Raggamuff1n Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα και από εμένα... Γράφω εδώ μήπως και βρω κάποια άκρη παιδιά γιατί πλέον έχω φτάσει στα όρια της απελπισίας. Πέρυσι αγόρασα έναν υπολογιστή από το e-shop κομμάτι κομμάτι. Τον υπολογιστή τον συναρμολόγησα τότε παρέα με ένα φιλαράκι και όλα πήγαιναν μια χαρά. Φέτος, τέλος Μαϊου μου κάηκε το τροφοδοτικό το οποίο και το πήγα πίσω στο e-shop για αντικατάσταση. Έγινε λοιπόν η αντικατάσταση όλα μια χαρά και όταν γύρισα σπίτι και το κούμπωσα επάνω στο κουτί το pc πάλι δεν άνοιγε. Οπότε και σκέφτηκα πως μαζί με το τροφοδοτικό είχε καεί και η μητρική οπότε την πήγα και εκείνη πίσω και το e-shop δέχθηκε να μου την αντικαταστήσει και αυτή. Πήρα λοιπόν την μητρική την κούμπωσα και εκείνη πάνω και το pc άνοιξε μια χαρά και δούλευε. Δεν πέρασαν όμως 4 μέρες και ξαφνικά ένα βράδυ που απλά τον είχα ανοιχτό χωρίς να κάνω κάποια βαριά εργασία άκουσα ένα τσαφ και ξαφνικά άρχισε να μυρίζει όλο το pc καμμένο. Επειδή προφανώς είχα φτάσει στα όρια μου (που να ήξερα βέβαια τι με περιμένει μετά...) πήρα όλον τον υπολογιστή όπως ήταν όλα πάνω κουμπωμένα και τα πήγα στο e-shop πάλι για να μου πουν τι στο διάολο έγινε. Μέτα από 1 εβδομάδα με ενημέρωσαν πως είχε καεί μόνο η μητρική χωρίς βέβαια να μπορούν να μου δώσουν κάποιον ιδιαίτερο λόγο μου έλεγαν πως ίσως κάηκε από υπέρταση (βέβαια εδώ να τονίσω πως το τροφοδοτικό μου, το δεύτερο που είχε αλλάξει προστάτευε από υπέρταση) και με λίγα λόγια μου έλεγαν πως το τροφοδοτικό το τσέκαραν και έβγαζε κομπλέ ρεύμα κτλ κτλ και πως η ευθύνη ήταν δική μου γιατί τα καψίματα που είχε η μητρική ήταν εξωτερικά. Πήρα λοιπόν τον υπολογιστή από το e-shop και άρχισα μετά να μιλάω με την MSI μέσω RMA και οι άνθρωποι δέχθηκαν να μου αντικαταστήσουν την μητρική απλά έπρεπε να τους στείλω πίσω την παλιά για να έρθει η καινούργια κτλ. Έφτασε λοιπόν η μεγάλη μέρα και η καινούργια μητρική ήρθε. Τα κούμπωσα λοιπόν όλα επάνω ξανά και την ώρα που πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή με το που πάτησα το κουμπάκι λειτουργίας έπεσε το ρεύμα σε όλο το σπίτι, πετώντας μάλιστα μια σπίθα που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν από το τροφοδοτικό αλλά μετά που άνοιξα το pc να δω τι τρέχει διαπίστωσα πως είχε καεί η ασφάλεια του τροφοδοτικού και είχε γίνει χίλια κομμάτια. Εδώ να ενημερώσω πως είχα πάρει πρίζα για ασφάλεια από υπέρταση και καινούργιο πολύπριζο ασφαλείας. Πήγα λοιπόν το τροφοδοτικό πίσω στο e-shop και για να μην περιμένω αγόρασα ένα καινούργιο τροφοδοτικό (τα spec του pc θα σας τα δώσω στο τέλος του κειμένου) και τα κούμπωσα για άλλη μια φόρα όλα πάνω. Αυτή την φορά ο υπολογιστής άνοιξε με την μια αλλά το πρόβλημα ήταν πως έδειχνε τίποτα στην οθόνη. Το ρεύμα φαινόταν να περνάει από παντού, η μητρική μου έχει πάνω ένα led το οποίο ανάβει άρα λογικά πέρναγε ρεύμα από το τροφοδοτικό στην μητρική. Μετά σκέφτηκα μήπως ήταν η κάρτα γραφικών αλλά τσέκαρα και είδα πως και τα ανεμιστηράκια της δούλευαν μια χαρά αλλά για να σιγουρευτώ έβαλα και μια πιο παλιά κάρτα γραφικών επάνω και πάλι δεν είχα σήμα στην οθόνη ενώ ο υπολογιστής άνοιγε μια χαρά. Μετά προφανώς δοκίμασα να παίξω με τις μνήμες ακόμα και με διαφορετική οθόνη αλλά και πάλι τίποτα. Τέλοσπάντων επειδή πλέον όπως καταλαβαίνεται αηδίασα και κουράστηκα με το θέμα, πήγα τον υπολογιστή μου κομμάτι κομμάτι μαζί με το κουτί του και τους είπα να το συναρμολογήσουν εκείνοι μήπως έχει γίνει κάτι λάθος και να περάσουν τα κομμάτια από έναν τεχνικό έλεγχο μήπως έχει καεί μητρική πάλι ή επεξεργαστής. Θα ήθελα λοιπόν πάρα πολύ την δική σας γνώμη αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω μπας και επιτέλους μπορέσω να βγάλω μια άκρη. Συγγνώμη για το σεντόνι που σας έγραψα αλλά ήθελα να σας δώσω την όλη εικόνα μπας και βγει καμία άκρη. Specs PC: Επεξεργαστής: Intel Core i5 - 4440 3.30 GHZ LGA1150-BOX (http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-4440-310ghz-lga1150-box-p-PER.558431) Μητρική: MSI B85- 43 GAMING (http://www.e-shop.gr/mitriki-msi-b85-g43-gaming-retail-p-PER.523737) Μνήμες: Corsair στα 1600 Κάρτα γραφικών: GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB (http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-gtx660-gv-n660oc-2gd-2gb-ddr5-pci-e-retail-p-PER.516476) Κουτί: COOLERMASTER ELITE (http://www.e-shop.gr/case-coolermaster-rc-241-kkn1-elite-241-black-p-PER.807675) Τροφοδοτικό: COOLERMASTER ELITE SERIES 600W (http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-elite-series-600w-rs600-acabm4-wb-p-PER.814997) Το τροφοδοτικό που κάηκε: THERMALTAKE LT-600W LITEPOWER (http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-lt-600pceu-litepower-black-600w-p-PER.700847)
TEOKOS Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Αν και μέσα σε αυτά που γράφεις υπάρχουν κάποιες ασάφειες (π.χ πως είδες την ασφάλεια του τροφοδοτικου χωρίς να το ανοίξεις για να το δεχτούν για rma;) το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι κούμπωσες την μητρική χωρίς τους αποστάτες.
Raggamuff1n Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Τι ασάφειες δηλαδή;;; Όσο για το ότι έβαλα την μητρική χωρίς τους αποστάτες... είναι λίγο αυτονόητο πιστεύω.
Touch_Gold Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Καλημερα . Μετα απο ολα αυτα που διαβασα πιστευω οτι πρεπει να συμβουλευτης τους ειδικους , να αρχισεις να αποκλειεις περιπτωσης. Μυριζει βραχυκυκλωμα η υποθεση. 1.Ηλεκτρολογο εγκαταστασεων. 2.Ηλεκτρονικο. 3.Αν υπαρχει η δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις για λιγο καιρο καποιον αλλον υπολογιστη στο σπιτι σου . Εχεις παρατηρησει καποια αυξομειωσει στο φως του δωματιου ή του σπιτιου σου ή οτιδηποτε τετοιο ? Το λεω αυτο γιατι πριν αρκετο καιρο στο σπιτι που εμενα ειχαμε προβλημα χωρις να το καταλαβουμε στο εξωτερικο κουτι ρευματος του σπιτιου . Απο την υγρασια ειχε αλλοιωσει το κεντρικο καλωδιο του ρευματος . Με αποτελεσμα να εχουμε αυξομειωσεις στο ρευμα του σπιτιου. Τοτε ειχε καει η ασφαλεια του ενισχυτη απο ενα πανακρυβο 5.1 που ειχα παρει και απεκτησε προβλημα και το τροφοδοτικο του υπολογιστη μου . Τα καταθετω ολα αυτα σαν εμπειρια . Πιστευω να σου φανουν χρησιμα . Φιλικα παντα ....
Raggamuff1n Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Καλημέρα. Η αλήθεια είναι πως το σκέφτηκα και εγώ αυτό πριν καιρό αλλά η αλήθεια είναι πως έχω κουμπωμένο και τον παλιό μου υπολογιστή πάνω στο ίδιο πολύπριζο ασφαλείας που ήταν και το καινούργιο pc, επίσης στο ίδιο πολύπριζο έχω πάνω οθόνη, ηχεία κτλ. Και τόσο δεν έχει καεί το παραμικρό. Ειλικρινά γι' αυτό έχω απορήσει τι στο καλό γίνεται!
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Τι ασάφειες δηλαδή;;; Όσο για το ότι έβαλα την μητρική χωρίς τους αποστάτες... είναι λίγο αυτονόητο πιστεύω. εφόσον δεν τρολλάρεις για το συγκεκριμένο,συναρμολόγησε τον υπολογιστή εκτός κουτιού και δες πως συμπεριφέρεται. ίσως να πατάει κάπου κάτι στο κουτί να κάνει διαρροή και να ταλαιπωρείσαι έτσι.
Raggamuff1n Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μα προφανώς και δεν τρολλάρω ούτε για το συγκεκριμένο αλλά ούτε και γενικά, γιατί προφανώς δεν θα καθόμουν να έγραφα ένα κατεβατό για να σας εξηγήσω την κατάσταση. Θα καθίσω να το κάνω και αυτό όταν επιστρέψει ο υπολογιστής από το e-shop που όπως προανέφερα τον έχω αφήσει να τον τσεκάρουν και θα δούμε. Όχι ότι τους εμπιστεύομαι και τόσο μετά από πράγματα που έχουν κάνει σε γνωστούς κτλ αλλά όπως καταλαβαίνετε έχω φτάσει και εγώ στα όρια μου είναι και τραγικό δηλαδή μηχάνημα 1 χρόνου να μου έχει βγάλει τέτοια προβλήματα.
Raggamuff1n Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Καλοκαιρι ειναι ασε το lol Χαχα, καλό αλλά δεν με απασχολεί και πολύ xD. @Xristaras12 τι να πω ξαφνικά να παίχτηκε θέμα με το κουτί; Αλλά να μου πεις προς το παρόν δεν έχω βρει την παραμικρή άκρη για το τι ακριβώς φταίει. Θα σας ενημερώσω και από Δευτέρα - Τρίτη που τα τεχνίκια του e-shop θα κοιτάξουν το pc να δουν τι ακριβώς παίζει και με τι. (Αν βέβαια δεν με κατηγορήσουν ότι έριξα κόκα - κόλα πάνω στο κουτί ξέρω γω). Αλλιώς μετά θα πρέπει να ανοίξω RMA πάλι με MSI και βλέπουμε. Όσο για το πως είδα αν είχε καεί η ασφάλεια του τροφοδοτικού ε πολύ απλά φαινόταν. 1
The_Judas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2015 και εμένα για πρόβλημα στα ηλεκτρολογικά μου φαίνεται περισσότερο παρά για θέμα του η/υ. Την δεύτερη φορά που κάηκε το τροφοδοτικό, πιθανόν να πήρε και την μητρικη μαζί.
Raggamuff1n Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 @The_Judas Μα να είναι πρόβλημα στα ηλεκτρολογικά και να μου καίει μόνο το "καινούργιο" pc ενώ εδώ και πόσα χρόνια πάνω στην ίδια πρίζα έχουν περάσει πόσοι υπολογιστές, λάπτοπ, ηχεία κτλ και ακόμα λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα; Όσο για την μητρική δεν είμαι τόσο σίγουρος πως την πήρε μαζί του το τροφοδοτικό όταν κάηκε γιατί όταν αλλάξα το τροφοδοτικό και δοκίμασα να τον ανοίξω (όπως είπα παραπάνω) άναβε ο υπολογιστής και το led της μητρικής αλλά δεν έδινε σήμα στην οθόνη. Υπάρχει περίπτωση να μην ανοίγει επειδή δεν έχει κουμπώσει καλά η ψύκτρα στον επεξεργαστή; Το λέω αυτό επειδή ενώ τις πρώτες φορές η ψύκτρα κούμπωνε μια χαρά στον επεξεργαστή ίσως από τα πολλά βάλε - βγάλε ενώ φαινόταν να κούμπωνε δεν έδειχνε να είναι απολύτως σταθερή με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κάτι σαν λασκάρισμα.
stefant24 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Γεια σου φίλε μου καλό μήνα και καλή εβδομάδα διάβασα όλο το θέμα μχρι και το τελευταίο post και σύμφωνα με αυτά που κατάλαβα πρέπει να κοίταξεις την ψύκτρα του επεξεργαστή αν είμαι συνδεδεμένη γιατί άμα δεν είναι τότε δεν πέρνει καθόλου μπρος αν και δεν νομίζω να έχει λασκάρει καινούρια μητρική κάρτα και να έχουν πάθει ζημιά τα δοντάκια της γιατί και εγώ στην μητρική μου όλο δοκιμασίες κάνω με επεξεργαστές και ψύκτρες και δεν έχει πάθει τίποτα
Raggamuff1n Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 @stefant24 επίσης Κοίτα το θέμα είναι πως εμένα δεν μου φαίνεται να κουμπώνει όπως πρέπει γι' αυτό και το ανέφερα. Δηλαδή δυσκολεύομαι να την κουμπώσω ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήταν τελείως εύκολο. Υπάρχει πιθανότητα να έχει καεί κάποιο υποκύκλωμα της μητρικής και να μην μπορεί να εκτελέσει καμία λειτουργία; Στο λέω αυτό γιατί το led της μητρικής ανάβει κανονικά αλλά δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη. Επίσης το χαρακτηριστικό μπιπ της μητρικής όταν ξεκινάει ο υπολογιστής δεν ακούγεται ποτέ. Σαν να προσπαθεί να ανοίξει αλλά κάπου κολλάει.
benign Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Μπορει η μητρικη σου να εφταιγε και να σου ξαναστειλαν κακη μητρικη απο MSI.Γενικα η εταιρια αυτη εχει κακιστη φημη στο εμποριο τα τελευταια χρονια για τις μητρικες της ειδικα στις low budget και mid level κατηγοριες. Επισης το κουτι που πηρες ειναι στεναχωρο με περιορισμενο χωρο και ισως καπου γινεται επαφη και βραχυκυκλωνει το συστημα σου γιατι για να σου ερριξε τον γενικο,μιλαμε για οχι απλη υποθεση. Εισαι και καπως ατυχος,εφοσον δεν σου εχει ξανασυμβει,αλλα κατι τετοιο φαινεται το πιο πιθανο.Υπομονη και καλη τυχη και μολις μας πεις τι πορισμα εβγαλαν οι τεχνικοι και αν φτιαχτηκε το προβλημα,εδω ειμαστε και παλι. 1
Raggamuff1n Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2015 @benign ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η αλήθεια είναι πως δεν το ήξερα πως η MSI έχει τόσο κάκιστη φήμη για τις μητρικές τις low budget. Βέβαια ειδικά μετά το RMA με την MSI ξενέρωσα κάπως ειδικά όταν είδα πως είχαν στείλει την μητρική από την Ολλανδία με φορτηγό! Έχω πάρει μικρότερα πράγματα και μου έχουν έρθει με courier μπαμ μπαμ, αλλά πριν μου καεί η αλήθεια είναι πως δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο παράπονο. Πάντα εμπιστευόμουν GIGABYTE ή ASUS για να πω την αλήθεια. Θέλω να πω είναι σκυλιά, στο παλιό μου το pc έχω μέσα μια GIGABYTE και το συγκεκριμένο μηχάνημα το έχω λύσει και εγώ δεν θυμάμαι πόσες φορές αλλά εκεί δεν έχει πάθει τίποτα. Όσο για το κουτί δυστυχώς ναι, είναι μικρό απλά αυτό που με παραξενεύει είναι πως γίνεται δηλαδή μετά από 1 χρόνο να άρχισε να γίνεται κάπου η επαφή και να βραχυκυκλώνει; Θα δούμε τώρα από Δευτέρα, Τρίτη τι θα μου πουν και στο e-shop αλλά εύχομαι να τελειώνει σιγά σιγά το θέμα γιατί πραγματικά με έχει κουράσει όσο δεν πάει. Έχω αλλάξει 2 τροφοδοτικά, 2 μητρικές ε ήμαρτον για pc ενός χρόνου είναι ξεφτίλα (πάλι καλά που έχω μείνει με το παλιό).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα