dimmak Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 θέλω να περάσω από έναν ide σκληρό σε SSD τα windows 7..Τα έχω μόνο εκεί γνήσια και το Cd χάθηκε σε μετακόμιση..Έχω Το CD KEY όμως υπάρχει κάποιος ανταπτορας όπως αυτούς που βλέπω στο νετ η είναι άπλα για αρχεία και τίποτε άλλο>>>??? Αν ξέρει κάνεις ας HElp! Γιατί έχω έτοιμο PC Και δεν έχω Windows Και δεν θέλω να βάλω πάλι πειρατικά...! Στον Ide έχει μόνο τα Windows τίποτε άλλο...!
big7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 αν περάσεις από την αρχή τα windows στο καινούριο pc και απλά βάλεις το cd key που είναι αυθεντικό δεν θα δουλέψει?
Xmoran Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Βάζεις πάνω και τον ssd και με ένα πρόγραμμα cloning, περνάς τον ide στον ssd.
The_Judas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Κατεβάζεις το easus partition master και κάνεις ssd migration.
Occultist Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Τώρα σε τι μηχάνημα με IDE controller κατφέρνεις και κάνουν έστω και boot τα 7, δε μπορώ να φανταστώ... Τον SSD, φαντάζομαι, με κάποιο εξάμβλωμα pci->sata; Σαν USB θα τρέχει, αδερφέ...
Rod@X Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Τώρα σε τι μηχάνημα με IDE controller κατφέρνεις και κάνουν έστω και boot τα 7, δε μπορώ να φανταστώ... Τον SSD, φαντάζομαι, με κάποιο εξάμβλωμα pci->sata; Σαν USB θα τρέχει, αδερφέ... Αν έχει παλιά μητρική με ide και sata , και μετά τη μεταφορά, τον συνδέσει στη SATA, δεν θα δει κάποια διάφορα?
Occultist Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Αν έχει παλιά μητρική με ide και sata , και μετά τη μεταφορά, τον συνδέσει στη SATA, δεν θα δει κάποια διάφορα? Αυτές οι μητρικές ήταν, σχετικά, λίγες. Και μιλάμε τώρα για σύστημα Athlon 64 - ενδεχομένως και μονοπύρηνο... Όχι, φίλτατε, ΔΕΝ αξίζει και, η διαφορά που θα δει, θα το κατατάσσει πάλι πολύ χαμηλά για να πεις έστω θα κάνει απόσβεση... Γενικά, σε τέτοια συστήματα δε ρίχνεις ούτε Ευρώ...
Rod@X Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Αυτές οι μητρικές ήταν, σχετικά, λίγες. Και μιλάμε τώρα για σύστημα Athlon 64 - ενδεχομένως και μονοπύρηνο... Όχι, φίλτατε, ΔΕΝ αξίζει και, η διαφορά που θα δει, θα το κατατάσσει πάλι πολύ χαμηλά για να πεις έστω θα κάνει απόσβεση... Γενικά, σε τέτοια συστήματα δε ρίχνεις ούτε Ευρώ... Δεν ξερουμε γιατι συστημα μιλαμε, αρα υποθεσεις κανουμε. Ο ts δεν εχει δωσει πληροφοριες. Συμφωνω βεβαιως οτι αν δεν υπαρχει sata, χαραμιζεται ο ssd και αν παλι εχει, λιγα θα κανει απο αυτα που μπορει. Θα δει ομως καποια διαφορα προς το καλλιτερο. Εχω βαλει σε παλιο laptop sata i και αλλαξαν πολλα. Αν αξιζει, θα το κρινει ο ιδιος και το ...πορτφολι του. Σε desktop ,ουτε εγω θα το εκανα, ο δισκος θα αξιζει οσο το υπολοιπο συστημα! Τα λεφτα του παντως δεν θα πανε χαμενα, στο κατω-κατω θα του μεινει ο SSD για μελλοντικη αναβαθμιση η μεταπωληση
dimmak Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Αυτα που λέτε ειναι πολύ σωστα όλοι σας το θεμα ειναι οτι η μιτρηκη μου δεν εχει Ide αν ειχε θα το ειχα κανει αμεσως...λετε με εξωτερικο σκληρο να γινεται??να βαλω τον iden μεσα και μεσω usb να γινει τιποτα η δεν θα γινει σωστη μεταφορα λογο οτι αργει σχετικα το usb!??? Η μητρική μου εχει μονο σατα και καθολου Ide ! και ειναι σταθερο...Laptop ποτε δεν αγοραζω ουτε προκειτε...Εχω ενα mac δωρο που κερδισα παο ενα διαγωνισμο mixing σε ενα εvent και το εχω μονο για να παιζω μουσικη οταν παω στα μαγαζια που δουλεύω ...Απο εκει και περα δεν περνω λαπτοπακι ^^
Rod@X Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Αυτα που λέτε ειναι πολύ σωστα όλοι σας το θεμα ειναι οτι η μιτρηκη μου δεν εχει Ide αν ειχε θα το ειχα κανει αμεσως...λετε με εξωτερικο σκληρο να γινεται??να βαλω τον iden μεσα και μεσω usb να γινει τιποτα η δεν θα γινει σωστη μεταφορα λογο οτι αργει σχετικα το usb!??? Η μητρική μου εχει μονο σατα και καθολου Ide ! και ειναι σταθερο...Laptop ποτε δεν αγοραζω ουτε προκειτε...Εχω ενα mac δωρο που κερδισα παο ενα διαγωνισμο mixing σε ενα εvent και το εχω μονο για να παιζω μουσικη οταν παω στα μαγαζια που δουλεύω ...Απο εκει και περα δεν περνω λαπτοπακι ^^ Αρα τα Win7 που εχεις στο σκληρο (IDE) δεν ειναι απο αυτη τη μητρική (SATA) που δεν εχει ide και θες να τα δουλεψεις?
Occultist Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Μπερδεύτηκα...Ο φίλος δεν είπε στην αρχή ότι έχει σύστημα με IDE;
Rod@X Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Το μυστήριο ξεδιαλύνεται: Ξαναδιαβάζοντας το (Νομίζω ) εννοεί, ότι έχει ένα Ide σκληρό, ξέμπαρκο, με γνήσια windows 7 από έναν υπολογιστή και θέλει να τα μεταφέρει σε ssd για να τα βάλει σε άλλον έτοιμο.. Εύκολο να γίνει, δύσκολο να δουλέψει σε άλλη μητρική. Αν δεν δοθούν λεπτομέρειες... δύσκολο να μαντέψεις ....
dimmak Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Ακριβως ROD@X ετσι...θελω απο τον IDE να τα περάσω στον SSD .Ένα φιλος μου πρότεινε αυτό : " θα χρειαστείτε κάποιο bootable DVD για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό και να το ενεργοποιήσετε με το product key που σας έχει διαθέσει η Microsoft προκειμένου να λειτουργήσετε το γνήσιο αντίγραφο των Windows 7. Αν θέλετε κάποιον μετατροπέα IDE to SATA μπορείτε να προμηθευτείτε το αντίστοιχο προϊόν, εδώ. ".... όμως και πάλι CD ME WINDOWS 7 ULTI. όπως και του σκληρού έχω χωρίς KEY όμως άλλο το ενα CD και άλλο αυτό που έχει ο δίσκος... ! Απλά ένα φορματ από δίσκο σε δίσκο δεν γίνεται?? Να βάλω τον Converter και τους 2 σκληρούς επάνω και να πάω διαχείριση δίσκων, το σύστημα θα εντοπίσει άμεσα πως προσθέσαμε ένα νέο δίσκο ενώ θα έχω βάλει τον ide για windows, να κάνω τον SSD "MBR", για λόγους συμβατότητας και γιατί είναι 120 και όχι 1 η 2 τερα και θα τρέχει πολύ καλύτερα μετά GTP και να το κάνω : δεξί κλικ επάνω του και επιλέγουμε "Νέος απλός τόμος". "επόμενο" "επόμενο"μέχρι να ολοκληρωθεί. NTFS/Ετικέτα τόμου - "DATA" και τέλος!..... Ο άλλος όμως μου είπε να έχω ένα bootable cd. ΔΛΔ οτι cd και αν βαλω θα δουλεψει με αλλο CD KEY? Οχι δεν πιστευω αυτο να παιζει.Το καθε δικο του εχει το δικο του CD KEY! Απο την αλλη εχω ενα προγραμα που βρησκει καθε εκδοση καθε Cd key οποιου CD προγραματος και να βαλεις οπως και απο Windows...... Θα δω μια με τον Converter και βλεπουμε.... Αν εχετε παιδια κατι να πειτε για να γινει πειτε το... γιατι λιγο μου την εδωσε η κατασταση ^^ Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2015 από dimmak
Rod@X Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Αν εχεις το pc που ειχε τον IDE, πρώτα προετοιμασία του δίσκου για τη μεεταφορα http://www.oxhow.com/transfer-installed-windows-7-to-a-new-computer/ και μετα αντιγραφή. Αν δεν το εχεις , δυσκολο να γινει και μαλλον θα χρειαστείς χρονο- υπομονη και ισως βοήθεια από κάποιον έμπειρο.http://www.makeuseof.com/tag/upgrading-hardware-tips-moving-windows-installation-without-reinstall/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα