cb_papi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Γεια σας, Αυτή τη στιγμή έχω στο Desktop μου τον 840 Pro 512GB και θέλω να αγοράσω έναν 850 Evo 500GB για έναν server που έχω (ο οποίος τώρα έχει συμβατικό HDD). Τί θα ήταν προτιμότερο; Να βάλω τον EVO στο desktop και να μεταφέρω τον Pro στον Server ή να κρατήσω τον Pro στο desktop και να βάλω τον Evo στον server; Υπ'όψιν το Desktop έχει SATA 2 ενώ ο server SATA 3. Επίσης, στον server τρέχουν 2-3 virtual machines θεωρώ ότι θα έχει περισσότερα read-writes απ'ότι το desktop.
plpapadopoulos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Σαφώς και ο 840 Pro είναι πολύ ανώτερος (κυρίως σε αξιοπιστία). Είναι σαν να συγκρίνεις Mercedes A class me Mercedes E class. Εφόσον μιλάμε για Server και μιλάμε και για χρήση VMs, σαφώς και βάζεις τον Pro στον server (υποθέτοντας οτί εκείνο το μηχάνημα θα έχεις περισσότερες ώρες ανοιχτό και θα έχεις τα data σου).
kougi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Σε αναλογη ερωτηση που ειχα κανει στις προτασεις αγορας σκληρου δισκου, ειχαν γραψει οτι οι διαφορες μεταξυ EVO-PRO ειναι ελαχιστες και δεν δικαιολογουν την μεγαλυτερη τιμη του δευτερου.
cb_papi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ! Θα βάλω τον Pro στο server και τον EVO στο desktop. 1
plpapadopoulos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Σε αναλογη ερωτηση που ειχα κανει στις προτασεις αγορας σκληρου δισκου, ειχαν γραψει οτι οι διαφορες μεταξυ EVO-PRO ειναι ελαχιστες και δεν δικαιολογουν την μεγαλυτερη τιμη του δευτερου. Όποιος σου έδωσε τέτοια απάντηση προφανώς δε ξέρει τί του γίνεται. 4 παραδείγματα που καθιστούν τον 840 Evo πολύ χειρότερο του 840 Pro: 1) TLC μνήμες έναντι MLC που φοράει ο 840 Pro. 2) Χαμηλότερο lifespan έναντι του 840 Pro. 3) Αστάθεια στα read/writes του 840 Evo (το φόρουμ έχει βουήξει). 4) Buggy firmware στον 840 EVO.
omghi2u Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Το παιδι ομως εδω μιλαει για τον 850 EVO οχι τον 840. Εχει τα ιδια προβληματα με το firmware και το read/write & ο 850?
plpapadopoulos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Το παιδι ομως εδω μιλαει για τον 850 EVO οχι τον 840. Εχει τα ιδια προβληματα με το firmware και το read/write & ο 850? Από τη στιγμή που τέθηκε θέμα σύγκρισης με τον Pro, ο Pro θα μπεί στον server. Τα 1 και 2 που έγραψα παραπάνω ισχύουν και για 840 Evo και για 850 Evo λόγω τεχνολογίας των μνημών.
kougi Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Ναι για 850 ρωτησα κι εγω και μου ειπαν οτι δεν εχουν μεγαλες διαφορες, εγω ετσι κι αλλιως τον προ εχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα