thephotoshoped Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα σας, σήμερα εγκατέστησα σε ένα λάπτοπ μου τα Windows 10. Εκ πρώτης όψεως φαίνονται εξαιρετικά όμως το πρόβλημα που με απασχολεί είναι οι τεράστιοι χρόνοι ενεργοποίηση κατά το boot. Έκανα αναβάθμιση από Windows 7 όπου εκεί μέσα σε 1' είχε μπει στο λειτουργικό κανονικά. Με τα 10αρια πλέον φτάνει τα 4-5 λεπτά για να ξεκινήσει και περίπου 2 λεπτά για να ανοίξει αφού σηκώσω το καπάκι (από αναστολή λειτουργίας). Το μηχάνημα έχει έναν SSD. Τι μπορεί να φταίει για αυτούς τους χρόνους;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Οι διεργασίες που τρέχουν κατά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος.
discoboyminimal Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Οι διεργασίες που τρέχουν κατά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος. ακυρο. 4-5 λεπτα για να ανοιξεις πρεπει να εχεις τιγκαρει τον υπολογιστη με καμια 400αρια προγραμματα να κανουν boot. σε φρεσκο install windows 10. οτι και να γινει με ssd θα ερπεπε να ανοιγεις κατω απο 1λεπτο! σημερα μου εφεραν εμενα ενα λαπτοπ για φτιαξιμο..με windows 10. εκτος απο τα driver (touchpad , ηχος , bluetooth) που δεν υπαρχουν σωστα πουθενα..ειχα και θεμα με το boot , shut-down. ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ! το μηχανιμα το ειχα στησει εγω , με windows 7 πανω σε hdd και δεν εκανε πανω απο 30-40 second για να ανοιξει. τωρα πλεον περιμενεις κανα 2-3 λεπτα για να κανει boot! κατι παιζει με τα 10αρια
dimitris21gr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Ισχύει και στο δικό μου λαπτοπ τα ίδια. Για αυτό και εγώ πριν τα περάσω στο desktop έκανα clean install τα win 7 και στα καπάκια χωρίς να περάσω τίποτα έκανα upgrade σε windows 10. Και πάνε σφαιράτα.
thephotoshoped Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Άρα η λύση είναι να γυρίσω σε 7, να κάνω format και έπειτα να βάλω τα 10;
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Στην δική μου περίπτωση στο λάπτοπ της υπογραφής είχα αντίστοιχο θέμα με το boot. Τελικά είδα ότι έφταιγε ο vga driver της amd για την gpu μιας και αυτός των 8.1 δεν τρέχει σωστά στα 10άρια με αποτέλεσμα να κρασάρει η κάρτα κατα το boot. Εν τέλει γύρισα ξανά στα 7.
Fronimitis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Εγω παντως στο λαπτοπ μου εκανα φορματ τα 7,περασα ολους τους drivers κι ολες τις αναβαθμισεις,χωρις να εγκαταστησ κανενα προγραμμα κι εκανα upgrade στα 10 με το tool των windows. Το λαπτοπ μπουταρει σε λιγοτερο απο λεπτο,το ιδιο κι οταν το εχω σε αναστολη και κλεινει παλι πολυ γρηγορα. Δεν λεω οτι ο τροπος μου ειναι ο σωστος αλλα πετυχε.
mphxths Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 ακυρο. 4-5 λεπτα για να ανοιξεις πρεπει να εχεις τιγκαρει τον υπολογιστη με καμια 400αρια προγραμματα να κανουν boot. σε φρεσκο install windows 10. οτι και να γινει με ssd θα ερπεπε να ανοιγεις κατω απο 1λεπτο! σημερα μου εφεραν εμενα ενα λαπτοπ για φτιαξιμο..με windows 10. εκτος απο τα driver (touchpad , ηχος , bluetooth) που δεν υπαρχουν σωστα πουθενα..ειχα και θεμα με το boot , shut-down. ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ! το μηχανιμα το ειχα στησει εγω , με windows 7 πανω σε hdd και δεν εκανε πανω απο 30-40 second για να ανοιξει. τωρα πλεον περιμενεις κανα 2-3 λεπτα για να κανει boot! κατι παιζει με τα 10αρια ουτε καν. netbook , amd διπυρηνος , 4gb ram , ssd δισκος... upgrade απο windows 7 home premium -> windows 10 home ...upgrade...ουτε καν clean install και boot-αρει σε φυσιολογικο χρονο....και κανει shutdown...σε φυσιολογικο χρονο.... μην τα ριχνουμε στα 10αρια ολα..για να καθυστερει να ξεκινησει ή να κλεισει , καποια διεργασια(driver?) μαγκωνει για τον χ,ψ λογο και καθυστερει την ολη διαδικασια...
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Σε hp είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στα windows 8 και στα 10. Έπρεπε να περιμένω για να ανοίξει 1:30 λεπτο και βάλε ενώ με τα 7 ανοιγει σε λογικά πλαίσια. Είτε κατι δεν έκανα σωστά είτε το λαπτοπ έχει σχεδιαστεί μόνο για τα 7 παρόλο που έχει drivers και για τα 8.
thomasG4 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Άρα η λύση είναι να γυρίσω σε 7, να κάνω format και έπειτα να βάλω τα 10; Αφού έχεις κάνει ήδη upgrade, το πιο εύκολο είναι να κάνεις reset. Είναι σαν να κάνεις καθαρή εγκατάσταση. Το σύστημα θα γίνει όπως είναι μια φρέσκια εγκατάσταση (χάνονται προγράμματα και ρυθμίσεις). Δες αυτό http://www.howtogeek.com/224342/how-to-clean-install-windows-10/
Occultist Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Στο σύστημα της υπογραφής μου, πάντως, φορτώνουν σφαίρα - και τα έχω και κάπως φορτωμένα...
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Στο σύστημα της υπογραφής μου, πάντως, φορτώνουν σφαίρα - και τα έχω και κάπως φορτωμένα... μέχρι στιγμής desktop με πρόβλημα δεν έχω δει,αντίθετα με λάπτοπ έχω διαβάσει πάρα πολλά θέματα λόγω ανυπαρξίας drivers και βλαμμένων drivers απο 8.1 πχ στο δικό μου λάπτοπ η 6470Μ με την HD3000 είναι "δεμένες" μέσω του catalyst. catalyst δεν υπάρχει για 10άρια και ο οδηγος των 8.1 δεν κάνει. επίσης δεν μπορώ να περάσω catalyst σκέτο και Intel driver σκέτο γιατί ούτε ο ενας ουτε ο αλλος βλέπουν ότι υπάρχει συμβατό hardware. αντίθετα ο catalyst της dell μπαίνει κανονικά και δουλεύουν αψογα. 1
Occultist Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 μέχρι στιγμής desktop με πρόβλημα δεν έχω δει,αντίθετα με λάπτοπ έχω διαβάσει πάρα πολλά θέματα λόγω ανυπαρξίας drivers και βλαμμένων drivers απο 8.1 πχ στο δικό μου λάπτοπ η 6470Μ με την HD3000 είναι "δεμένες" μέσω του catalyst. catalyst δεν υπάρχει για 10άρια και ο οδηγος των 8.1 δεν κάνει. επίσης δεν μπορώ να περάσω catalyst σκέτο και Intel driver σκέτο γιατί ούτε ο ενας ουτε ο αλλος βλέπουν ότι υπάρχει συμβατό hardware. αντίθετα ο catalyst της dell μπαίνει κανονικά και δουλεύουν αψογα. Κόψε τη μπουρούχα την on-board
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Κόψε τη μπουρούχα την on-board ναι δεν γίνεται, είναι η βασική του συστήματος
thomasG4 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Σε λάπτοπ με GeForce 840m και Intel HD 5500, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους drivers που πέρασε το λειτουργικό. Εγκατέστησε σωστούς driver απο μόνο του. Η AMD γενικά ένα θέμα με τους drivers πάντα το είχε. Η Nvidia απο την άλλη συνεργάστηκε απευθείας με την MS για την ανάπτυξη driver για τα 10.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα