Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες!

Στο ψητό: έχω ένα iMac 21" late 2009 του οποίου η κάρτα γραφικών είδε τα ραδίκια ανάποδα. Επειδή δεν σκοπεύω να τον επισκευάσω (υποτίθεται πως η κάρτα μπορεί να αλλαχθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο) ρωτάω αν ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω τον υπολογιστή; Έχει κάποια αξία ως μεταχειρισμένος έστω και χαλασμένος; Μπορώ να πουλήσω τα εξαρτήματα του ξεχωριστά; Πέρα απο τον σκληρό δίσκο αξίζει να κρατήσω κάτι από το μηχάνημα; Να τον πετάξω στα σκουπίδια να μην μου πιάνει χώρο; Κτλ κτλ κτλ...

Αν έχει κάποιος από εσάς καμία καλή ιδέα/ιδέες είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες!

Δημοσ.

Καλησπέρες!

Στο ψητό: έχω ένα iMac 21" late 2009 του οποίου η κάρτα γραφικών είδε τα ραδίκια ανάποδα. Επειδή δεν σκοπεύω να τον επισκευάσω (υποτίθεται πως η κάρτα μπορεί να αλλαχθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο) ρωτάω αν ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω τον υπολογιστή; Έχει κάποια αξία ως μεταχειρισμένος έστω και χαλασμένος; Μπορώ να πουλήσω τα εξαρτήματα του ξεχωριστά; Πέρα απο τον σκληρό δίσκο αξίζει να κρατήσω κάτι από το μηχάνημα; Να τον πετάξω στα σκουπίδια να μην μου πιάνει χώρο; Κτλ κτλ κτλ...

Αν έχει κάποιος από εσάς καμία καλή ιδέα/ιδέες είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες!

Προφανώς να μην τον πετάξεις στα σκουπίδια. Βάλε μια αγγελία να τον πουλήσεις ως έχει και γράψε ότι  θέλει αντικατάσταση η κάρτα. 

Δημοσ.

Γνωρίζετε πάνω-κάτω πόσο θα μπορούσε να αξίζει; Σίγουρα η τιμή του θα είναι χαμηλότερη από έναν αντίστοιχο λειτουργικό imac 21' late 09 και σίγουρα πιο πάνω από την αξία μίας μεταχειρισμένης lcd οθόνης (ως ανταλλακτικό). Οπότε, χοντρικά, το εύρος τιμής του θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα 100€-400€ (πιάνοντας απλά δύο υποθετικά άκρα). Ρωτάω γιατί δεν έχω βρει κάποια αντίστοιχη αγγελία με χαλασμένη κάρτα γραφικών σε εξωτερικό/εσωτερικό και δεν θέλω να ζητήσω παραπάνω από όσα αξίζει, αλλά ούτε να τον χαρίσω.

Δημοσ.

Γνωρίζετε πάνω-κάτω πόσο θα μπορούσε να αξίζει; Σίγουρα η τιμή του θα είναι χαμηλότερη από έναν αντίστοιχο λειτουργικό imac 21' late 09 και σίγουρα πιο πάνω από την αξία μίας μεταχειρισμένης lcd οθόνης (ως ανταλλακτικό). Οπότε, χοντρικά, το εύρος τιμής του θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα 100€-400€ (πιάνοντας απλά δύο υποθετικά άκρα). Ρωτάω γιατί δεν έχω βρει κάποια αντίστοιχη αγγελία με χαλασμένη κάρτα γραφικών σε εξωτερικό/εσωτερικό και δεν θέλω να ζητήσω παραπάνω από όσα αξίζει, αλλά ούτε να τον χαρίσω.

Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά μπορείς να κοιτάξεις στις αγγελίες να δεις πόσο πουλιέται ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο, και επίσης θα πρέπει να δεις πόσο κοστίζει η αλλαγή κάρτας γραφικών. Αν θες έχω φίλο τεχνικό που δουλεύει σε μαγαζί που κάνουν επισκευές apple products να μου πει χονδρικά ποσο κοστίζει η κάρτα κλπ και πόσο να το δώσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Ψάχνοντας βρήκα την αντίστοιχη κάρτα στο ebay στα 300€. Στο κόστος επισκευής πρόσθεσε την αλλαγή της κάρτας με εξαίρεση το να την αλλάξω ο ίδιος. Η αλλαγή σκληρού δίσκου δεν είναι απαιτητική εργασία αλλά δεν ξέρω αν θέλω να μπω στη διαδικασία αλλαγής κάρτας μόνος μου.

Θα το εκτιμούσα αν ρωτούσες τον φίλο σου και για το πόσο κοστίζει η αλλαγή κάρτας (περισσότερο πληροφοριακά καθώς έχω ήδη προχωρήσει σε αντικατάσταση υπολογιστή) αλλά και το αν μπορεί να εκτιμήσει την αξία του ως έχει.

Δημοσ.

Εγω πηγα σε istorm με χαλασμενη καρτα σε imac 27 late 2009 ati radeon 4850 i5 και μου κοστισε 275 με 3 μηνες εγγυηση. 

Πληροφοριακα.

Η τιμη τελικη μαζι με εργατικα κτλ.

Δημοσ.

Εγω πηγα σε istorm με χαλασμενη καρτα σε imac 27 late 2009 ati radeon 4850 i5 και μου κοστισε 275 με 3 μηνες εγγυηση. 

Πληροφοριακα.

Η τιμη τελικη μαζι με εργατικα κτλ.

Είναι πολλά τα χρήματα και μικρή η εγγύηση (για μένα). Καλύτερα να μην το φτιάξει, άλλωστε είναι αρκετά πιθανό να το ξαναπάθει!

• Like 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως είναι δώρο άδωρο να πληρώσεις για να σου ξαναπεράσουν μία κάρτα γραφικών η οποία ψήνεται από μόνη της και αργά η γρήγορα θα έχει την ίδια κατάληξη..Το πρόβλημα όταν βγαίνει μαζικά σε κάρτες γραφικών σημαίνει πως δεν έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι,αλλά η σειρά αυτής τη κάρτας βγάζει προβλήματα. 275 δεν θα τα ελεγα πολλά πάντως.ίσως στα 175-200 μαζί με τα εργατικά να ήταν πιο λογική η τιμή..Απλά είναι μεγάλο στρατιωτικό καψόνι να ανοίγεις τους imac..Μέχρι να φτάσεις εκεί που θες τα έχεις κάνει όλα βίδες.

Άσχετο.Η κάρτα σου είναι πλήρως καμμένη ή θα μπορούσε να επισκευαστεί με reballing για παράδειγμα ?

Δημοσ.

Ψάχνοντας βρήκα την αντίστοιχη κάρτα στο ebay στα 300€. Στο κόστος επισκευής πρόσθεσε την αλλαγή της κάρτας με εξαίρεση το να την αλλάξω ο ίδιος. Η αλλαγή σκληρού δίσκου δεν είναι απαιτητική εργασία αλλά δεν ξέρω αν θέλω να μπω στη διαδικασία αλλαγής κάρτας μόνος μου.

Θα το εκτιμούσα αν ρωτούσες τον φίλο σου και για το πόσο κοστίζει η αλλαγή κάρτας (περισσότερο πληροφοριακά καθώς έχω ήδη προχωρήσει σε αντικατάσταση υπολογιστή) αλλά και το αν μπορεί να εκτιμήσει την αξία του ως έχει.

Εντάξει θα ρωτήσω και θα σου πω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...