solton57010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Μα το macbook pro με εξαωτερικη οθονη 24" θα είναι πιο γρήγορο κ πιο ανετο/παραγωγικο απο το imac 21 με την μικροτερη οθόνη κ τον παναργο σκληρό δισκο 5400rpm. Ε αυτή τη λυση, θα εχεις κ καλυτερο desktop (mbp+24") κ θα εχεις κ ενα λαπτοπ. Χωρια οτι δεν θα σε κουράζει το μηχανημα με το ποσο αργο θα είναι. Ακριβως αυτο εχω αποφασισει να κανω macbook pro 13,3 το οποιο θα συνδεεται σε 24 οθονη στο σπιτι.Και bye bye laptop και σταθερο.Το μονο που με προβληματιζει ειναι αν θα πρεπει να περιμενω ενα 6μηνο ισως και λιγοτερο για να δω τους skylake Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Κomos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Θα θέλα να δω σε ποσό καιρό θα κλασει η μπαταρία Αν το χρησιμοποιείς μόνιμα στην πρίζα Επίσης θα θέλα να δω τι θα προτοβαλεις στις 2 usb του pro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Θα θέλα να δω σε ποσό καιρό θα κλασει η μπαταρία Αν το χρησιμοποιείς μόνιμα στην πρίζα Επίσης θα θέλα να δω τι θα προτοβαλεις στις 2 usb του pro Αν κρίνω απο την δικιά μου τα τελευταία 2 χρόνια θα βγάλει σίγουρα μια 5ετία και βάλε. Αυτό οτι χαλάει αν μένει με στην πρίζα δεν έχω καταλάβει γιατί να ισχύει. Αμα είναι να βγάζω το UPS για να μην χαλάσει....Δεν είναι σαν τις μπαταρίες των αλλων laptops Εχει σχεδιαστει απο την Apple με controller που την διατηρεί ενεργή ακομα και οταν είναι στην πρίζα. Υπάρχουν usb hub, αν και τώρα πια υπάρχουν και τα ασυρματα hub. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solton57010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Θα θέλα να δω σε ποσό καιρό θα κλασει η μπαταρία Αν το χρησιμοποιείς μόνιμα στην πρίζα Επίσης θα θέλα να δω τι θα προτοβαλεις στις 2 usb του pro Η μπαταρια αλλαζει με 200 σε service τις apple εαν δεν θες να ασχοληθεις,γιατι εαν πιανουν τα χερια σου με 45-50 ευρω αλλαζει.Απο τα μεχρι τωρα δειγματα δεν "κλανουν" πριν απο τα 3-5 χρονια σε αντιθεση με οτι laptop περασε απο τα χερια μου και στο χρονο η μπαταρια ηταν για πεταμα (Με κορυφη τα dell στο 4 μηνο). Με 2usb port?Υπαρχουν usb hub εδω και μια δεκαετια ασε που στο pc πανω απο 3 δεν χρησιμοποιησα ποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
groot Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Η μπαταρια αλλαζει με 200 σε service τις apple εαν δεν θες να ασχοληθεις,γιατι εαν πιανουν τα χερια σου με 45-50 ευρω αλλαζει.Απο τα μεχρι τωρα δειγματα δεν "κλανουν" πριν απο τα 3-5 χρονια σε αντιθεση με οτι laptop περασε απο τα χερια μου και στο χρονο η μπαταρια ηταν για πεταμα (Με κορυφη τα dell στο 4 μηνο). Με 2usb port?Υπαρχουν usb hub εδω και μια δεκαετια ασε που στο pc πανω απο 3 δεν χρησιμοποιησα ποτε. Χώρια ότι στο usb port βάζεις μόνο USB sticks. External HDD βάζεις Time Capsule που είναι με δίκτυο και μπορεί να πάρει extra σκληρούς και printers. Επίσης, εάν έχεις νέο macbook χωρίς CD και στο ίδιο δίκτυο παίζει Η/Υ Apple με CD και στον οποίο έχεις account τότε βλέπεις στον finder σου κανονικά το CD του άλλου Η/Υ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Θα θέλα να δω σε ποσό καιρό θα κλασει η μπαταρία Αν το χρησιμοποιείς μόνιμα στην πρίζα Επίσης θα θέλα να δω τι θα προτοβαλεις στις 2 usb του pro Η εξωτερικη οθονη εχει ενσωματωμενο usb hub. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalis1908 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μία απο τα ίδια και εγώ. Δεν ανοίγω καινούριο thread μιας και υπάρχει παρόμοια συζήτηση και ξεθάβω το παρόν. Χρήστης iphone 5s/ipad Air και θέλω να πάω σε mac για να εκμεταλλευτώ το οικοσύστημα της apple. Τώρα έχω windows 10 με 8gb ram και 120gb ssd σκληρό και επεξεργαστή intel i3 και χρήση που κάνω είναι σχετικά απλή. Browsing, μουσική, ταινίες και torrent. Του 2011-2012 είναι ο desktop αλλά αν το επιτρέψουν τα οικονομικά θέλω να κάνω το βήμα. Δεν θέλω imac μιας και έχω ήδη οθόνη στο γραφείο όπου έχω ps4 και βλέπω και tv και 2 οθόνες δεν χωράνε Ούτε macbook μιας και θέλω τη δουλειά να την κάνω στην οθόνη μου. Έχω βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο http://www.public.gr/product/apple/macmini/mac-mini-mgen2gua-i5-8gb1tbiris-5100/prod6900413pp/ Ποια είναι η γνώμη σας;; Επίσης δεν έχω διαβάσει όλο το thread ακόμα γιατί είμαι στη δουλειά, οπότε αν έκανε τη μετάβαση ο φίλος θα ήθελα να μου γράψει τις εντυπώσεις του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wired_1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μία απο τα ίδια και εγώ. Δεν ανοίγω καινούριο thread μιας και υπάρχει παρόμοια συζήτηση και ξεθάβω το παρόν. Χρήστης iphone 5s/ipad Air και θέλω να πάω σε mac για να εκμεταλλευτώ το οικοσύστημα της apple. Τώρα έχω windows 10 με 8gb ram και 120gb ssd σκληρό και επεξεργαστή intel i3 και χρήση που κάνω είναι σχετικά απλή. Browsing, μουσική, ταινίες και torrent. Του 2011-2012 είναι ο desktop αλλά αν το επιτρέψουν τα οικονομικά θέλω να κάνω το βήμα. Δεν θέλω imac μιας και έχω ήδη οθόνη στο γραφείο όπου έχω ps4 και βλέπω και tv και 2 οθόνες δεν χωράνε Ούτε macbook μιας και θέλω τη δουλειά να την κάνω στην οθόνη μου. Έχω βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο http://www.public.gr/product/apple/macmini/mac-mini-mgen2gua-i5-8gb1tbiris-5100/prod6900413pp/ Ποια είναι η γνώμη σας;; Επίσης δεν έχω διαβάσει όλο το thread ακόμα γιατί είμαι στη δουλειά, οπότε αν έκανε τη μετάβαση ο φίλος θα ήθελα να μου γράψει τις εντυπώσεις του. Φίλε μου έχω iMac late 12" με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με το mini που κοιτάς , και κάνω ακριβώς την ίδια χρήση που θα κανείς και εσύ. Το εργαλείο που κοιτάς είναι υπεραρκετό για αυτά που θες να κάνεις ! Και εγώ από windows έκανα την μετάβαση μετά από πολλά χρονια ( win 95, 98, xp ) κτλ. Δεν θα το μετανιώσεις ποτέ ! Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ever ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalis1908 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Φίλε μου έχω iMac late 12" με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με το mini που κοιτάς , και κάνω ακριβώς την ίδια χρήση που θα κανείς και εσύ. Το εργαλείο που κοιτάς είναι υπεραρκετό για αυτά που θες να κάνεις ! Και εγώ από windows έκανα την μετάβαση μετά από πολλά χρονια ( win 95, 98, xp ) κτλ. Δεν θα το μετανιώσεις ποτέ ! Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ever ! To μόνο που με αγχώνει είναι πως επειδή τόσα χρόνια έχω συνηθίσει με ssd μη μου φανεί αργός... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μία απο τα ίδια και εγώ. Δεν ανοίγω καινούριο thread μιας και υπάρχει παρόμοια συζήτηση και ξεθάβω το παρόν. Χρήστης iphone 5s/ipad Air και θέλω να πάω σε mac για να εκμεταλλευτώ το οικοσύστημα της apple. Τώρα έχω windows 10 με 8gb ram και 120gb ssd σκληρό και επεξεργαστή intel i3 και χρήση που κάνω είναι σχετικά απλή. Browsing, μουσική, ταινίες και torrent. Του 2011-2012 είναι ο desktop αλλά αν το επιτρέψουν τα οικονομικά θέλω να κάνω το βήμα. Δεν θέλω imac μιας και έχω ήδη οθόνη στο γραφείο όπου έχω ps4 και βλέπω και tv και 2 οθόνες δεν χωράνε Ούτε macbook μιας και θέλω τη δουλειά να την κάνω στην οθόνη μου. Έχω βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο http://www.public.gr/product/apple/macmini/mac-mini-mgen2gua-i5-8gb1tbiris-5100/prod6900413pp/ Ποια είναι η γνώμη σας;; Επίσης δεν έχω διαβάσει όλο το thread ακόμα γιατί είμαι στη δουλειά, οπότε αν έκανε τη μετάβαση ο φίλος θα ήθελα να μου γράψει τις εντυπώσεις του. Παιρνοντας ενα macbook δεν αποκλειει τη πιθανοτητα να το συνδεσεις με την οθονη σου. Οπως και να εχει, το μηχανημα ειναι χωρις ssd και μαλιστα με παναργο σκληρο δισκο των 5400rpm. Ξεχνα οποιοδηποτε μηχανημα εν ετει 2016 που δεν εχει ssd/fusion drive, γιατι με το που θα το ανοιξεις θα ειναι αργο, θα εχει lag και καθυστερησεις. Για να καταλαβεις ποσο αργο θα ειναι το mac mini χωρις ssd και πως θα λαγκαρει σε απλες καθημερινες εργασιες, δες εδω αποσπασματα απο review του iMac 21" με παναργο,φθηνιαρικο δισκο: http://www.theverge.com/2015/11/5/9670426/apple-imac-review-27-inch-5k-21-inch-4k-retina It’s 2015, and Apple somehow thinks it’s reasonable to put cheap 5400-rpm hard disks in these wondrous Retina machines (7200 rpm in the case of the 27-inch version). Everyone should stay far away from these configurations, otherwise your new Mac will feelnoticeably slow the moment you take it out of the box. Try opening even basic, everyday apps like Safari and Mail and you’ll be met with maddening delays. So consider the $100 Fusion Drive upgrade to be a mandatory one if you’re buying these machines. http://www.engadget.com/2015/10/13/apple-imac-review-2015-21-5-inch-4k/%C2%A0 If you're not careful, you also might end up with frustrating disk speeds.... I have just a traditional hard drive, one that spins at a modest 5,400 revolutions per minute. (Seriously, what year is this?) I routinely waited through a lengthy startup of around 47 seconds, with the machine taking seven seconds just to show the splash screen. http://www.macworld.com/article/2991920/hardware/imac-with-4k-retina-display-review-a-high-resolution-desktop-mac-for-the-masses.html The base storage configuration of the 4K iMac is a 1TB, 5400rpm hard drive. It’s been a few years since I regularly used a Mac with a spinning disk as its primary hard drive, and man, did it feel slow.Starting up was slow. Launching apps was slow. Everything... just... took... longer. It’s disconcerting to take a brand-new, top-of-its-line Mac out of the box and be disappointed by how sluggish it feels, but that’s what I experienced, and it’s pretty much down to that slow hard drive. ----------------------------------------------------- Oποτε παρε ενα μηχανημα με ssd ή τουλαχιστον fusion. Μπορει να ειναι ενα macbook air στα ~1000€ , μπορει να ειναι ενα mac mini. Στο macbook air των 1000€ εχεις το πλεονεκτημα του καλυτερου ssd(το air δεν φοραει απλο ssd, αλλα pci-e ssd που ειναι πιο γρηγορος απο τους πιο γρηγορους ssd που βαζουμε στα desktop μας), επεξεργαστη intel 5ης γενιας αντι για 4ης γενιας που εχει το mac mini, πιθανως λιγο πιο γρηγορη καρτα γραφικων και φυσικα οτι ειναι και λαπτοπ οποτε εσυ θελησεις. Εχει και καποια αλλα πλεονεκτημα, οπως οτι εχει ηδη ηχεια, keyboard και touchpad(χαζομαρες, αλλα πρεπει να τα υπολογιζεις και αυτα), αλλα το βασικοτερο οτι εχει ηδη καμερα και μικροφωνο για να κανεις skype, facetime κλπ. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2016 από haHa 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalis1908 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 @HAHA Αυτό φοβάμαι και εγώ. Το pc μου πετάει πραγματικά. σε 15sec max έχει ανοίξει και σε 2 sec έχει απενεργοποιηθεί. Αντικειμενικά δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το αλλάξω. Αλλά μιας και έχω iphone και ipad θέλω να ωφεληθώ το πλεονεκτημα του να είναι apple ολες οι συσκευές σου και το πως επικοινωνούν μεταξύ τους. Συν οτι θέλω να δουλέψω σε ένα καινούριο λειτουργικό. Με τα macbook καλό το ότι συνδέονται (λογικα με hdmi να φανταστώ) με την οθόνη μου. Αλλά ρε γαμώτο πολύ μικρές χωρητικότητες. ας πούμε τα 128gb δεν φτάνουν για τίποτα... Κοίταγα και πέρυσι τέτοια εποχή για macbook για να τον είχα και για μουσική (dj) αλλά τελικά αγόρασα έναν dell που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Για αυτό κοίταγα και mac mini. Έχω Ipad, έχω laptop μήπως και άλλο laptop είναι υπερβολή.. Αλλά αν είναι το mac mini Να μου βγει ίδια χρήματα με macbook μάλλον θα επιλέξω το δεύτερο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
belkin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 @HAHA Αυτό φοβάμαι και εγώ. Το pc μου πετάει πραγματικά. σε 15sec max έχει ανοίξει και σε 2 sec έχει απενεργοποιηθεί. Αντικειμενικά δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το αλλάξω. Αλλά μιας και έχω iphone και ipad θέλω να ωφεληθώ το πλεονεκτημα του να είναι apple ολες οι συσκευές σου και το πως επικοινωνούν μεταξύ τους. Συν οτι θέλω να δουλέψω σε ένα καινούριο λειτουργικό. Με τα macbook καλό το ότι συνδέονται (λογικα με hdmi να φανταστώ) με την οθόνη μου. Αλλά ρε γαμώτο πολύ μικρές χωρητικότητες. ας πούμε τα 128gb δεν φτάνουν για τίποτα... Κοίταγα και πέρυσι τέτοια εποχή για macbook για να τον είχα και για μουσική (dj) αλλά τελικά αγόρασα έναν dell που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Για αυτό κοίταγα και mac mini. Έχω Ipad, έχω laptop μήπως και άλλο laptop είναι υπερβολή.. Αλλά αν είναι το mac mini Να μου βγει ίδια χρήματα με macbook μάλλον θα επιλέξω το δεύτερο... Κανε ενα γαματο hackintosh με τα μισα λεφτα και το αναβαθμιζεις και οποτε θελεις. Επειδη ειχα mac mini πριν χρονια ειναι καθαρα πεταμα χρηματων. Η apple εχει βρει την κοτα με τα χρυσα αυγα (λειτουργικο) και μας πουλαει υπολογιστες της πλακας πανακριβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalis1908 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Κανε ενα γαματο hackintosh με τα μισα λεφτα και το αναβαθμιζεις και οποτε θελεις. Επειδη ειχα mac mini πριν χρονια ειναι καθαρα πεταμα χρηματων. Η apple εχει βρει την κοτα με τα χρυσα αυγα (λειτουργικο) και μας πουλαει υπολογιστες της πλακας πανακριβα Είχα προσπαθήσει παλιά για hackintosh και μόνο που δεν έκαψα τον υπολογιστή Τότε ήμουν και πιο μικρός με μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Πλέον δεν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ με τέτοια. Θέλω απλά να το βάλω και να δουλεύει.. Ούτε να στήνω συστήματα ούτε τίποτα... Δίκιο έχεις, αλλά εγώ απλά δεν είμαι στη φάση να ψάχνομαι με τέτοια πράγματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
belkin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Είχα προσπαθήσει παλιά για hackintosh και μόνο που δεν έκαψα τον υπολογιστή Τότε ήμουν και πιο μικρός με μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Πλέον δεν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ με τέτοια. Θέλω απλά να το βάλω και να δουλεύει.. Ούτε να στήνω συστήματα ούτε τίποτα... Δίκιο έχεις, αλλά εγώ απλά δεν είμαι στη φάση να ψάχνομαι με τέτοια πράγματα.. Δεν ξερω για ποσα χρονια πριν μιλας και τι pc ειχες αλλα τωρα ειναι ποιο ευκολα τα πραγματα αρκει να εχεις το καταλληλο hardware φυσικα. Αν δεν μπορεις εσυ βρες καποιον απο την πολη σου να σου το στησει οσο και να του δωσεις κερδισμενος θα βγεις σιγουρα, απο το να δωσεις τα υπερδιπλασια για mac και με λιγοτερες δυνατοτητες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) @HAHA Αυτό φοβάμαι και εγώ. Το pc μου πετάει πραγματικά. σε 15sec max έχει ανοίξει και σε 2 sec έχει απενεργοποιηθεί. Αντικειμενικά δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το αλλάξω. Αλλά μιας και έχω iphone και ipad θέλω να ωφεληθώ το πλεονεκτημα του να είναι apple ολες οι συσκευές σου και το πως επικοινωνούν μεταξύ τους. Συν οτι θέλω να δουλέψω σε ένα καινούριο λειτουργικό. Με τα macbook καλό το ότι συνδέονται (λογικα με hdmi να φανταστώ) με την οθόνη μου. Αλλά ρε γαμώτο πολύ μικρές χωρητικότητες. ας πούμε τα 128gb δεν φτάνουν για τίποτα... Κοίταγα και πέρυσι τέτοια εποχή για macbook για να τον είχα και για μουσική (dj) αλλά τελικά αγόρασα έναν dell που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Για αυτό κοίταγα και mac mini. Έχω Ipad, έχω laptop μήπως και άλλο laptop είναι υπερβολή.. Αλλά αν είναι το mac mini Να μου βγει ίδια χρήματα με macbook μάλλον θα επιλέξω το δεύτερο... Aυτο ακριβως. Η διαφορα στην τιμη τους αν υπολογισεις και το κοστος αλλαγης σε ssd στο mac mini, συν camera για skype, facetime κλπ ειναι πολυ μικρη και με το macbook εχεις το πλεονεκτημα της φορητοτητας, ενα απο τα καλυτερα touchpad της αγορας κλπ. Το θεμα της χωρητικοτητας λυνεται με εναν εξωτερικο δισκο, αφου ετσι κι αλλιως σαν σταθερο θα τον χρησιμοποιεις κυριως. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2016 από haHa 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις