεις τον ελεγχο και να χτυπησεις πεζους. ισχυει αυτο, αλλα οι πιθανοτητες ειναι απειροελαχιστες σε καποιες πολιτειες στο US, ειναι υποχρεωτικη μονο η προστασια για τα ματια, για μυγακια πχ κανονικα θα επρεπε να απαγορευοταν και το να οδηγας με παντοφλοειδη Ε δεν μπορείς να πεις και κάτι, απλά ότι είχες πεταχτεί μέχρι το περίπτερο πχ που είναι πολύ κοντά και δε το πήρες τώρα που έχει και 42 βαθμούς καύσωνα αφού ήταν τόσο μικρή η διαδρομή. (όχι ότι είναι δικαιολογία απλά έτσι...) "στην αρχη ειχα εναν πονοκεφαλο και μετα μου ηρθε νταμπλας, παραλιγο να λιποθυμισω απο την ζεστη, δεν αντεχα, το ξερω οτι κανω μαλακια" αν το κρανος το αφηνεις πανω στο μηχανακι και βραζει, πριν το φορεσεις το βρεχεις μεσα-εξω με νερο Να χρειάζεται ο φόβος τού προστίμου, για να χρησιμοποιείς κάτι που πιθανότατα θα σώσει τη ζωή σου... ...και πάμε να πείσουμε λαό αυτής τής νοοτροπίας να κόβει/ζητάει αποδείξεις, να μην παρκάρει σε θέσεις Α.Μ.Ε.Α. και τα σχετικά... ...ξυπνήστε με όταν ξημερώσει! με την διαφορα οτι αντιθετα με τον σεβασμο προς τους αλλους, ο καθενας πρεπει να μπορει να κανει οτι γουσταρει αναφορικα με την ζωουλα του
deesnider Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 με την διαφορα οτι αντιθετα με τον σεβασμο προς τους αλλους, ο καθενας πρεπει να μπορει να κανει οτι γουσταρει αναφορικα με την ζωουλα του Βεβαίως, καμία αντίρρηση. Αρκεί, όπως έχω πει και παλαιότερα εδώ, για την περίπτωση που σπάσει το κεφάλι του σε ατύχημα, αλλά δεν είναι τόσο τυχερός ώστε να πεθάνει επί τόπου, να έχει τ' αρχίδια να έχει δηλώσει από πριν, ότι δε θέλει να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός (ασθενοφόρο, νοσοκομεία κ.τ.λ.), προκειμένου να προσπαθήσει να τον σώσει. Έτσι ώστε, όσα μέσα και προσωπικό θα απασχολούνταν για χάρη του, να διοχετευθούν στο να σωθεί η ζωούλα κάποιου φουκαρά, ο οποίος έπαιρνε κάθε δυνατό μέτρο προστασίας, αλλά στάθηκε απλά άτυχος, αντί να παίζει ρωσική ρουλέτα με full loaded όπλο, κάνοντας «ό,τι γουστάρει αναφορικά με τη ζωούλα του»... (Υπάρχει και το ζήτημα των συνεπειών που έχει να αντιμετωπίσει ο πιθανός δεύτερος εμπλεκόμενος στο ατύχημα, η οποίες είναι πολύ διαφορετικές στην περίπτωση που ο «ό,τι γουστάρω κάνω αναφορικά με τη ζωούλα μου» απλά τραυματιστεί, απ' ό,τι στην περίπτωση που θα σκοτωθεί, αλλά ας μην το ξεχειλώσουμε για την ώρα...) 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα