imaginas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Παρήγγειλα αυτές τελικά http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cml8gx3m2a1600c9g-vengeance-lp-green-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-dual-channel-kit-p-PER.549588 Ελπίζω να μην έχω κάποιο πρόβλημα συμβατότητας.Τώρα μένει να πάρω τα υπόλοιπα εξαρτήματα!
cabdik Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 κακως παραγγειλες μνημες πρωτα...!!! αν πας σε APU, θα πρεπει να τις αλλαξεις με 2133 - 2400ΜΗΖ...! εχεις αρκετο οφελος στους APU απο τις γρηγορες μνημες..!! πρωτα αποφασιζεις μητρικη-επεξεργαστη, και τα υπολοιπα ακολουθουν...!!! εγω παντως θα προτεινα APU (την κουρτινα 2, δλδ), για την χρηση που το θες...!!!
imaginas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Η μητρική που θέλω να πάρω δεν υποστηρίζει τις συχνότητες που γράφεις.Άρα ήταν μονόδρομος η επιλογή που έκανα.Άλλωστε μέχρι να πάρω μητρική και επεξεργαστή θα τις χρησιμοποιώ στο σύστημα που έχω.
cabdik Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 τι δεν καταλαβες απο αυτα που εγραψα? ξαναλεω.....ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ APU, βαλε μνημες 2133-2400ΜΗΖ...!! τι σχεση εχει η μητρικη...? o memory controller ειναι μεσα στην APU...! αν πας σε FX 6300, τοτε κρατα τις 1600αρες, μια χαρα ειναι..!
imaginas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 τι δεν καταλαβες απο αυτα που εγραψα? ξαναλεω.....ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ APU, βαλε μνημες 2133-2400ΜΗΖ...!! τι σχεση εχει η μητρικη...? αν πας σε FX 6300, τοτε κρατα τις 1600αρες, μια χαρα ειναι..! Μέχρι τώρα ήξερα ότι οι μνήμες πρέπει να υποστηρίζονται από την μητρική.Τι αλλάζει με τους APU επεξεργαστές;Τέλος πάντων τις παρήγγειλα,και μια χαρά θα είναι.Αργότερα,να είμαστε καλά και όρθιοι,θα πάρω 2χ8gb και θα βάλω πιο γρήγορες.Ακόμα και τώρα με 2X2gb Kingston 1600MHz + Sempron 140 1 Core τη δουλειά μου την κάνω.Αργά μεν,αλλά την κάνω.Σίγουρα θα πηγαίνει πιο γρήγορα το νέο σύστημα.
cabdik Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 γενικα οι νεοτερες γενιες επεξεργαστων, τους mem controllers τους εχουν ενσωματωμενους μεσα στο die, και οχι στη μητρικη..! αρα αναλογα με τον επεξεργαστη, υποστηριζονται και οι αναλογες μνημες. δεν σημαινει αυτο βεβαια οτι δεν θα δουλεψει το συστημα και με διαφορετικες μνημες...! ομως, ειδικα οι APU, παιρνουν μεγαλη ανασα απο τις γρηγορες μνημες...! και δουλευουν πολυ πιο "σπιρτοζικα"..!! εξαλλου, η διαφορα τιμης, ΔΕΝ σε δικαιολογει να παρεις πιο αργες μνημες...!! http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-2400c11d-8gab-8gb-2x4gb-ddr3-2400mhz-cl11-ares-dual-channel-kit-p-PER.550763
imaginas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δεν είναι θέμα η τιμή,δεν έχει διαφορά,αλλά ότι μέχρι να πάρω Μητρική κι επεξεργαστή θα αξιοποιήσω τις καινούριες μνήμες στον παλιό Η/Υ.Δυστυχώς να τα πάρω όλα τα εξαρτήματα μαζί δεν μπορώ,οπότε τώρα οι μνήμες,και ίσως έναν SSD και τον άλλο μήνα μητρική κι επεξεργαστή.Οι μνήμες εύκολα αναβαθμίζονται.Ο επεξεργαστής είναι πιο δύσκολος.Άσε που αν κάνει ότι αποσύρει η εταιρεία το σόκετ πρέπει να αλλάξεις μητρική.Γι'αυτό ας πάρω τον επεξεργαστή,σκέφτομαι και τον Α10 και οι μνήμες καλές θα είναι.
cabdik Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 ωραια...... αλλα παλι δεν καταλαβαινω γιατι δεν παιρνεις 2400αρες...!!!! αφου το ιδιο θα τις εκμεταλλευτεις και αυτες...!! θα τις βαλεις στο παλιο σου συστημα (εφοσον παιρνει DDR3, φυσικα...!). και οταν παρεις νεο, τις βαζεις στο νεο..! αν και οταν παρεις ΑPU ομως, θα εχεις το πλεονεκτημα της ταχυτητας...!
imaginas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Διότι η μητρική που έχω τώρα είναι αυτή http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-ma785gt-ud3h_10/και δεν υποστηρίζει τέτοιες ταχύτητες.Μέχρι να πάρω τα καινούρια θέλω να κάνω δουλειά με τον Η/Υ που έχω. Τελικά το άλλαξα το set μνήμες και παρήγγειλα 2400MHz και ο Θεός βοηθός!!!! RAM G.SKILL F3-2400C11D-8GAB 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHZ CL11 ARES DUAL CHANNEL KIT
Millennium Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Έχει δίκιο ο cabdik που γράφει με τα "!"...Καλά έκανες και τις άλλαξες.
cabdik Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Διότι η μητρική που έχω τώρα είναι αυτή http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-ma785gt-ud3h_10/και δεν υποστηρίζει τέτοιες ταχύτητες.Μέχρι να πάρω τα καινούρια θέλω να κάνω δουλειά με τον Η/Υ που έχω. Τελικά το άλλαξα το set μνήμες και παρήγγειλα 2400MHz και ο Θεός βοηθός!!!! RAM G.SKILL F3-2400C11D-8GAB 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHZ CL11 ARES DUAL CHANNEL KIT και πολυ καλα εκανες..! δεν χρειαζεται κανενας "θεος βοηθος". οι μνημες δεν λειτουργουν ΜΟΝΟ στην ονομαστικη τους ταχυτητα. μπορουν καλλιστα να λειτουργησουν και χαμηλοτερα, αναλογα με τις αναγκες του συστηματος..!! εγω, αν πηρε το ματι σου -που μαλλον δεν το πηρε- στο MAIN PC της υπογραφης μου, εχω 2 σετ με διαφορετικα μεταξυ τους χαρακτηριστικα. τι σημαινει αυτο? οτι δεν θα επρεπε να λειτουργουν μαζι? απλα οι 2400αρες προσαρμοζονται στο προφιλ των "μικροτερων" 1600αριων..! γι αυτο επεμενα και σου ελεγα παρε 2400αρες..!!
imaginas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Αύριο θα τις παραλάβω,και θα δούμε!Αν δε δουλεύουν ξέρω ποιον να κυνηγήσω 1
skopelmix Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Φίλε μου το όλο εγχειρημά σου θεωρώ οτι είναι λάθος,αναβαθμίζουμε cpu+mobo+ram για να μην έχουμε ασυμβατότητες.Καταλαβαίνεις βέβαια οτι υπάρχει μία πιθανότητα να μήν δουλέψουν σε mobo 7ετίας,ελπίζω η μητρκή σου οτι θα τις κάνει undervolt apo 1,65v που δουλεύουν σε 1,5v που υποστηρίζει η μητρική σου
imaginas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δεν τις πήρα γι'αυτό το σύστημα.Απλώς αγοράζω σιγά σιγά κάποια πράγματα διότι δεν έχω όλα τα λεφτά να πάρω και τα 3 κομμάτια μαζί.Αν δε λειτουργήσει,θα κρατήσω τις παλιές μέχρι να πάρω την καινούρια μητρική και τον καινούριο επεξεργαστή. Η κατασκευάστρια εταιρεία λέει στη σελίδα της:SPD Voltage 1.50v Απ΄ότι κατάλαβα αυτή είναι η τάση που δέχεται αλλά είναι τεσταρισμένη και στο 1,65v "Tested Voltage 1.65v"
imaginas Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Για το κουτί RAIJINTEK ARCADIA τι γνώμη έχετε;Αρχικά δεν είχα σκοπό να αλλάξω κουτί αλλά αυτό,στα 38€ μου αρέσει.Το έχει κάποιος;Είναι εύκολο με τα καλώδια;Παίρνει υδρόψυξη αν αργότερα θελήσω να βάλω;Τώρα έχω ένα full tower της chieftech κάπου 10 ετών.Αλλά το κακό είναι ότι μαζεύει πολλή σκόνη!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα