MoviemakerGr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Την δουλειά σου μπορείς ενδεχομένως να την κάνεις κ με ένα Nuc αυτό δεν είναι το μόνο κριτήριο. Κοίτα έγιναν διάφορες προτάσεις κ μια εξ'αυτων δική μου για ένα mac mini αφού δεν δύναται να δώσει τα απαιτούμενα για έναν iMac 27"" γι'αυτο είμαστε εδω για να κάνουμε προτάσεις κ την τελικη απόφαση να την παίρνει ο ενδιαφερόμενος,εγω θα συμφωνήσω για να μην επαναλαμβάνω με το post του @haha οσο αφορά τον imac 21". Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2015 από MoviemakerGr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
groot Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Όπως ακριβώς δεν είναι το μόνο κριτήριο το εάν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου ή όχι, έτσι δεν είναι το μόνο κριτήριο το value for money για τα tech specs επιλεκτικά για επιμέρους στοιχεία ενός Η/Υ. Ένα απλό παράδειγμα... Κάποιος θέλει να αγοράσει MAC Η/Υ για να τον έχει στο γραφείο του (το έπιπλο εννοώ). Δεν έχει λεφτά για 27άρι. Είναι ακόμα καλύτερη επιλογή το mini; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScorpioX777 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Όπως ακριβώς δεν είναι το μόνο κριτήριο το εάν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου ή όχι, έτσι δεν είναι το μόνο κριτήριο το value for money για τα tech specs επιλεκτικά για επιμέρους στοιχεία ενός Η/Υ. Ένα απλό παράδειγμα... Κάποιος θέλει να αγοράσει MAC Η/Υ για να τον έχει στο γραφείο του (το έπιπλο εννοώ). Δεν έχει λεφτά για 27άρι. Είναι ακόμα καλύτερη επιλογή το mini; Συνηθως 27" αγοραζουν αυτοι που ειχαν μικροτερο και εχουν μεινει ευχαριστημενοι.Οπως ο γραφων δηλαδη.Εμενα το mac mini δεν μου αρεσε ποτε σαν φιλοσοφια αλλα ειναι φθηνο,και ετσι εμπεριεχει λιγοτερο ρισκο σε περιπτωση που δεν σου αρεσει το λειτουργικο. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2015 από ScorpioX777 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Όπως ακριβώς δεν είναι το μόνο κριτήριο το εάν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου ή όχι, έτσι δεν είναι το μόνο κριτήριο το value for money για τα tech specs επιλεκτικά για επιμέρους στοιχεία ενός Η/Υ. Ένα απλό παράδειγμα... Κάποιος θέλει να αγοράσει MAC Η/Υ για να τον έχει στο γραφείο του (το έπιπλο εννοώ). Δεν έχει λεφτά για 27άρι. Είναι ακόμα καλύτερη επιλογή το mini; Ναι το μινι είναι η καλύτερη επιλογή για γνωριμία με το osX κατά την γνώμη μου(από τα σταθερά),είναι πιο αξιόπιστο,έχει καλύτερη μεταπώληση αν πας αργότερα σε μεγαλύτερο,και μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπάρχων ενδεχομένως περιφερειακά.. Αργότερα παίρνει κανείς τις αποφάσεις του σοφότερα όταν η αρχική γοητεία έχει γίνει υποκειμενική εμπειρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
groot Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Κατά την γνώμη μου, το iMAC 21 είναι καλύτερη επιλογή. Μιας και τα super εξειδικευμένα Apps που τρώνε τους πόρους του συστήματος τα ξεχνάμε (γιατί αλλιώς, δεν θα ρώταγε κανείς τι να πάρει, θα ήξερε), τότε οι επιδόσεις των ξεχωριστών κομματιών ενός Η/Υ δεν μετράνε τόσο. Μετά-πώληση; Κάποιος που το παίρνει για να το βάλει στο γραφείο του, είναι πολύ πιθανό να το κρατήσει μέχρι να πεθάνει. Δεν λέω, θα ήταν καλό να έχει την επιλογή για να το πουλήσει σε καλή τιμή. Όμως, κατά την γνώμη μου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς και θα τον επηρεάσει άμεσα στην ζωή του με τον Η/Υ αυτόν είναι ο χώρος που πιάνει. Με το mini χρειάζονται παραπάνω χώρος και καλώδια. Με τον iMAC 21 όχι. Σε ένα γραφείο, ο χώρος έχει μεγάλη σημασία. Επίσης, εάν δουλεύει κιόλας, με τον χώρο που μένει χτυπάει και μία 2η οθόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScorpioX777 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Κατά την γνώμη μου, το iMAC 21 είναι καλύτερη επιλογή. Μιας και τα super εξειδικευμένα Apps που τρώνε τους πόρους του συστήματος τα ξεχνάμε (γιατί αλλιώς, δεν θα ρώταγε κανείς τι να πάρει, θα ήξερε), τότε οι επιδόσεις των ξεχωριστών κομματιών ενός Η/Υ δεν μετράνε τόσο. Μετά-πώληση; Κάποιος που το παίρνει για να το βάλει στο γραφείο του, είναι πολύ πιθανό να το κρατήσει μέχρι να πεθάνει. Δεν λέω, θα ήταν καλό να έχει την επιλογή για να το πουλήσει σε καλή τιμή. Όμως, κατά την γνώμη μου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς και θα τον επηρεάσει άμεσα στην ζωή του με τον Η/Υ αυτόν είναι ο χώρος που πιάνει. Με το mini χρειάζονται παραπάνω χώρος και καλώδια. Με τον iMAC 21 όχι. Σε ένα γραφείο, ο χώρος έχει μεγάλη σημασία. Επίσης, εάν δουλεύει κιόλας, με τον χώρο που μένει χτυπάει και μία 2η οθόνη. Εγω ειχα ξεκινησει με το 24" και πηγα σε 27" μετα απο 5 χρονια.Ξεκινα με το πιο φθηνο 21 γυρω στα 1100 και εαν σου αρεσει βλεπεις.Για το mini οπως γραφω και στο πιο πανω ποστ μου δεν μου αρεσει η φιλοσοφια του. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2015 από ScorpioX777 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrostr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Βασικά έχω καταλήξει σχεδόν σε iMac με 27" και δίσκο 7.200rpm. Μια ματιά στο Public που έριξα βγαίνει στα 1.700€ Μέσα στον χρόνο μετά την αγορά, θα κοιτάξω να πάρω και Apple Care.Αν θέλω έναν εξωτερικό USB δίσκο για αρχεία-ταινίες κτλ... παίρνω οποιοδήποτε Western Digital;;; γιατί πρόσεξα μερικοί αναφέρονται σε mac.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Βασικά έχω καταλήξει σχεδόν σε iMac με 27" και δίσκο 7.200rpm. Μια ματιά στο Public που έριξα βγαίνει στα 1.700€ Μέσα στον χρόνο μετά την αγορά, θα κοιτάξω να πάρω και Apple Care. Αν θέλω έναν εξωτερικό USB δίσκο για αρχεία-ταινίες κτλ... παίρνω οποιοδήποτε Western Digital;;; γιατί πρόσεξα μερικοί αναφέρονται σε mac.. ολοι οι σκληροί σαν hardware δουλεύουν κανονικά,δεν υπάρχει σκληρός που δεν κάνει για mac άσχετα αν δεν το γράφει επάνω, απλά στον ασχετο , για να πουλήσουν κοτσάρουν οτι κάνει και για mac, τσιμπόντας λιγο την τιμή. Από εκει και πέρα ειναι θέμα filesystem.Δηλαδή οπως και το windows δεν βλεπει hfs+ ετσι και το mac δεν μπορεί να διαχειριστεί ntfs.Θα χρειαστείς προγραμμα σαν το paragon ntfs ωστε να δουλέψεις απροβλημάτιστα ntfs σκληρούς. Mε λιγα λόγια οι τυχόν ασυμβατότητες είναι ελάχιστες και ξεπερνιούνται γρήγορα. Επίσης έχεις την δυνατότητα να τρέχεις κανονικά windows μέσω bootcamp αν δεις οτι δεν τα καταφέρνεις με το OS X. Eχω μια παρατηρηση να σου κάνω μονο γιατί ξεκίνησες με το σκεπτικό να αλλάξεις λειτουργικό και θεωρησες οτι πρέπει να αλλαξεις και υπολογιστη. Δεν θα σου πω να στήσεις hackintosh, αλλα με λιγη προσπάθεια μπορείς να στησεις virtual machine oS X στο μηχανημά σου και να δείς απο εκεί τι είναι έστω και υποτυπώδες το OS X χωρίς να μπαίνεις σε έξοδα. Από την άλλη αν θες να έχεις mac και για το harware design πολύ καλά κανεις κα αγοράζεις. Το OS X κατα την γνώμη δεν είναι παρά μια φτηνή δικαιολογία για να πάρει κάποιος Μac. Ειδικά τώρα που έχει εξελιχτει τόσο το hackintosh. ΥΓ. Στην θέση σου, επειδή δεν βλέπω καπου να λές για laptop, θα πήγαινα σε macbook pro εστω και μεταχειρισμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrostr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις συμβουλές!!! 1. Θέλω εξωτερικό δίσκο usb και για τον iMac & για την TV να βλέπω τις ταινίες μου. 2. Είδα λίγο το OS X μέσω vmware μια χαρά μου φαίνεται! 3. Θέλω μηχάνημα imac και όχι απλά hackintosh. 4. Δεν με βολεύει το laptop, θέλω desktop μηχάνημα με μεγάλη οθόνη γι αυτό πάω σε iMac 27". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 1. Θέλω εξωτερικό δίσκο usb και για τον iMac & για την TV να βλέπω τις ταινίες μου.Οι Western Digital (και άλλες μάρκες) που πωλούνται ως Mac Ready, η μόνη διαφορά τους από τους "απλούς" είναι πως έχουν φορμαριστεί από το εργοστάσιο σε HFS+, κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος σου με την εφαρμογή Disk Utility. Πιθανώς να δίνονται και με κάποια εφαρμογή για backup αλλά συνήθως αυτές είναι ψιλοάχρηστες. Συνοψίζοντας, οι επιλογές σου είναι να φορμάρεις το δίσκο σε: FAT32: δουλεύει παντού αλλά δεν υποστηρίζει αρχεία μεγαλύτερα από 4GB. Αν έχεις καμιά μεγάλη ταινία σε FullHD μπορεί να μην μπορείς να τη βάλεις στο δίσκο. ExFAT: είναι σαν το FAT32 αλλά υποστηρίζει και αρχεία >4GB. Όμως δεν είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα και καλό θα ήταν να ελέγξεις αν το υποστηρίζει η TV σου. NTFS: αρκετά στοιβαρό σύστημα αρχείων, διαβάζεται από σχεδόν παντού. Το OS X μπορεί να διαβάσει NTFS αλλά για να μπορεί να γράψει σε αυτό χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα σαν το Paragon NTFS for Mac. HFS+: είναι το native file system του Mac. Θα το χρειαστείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το δίσκο (και) για backup με Time Machine. Θα είναι όμως δύσκολο να διαβάσεις τα αρχεία του δίσκου σε υπολογιστή με Windows (χρειάζεσαι ειδικό πρόγραμμα) και πρέπει να επιβεβαιώσεις πως υποστηρίζεται από την TV σου. Συμπάρασμα: αν χρησιμοποιείς το δίσκο μόνο σε OS X, κάνε τον HFS+. Αν θέλεις μέγιστη συμβατότητα με άλλους υπολογιστές ή και συσκευές, κάνε τον NTFS και αγόρασε και το Paragon NTFS for Mac. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrostr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ναι επειδή τον εξ. δίσκο θα τον συνδέω και σε άλλα PC αλλά και σε smart tv για να βλέπω τις ταινίες με υπότιτλους που έχω μέσα, θα τον κάνω NTFS. Και αφού δεν γίνεται με tool του OS X, αλλά με έξτρα εφαρμογή αγορασμένη το Paragon, θα το έχω στα υπόψη...! Θα τον κάνω NTFS για να πάρω όλα τα αρχεία από το PC που δίνω, για να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω σε imac & tv. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadow Vortex Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Εδώ και δύο χρόνια τρέχω hackintosh και δεν απογοητεύτηκα από το λειτουργικό παρά του ότι δεν μπορείς να παίξεις τα παραπάνω παιχνίδια. Αλλά έχει τα πάντα που θα ήθελα από ένα Linux distro και από τα Windows ταυτόχρονα. Προσωπικά θα έλεγα να πας για hackintosh desktop, επειδή έχεις εσύ τον έλεγχο του τη τρέχει ο υπολογιστής σε εξαρτήματα και το κόστος του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrostr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Το σκέφτηκα και αυτό φίλε μου.... Απλά 1. προτιμώ να έχω καθαρό iMac υπολογιστή, 2. original λειτουργικό και 3. σε amd δεν πέφτει εύκολα έως καθόλου το hackintosh απ' ότι έχω διαβάσει συν ασυμβατότητες και μπελάς αναβάθμισης κάθε φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadow Vortex Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Το σκέφτηκα και αυτό φίλε μου.... Απλά 1. προτιμώ να έχω καθαρό iMac υπολογιστή, 2. original λειτουργικό και 3. σε amd δεν πέφτει εύκολα έως καθόλου το hackintosh απ' ότι έχω διαβάσει συν ασυμβατότητες και μπελάς αναβάθμισης κάθε φορά. Ναι, πρώτα πρέπει να πας σε intel, και να προσέξεις τι αγοράζεις σε motherboard και κάρτα γραφικών. Δεύτερων, το λειτουργικό είναι αρκετά original παρά μερικά driver εκτός και πας αν βάλεις κάτι το πειραγμένο. Επίσης δεν ξέρω τι εννοείς με "καθαρό" ο υπολογιστής μου είναι αρκετά καθαρός στο hardware και software που τρέχει. Το image του OSX το πήρα από το Apple Store μέσου ενός mac, και τα πράγματα που έβαλα ξέρω πια είναι και τι κάνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Βασικά έχω καταλήξει σχεδόν σε iMac με 27" και δίσκο 7.200rpm. Μια ματιά στο Public που έριξα βγαίνει στα 1.700€ Μέσα στον χρόνο μετά την αγορά, θα κοιτάξω να πάρω και Apple Care. Αν θέλω έναν εξωτερικό USB δίσκο για αρχεία-ταινίες κτλ... παίρνω οποιοδήποτε Western Digital;;; γιατί πρόσεξα μερικοί αναφέρονται σε mac.. Μην δωσεις 1700€ (βασικα 1850€ με την εγγύηση) εν ετει 2015 για μηχανημα χωρις ssd που θα είναι πιο αργο στην πλειονότητα των καθημερινων εργασιων απο ενα μηχάνημα τγν 400€.Ειδικα απο την στιγμη που η αναβάθμιση αργότερα σε ssd είναι δύσκολη κ ακριβη. Δωσε κατι παραπάνω κ παρτο εξαρχης με ssd, μην πάρεις ακριβο μηχανημα που θα σε κουραζει απο την αρχη κ θα θέλεις να το αναβαθμισεις κατευθείαν . Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2015 από haHa 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις