Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάζοντας cpu+vga minimum ζητάει 473w

Στο βάθος του χρόνου σίγουρα θα κουμπωθει ένα σετ mobo+cpu...

Ποιος το ζηταει αυτο? Που τις εχεις δει αυτες τις μετρησεις? 190 ζηταει maximum η καρτα σε full load, δε νομιζω να θελει αλλα 280w ο επεξεργαστης. Αγορασε ενα ποιοτικο 650αρι τροφοδοτικο και αν δεν προτιθεσαι να κανεις κατι ακραιο (Crossfire/SLI + Extreme OC) δε θα χρειαστει να το αλλαξεις για 5-7 χρονια.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στο βάθος του χρόνου σίγουρα θα κουμπωθει ένα σετ mobo+cpu...

Χρειάζεσαι και μια καλή οθόνη και κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπει σε προτεραιότητα.Φτηνό 21.5'' ΤΝ μόνιτορ δεν έχει θέση σε καινούριο σύστημα.Στις κινήσεις σου πρέπει να πάρεις υπόψι με τι μόνιτορ θα καταλήξεις.Για τα παιχνίδια που θες μια 21:9 θα ήταν καλή ιδέα.

Τροφοδοτικό όπως σου παν δεν χρειάζεσαι κάποιο τόσο μεγάλο/ισχυρό,και ένα καλό 550w θα'ναι εντάξει.O v300 ο kingston δεν είναι καλός ssd,έχουν αλλάξει και τις μνήμες του και έχει γίνει ακόμα πιο αργός,δεν θα τον πρότεινα.Βρίσκεις καλύτερους στα price range και θα κοιτούσα για 240/250gb minimum.

Οι skylake που αναφέρθηκαν υποστηρίζουν DDR4 στο desktop (ή DDR3L).

Δημοσ.

Most motherboards for this socket support solely DDR4 memory[7][8] while certain motherboard have slots for both DDR4 or DDR3L but only one memory type can be installed.

https://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1151

http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/intel-bids-adieu-to-ddr3-majority-of-skylake-s-mainboards-will-use-ddr4/

DDR4 support έχω δει στις μητρικές που κυκλοφορούν.Μόνο μια biostar έχω δει που γράφει ddr3 αλλά δε ξέρω αν είναι λάθος.

Δημοσ.

DDR3 και DDR3L είναι ΙΔΙΟ πράγμα εκτός από την τάση λειτουργίας. Δεν την μπερδεύεις με την DDR3LP, ετσι;

Aπό όσο το έχω ψάξει εγώ πάντως, εξαρτάται... αλλά στις πιο πολλές περιπτώσεις η θα ραμ παίζει οκ. Εξαρτάται το board βασικά. Νομίζω ότι όταν βγούν στην αγορά τα νέα cpu θα ξέρουμε περισσότερα. Νομίζω πάντως ότι θα υποστηρίζονται κανονικά DDR3 από τα board.

EDIT: Mιλάω για desktop μόνο.

Δημοσ.

Είναι low voltage και προσανατολίζεται περισσότερο για άλλα συστήματα.Δεν είναι ακριβώς το ίδιο.Εγώ βλέπω στη συντριπτική πλειοψηφία μητρικές με επίσημη υποστήριξη DDR4 στο desktop,από κει και πέρα όταν βγουν περισσότερες στην αγορά όπως και οι επεξεργαστές θα δούμε.

• Like 1
Δημοσ.

από κει και πέρα όταν βγουν περισσότερες στην αγορά όπως και οι επεξεργαστές θα δούμε.

Ναι. Αυτό είπα παραπάνω με το edit. Sorry που άργησα τόσο να διευκρινίσω. Στην τελική ΑΝ δεν παιζει η DDR3 πας σε DDR4, αλλά σαν προοπτική υπάρχει. Θα δούμε σύντομα. Αυτά.

Υ.Γ. Οι ραμ είναι ίδιες σε αριθμο πινς. Τα modules στις DDR3L προφανώς είναι Low voltage . Aλλά το αν θα παιζουν 1.5v DDR3 εξαρτάται από την μητρική και όχι το cpu, καθότι κάποιοι skylake υποστηρίζουν DDR3. Το low voltage έχει να κάνει με το board και όχι με τον memory controler του chip.

Δημοσ.

Είναι ο memory controller και το τι υποστηρίζει (άφοβα) στη μέση.Άλλη τάση θέλει η DDR3 όπως λες άλλη η DDR4 ή DDR3L με διαφορετικές συχνότητες,cl και επιδόσεις.

Δημοσ.

Από αυτά που έβαλα αυτό μου έβγαλε και μάλιστα έβαλα τον δικο μου επεξεργαστή...φυσικά και θελουν όλα ανανέωση αλλά αυτήν την στιγμή έχω περιορισμένο budget,αν σας έλεγα να εβαζα για αρχή

1) ram https://www.skroutz.gr/s/4228116/G-Skill-Aegis-8GB-DDR3-1600MHz-F3-1600C11D-8GIS.html

2)ssd Samsung 850 evo 256gb

3) vga --Sapphire Radeon Dual-X R9 380 2G D5 (11242-02-20G)

Το ερώτημα μου είναι το 70αρι μπορώ να το βάλω σε μια μητρική ή είναι άμεσα απαραίτητο να πετάξω το δικό μου τροφοδοτικο ?

http://www.e-shop.gr/thermaltake-w0101-tr2-power-550w-p-PER.700415

Με συγχωρειτε για την γραφή άμα σας δυσκολεύει αλλά είμαι από κινητό...

post-273640-0-13955400-1438451202_thumb.png

Δημοσ.

Βαλε καλυτερες μνημες, με cl 9, κατι τετοιο πχ  https://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMZ8GX3M2A1600C9.html

Απο κει και περα ssd κομπλε, καρτα κομπλε. Δεν καταλαβα την τελευταια προταση, σου περισσευουν εννοεις 70 ευρω και σκεφτεσαι να αλλαξεις μητρικη η τροφοδοτικο? Γιατι αν αλλαξεις μητρικη θα πρεπει να αλλαξεις και επεξεργαστη οποτε το κοστος ανεβαινει κατα πολυ.. Αν οντως σου περισσευουν θα προτεινα να παρεις τροφοδοτικο και θα εχεις μια χαρα συστημα, και αν και οταν ξαναμαζεψεις χρηματα να πας και σε αλλαγη Mobo-CPU. Εκτος και αν δεν εννοεις αυτο και καταλαβα αλλα αντι αλλων.

Δημοσ.

Σωστά καταλαβες,εννοούσα αν το τροφοδοτικο μου χρήζει άμεση αλλαγή ή αν θα μπορούσα να το αποφυγω και να εβαζα τα ~70€ σε κάτι άλλο...αλλά αποτι κατάλαβα είναι απαραίτητο να αλλάξω τροφοδοτικο και μελόντικα mobo+cpu

Δημοσ.

Απο την στιγμη που τα διαθετεις για αναβαθμιση, ναι αξιζει να παρεις τροφοδοτικο. Ετσι κι αλλιως με τοσα λιγα δεν μπορεις να παρεις μητρικη και επεξεργαστη οποτε ειναι μονοδρομος. 

Δημοσ.

Κοίταξε οτι πάρεις να το πάρεις σε ανταγωνιστική τιμή για Ελλάδα γιατί μετά θα αλλάξουν οι τιμές και θα βγεις χαμένος.Αν αλλάξεις τροφοδοτικό στο εύρος τιμών που κοιτάς δες το XFX TS 550W ή το Coolermaster G550M εκτός και αν θες μεγαλύτερο για κάποιο λόγο.

Για οθόνη,κουτί τι σκέφτεσαι να κάνεις; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...