Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα θα ηθελα τα φωτα σας. Η μανα μου εχει το 50% απο ενα αμαξι και το αλλο 50% το εχει ο πατερας της(δηλαδη παππους μου) που εχει πεθανει απο το 2009. Λοιπον η μανα μου θελει να παει για αποσυρση αυτο το οχημα και πρεπει να αποδεχτη το υπολοιπο 50% απο τον παππου μου ωστε να μπορεσει να κανει αυτη τη διαδικασια. Οταν πεθανε ο παππους μου η μανα μου και η γιαγια μου δεν εκαναν αποδοχη κληρονομιας τιποτα γιατι στο ονομα του δεν ειχε κανενα ακινιτο παρα μονο το 50% του αυτοκινητου. Λοιπων τωρα η μανα μου θελει να μεταβιβασει αυτο το 50% στο ονομα της για να μπορεσει να του κανει οριστικη διαγραφει. Πια ειναι ακριβως η διαδικασια για να μπορεσει να μεταβιβασει αυτο το 50% στο ονομα της????. Αναγκαστικα θα πρεπει παρει και η γιαγια μου καποιο ποσοστο του αυτοκινητου????. Θα πληρωσει καποιο προστημο γιατι τοσα χρονια δεν το ειχαν μεταβιβαση??

Δημοσ.

Όταν πεθαίνει κάποιος τα αυτοκίνητα κληρονομούνται μόνο από τον/την σύζυγο, όχι (και) από παιδιά, δεν πάει όπως τα ακίνητα.

Επίσης αποδοχή κληρονομιάς δεν κάνεις ποτέ.

Δικαίωμα άρνησης κληρονομιάς έχεις μόνο μέσα στο εξάμηνο.

Δημοσ.

Δηλαδή το 50% που ανηκε στον παππού μου θα πάει στην γιαγιά μου. Και τι εννοείς δεν κάνει αποδοχή κληρονομιάς πως δηλαδή θα μεταβιβάσουν αυτό το 50% σε άλλο όνομα ώστε να κάνουν την απόσυρση. Ποια ειναι η διαδικασία;;;

Δημοσ.

Ναι πάει στη γιαγιά.

Και είπαμε, δεν κάνεις αποδοχή κληρονομιάς.

Αποποίηση κάνεις μέσα σε 6 μήνες. Αν δεν κάνεις, θεωρείσαι αυτόματα ότι αποδέχεσαι την όποια κληρονομιά και πας και τα δηλώνεις στη φορολογική δήλωση, πας και μια βόλτα από λογιστή/εφορία να ρωτήσεις περισσότερα. Αυτά μέσα στον χρόνο μετά το θάνατο.

Εσείς τι θα κάνετε μετά από 6 χρόνια και τι πρόστιμα θα πληρώσετε, αν θα πληρώσετε, ούτε λογιστής ούτε εφοριακός είμαι. Λογικά τόσα χρόνια η γιαγιά δεν είχε τεκμήριο για το αμάξι λόγω του αδήλωτου 50%.

Την Δευτέρα τράβα ρώτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...