Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε 50 χρόνια θα υπάρχουν ρομπότ/ανδροειδή που δεν θα ξεχωρίζουν από τους κανονικούς ανθρώπους: 

Ο κάθε άντρας του τότε (από τον Σπαλιάρα μέχρι και τον Κάβουρα) θα ξεχαρμανιάζει με αυτές, χωρίς φόβο για εγκυμοσύνη/αρρώστιες κλπ... εννοείται ότι το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και οι γυναίκες -αν θέλουν- (αν και συνήθως δεν τους αρκεί απλά το σκέτο σεξ).

Οπότε τι νόημα θα έχει ο φεμινισμός ή/και η πατριαρχία σε μια τέτοια κοινωνία; Θα έχουν εξαφανιστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως εξαφανίστηκαν και άλλες αποτυχημένες ιδεολογίες.

ΥΓ: Όποιος θεωρεί επιστημονική φαντασία το παραπάνω, ας με κάνει quote σε 50 χρόνια. Το Insomnia εδώ θα είναι ή στην τελική υπάρχουν και τα screenshots.

Τα ρομπότ ανδροειδή που λες θα κάνουν πολύ παραπάνω από 50 χρόνια να εμφανιστούν. Σε επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης είμαστε κοντά στο 0 ενώ στην ρομποτική είμαστε σε νηπιακό επίπεδο.

Από την άλλη το VR sex που είναι το άμεσο μέλλον στον θέμα που περιγράφεις θα αλλάξει τα πράματα. Στα επόμενα 5-10 χρόνια το πολύ θα κλείνεις το online ραντεβουδάκι σου με την cyber-performer και θα ξεχαρμανιάζεις από το σπιτάκι σου στο next best thing μετά το real sex. 

• Απαντ. 648
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η τεχνολογία τρέχει με τρελούς ρυθμούς... Ιαπωνία και Αμερική κάνουν μεγάλη πρόοδο στην ρομποτική. Πέφτουν τρελά λεφτά (στην Αμερική και από την DARPA για στρατιωτική χρήση).

Σκέψου ότι πριν 50 χρόνια οι οθόνες αφής ήταν επιστημονική φαντασία (βλ. 2001: A Space Odyssey). Αν είχες μια χρονομηχανή και έλεγες σε κάποιον ότι ο σημερινός κόσμος θα ήταν γεμάτος τέτοιες συσκευές παντού, θα σε νόμιζε για τρελό. Δεν θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό κάποιος που ζούσε την δεκαετία του 60.

Εδώ ακόμα και τεχνολογίες από το Minority Report (2002) έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην καθημερινότητά μας...

Δημοσ.

Σκέψου ότι πριν 50 χρόνια οι οθόνες αφής ήταν επιστημονική φαντασία (βλ. 2001: A Space Odyssey). Αν είχες μια χρονομηχανή και έλεγες σε κάποιον ότι ο σημερινός κόσμος θα ήταν γεμάτος τέτοιες συσκευές παντού, θα σε νόμιζε για τρελό. Δεν θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό κάποιος που ζούσε την δεκαετία του 60.

Αυτο ομως παει και απο την αντιθετη μερια.

Πολλα πραγματα που τη δεκαετια του 60 και 70 τα ειχαν σιγουρακια ακομα μας διαφευγουν.

Μπορει στο space odyssey να μην μπορουσαν να φανταστουν το internet και τα tablets. Ουτε καν τους προσωπικους υπολογιστες (με γραφομηχανες γραφαν) αλλα φανταζονταν τεχντητη νοημοσυνη στο επιπεδο που ειχε πραγματικη συνειδηση.

Ενα πιο αληθινο παραδειγμα ειναι το θεμα της μεταφρασης. Απο τη δεκαετια 60 το παλευουν και εχει πεσει πολυ χρημα. Θεωρουσαν οτι ειναι υποθεση ισως 10 ετων να λυθει. 4 δεκαετιες μετα και εχουμε καταλαβει οτι ειναι τελικα πολυ πιο δυσκολο. Μιλαμε για τελεια μεταφραση ετσι, οχι απλως να βγαζεις νοημα οπως στο google translator.

Δε λεω οτι δεν γινεται, απλα μην θεωρεις δεδομενο οτι κατι που τωρα μπορεις να φανταστεις, σιγουρα θα υπαρχει στο αμεσο μελλον

• Like 2
Δημοσ.

Moυ θυμισατε την ταινια....ex-machina που ειδα πριν λιγο καιρο....

Ερωτας ανθρωπου με ρομποτ....

Οχι, οσο τεχνολογικος κι αν ειμαι, δεν μπορω να νιωσω ελξη για ενα ...μηχανημα, οσο τελειο κι αν ειναι.

Δημοσ.

Οχι, οσο τεχνολογικος κι αν ειμαι, δεν μπορω να νιωσω ελξη για ενα ...μηχανημα, οσο τελειο κι αν ειναι.

Και αν τα ρομπότ του μέλλοντος είναι τόσο τέλεια που δεν θα τα ξεχωρίζεις από ανθρώπους;

Ο μοναδικός τρόπος θα ήταν να σε αφήσουν να τα κατσαβιδιάσεις...

Δημοσ.

Η θηβα έχει όμορφες ...Η Λιβαδειά αφρατες. ..ο Βόλος και η Λάρισα ξανθές γαλανοματες.

Να μην πω και γω την μαλακια μου :D

Δημοσ.

Αν το μελλον ειναι παντως ετσι, με φοβιζει η μοντα και το overclocking. Ασε που δε πιστεύω οτι θα πετυχουν ευκολα τις αναλογίες βάρους, αρθρωση κλπ.

Δημοσ.

Ιαπωνία με μεγάλη διαφορά (από όπου έχω πάει εγώ). 

Οι Ρωσίδες είναι για γέλια συγκριτικά (δεν έχω πάει Ρωσία αλλά η Κύπρος είναι το ίδιο πράμα, 50% Ρώσικος πληθυσμός είναι)

επίσης οι Ιαπωνέζες έχουν δύο ηλικίες (οπτικά). 18 και 50. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσα. Επίσης δεν έχουν σχέση με κανένα άλλο ασιατικό λαό (mainland asia είναι γενικά πολύ πατσαβούρες)

Εεεπ, εσύ θα ήσουνα δικός μου, αλλά το χάλασες με την υπόλοιπη Ασία. B)

Αλλά σίγουρα οι γιαπωνέζες είναι κορυφή.

Ρωσίδες: πατάτες τηγανιτές με αυγά.

Και συνήθως οι πιο εντυπωσιακές γυναίκες είναι αυτές που κουβαλάνε μέσα τους πολλές ράτσες.

• Like 1
Δημοσ.

δες τη σειρά humans. αν είναι τόσο τέλειες μπορεί και να εμπαινες στον πειρασμό.

εξαρτάται βέβαια για το αν το "τέλειο" περιλαμβάνει και τη θερμότητα του σώματος .

Δημοσ.

Ποια χώρα έχει τις ωραιότερες γυναίκες,
ή ποια χώρα έχει τις καλύτερες γυναίκες;

Η ομορφία τραβά την προσοχή, αλλά χάνεται.
Η καλοσύνη όμως, μένει για πάντα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...