zeys13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Καλημέρα σας συνφορουμίτες. Λοιπόν το ερώτημα είναι απλό. Επειδή γενικώς η Δεη δεν μας τα λέει καλά, και έχουμε αρκετες διακοπές ρεύματος του λεπτού ή και του δεκαλέπτου, και ενα κλιματιστικό που χρησιμοποιούμε τώρα είναι αρκετα μεγάλο (on-off 30000) με το που ανάβει ο συμπιεστης του έχει μεγάλη πτώση τάσης (χαμηλώνουν τα φώτα και το ups στο pc χτυπάει, φαντάζομαι οτι και το ψυγείο θα τραβάει ζόρια. Το ψυγείο είναι samsung rl60gegih full no frost, inverter συμπιεστή και έχει εγγυήση νομίζω 10 χρόνια για το συμπιεστή και 2 για τα ηλεκτρονικά. Είναι καλή ιδέα να του βάλω ένα ups που έχω και κάθεται; Το ups είναι powerware 5110 με 2 μπαταρίες, δεν θυμάμαι αν είναι 1000va ή 1500va. Το μόνο που θα χρειαστώ είναι μπαταρίες για το ups.
coffeex Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δεν κοιτάζεις καλύτερα προς την λύση που λέγεται σταθεροποιητής τάσης; 1
NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δεν δικαιολογείται τοσο μεγαλη πτωση τασης με την εκκίνηση το μηχανηματος, κατι λαθος εχετε κανει στην εγκατάσταση και στην διάμετρο των καλωδίων,, να υποθεσω οτι το μηχανημα μπηκε εκ των υστέρων χωρις μελετη ηλεκτρολόγου, τι παροχή εχεις μονοφασική? Τα ups κλπ σε σενα δεν ειναι η λυση.
michael92 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δεν έχει νόημα το UPS στο ψυγείο. Αν απλά δεν το ανοίγεις όταν πέφτει το ρεύμα, η μόνωση κρατάει το εσωτερικό κρύο για τουλάχιστον 10-20 ώρες.
dangar Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Παίζει να έχει μπεί το κλιματιστικό σε γραμμή φωτισμού;; Αν ναι καλύτερα να βάλεις ανεξάρτητη γραμμή για το κλιματιστικό και ξέχνα το UPS.
zeys13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Παιδια το aircondition εχει μπει σε ξεχωριστη γραμμη με 20 ασφαλεια, η καταναλωση του ειναι 3.4kw ειπαμε 30000 btu ειναι αυτα.Το ρευμα ειναι μονοφασικο. Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι δεν κανει το ups και γιατι κανει ενας επιτηρητης τασης; Αποστολή από το Lenovo P770 με τη χρήση Insomnia App
NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δεν απάντησες σε αυτο που ρωτησα, εν ολιγεις το μηχανημα αυτο θελει 4αρια για την τροφοδοσία του και 16αρια στην παροχή δεη σε μονοφασικό, αν δεν τα εχει φρόντισε να τα αποκτήσεις με νεα μελέτη και υποβολή στην δεη. Αν τα εχεις φώναξε ηλεκτρολόγο, δεν δικαιολογείτε
zeys13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Οντως δεν απαντησα σε αυτο που ρωτησες. Λοιπον στο σπιτι εγινε ανακαινιση αλλαχτηκαν ολα τα ηλεκτρολογικα και στον πινακα εγινε υποδομη για τριφασικο εως και το ρολοι. Ομως τριφασικο δεν μπηκε και εχει παραμεινει το παλιο μονοφασικο. Το ερωτημα ομως δεν ειναι το aircondition το ερωτημα πως μπορουμε σωσουμε τα ηλεκτρονικα του ψυγειου απο διακοπες και βυθισεις της τασης, πραγμα που γινοταν και πριν απο το κλιματιστικο. Αποστολή από το Lenovo P770 με τη χρήση Insomnia App
mindreader Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Επαναφερω το θεμα, καθως οσα 'φανταζομασταν' τα προηγουμενα χρονια, πλεον μαλλον θα τα ζησουμε στον χειμωνα που ερχεται... Και μπορει οντως το ψυγειο να κρατα ψυξη σε διακοπη ρευματος για καποιες ωρες, αν δεν του ανοιγεις τις πορτες, αλλα αν εγω μπορω με ενα ups, πχ τις δυο ωρες διακοπης ρευματος να τις κανω μία, ε τοτε ειναι οφελος. Μπορει ενα οικιακο ups, να δωσει ρευμα για καποια ωρα, σε ενα νεο ψυγειο inverter με χαμηλη καταναλωση;
gorge18 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, mindreader είπε Επαναφερω το θεμα, καθως οσα 'φανταζομασταν' τα προηγουμενα χρονια, πλεον μαλλον θα τα ζησουμε στον χειμωνα που ερχεται... Και μπορει οντως το ψυγειο να κρατα ψυξη σε διακοπη ρευματος για καποιες ωρες, αν δεν του ανοιγεις τις πορτες, αλλα αν εγω μπορω με ενα ups, πχ τις δυο ωρες διακοπης ρευματος να τις κανω μία, ε τοτε ειναι οφελος. Μπορει ενα οικιακο ups, να δωσει ρευμα για καποια ωρα, σε ενα νεο ψυγειο inverter με χαμηλη καταναλωση; Θα σου πρότεινα μια μικρή γεννήτρια. Θα την κρατας οσο θες και θα βαλεις και κατι αλλο πανω. Με την τιμη που θες για ενα καλο Ups 200-300€ θα παρεις μια αρκετα καλη γεννητρια. Αρκει να εχεις τον χορο. Εγω περισυ πηρα μια 1000€ με 8kva diesel την σύνδεσα στον πινακα και ειμαι έτοιμος!! αχχαχαχα 1
mindreader Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Καλο ομως θα ηταν να ξερουμε αν υπαρχει αυτη η επιλογη, συνδεσης με ups.
mindreader Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Λοιπον, δεν ξερω ποσο καλα το εκανα, αλλα το δοκιμασα και φαινεται οτι γίνεται! Ακομη δεν το πιστευω, για να ειμαι ειλικρινης! Το ψυγειο οπως ειπα, ειναι νεο, inverter. Το λεω γιατι υποθετω οι απαιτησεις σε καταναλωση, μαλλον παιζουν ρολο. Συνεδεσα μικρο οικιακο ups, πανω στο οποιο ειχα συνδεδεμενο ξεχωριστο automatic voltage regulator. Και αυτο το εκανα, γιατι το ups-ακι που αγορασα, εγραφαν σε κριτικες οτι το avr του δεν ειναι και πολυ σταθερο. Για τα υπολογιστικα μου εχω 'μπομπα' apc, αλλα για 2ο ups δεν ηθελα να δωσω χρηματα. Ετσι λοιπον, παροτι το εν λογω ups εχει δικο του avr, συνεδεσα πανω του ξεχωριστο avr. Και πανω σε αυτο το avr, συνεδεσα το ψυγειο! Λοιπον παιδια, τα φωτα εντος ηταν αναμενα απο την 1η στιγμη, και μετα απο κανενα 5λεπτο, πηρε μπρος και το μοτερ/fans κλπ. Εδειξε καποιο load το ups, και εγω καταλαβα οτι μαλλον λειτουργει κανονικα. Δεν ξερω βεβαια ποση ωρα θα του εδινε, δεν καθισα να κανω σχολαστικο τεστ. Ηθελα απλα να ξερω, σε ωρα αναγκης, αν μπορω να το ριξω πανω, οποτε αν μας τραβηξουν καμια γενικη διακοπη ωρων, να μειωσω τις ωρες που το ψυγειο μου θα ειναι offline. Και φαινεται να ειναι εφικτο, με το setup που προανεφερα.
mindreader Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Αχρειαστες να ειναι αυτες οι πατεντες, αλλα βλεπω να χρειαζονται.
Kozanitis1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Αν η έξοδος του UPS είναι καθαρό ημίτονο, θεωρώ πως δεν έχεις θέμα, απλά τα ξεκινήματα των μοτέρ και τυχόν αντιστάσεων θα ζορίζουν/πίνουν την μπαταρία.. Καλύτερη κυματομορφή από το δίκτυο, μόνο με πολύ ακριβό UPS θα πετύχεις, με πάρα πολύ υψηλό κόστος για να δουλεύει απλά ένα ψυγείο.. Βάλε του ένα σταθεροποιητή τάσης σκέτο, αν σου περισσεύουν 2-3 κατοστάρικα μίλα με ένα ηλεκτρολόγο να βάλετε έναν επιτηρητή τάσης στον πίνακα για να καλύπτει όλες τι συσκευές του σπιτιού.. 1
mindreader Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Να σου πω, για την 'ωρα της αναγκης' που το θελω, νομιζω - φαινεται, να με καλυπτει. Δηλαδη, αν γινει καμια διακοπη αρκετων ωρων, στο δικο μου ψυγειο με αυτη τη συνδεση, να ειναι χρονικα μικροτερη. Προς το παρον δεν το συνεδεσα να το εχω μονιμα εκει, ups+avr. Αλλα αν δω οτι αρχιζουν οι προγραμματισμενες διακοπες, τοτε θα το συνδεσω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα