Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λάπτοπ με GeForce 840m και Intel HD 5500, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους drivers που πέρασε το λειτουργικό. Εγκατέστησε σωστούς driver απο μόνο του.

Η AMD γενικά ένα θέμα με τους drivers πάντα το είχε. Η Nvidia απο την άλλη συνεργάστηκε απευθείας με την MS για την ανάπτυξη driver για τα 10.

Δε θα μιλήσω για την τελευταία δεκαετία, γιατί κάπου τόσο έχει να δώσει σοβαρό πρόβλημα σε driver, αλλά για πες μας αυτήν τη στιγμή ποιο είναι το θέμα που έχει και είχε πάντα;

Ναι...το φαντάστηκα...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είχα κάποιο πρόβλημα έως τώρα με τα boot times. Τα windows φόρτωναν σε λογικά χρονικά πλαίσια.

Σήμερα που άνοιξα όμως το λάπτοπ, έφτασε στην login screen σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα.

Συνολικά 20 δευτ. για πλήρως λειτουργικό desktop με φορτωμένα drivers και προγράμματα.

Και μιλάμε για λάπτοπ με πολύ μέτρια χαρακτηριστικά, με HDD δίσκο μισοπεθαμένο και διπύρινο στα 1.6

Δημοσ.

Laptop με i7 3ης γενιάς και SSD

Boot time

με Windows 8.1: 15 sec (μετά από 2 χρόνια χρήσης και update από 8 σε 8.1)

με Windows  10: 50 sec (μετά από clean install και άδειο δίσκο, η εγκατάσταση των drivers της κατασκευάστριας εταιρίας δεν βελτίωσε το boot time)

Θα επιστρέψω στα 8.1

• Like 1
Δημοσ.

το λεω εγω..κατι παιζει με τα 10αρια..

Από 8.1 σε 10 δεν είδα κάποια διαφορά. Σε 5-6 sec βλέπω επιφάνεια εργασίας όπως και πριν

Δημοσ.

Με 50 sec πάλι ανεκτό είναι αλλά όχι 1:30 λεπτο μετα από αδρανοποίηση να φορτώσει το desktop σε λαπτοπ του '12.

Δημοσ.

το ξανα λεω εγω..κατι παιζει με τα 10αρια..

Έκανες clean install; Άμα είσαι απο upgrade και το λες αυτό είναι προφανές ότι τα προβλήματα που υπήρχαν στο σύστημα σου απο πριν, μεταφέρθηκαν και στα 10. Αν είχες καιρό να κάνεις φορμάτ (>3-4 μήνες), τα Windows βαραίνουν και δημιουργούνται προβλήματα που καμιά φορά δεν φαίνονται με πρώτη ματιά.

Δημοσ.

Σε λάπτοπ με GeForce 840m και Intel HD 5500, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους drivers που πέρασε το λειτουργικό. Εγκατέστησε σωστούς driver απο μόνο του.

Η AMD γενικά ένα θέμα με τους drivers πάντα το είχε. Η Nvidia απο την άλλη συνεργάστηκε απευθείας με την MS για την ανάπτυξη driver για τα 10.

στο ίδιο ακριβώς μοντέλο με HD3000 και GT525M η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική και οι κάρτες είναι ανεξάρτητες τελείως μεταξύ τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω το "δεσιμο" των καρτών σε λαπτοπ με amd κάρτες εκτός κ αν είναι "ανικανότητα" της dell να κάνει κάτι καλύτερο απο αποψη drivers.

Δημοσ.

Αν βάζαμε τον driver των 7 από dell/hp με λειτουργία συμβατότητας στα 10 λες να λειτουργούσε κανονικά? Μετα που γύρισα στα 7 το σκέφτηκα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, σήμερα εγκατέστησα σε ένα λάπτοπ μου τα Windows 10. Εκ πρώτης όψεως φαίνονται εξαιρετικά όμως το πρόβλημα που με απασχολεί είναι οι τεράστιοι χρόνοι ενεργοποίηση κατά το boot. Έκανα αναβάθμιση από Windows 7 όπου εκεί μέσα σε 1' είχε μπει στο λειτουργικό κανονικά. Με τα 10αρια πλέον φτάνει τα 4-5 λεπτά για να ξεκινήσει και περίπου 2 λεπτά για να ανοίξει αφού σηκώσω το καπάκι (από αναστολή λειτουργίας). Το μηχάνημα έχει έναν SSD. Τι μπορεί να φταίει για αυτούς τους χρόνους;

ακυρο.

4-5 λεπτα για να ανοιξεις πρεπει να εχεις τιγκαρει τον υπολογιστη με καμια 400αρια προγραμματα να κανουν boot.

σε φρεσκο install windows 10. οτι και να γινει με ssd θα ερπεπε να ανοιγεις κατω απο 1λεπτο!

σημερα μου εφεραν εμενα ενα λαπτοπ για φτιαξιμο..με windows 10.

εκτος απο τα driver (touchpad , ηχος , bluetooth) που δεν υπαρχουν σωστα πουθενα..ειχα και θεμα με το boot , shut-down. ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ!

το μηχανιμα το ειχα στησει εγω , με windows 7 πανω σε hdd και δεν εκανε πανω απο 30-40 second για να ανοιξει. τωρα πλεον περιμενεις κανα 2-3 λεπτα για να κανει boot!

κατι παιζει με τα 10αρια

Σε laptop 5ετίας βελτίωσε το boot time στο 1/3. Ούτε εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου. Πέρνει περίπου 15 δευτερα ενώ πριν έπαιρνε περίπου 50''.

Δεν παίζει κάτι με τα 10αρια.

Άρα η λύση είναι να γυρίσω σε 7, να κάνω format και έπειτα να βάλω τα 10;

Ναι. Με full updates βέβαια πριν δοκιμάσεις να βάλεις 10αρια.

Δημοσ.

Όσοι έχετε πρόβλημα με intel hd και amd radeon σε laptop στο boot time δοκιμάστε Source.png Πηγή: αυτό. Από 1:30 λεπτο που ήθελε να φτάσει στο desktop μετα από αδρανοποίηση τώρα ανοίγει σε 15''. Δεν λέω ότι είναι ο σωστός τρόπος αλλά δούλεψε σε εμένα, μετα από καθαρό setup των 10.

Δημοσ.

εγω στο lenovo Y-50 με υβριδικό δίσκο 1TB SSHD στα 8.1 ειχα 14-15 sec και με τα 10αρια εχω ακριβως τι ίδιο.

Μετα τα upgrade σε 10αρια έκανα καθαρή εγκατασταση

Την πρωτη μερα αργουσε το boot στα 10αρια (30-40 δευτερολεπτα) μετα εστρωσε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...