vaggelouras Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Καλησπερα παιδια , η γιαγια μου εχει ενα Laptop με ΠΟΛΥ και το εννοω πολυ , χαμηλα specs. Ποια windows προτείνετε να της περασω ωστε να πηγαινε οσο πιο στρωτα γινεται; Ευχαριστω!
AETOLOFITIS Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 να βαλεις μια πολυ ελαφρια εκδοση linux που να μοιαζει με windows. 1
sepsekasan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 ατσα η γιαγια πολυ προχω...πες μου πως εχει και facebook 4
mathsrule Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Λογικά Windows XP. Όμορφα εμφανισιακά, αρκετά εύκολα στη χρήση, και δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλές, πλέον, απαιτήσεις hardware. 1
Tragic! Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Ή ότι είπε ο Σπάροου ή κάνα windows like linux όπως ειπώθηκε παραπάνω. Ή καινούργιο laptop 1
vaggelouras Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Εχει fb εχει και insta! Παιδιά αν γινεται μονο windows γιατι εδω με το ζόρι προσαρμόστηκε τοσο καιρο στα 8 που της εχω . Τα xp λες να τα συνηθίσει ευκολα; ελεγα να της βαλω μια μνημη 4αρα να παει στα 8 ,και εναν ssd ,θα υπαρχει πρόβλημα;
vaggelouras Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Τα λεω γενικα γιατι δεν εχω αυτη τη στιγμη το λαπτοπ μπροστα μου. Hp 2000-(κατι)Επεξεργαστη εναν Amd διπυρηνο στο 1.3ghz (πολυ χαλια)4 gb ram λογικα 1 στικ, σκεφτομαι να βαλω αλλα 4 15,6 οθονη 1366x768 Gpu ενσωματωμένη Η χρηση που κανει ειναι 100% browsing αλλα ακομα και εκει τα φτύνει σε φαση που βλεπει στο mega κατι εργα και παιζει με 10 fps. Edit: εννοειται εχει antivirus και δεν βρισκει ιους, και της καθαριζω και τα cookies καθε μια βδομαδα.
mathsrule Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Εχει fb εχει και insta! Παιδιά αν γινεται μονο windows γιατι εδω με το ζόρι προσαρμόστηκε τοσο καιρο στα 8 που της εχω . Τα xp λες να τα συνηθίσει ευκολα; ελεγα να της βαλω μια μνημη 4αρα να παει στα 8 ,και εναν ssd ,θα υπαρχει πρόβλημα; Τα XP πιο εύκολα θα της φανούν από τα 8 λογικά. 1
tarantules Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Κι εγώ linux προτείνω.Να μην ξεχάσεις μόνο να της βάλεις και το wireshark να σπάει κανά δίκτυο της περιοχής (θα μπαίνουν κι άλλες γιαγιάδες εκεί γύρω....) 2
Bspus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Που τα βρηκε τα 4GB RAM το πολυ παλιο laptop? Μην βαλεις παραπανω δεν εχει νοημα για Browsing και ταινιες Και τα xp ακομα ουτε τα 4GB δεν θα βλεπουν ολοκληρα, εκτος αν εβαζες xp 64bit που φυσικα δεν θα το κανεις γιατι ειναι τρελα Το laptop με τι windows αγοραστηκε? Λες πολυ παλιο αλλα με οθονη 1366x768 μαλλον ειναι του 2008 και μετα. Πολυ πιθανο να ηρθε με vista και να μην υπαρχουν drivers για xp. Αν υπαρχουν ομως ψαξε και βαλε την εκδοση windows XP fundamentals for legacy PCs. Επισημη ειναι απο τη MS για αδυναμα μηχανηματα. Δεν πωληθηκε ποτε στο εμποριο αλλα ηταν διαθεσιμη για εταιρικους χρηστες με ειδικα συμβολαια. Διαφορετικα μενεις με τα 8. Τοση καθυστερηση που λες μαλλον κατι φταιει στην εγκατασταση η στο δισκο. Δες σε τι κατασταση ειναι ο δισκος. Ειμαι σιγουρος οτι αν βγαλεις το antivirus και αφησεις το defender θα πηγαινει πολυ καλυτερα. Εγω αυτο θα εκανα στη θεση σου και θα αφηνα τη γιαγια απλο χρηστη χωρις δικαιωματα. Τι θα της κλεψουνε τους λογαριασμους της τραπεζας η τις συνταγες μαγειρικης που αναρτα στο FB? 1
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 θυμάμαι παλαιότερα πουλούσαν λάπτοπ με κάτι amd C-30 επεξεργαστές στα 1.2-1.3. Κατέβασε το cpu-z και δείξε τι φοράει,αν έχω πέσει μέσα τότε δεν κάνει για τίποτα το συγκεκριμένο ό,τι και να βάλεις. Τρομερά αδύναμα χαρακτηριστικά. Με την προσθήκη ραμ δεν θα βελτιώσεις κάτι,είναι αδύνατον να γεμίσεις 4 γίγα με την χρήση που αναφέρεις. Εδώ εγώ με firefox και 10 καρτέλες συνέχεια ανοιχτές δεν ξεπερνάω το 1.5 γιγα στη μνήμη. 1
vaggelouras Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι παλιο! Περσινό ειναι! Της το εκανε δωρο ο παππους μου νομίζοντας οτι θα κανει τη δουλεια της. Ηταν freedos και της ειχα περασει τα 7 starter μεχρι που της εκανα αναβαθμιση στα 8.1 pro. Νομιζω οτι με τα 7 starter ηταν καλητερα παντως. Δεν εχω αυτη τη στιγμη το λαπτοπ εδω.
Bspus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Την πατησες Ισως τα windows 10 που ειναι ακομα πιο λιτα σε απαιτησεις να βοηθησουν, αλλα μεγαλη διαφορα απο τα 8.1 σε ταχυτητα δεν θα εχουν. Δεν ειναι οι απαιτησεις του λειτουργικου που σε τραβανε πισω αλλα οι βαριες σελιδες και το playback των video. Οποτε γυρναμε στο θεμα του antivirus. Αν φοβασαι χωρις αυτο και θες windows δεν ξερω τι μπορεις να κανεις. Αν βαλεις linux τουλαχιστον θα μπορεις να μην εχεις AV και απο εκει θα κερδισεις σε ταχυτητα οχι επειδη ειναι linux. Και οχι οποιοδηποτε linux. Τα απολυτως απαραιτητα με ελαφρυ desktop environment οπως το xcfe. Προτεινω το τελευταιο debian που εχει απο την αρχη επιλογη για xfce αλλα αν σε δυσκολευει, και το mint με xfce καλο ειναι. Δεν θα εχει προβλημα η γιαγια, το firefox θα ανοιγει απλως 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα