Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, παιρνο συνεχεια ενα error και το pc μου κανει restart (whea_uncorrectable_error) παλιοτερα ειχα ρωτισει και για ενα αλλο θεμα που ειχα και εχω οτι κολαει σε πολλα παιχνιδια που θεωριτικα αντεχει "ανετα" κρασαρει κτλπ.. το ειχαμε ψαξει με ενα παιδι και ειχαμε καταλυξει στο συμπερασμα οτι φτεει ο επεξεργαστης (amd fx 8350) καθως αφου δουλευε για καποια δευτερολεπτα στο 100% αυτοματα επεφτε σε idle δηλαδη απο 4ghz σε 1ghz... Ο υπολογιστης ειναι καινουργιος..(5 μηνων..)

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο υπολογιστής έχει αγοραστεί συναρμολογημένος καλύτερα να τον πάς για έλεγχο εφόσον υπάρχει εγγύηση

Δημοσ.

καθως αφου δουλευε για καποια δευτερολεπτα στο 100% αυτοματα επεφτε σε idle δηλαδη απο 4ghz σε 1ghz... 

Throttling αρα πρωτα κοιτας θερμοκρασίες!!

• Like 2
Δημοσ.

Ωραία αρχίζεις έλεγχο με άλλη κάρτα γραφικών και κάνεις και εναν memtest για περίπου 2 ώρες τις μνήμες , φυσικά πρέπει να δείς θερμοκρασίες του επεξεργαστή

Δημοσ.

Εχω ηδη κανει ολα τα παραπανω χωρις την δοκιμη με αλλη καρτα καθως δεν ειναι και τοσο ευκολο ν πρω καρτα απο καποιον αλλο.. ομως την τεσταρα με το furmark και ολα ηταν μια χαρα .. το μεμτεστ το εκανα και δεν εβγλε ερρορ μετα τεσταρα τις ραμ μια μια στο ιδιο παιχνιδι και μου φανηκε οτι η δευτερη σερνοταν αλλα και η πρωτη κολουσε λιγοτερο - κολουσε το παχνιδι οχι η ραμ - επειδη εκανα το troubleshoot  μαζι με ενα αλλο παιδι πιο σχετικο απο μενα καταληξαμε στον επεξεργαστη αφου στο task manager Μετα απο λιγα δευτερα δουλειας στο 100%(4.4ghz) επευτε αυτοματα στο idle(1.κατι ghz) και κρασαραν τα προγραμματα... θερμοκρασιες το περισσοτερο που μετρησα 60-65 δεν εχω μαμα ψυκτρα αλλα 412s 

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Δημοσ.

στο γράψανε και πριν εφόσον πέφτει ο επεξεργαστής είναι throttling.

Είτε λόγω μητρικής ΔΕΝ σηκώνει το OC Που έχεις κάνει είτε είναι λάθος το OC και "στεγνώνει".

Σε ποιο σημείο ακριβώς θα μας πείς μητρική και τι θερμοκρασίες έχει το σύστημα;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω κανει oc και ειπα asus m5a97 με θερμοκρασιες οχι πανω απο 60-65 για πεξεργαστη και ανεμηστιρακι coolermaster 412s τροφοδοτικο thermaltake 630w 

Δημοσ.

Μπες στο bios και απενεργοποιησε ολα τα power savings. Ετσι δεν θα πεφτει η συχνοτητα. Παραλληλα ξανακοιτα θερμοκρασιες. Εμενα για μητρηκη μου κανει.

Δημοσ.

@AETOLOFITIS το εκανα αυτο πριν μερικες μερες απενεργοποιησα τα power savings Ομως ενας  που ασχολειται(τεχνικος) μου ειπε οτι ετσι θα καψω τον επεξεργαστη μου... οταν τα ειχα απενεργοποιημενα ολα φαινοταν καλα αν και δεν το τεσταρα ιδιαιτερα... ο τεχνικος δυστηχως λειπει και δεν μπορει να βοηθησει,,,

Δημοσ.

@AETOLOFITIS το εκανα αυτο πριν μερικες μερες απενεργοποιησα τα power savings Ομως ενας  που ασχολειται(τεχνικος) μου ειπε οτι ετσι θα καψω τον επεξεργαστη μου... οταν τα ειχα απενεργοποιημενα ολα φαινοταν καλα αν και δεν το τεσταρα ιδιαιτερα... ο τεχνικος δυστηχως λειπει και δεν μπορει να βοηθησει,,,

πες του τεχνικού ότι όσοι κλοκάρουν τα έχουν κλειστά τα συγκεκριμένα.

αν είναι δυνατόν δηλαδή.

60-65 είναι οριακά για τον FX αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται το throttle.

Για να βλέπεις 4.4 όμως κάτι δεν είναι σωστό.

ο 8350 έχει turbo στα 4.2 και όχι στα 4.4

μπες στο bios και κλείσε το turbo να δεις πως συμπεριφέρεται το σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα τις ρυθμισεις στο bios, κλεισε το CPB mode και υπαρχει και αλλη μια ρυθμιση που δεν θυμαμαι πως την λενε , δεν αφηνει το CPU να πεφτει σε idle και το κραταει σταθερο..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα και ζητω συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση λογο διακοπων.... θα τσεκαρω ολα αυτα που μου ειπατε αλλα θελω να αναφερω και κατι αλλο που δεν τονισα μαλλον οσο θα επρεπε.. καθε φορα που εχω ανοιχτω τον υπολογιστη αντιμετοπιζω 1-3 random freezes και αναγκαζομαι να το κλεισω απο το κουμπι.. κατι που ειναι αρκετα ασχημο... υπαρχει περιπτωση να εχει σχεση με τον επεξεργαστη και αυτο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...