Προς το περιεχόμενο

Θέλετε την ησυχία σας; Μακριά απο Maxtor 6Y120P0 (120GB)

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλετε την ησυχία σας;

Μακριά απο Maxtor!

Ψάχνοντας για WD στα 120GB (7200rpm, ata100, 8mb cache) κατέληξα να αγοράσω το ολόιδιο σε χαρακτηριστικά μοντέλο της Maxtor επειδη ο WD ήταν άφαντος σε όσα μαγαζιά είχα ψάξει Το είχα ψάξει και λιγο στο internet για τον maxtor οπότε αφού είχε πάρει καλές κριτικες...γιατι όχι;

Έλα ντε που ο σκληρός κάνει τρομερό θόρυβο! Καμία σχέση με τον deathstar IBM που έχω ή τον WD Caviar (20GB). Μιλάμε δεν παίζεται. Έχω ένα αθόρυβο μηχάνημα και ξαφνικά κατέληξα με ένα σκληρό δίσκο να χαλάει την όλη εικόνα :?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Koita h alhteia einai oti oi maxtor einai ligo pio thorivodeis otan diavazoun h grafoun. Pantws an kanonika o diskos xwris na grafei h diavazei kanei thorivo, epeses se periptwsh, exw enan 6y160PO kai einai mia xara, exw akousei kai WD JB kai den mporw na pw oti htan symantika pio athorivws, oi JB vevaia einai polu athorivoi sto diavazma kai sto grapsimo. Oso gia ton IBM kalutera mhn ton anafereis giati autos kai an einai thorivwdhs.

P.S. O Maxtor einai o pio grhgoros apo olous!

Δημοσ.

IBM sux big time !

eixa IBM 30 ari kai ta ftise sta 2 xronia me normal xrisi, sto telos ekane kati akatanoitous apaisious thorybous tribhs ylikou

twra exw 2 x maxtor 120GB 8mb buffer kai sou lew ta eksis: 1) einai gamatos skliros 2) poli grigoros - kanw capture 80GB video apo analogiki kamera kai de xanei oute frame ! 3) gia na les oti o maxtor einai thorybwdhs, mallon den exeis akousei thorybwdh skliro disko !

tsiou

Δημοσ.

Παιδια δυστυχως ειναι αληθεια αυτο που λεει το παιδι! Και εγω εχω ακριβως τον ιδιο σκληρο και κανει πολυ θορυβο για την τεχνολογια του.. Και λεω αυτο γιατι ενταξει καμμια σχεση με τον θορυβο που κανανε παλιοτερα οι σκληροι και νομιζες οτι ανοιγουν τον δρομο για να κανουν εργα εξω απο το σπιτι σου! Αλλα εχω μεσα στο ιδιο κουτι και εναν 80αρη WD 8MB cache και μεχρι να παρω τον 120arh Maxtor δεν ακουγοταν ο σκληρος..Τωρα ακουγεται εμφανως ο σκληρος και ειναι ενοχλητικο.. Βεβαια ακουγεται οταν γραφει ή διαβαζει, οχι οταν δεν κανει τιποτα, αλλα ειναι σπαστικο.. Και δεν θελω να τον στειλω στο service στην μαμα Maxtor γιατι θα μου στειλουνε χρησιμοποιημενο για replacement και δεν γουσταρω γιατι ειναι ολοκαινουργιος..

Να ρωτησω κατι τον φιλο..Τον εχεις 1 partition? Μηπως φταιει αυτο? Επειδη εγω 1 τον εχω ενω τον WD τον εχω 4.. Μηπως επειδη ειναι 1 σκετο να διαβαζει μεγαλη περιοχη και να ακουγεται ετσι?

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι στην ανάγνωση ή εγγραφή (κεφαλή) αλλά στο μοτέρ.

Παλιότερα είχα 3 πανομοιότυπους Maxtor 60GB 7200rpm (και μάλιστα αγορασμένους μαζί). Ο ένας ήταν τελείως αθόρυβος, αλλά οι άλλοι δύο έκαναν έναν εκνευριστικό ήχο (κατά τα άλλα δούλευαν μια χαρά βέβαια). Ο θόρυβος δεν προερχόταν από την κεφαλή κατά την ανάγνωση ή εγγραφή, αλλά επρόκειτο για ένα εκνευριστικό "ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι" που φαινόταν να προέρχεται από το μοτεράκι τους.

Κοιτώντας λίγο πιο προσεκτικά στις τεχνικές τους προδιαγραφές, είδα πως η Maxtor έβγαζε 2 διαφορετικές παραλλαγές του ίδιου δίσκου, η μία με απλά ρουλεμάν και η άλλη με "fluid dynamic bearings" (ότι κι αν σημαίνει αυτό) για λιγότερο θόρυβο.

Φυσικά, στην Ελλάδα έφερναν μόνο αυτούς με τα απλά ρουλεμάν, και απ' όσο έχω καταλάβει εγώ, είναι θέμα τύχης να πέσεις σε κομμάτι με μεγάλες ανοχές (και θόρυβο) ή όχι...

Δημοσ.

Λοιπόν, για όσους έχουν maxtor hd, ας ρίξουν μια ματιά στην επίσημη σελίδα.

Από εκεί κατεβάστε το ACM (Acoustic Managment). Ένα μικρό proggie που σου επιτρέπει να βάλεις στη ζυγαριά επιδόσεις - θόρυβο hd.

sc

Δημοσ.

Συγνωμη ρε madsc αλλα αν ειναι να ριξω τις επιδοσεις του σκληρου για να μην κανει θορυβο, ας κανω και underclock ολοι τους επεξεργαστες μας επειδη δεν αντεχουν οι ανεμιστηρες...Αν ειναι δυνατον καινουργιος σκληρος να κανει τετοιο θορυβο...Κριμα γιατι τον πηρα απο Αγγλια και πρωτη φορα τον δοκιμασα Ελλαδα τωρα που κατεβηκα και αρα δεν μπορω να τον στειλω πισω...

Δημοσ.

re paidia, o 8oruvos tou sklirou mou pou einai o idios maxtor 120 GB me 8mb buffer einai elaxistos, mipws milame gia partides me diaforetikes prodiagrafes ?

egw ton pira apo italia, otan kanw copy kapoia GB kai doulebei full speed , akous kati alla se kamia periptwsi den einai enoxlitiko

exw egkatastisei WD 80 GB ata 100 8 mb buffer se allo PC kai dexomai oti einai pio a8orybos apo ton maxtor

ayto de simainei pantws oti o maxtor mporei na 8ewrh8ei "8orybwdis skliros" se kamia periptwsi

Δημοσ.

Φιλε μου οταν ξοδευουμε λεφτα για να στησουμε ενα αθορυβο overclocked συστημα σε πολυ υψηλες ταχυτητες, ειναι σπασιμο να σου τα χαλαει ο σκληρος ιδιως οταν ειναι ολοκαινουργιος και ο ανταγωνισμος του (WD) ειναι πραγματικα αθορυβος με ακριβως ιδιες επιδοσεις...

Δημοσ.

Τους έχω δουλέψει και τους 2 sta 120g(maxtor/wd) και για πολλά cp τον καθένα (100g+). Ακόμα και με όλα τα fan στα 7 ούτε ο ένας ακουγόταν, ούτε ο άλλος.

sc

Δημοσ.

Αρα κατι παιζει με το ποτε κατασκευαστηκαν ισως..Δεν εξηγειται αλλιως, σιγουρα κανεις δεν λεει ψεμματα οποτε καλυτερα να βρουμε καποιο διακριτικο στον καθε σκληρο για να δουμε τελικα τα φταιει... Εμενα παντως ακουγεται καθαρα οταν διαβαζει ή γραφει ενω ο WD ειναι σαν να μην υπαρχει.. Χαρακτηριστικο οταν κανω search στους σκληρους που ενω δεν ακουγεται τιποτα, οταν φτανει στον 120αρη καταλαβαινεις οτι ψαχνει σε εκεινον...

Δημοσ.

isos file na sou etuxe kako komati.. ti na po... ego agorasa enan Maxtor 120 ATA 133 8MB cache. O thorivos pou kanei einai idios kai ligo ligoteros me enan WD JB 80GB kai polu ligoteros apo enan WD JB 40GB... Ilikrina den ksero..

Δημοσ.

Λοιπόν, καταρχήν σε όσους αναέρθηκαν στο ACM.

Όλοι οι hd ανεξαρτήτου μάρκας έχουν ένα πρότυπο λειτουργίας σε σχέση απόδοσης θορύβου, (μη φανταστείτε ότι είναι μεγάλο δε), το οποίο είναι μία τιμή/εντολή στο firmware τους.

Η maxtor είναι μία από τις εταιρείες (αν όχι η μόνη) που με ένα απλό proggie σου επιτρέπει να επέμβεις εκεί, και να το ρυθμίσεις σύμφωνα με την αρεσκεία σου.

Σε όσες μάρκες δεν υπάρχει ανάλογο proggie, απλά δεν υπάρχει η επιλογή να το ρυθμίσεις σαν χρήστης, & συνεχίζεις να χρησιμοποιείς την στατική εργοστασιακή ρύθμιση που ΔΕΝ είναι η ίδια σε όλα τα μοντέλα, ακόμα και της ίδιας μάρκας.

Τα συμπεράσματα δεν βγαίνουν μέσω κοινής λογικής (αλλοίμονο), αλλιώς όλοι θα είχαμε γνώμη για τα πάντα.

ΔΕΝ δουλεύει για όλους τους hd αλλά για συγκεκριμένα families, για περισσότερα εδώ: http://www.maxtor.com/en/support/downloads/setacm.htm

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...