Mr.pakic Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Καλησπερα παιδια!! εχω ενα λαπτοπ με τα εξης χαρακτηριστικα cpu intel i5 2430M ram 10gb gpu gt740M και εχω θεμα με την θερμοκρασια που ειναι σε υψηλα επιπεδα για παραδειγμα αμα το εχω ανοιχτο χωρις να το χρησιμοποιω ξεκινα απο τους 56 βαθμους και φτανει του 72..οταν αρχισω και το χρησιμοποιω (internet, pro 13 και κανα αλλο ελαφρυ game) φτανει τους 97-98 βαθμους ο επεξεργαστης!! διαβασα ενα οδηγο για undervolting με το RightMark CPU Clock Utility αλλα οταν παω να το λειτουργησω μου βγαζει συνεχεια το ιδιο προβλημα "Cannot install or load RTcore64 driver. Make sure you're loading this application from not a read only medium and/or a network drive, and that you're logged on with administrator rights" ... βρηκα ομως ενα αλλο προγραμμα για να χρησιμοποιησω το ThrottleStop_800 αλλα δεν ξερω πως να τον λειτουργησω μιας και δεν ειναι και πολυ γνωστης σε αυτα τα θεματα και εχω ενα φοβο μην χαλασω τιποτα...Αν μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δουλευει αυτο το προγραμμα ή αν ξερει κανεις κανα αλλο παρομοιο προγραμμα!! το λαπτοπ ειναι καθαρισμενο απο σκονες και οι παστες ειναι μια χαρα Ευχαριστω!!
kougi Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Γενικοτερα για να πειραξεις τα βολτς σε ενα μηχανημα, καλυτερα να το κανεις μεσα απο τα bios της μητρικης.
Mr.pakic Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Έψαξα στο bios μήπως βρω καμία ρύθμιση αλλά δεν βρήκα τίποτα...
nikos1982 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 αν δεν εχεις καποια βαση με ανεμιστήρες καλο θα ηταν να αγοράσεις μια γτ βοηθαει την κατασταση.
Mr.pakic Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Αυτές οι θερμοκρασίες είναι με ανεμιστήρα!
mitsus Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Ποσο καιρο το εχεις? Το εχεις καθαρισει-αλλαξει παστες?
Mr.pakic Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 το λαπτοπ ειναι παντα καθαρο απο σκονες αφου καθε μηνα καθαριζεται και οι παστες ειναι καινουργιες...το εχω 8 μηνες περιπου
SPANK Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Επειδή οι θερμοκρασίες ειναι αρκετά υψηλές και το laptop ειναι καινούργιο ? καλύτερα να το πάς για έλεγχο και να μην παίξεις με undervolting κτλπ 1
Mr.pakic Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Επειδή στο service του πλαίσιου δυο φορές που πήγα μου είπαν είναι ενταξει και μετά αφού το έψαξα είδα ότι αυτό το μοντέλο έχει θέμα με τις υψηλες θερμοκρασίες, αποφάσισα να δοκιμάσω το undervolting
xristoforos89 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Τράβηξε ένα stress test με aida64 μπροστά τους. Έχε πρόχειρο και ένα screenshot των υψηλών θερμοκρασιών στην επιφάνεια εργασίας. Και τέλος μίλησε με τα κεντρικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διάβασε το θέμα που έχω ανοίξει για το τρομερό σέρβις του πλαίσιο.
SPANK Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Αν δεν έχει πρόβλημα το laptop θα το άφηνα ως έχει γιατι υπάρχει κίνδυνος αν παίζεις με το undervolting να του κάνεις και ζημιά οποτε τοτε θα χάσεις και την εγγύηση
Mr.pakic Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ με το πλαίσιο άλλο γιατί τσάμπα χαλάω σάλιο και βενζίνη να πάω...απ ότι έψαξα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα το undervolting κι αυτός είναι ο λόγος που θέλω να το κανω
xristoforos89 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Με το undervolting δεν πρόκειται να έχεις θέμα. Αντιθέτως θα έλεγα, μεγαλώνει τον χρόνο ζωής του λαπτοπ μιας και πέφτουν οι θερμοκρασίες. Βέβαια με τον τρόπο αυτόν πέφτουν και οι επιδόσεις. Ένα είδος undervolting είναι και το να ορίσεις το λαπτοπ να τρεχει σε εξοικονόμηση ενέργειας. Με τον τρόπο αυτόν πέφτουν αισθητά οι επιδόσεις του λαπτοπ και κατ'επέκταση και οι θερμοκρασίες.
Mr.pakic Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δοκιμασα και την εξοικονομηση αλλα δεν ειδα και καμια ιδιαιτερη διαφορα σχετικα με την θερμοκρασια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα